Högtryck

Saturday, 23 March, 03:16

Nyheter om Högtryck

Sortering: Relevans | Senaste
YA - 01 mar 19 kl. 17:00

Solsken ger högtryck på återvinningen

När solen tittar fram får vårstädarna fart. Vissna fjolårslöv och trädgårdsavfall samsas med både det vanliga hushållsavfallet och kasserade prylar från garaget..

BT - 26 feb 19 kl. 22:03

JUST NU: Boråsrekordet – högsta februaritemperaturen i Sverige sedan 1961

Det varma vädret håller i sig lite till och på tisdagen sattes ett nytt februarirekord med höga temperaturer på flera håll i södra Sverige. Men ett lågtryck är på väg och senare i veckan sjunker temperaturerna..

YA - 28 feb 19 kl. 04:04

Insändare: Svår överdrift av Försvarsmakten

Försvarsmaktens beskrivning av årsredovisningen 2018 är att verksamheten gick på ”Högtryck” föra året (Svenska dagbladet 25 februari 2019)..

SmålandsPosten - 26 feb 19 kl. 17:51

Småland: Vårvärme och nytt februarirekord

Det varma vädret håller i sig lite till och på tisdagen sattes ett nytt februarirekord i södra Sverige. Men ett lågtryck är på väg och senare i veckan sjunker temperaturerna..

Barometern - 26 feb 19 kl. 17:24

Småland: Nytt värmerekord slaget i dag

Det varma vädret håller i sig lite till och på tisdagen sattes ett nytt februarirekord i södra Sverige. Men ett lågtryck är på väg och senare i veckan sjunker temperaturerna..

Corren - 26 feb 19 kl. 05:00

Högtryck för unge företagaren Timmy

”Jobb finns i massor..

DN - 24 feb 19 kl. 11:23

Stormvarningen i norr utökas

Ännu ett intensivt lågtryck med stormvindar drar på söndagen in längst i norr, där det är stugbytardag för många sportlovsfirare. SMHI utökade på morgonen sin varning. Värst blir det i kväll och i natt..

GöteborgsPosten - 25 feb 19 kl. 19:00

Högtryck på Vallåsens värdshus

Moa Källén tipsar: Bästa vegorätterna..

Expressen - 02 jan 19 kl. 08:30

Tågolycka i Danmark – åtta personer skadade

Åtta personer har skadats i en tågolycka på Stora Bältbron i Danmark på onsdagsmorgonen.Stort räddningspådrag pågår. Polis och ambulans har kallats till platsen och en helikopter cirkulerar ovanför bron, rapporterar BT.

Ekonomistas - 07 feb 19 kl. 06:11

Låt oss tala om kapitalbeskattning

Runtom i västvärlden diskuteras just nu hur kapital bör beskattas. I USA har ett par amerikanska presidentkandidater lanserat en förmögenhetsskatt, och ekonomforskarna hakar på debatten. I Sverige diskuteras också reformerade kapitalskatter.

GöteborgsPosten - 22 feb 19 kl. 07:57

Sportlov och högtryck på Vallåsens värdshus

Moa Källén tipsar: Bästa vegorätterna..

Skånskan - 21 feb 19 kl. 05:00

Solelspionjär känner sig blåst av Kraftringen

MARIEHOLM Drömmen om ett eget solkraftverk gick i kras.
Efter fyra år är solpionjären Paul Söderholm i Marieholm både besviken och förbannad på de stora kraftbolagen, främst Kraftringen, som han anser lurat in honom i en affär som suger ut honom på pengar, men ger fint överskott åt dem.Kraftringen hade i början bland de högsta ersättningarna i landet för de privatpersoner som var först och ville bli så kallade mikroproducenter.

Blekinge Läns tidning - 07 mar 19 kl. 11:02

SMHI: Efter lågtryck kommer ....

Ett lågtryck västerifrån medför omfattande nederbörd över Blekinge under torsdagen. Och den som hoppas på ljusning ser ut att få vänta, enligt SMHI:s prognoser..

YLE - 02 feb 19 kl. 16:25

Snötäcket kan stiga med 20 centimeter under helgen - mer snö, strömavbrott och trafikkaos att vänta

I Södra Finland fortsätter snön bara falla. Nu närmar sig ett kraftigt lågtryck söderifrån och för med sig rikligt med snöyra..

SmålandsPosten - 18 feb 19 kl. 06:45

Högtryck på brunnsborrare efter torr sommar

Den rekordtorra sommaren har följts upp av en torr höst. Många brunnar har torkat ut. Brunnborrarna har fått extremt mycket att göra.

Länstidningen i Jämtland - 15 feb 19 kl. 11:29

Ny vädervarning för Jämtlands fjällvärld – SMHI förutspår hårda vindar i helgen

Klass 1-varningarna för hårt fjällväder avlöser varandra, när lågtryck efter lågtryck passerar....

Sydöstran - 13 feb 19 kl. 09:25

”Ovanligt varmt för årstiden i Blekinge”

Om du tycker att vädret är varmare än normalt i veckan har du nu förklaringen. Ett Högtryck som drar in från Centraleuropa gör att värmen kommer att hålla i sig en bra bit in i nästa vecka..

Sydsvenskan - 14 feb 19 kl. 09:32

Busväder på ingång i norr

Huka dig, och dra åt kapuschongen ordentligt. Nu blir det rejält blåsigt i fjälltrakterna, kombinerat med regn och plusgrader. I morgon lugnar sig blåsten, men följs direkt av nya stormvarningar till lördagen.

YLE - 05 feb 19 kl. 04:27

Lovisa och Borgå röjer snö för högtryck - snöhögar i korsningar en fara för trafiken

I Borgå och Lovisa har snöröjningen hållit på i flera dagar. Det är brist på parkeringsplatser i centrum. Och stora snöhögar i korsningar gör det svårt för fotgängare och bilister att röra sig i trafiken..

NT - 23 jan 19 kl. 20:00

Högtryck för bagare i nya lokaler

Det är två bagare med höga mål som satsar i Finspång..

Skånskan - 07 feb 19 kl. 10:34

”Gillar man inte regn så blir det en tuff helg”

Skåne Det kommer att bli en blöt helg för skåningarna. Väderprognoserna talar om sydvästliga vindar, mildgrader och nederbörd.I södra Skåne är snön redan försvunnen, och i den norra länsänden får den svårt att bita sig kvar när mildvädret och lågtrycken drar in.

UT - 07 feb 19 kl. 01:00

Full fart på lagret – ett och ett halvt år efter jättevarslet

Ett lågt surrande ljud hörs. Det är Arunee Johansson som åker förbi i sin plocktruck i en av alla gångar på lagret hos Bergman och Beving logistics. Ett och ett halvt år efter jättevarslet är det Högtryck på företaget..

NSD - 01 feb 19 kl. 06:29

Väder: Stora temperaturskillnader

Ett Högtryck över norra Skandinavien ger vindsvagt och kallt väder på många håll i Norrland, i norra Norrland har det i natt på flera platser rapporterats kallare än -30 minusgrader..

Skånskan - 24 jan 19 kl. 12:46

Nya snöfall på väg in över Skåne

Skåne Det kan vara idé att plocka fram skidor, skridskor och pulka i helgen, då det väntas komma mer snö. Annars blir det mest mulet, men även risk för underkylt regn.Fredagen bjuder på mulet väder med mycket moln under hela dagen och med temperaturer som kommer att ligga på ungefär två till fyra minusgrader.

Västerbottens Folkblad - 31 jan 19 kl. 15:49

Snökaos kan ställa till det

210 åkare var föranmälda till det livesända Umeloppet på torsdagskvällen – men arrangören kan tvingas till en nödlösning om väderprognoserna slår in. Prognosen talar om 6,6 millimeter nederbörd på lördagen och hela 18,3 millimeter på söndagen – tillsammans med en hel del vind. ”I helgen rör sig ett omfattande lågtryck in söderifrån och tillhörande snöfallsområde kommer […].

YLE - 30 dec 18 kl. 15:41

Stormvindar och snö - det nya året gör entré

Det nya året tas emot med storm. Ett kraftigt lågtryck når Finland på måndagen och drar sig bort först på onsdagen. De hårda vindarna kan sätta stopp för fyrverkerier..

UNT - 17 jan 19 kl. 09:57

Här är snön djupast i länet

Under onsdagseftermiddagen drog ett lågtryck in över Uppsala län och SMHI utfärdade en klass 1-varning för snöfall..

Expressen - 24 dec 18 kl. 14:00

SMHI varnar: Här slår ishalkan till

SMHI utfärdar nu flera klass 1-varningar för både blixthalka och kraftigt snöfall.Tidigt under juldagens morgon väntas ett lågtryck dra in över mellersta och norra Sverige.I hela fjällen väntas kraftig vind och nederbörd..

Helsingborgs Dagblad - 16 jan 19 kl. 13:27

Varning för stora mängder snö

Uppemot 25 centimeter snö kan falla det kommande dygnet. SMHI har utfärdat klass 1-varningar för både snö och ishalka. – Vi har snöfallsvarningar för stora delar av Svealand och södra Norrland, säger meteorologen Moa Hallberg.

Sydsvenskan - 16 jan 19 kl. 13:27

Varning för stora mängder snö

Uppemot 25 centimeter snö kan falla det kommande dygnet. SMHI har utfärdat klass 1-varningar för både snö och ishalka. – Vi har snöfallsvarningar för stora delar av Svealand och södra Norrland, säger meteorologen Moa Hallberg.

DI - 15 jan 19 kl. 18:02

Se upp för bankernas lågräntefälla

Bankerna jobbar just nu för Högtryck med att locka kunder att binda räntorna med sänkta räntor på fleråriga lån. Men det kan bli en dyr historia om lånet måste lösas i förtid..

Skånskan - 09 jan 19 kl. 16:11

Hörbyförare klar för svenska VM-rallyt

MOTORSPORT Tom Kristensson gör JVM-debut i Svenska rallyt i februari.
– Det här känns otroligt stort, säger den 27-årige Hörbyföraren.Svenska rallyt har anor ända tillbaka till premiären som kördes 1950 längs med vägarna i Värmland.

Cornucopia - 11 jan 19 kl. 15:41

Blivit med värmepump

Nej, ni behöver inte oroa er. Jag kommer fortsätta värma huset med vet. Däremot har jag nu blivit med värmepump för att värma huset när jag har husvakt och inte kan elda, vilket sammantaget blir några veckor om året med all restid i tjänsten.

YLE - 30 dec 18 kl. 15:41

Stormvindar och snöyra på nyårsafton kan bli fyrverkerifantastens mardröm

Det nya året tas emot med storm. Ett kraftigt lågtryck når Finland på måndagen - och vindarna kan då bli så kraftiga att de sätter stopp för fyrverkerier. Om vindhastigheten överstiger 14 m/s anses vinden vara farlig, och då kan en professionell fyrverkeriföreställning inhiberas eller avbrytas..

BT - 12 jan 19 kl. 13:38

Träningslöftet: ”Skönt att få utlopp för stress och andra känslor”

Det är Högtryck på träningsanläggningarna. Vissa har lovat sig själv att äntligen komma igång med träningen, andra är stamkunder sedan länge. På köpet får man bättre mående, stoltare hållning och energiboost, enligt boråsare som BT talat med..

Expressen - 22 dec 18 kl. 21:04

DHL:s paketsystem har havrerat

DHL:s system för paketutlämning har havrerat, skriver GP.Kollapsen innebär att ingen i hela Sverige kan hämta ut paket – och detta bara ett drygt dygn före julafton.– Högst beklagligt, vi jobbar för Högtryck för att lösa problemet, säger Jonas Lindell, vd för DHL paket, till GP..

Skånskan - 10 jan 19 kl. 10:41

”Njut av solen under fredagen”

Skåne Fredagen bjuder på en försmak av våren. Men njutningen blir kort.
– Det kommer bli en väldigt gråmulen avslutning på veckan, säger Moa Hallberg på SMHI.

Barometern - 01 jan 19 kl. 06:58

JUST NU: SMHI varnar för kulingvindar: ”Besvärligt väder”

Ett omfattande lågtryck leder till besvärligt väder på flera håll i länet på nyårsdagen. I mellersta Östersjön, utanför Kalmar län, varnar SMHI för kulingvindar..


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.