Högstadieelever

Friday, 22 June, 17:26

Nyheter om Högstadieelever

Sortering: Relevans | Senaste
Kristianstadsbladet - 28 maj 18 kl. 22:24

Högstadieelever testade traillöpning i Bockeboda

Friluftsdag. Då passade Högstadieeleverna på Kristianstad Montessoriskola att spela golf på Skepparslövs Golfbana – och springa trail i Bockeboda. Bladetsporten hälsade på eleverna..

Länstidningen i Jämtland - 26 maj 18 kl. 13:34

Fondpengar tar högstadieelever i Funäsdalen till Krakow

Socialnämnden i Härjedalen har beviljat 30 000 kronor ur Stiftelsen Södergrens donationsfond till eleverna i årskurs 9 på Funäsdalens skola. Eleverna ska bland annat besöka Auschwitz..

YA - 25 maj 18 kl. 00:01

Dans, musik och nya ord på schemat

Under våren har 26 nyanlända mellan- och Högstadieelever som besökt Kulturskolan fått tre snabbkurser i dans och musik. På onsdag uppträder de på Kulturskolans dag..

Sydsvenskan - 10 maj 18 kl. 14:43

Högstadieelever har psykisk hälsa på schemat

Finns ett ökat behov i skolan – "Man pratar mer om fysisk hälsa än psykisk"..

DN - 17 maj 18 kl. 17:55

Skolbuss i svår trafikolycka i USA – flera skadade

En skolbuss full med Högstadieelever har kolliderat med ett större fordon i New Jersey. Minst två personer har livshotande skador, rapporterar flera medier. .

Expressen - 16 maj 18 kl. 10:08

Högstadieelever fick köra bil på lektionstid

Läraren på en skola i Vänersborg ville vara snäll och lät åttonde- och niondeklassare köra hennes bil under lektionstid. Hon menar att eleverna fick ”ett positivt minne för livet".Nu har Skolinspektionen anmält kvinnan till lärarnas ansvarsnämnd och anser att hon ska få en varning..

SmålandsPosten - 17 maj 18 kl. 15:10

Ridklubb bjöd in till annorlunda skoldag

Högstadieelever bjöds på en annorlunda skoldag när skol-DM i dressyr och hoppning avgjordes i Bergunda. – Jätteroligt, sa Klara Sjösten på Norregårdskolan..

Ekonomistas - 04 maj 18 kl. 07:30

Vad styr familjers skolval?

För att utröna vilka effekter skolval har är det naturligtvis centralt att känna till vilken typ av skolor familjer föredrar. Det finns i princip två sätt att få kunskap kring detta: man kan fråga familjer vilken typ av skolor de uppskattar och man kan observera vilka skolor familjer faktiskt väljer. Vilken metod man väljer kan ge väldigt olika svar, vilket manifesteras i en debattartikel av Almega och Friskolornas Riksförbund som hävdar att obligatoriskt skolval är ett sätt att minska den sociala skolsegregationen.

DI - 08 maj 18 kl. 06:34

Kinas lågstadieelever ska utbildas i AI

HONGKONG: Kina har som ambition att bli världsledande inom AI. Nu ska gymnasie- och grundskoleelever utbildas i samarbete med ledande AI-startups..

UNT - 19 apr 18 kl. 21:21

Nu blir praon obligatorisk igen

Just nu pågår praovecka för Uppsalas Högstadieelever..

YLE - 05 apr 18 kl. 16:59

Vörå ordnar skolskjuts till alla barn som bor där vargar rört sig

Alla lågstadieelever i Vörå som bor i områden där varg observerats får gratis skolskjuts från och med i morgon. - Vi tar oron på allvar, säger kommundirektör Mikko Ollikainen..

Nyan - 26 apr 18 kl. 10:00

Motion för bättre nyrekrytering

Anders Holmberg (Ob) vill att stadens förvaltning mer aktivt informerar om vilka tjänster som är lediga inom stadens förvaltning och vilka behov staden har inom de närmaste tio åren. Det här för att stadens nyrekrytering ska bli mer framgångsrik. Anders Holmberg menar att cirka 300 av stadens anställda går i pension inom tio år och att staden står inför en stor utmaning i att rekrytera ny personal.

Barometern - 23 apr 18 kl. 16:51

Succé för bokrally när Världsbokdagen firades

En aula full med förväntansfulla lågstadieelever från Rödsleskolan väntade på att få veta vilken bok som varit mest populär under årets bokrally. När bibliotekarien Ellen Löfqvist berättade segraren blev det stort jubel från eleverna..

Helsingborgs Dagblad - 09 apr 18 kl. 16:25

Lågstadieelever ritade bilder till soptunnor i Slottshagen

Nu har klassens teckningar satts upp på soptunnorna i Slottshagen..

Skånskan - 18 apr 18 kl. 10:05

Bombhotade Judiska församlingen – bad om ursäkt

Två Högstadieelever bad om att få "träffa judar" och bombhotade sedan judiska församlingshemmet. Nu har de bett om ursäkt.I december så kastades en brandbomb mot ett kapell på Judiska begravningsplatsen.

Västerbottens Folkblad - 19 apr 18 kl. 17:50

[PLUS] Ny högstadieskola ska byggas i Umeå

Under de närmaste tio åren kommer antalet Högstadieelever i Umeå kommun att öka med 700. För att....

SmålandsPosten - 19 apr 18 kl. 16:51

Amerikansk folkmusik spred glädje på Internationella skolan

Det amerikanska bandet Seaborn med fiolspelaren Cristina Seaborn i spetsen besökte på torsdagen Internationella skolan i Älmhult. Och hundratalet lågstadieelever var verkligen ”med på noterna.”.

Länstidningen i Jämtland - 12 apr 18 kl. 12:23

Högstadieelever i idrottsförening hjälper yngre elever med läxorna

Från och med i onsdags hjälper Högstadieeleverna i skolidrottsföreningen Myrvikens Skol IF de yngre eleverna på fritids med läxorna..

Regeringen - 09 apr 18 kl. 13:42

Anna Ekström provar på plåtslagaryrket med högstadieelever i Solna

Plåt- och metallövningar står på programmet när gymnasie- och kunskapslyftsminister Anna Ekström besöker Råsunda skola, onsdagen den 11 april..

SmålandsPosten - 08 apr 18 kl. 18:22

Stor utställning av högstadieelever

Höga ambitioner från lärare och elever speglas i en utställning på Tingsryds bibliotek. Där visas verk som inspirerats av naturen, fångats med kameror och skapats med utgångspunkt från alster av världsberömda konstnärer..

SmålandsPosten - 22 mar 18 kl. 17:53

Tonårsklassiker fyller medelålders

Förväntansfulla Högstadieelever har många gånger klivit av bussen utanför Balders hage för att uppleva sin första utekväll. Nu fyller Skolbalders 40 år och ägaren Stefan Blomdahl ser inget slut för tonårsklassikern..

Blekinge Läns tidning - 22 mar 18 kl. 14:51

Två skolor går vidare

Här är matte jätteroligt. Och nu väntar alla på riksfinalen i den stora matematiktävlingen för Högstadieelever..

Blekinge Läns tidning - 22 mar 18 kl. 02:00

Elever testar det militära livet

Någon har en pappa som är militär, en annan är mest nyfiken på hur det är att jobba i försvaret. Under den här veckan lever 25 Högstadieelever kasernliv på F 17 och får en inblick i de olika verksamheterna..

Skånskan - 19 mar 18 kl. 14:00

Höör får ambassadörer mot tobak

Höör Fyra gymnasie­ungdomar kommer i sommar att ferie­arbeta som anti-tobaks­ambassadörer i Höörs kommun. ERWP.fif(0)Ungdomarna ska, tillsammans med ungdomar från andra håll i Skåne, lära sig om tobakens skadeverkningar och tobaksförebyggande arbete i teori och praktik.

Skånskan - 09 mar 18 kl. 14:00

Satsar på ungdomsråd – igen

SVALÖV Två gånger på raken har politikerna gått bet på att bilda ett politiskt ungdomsråd i Svalöv.
När den nya majoriteten tagit över görs ett nytt försök: ERWP.fif(3)– Vår närmaste uppgift är att ta fram ett reglemente för ett råd.

Världen Idag - 14 mar 18 kl. 00:00

Gör varje arbetsuppgift och rörelse som lärare tvingas göra att eleverna lär sig mer?

Det går inte en dag utan att det skrivs något om den svenska skolan. Ofta finns det goda skäl. Lärare och elever hotas, misshandlas eller mobbas.

Blekinge Läns tidning - 09 mar 18 kl. 21:00

Kamp om praoplatser på F 17

Trycket från Högstadieelever att få göra prao på F 17 är så hårt att man i år utökar antalet platser. Och hälften av de som antagits är tjejer..

Jönköpingsnytt - 07 mar 18 kl. 16:41

Anne Franks dagbok tonsatt på Spira

Tonsatt av Sjostakovitjs åttonde stycke har Unga Spira tagit fram en tolkning av Anne Franks dagbok. Under onsdagen var det premiär inför Högstadieelever.
.

SmålandsPosten - 06 mar 18 kl. 06:42

Växjö: Fyra av tio elever nådde inte målen

Smålandsposten har tittat närmare på hur kommunens Högstadieelever klarade kunskapsmålen förra läsåret. Sämst lyckades Fagrabäckskolan där bara 63 procent av eleverna blev godkända. Det visar siffror från Skolverket..

NSD - 07 mar 18 kl. 07:00

Högstadieelever erbjuds musikklass

Förra året startade Nya Läroverket, Bergnäset, en musikklass..

Sydöstran - 05 mar 18 kl. 07:00

16-åriga Astrid vann skrivtävling

Relationen mellan en syster och en bror – en bror som är ”underbar men samtidigt hemsk”. 16-åriga Karlskronatjejen Astrid Nybloms skräcknovell har utsetts till årets vinnare i Berättarkrafts skrivtävling för Högstadieelever..

Sydsvenskan - 26 feb 18 kl. 17:00

Elevråd ordnar festival för miljön och framtiden

Högstadieelever vill förbereda inför klimatutmaningarna på ett lekfullt sätt..

YA - 02 mar 18 kl. 00:01

Vill byta skola – får inget gehör

Ifjor var det en hel del Högstadieelever som inte fick plats på den skola de önskat gå på. En familj som nekades önskad plats överklagade men får inget gehör i Skolväsendets överklagandenämnd..

Barometern - 19 feb 18 kl. 09:15

Karlsson (SD): ”Lindåselever behöver skolskjuts”

Lars-Olof Karlsson (SD) anser att det är skandal att Högstadieelever från Lindås inte får åka skolskjuts. Det går dagligen bussar till Emmaboda som långt ifrån är fulla, menar han..

Kristianstadsbladet - 17 feb 18 kl. 00:01

Jack Werner: ”Man vill gärna få sina tankar bekräftade”

Falska nyheter, desinformation, rykten och troll. Det är valår i de sociala mediernas tidevarv och man kan inte vara nog försiktig. Det är lätt att bli lurad, men kan också vara oerhört kul att avslöja bluffen.

Corren - 19 apr 18 kl. 05:00

Högstadieelever vill vinna tekniktävling

Snart ska Högstadieelever från Skolgårda skola medverka i den nationella tävlingen ”Teknikåttan”..

DN - 26 jan 18 kl. 13:46

”Oroande med den svenska synen på moderna språk”

REPLIK DN DEBATT 23/1. Kristianstads kommuns beslut att avveckla franskundervisningen gör oss bekymrade. Det är en del i en oroande utveckling i Sverige där färre lär sig moderna språk på högstadiet och antalet Högstadieelever som sedan fortsätter att studera dem på gymnasiet minskar drastiskt, skriver David Cvach, Frankrikes ambassadör i Sverige och Hans-Jürgen Heimsoeth, Tysklands ambassadör i Sverige..

Barometern - 09 feb 18 kl. 14:37

Minister Fridolin mötte högstadieelever

– Bjurbäcksskolans högstadium är en av 200 skolor som får hjälp av Skolverket. Staten måste ta större ansvar för skolan och Emmaboda ska få ytterligare 6,5 miljoner kronor årligen till skolan..

Barometern - 05 feb 18 kl. 19:00

Utvecklingssamtal hålls under en dag

Utvecklingssamtal för Högstadieelever är numera förlagda till en heldag, och då är eleverna lediga från undervisningen..

Sydsvenskan - 30 jan 18 kl. 20:07

Öppet hus hos Hedda Andersson

På tisdagskvällen var det öppet hus hos Lunds nya gymnasieskola som ännu inte finns. Drygt hundra nyfikna Högstadieelever kom för att höra mer om skolan som tjuvstartar i höst..


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.