Hässleholms

Tuesday, 18 February, 20:49

Nyheter om Hässleholms

Sortering: Relevans | Senaste
Skånskan - 28 jan 20 kl. 05:30

Intressant jobbcenter öppnar snart i Osby

Osby kommun drar igång arbetet med att starta ett nytt center för arbetsgivare och jobbsökande och har en lämplig lokal på gång för verksamheten. Kommunen slår på trumman och har stora förhoppningar. Det är bra att Osby satsar på detta och fler kommuner borde testa nya grepp för att få fler i arbete.

Kristianstadsbladet - 27 jan 20 kl. 12:43

Hon vill utlysa kommunalt klimatnödläge

För att rädda mänskligt liv på Jorden har samhället elva år på sig att ställa om. Nu vill Dolores Öhman (MP) att Hässleholms kommun utlyser klimatnödläge..

Kristianstadsbladet - 23 jan 20 kl. 21:00

Skånetrafiken spärrade hel kommun från att göra resebokningar – ”Gick inte spårlöst förbi”

Anställda i Hässleholms kommun kunde inte åka kollektivt i tjänsten förra veckan, om de inte betalade själva. Skånetrafiken stängde nämligen av kommunen från att kunna boka resor..

Skånskan - 18 jan 20 kl. 10:00

Gammal kvinna med bra koll

Krönika God Helg! 2020-talet är inne. Det blir mitt åttonde tiotal (decennium) som skribent i Norra Skåne sedan starten med en liten notis 1959.

Skånskan - 15 jan 20 kl. 05:30

Nygammalt när regionen satsar på utveckling

Region Skåne avsätter drygt en miljon kr för utveckling och innovation. Hässleholms sjukhus är först ut med dagliga Skypemöten för att personalen på sjukhuset, kommunen och primärvården ska kunna diskutera gemensamma patienter på ett enklare sätt.
Det är självklart bra att detta sker – förenklingar och förbättringar behöver verkligen ske inom vården.

Kristianstadsbladet - 15 jan 20 kl. 21:21

Väg 21: Bilist höll inte avstånd – orsakade olycka

Två bilar krockade på riksväg 21 i Hässleholms kommun i rusningstrafiken på onsdagseftermiddagen. En av bilisterna bedömdes vara vållande och bötfälldes på plats..

Skånskan - 15 jan 20 kl. 05:30

Andraledare Andraledare

Den kommunala planeringsprocessen är omständlig och omfattande, vilket ska så vara enligt både lagstiftning och beprövad erfarenhet. Samtidigt får den inte vara för långsam för då uppfylls inte målen i visionsdokument och översiktsplaner. Det är en svår balansgång gentemot nödvändiga dagliga verksamheter som vård, skola och omsorg när ekonomin i kommunerna är i ett ständigt omprövande och där man samtidigt måste blicka framåt.

Skånskan - 14 jan 20 kl. 20:30

Han hade jobbet att rena marken efter BT Kemi

RENING. Det finns nog inte många soptippar i Skåne som inte Lars Bevmo har varit och rotat i, åtminstone bildligt talat. Han har haft lakvattenhantering som lite av en specialitet.

Skånskan - 10 jan 20 kl. 09:33

Vårens höjdpunkter

Nytt år och nya evenemang. Pernmilla Ekdahl (PE); Maria Zandihn (MZ) och Gunilla Wedding (GW) på kultur- och nöjesredaktionen har valt ut några av sina personliga favoriter bland vårens alla spännande programpunkter.En handelsresandes död
Intiman, Malmö
20 december 2019 – 5 mars Arthur Millers klassiker En handelsresandes död på Intiman hade premiär redan före årsskiftet och har fått lysande recensioner.

YA - 11 jan 20 kl. 07:42

Medan du sov: Här är nattens händelser

Två män har gripits, misstänka för ett inbrott i en banklokal i Hässleholms kommun..

Kristianstadsbladet - 11 jan 20 kl. 07:42

Medan du sov: Här är nattens händelser

Två män har gripits, misstänka för ett inbrott i en banklokal i Hässleholms kommun..

Kristianstadsbladet - 09 jan 20 kl. 15:16

Nytt fängelse kan hamna i Vinslöv eller Sösdala

Ledande politiker vill gärna att ett nytt sydsvenskt fängelse byggs i Hässleholms kommun. Frågan om placering har snabbutretts och nu presenteras sex olika tänkbara lokaliseringar..

Skånskan - 30 dec 19 kl. 05:30

Elevstöd kostar för mycket i Hässleholm

Revisorerna i Hässleholms kommun reagerar för att barn- och utbildningsnämnden har ett underskott på 35 miljoner. En tredjedel av underskottet beror på ökade kostnader för stöd till elever.
Det är knappast bara i Hässleholms kommun som insatserna för elevstöd har ökat, det är en samhällstrend.

Kristianstadsbladet - 30 dec 19 kl. 14:45

Två begärs häktade för Ljungdalaskjutningar

Två män, 19 respektive 35 år gamla, begärdes under måndagen häktade vid Hässleholms tingsrätt, misstänkta för inblandning i skjutningarna mot två män på Ljungdala tidigare i december. Den äldre mannen begärs häktad i sin utevaro..

Expressen - 24 dec 19 kl. 18:15

1 400 hushåll utan ström

Cirka 1400 hushåll i Hässleholms och Höörs kommuner står utan strömEnligt Eon beror det på ett tekniskt fel i en station.– Felsökning pågår och prioritet ligger på att få ut personal till platsen, meddelar Eon..

Skånskan - 23 dec 19 kl. 21:03

Ahlbäck Ikonen till IFK Malmö

FOTBOLL 22-årige anfallaren Jonathan Ahlbäck Ikonen är IFK Malmös nionde nytillskott inför nästa säsong och det fjärde som hämtats i GIF Nike.Han har spelat division 2-fotboll sedan tonåren i Hässleholms IF och Höganäs BK. Med sistnämnda lag blev det division 3 -spel i fjol och dito med Nike i år.

Kristianstadsbladet - 19 dec 19 kl. 14:02

Anmälan: Mor och dotter ska ha misshandlat granne

En kvinna, som bor i Hässleholms kommun, ska enligt en polisanmälan ha fått åka till sjukhus efter att hon blivit misshandlad av sina grannar i tisdags..

Kristianstadsbladet - 18 dec 19 kl. 05:00

”Jag orkade inte med Hässleholms kommun längre”

Katrine Arvidsson var tidigt ute med surdegsbak. Hon startade sitt lilla brödbageri 2008 hemma på gården i Tågarp nära Verum norr om Hässleholm. Den 18 december 2009 tittade Kristianstadsbladet in när hon bakade vörtbröd enligt traditionellt recept inför julen..

Skånskan - 16 dec 19 kl. 04:30

Omfattande matfusk i Skåne

HÄSSLEHOLM ”Svenska kvalitetsråvaror” kom i själva verket från Polen och Brasilien. Honungen var kinesisk och äppelkakan som man trodde kom från en liten svensk by var tillverkad i Spanien.Vid de 38 kontrollerna som gjordes i Skåne på grund av ”säljande uttryck” var det åtta tillfällen då informationen inte stämde överens med presentationen: ■ En verksamhet marknadsförde sig hårt som ekologisk, både via namn och skyltar – men på plats hittades ingenting alls som var ekologiskt.

Kristianstadsbladet - 14 dec 19 kl. 05:00

Skolbomberna skakade en hel stad: ”Då drar vi alla tre våra pistoler”

Han bar svart militärliknande tröja och grova kängor. I väskan hade han fem bomber och ett luftvapen. Den 20 december exploderar flera sprängladdningar på Hässleholms tekniska skola.

Kristianstadsbladet - 10 dec 19 kl. 21:00

Torget har fått en egen glasbur – ska bidra till Musikhjälpen

Hässleholms egen variant av Musikhjälpens ”bur” är nu klar och aktiviteterna har tagit fart. När veckan är över är förhoppningen att man ska ha fått in 100 000 kronor..

YA - 08 dec 19 kl. 19:09

Fall framåt för Björnens damer

Björnens damer inkasserade säsongens åttonde raka förlust när Hässleholms HF blev för svåra, men hemmalagets spelande tränare Camilla Ivanov var betydligt gladare än efter förlusten senast mot Lunds Lejon..

Kristianstadsbladet - 06 dec 19 kl. 16:28

Skolskjuts: Taxiresor räddas åt elever

Hässleholms taxi meddelade under torsdagen att man inte längre skulle kunna köra elever, på grund av konkurs. Nu har kommunen gjort klart med ett nytt bolag, som kan köra de cirka 50 barnen..

Skånskan - 03 dec 19 kl. 16:02

Säkerhet en kostnadsfråga

Hässleholm Förskolebarn fick lära sig mer om brandsäkerhet när Kulturskolan och Hässleholms räddningstjänst hade sitt årliga samarbete. Alla är inbjudna till föreställning om säkerhet men besparingar gör att inte alla får chansen.Den årliga föreställningen om säkerhet är ett samarbete mellan brandstationen och Kulturskolan.

Kristianstadsbladet - 01 dec 19 kl. 05:00

Så ser OS-stjärnans liv ut i dag: ”Har förändrats jättemycket”

Den 1 december 1999 hoppades Pia Hansen från Attarp och Hässleholms Jaktskytteklubb på en biljett till sommar-OS i Sydney. När Kristianstadsbladet träffade henne för 20 år sedan var det 290 dagar kvar till invigningen..

Skånskan - 30 nov 19 kl. 05:00

När vi sydde kläder till Finland

Vinterkriget utlöste en anda av samförstånd mellan de nordiska länderna vars make inte konstaterats sedan 1800-talets skandinavism. Finlands sak är vår, löd stridsropet. Redan i oktober då de nordiska statscheferna möttes i Stockholm för att manifestera sin enighet under Finlands förhandlingar med Sovjet, svallade nordismens vågor högt.

Kristianstadsbladet - 28 nov 19 kl. 05:00

Debatt: Unga som stökar på biblioteken kan behöva stöd

I två artiklar har Kristianstadsbladet tagit upp problematiken med störande ungdomar på Hässleholms Bibliotek. Det är inte bara i Hässleholm man rapporterar att ungdomar är störande på biblioteken som alltmer blivit en mötesplats. Bibliotek har av tradition varit tysta avdelningar för att kunna sitta och läsa och koppla av, skriver Robin Gustavsson (KD).

Skånskan - 27 nov 19 kl. 09:35

Två olika serier för Skånes division 2-lag

FOTBOLL Nu är det definitivt. Någon samlad division 2-serie med alla de skånska herrlagen blir det inte.Precis som detta 2019, och precis som förbundets förslag var från början, kommer de skånska herrlagen att 2020 fördelas på två serier, en som kallas västra Götaland och en som kallas östra Götaland.

Skånskan - 27 nov 19 kl. 07:30

Filmade när han hade sex med 14-årig flicka

Hässleholm Sommaren 2006. En 30-årig man möter upp en 14-årig flicka nära en kyrka i sydöstra Skåne. Där har de samlag medan mannen filmar det hela.

Kristianstadsbladet - 26 nov 19 kl. 14:30

Debatt: Splittring inom SD?

I måndag hade fullmäktige att ta ställning till skattesatsen för Hässleholms kommun.Varje parti la fram sina förslag. Det var allt från ingen skattehöjning till en höjning på femtio öre i höjning.

Kristianstadsbladet - 26 nov 19 kl. 05:00

Fler kommer att kunna se sina favoritlag spela

För tio år sedan var det bara Tyringe Hockey som tv-sände matcher utanför högsta ligan. Nu börjar allt fler intressera sig för att sända och pionjärerna i Tyringe kommer att starta en utbildning för Hässleholms föreningsliv..

Kristianstadsbladet - 25 nov 19 kl. 14:14

Förstärkning: Områdets nya poliser på plats

Polisen har fått förstärkning. 15 nyutexaminerade poliser har börjat jobba i polisområdet, sex av dem som ingripandepoliser i Kristianstads och Hässleholms lokalpolisområden..

Kristianstadsbladet - 22 nov 19 kl. 05:00

Tingsrätten: Okej att slå ölburk i huvudet på man

Är det okej att slå en person i huvudet med en ölburk? Ja, det är det – enligt Hässleholms tingsrätt. Åtminstone om den finns i en plastpåse..

Skånskan - 15 nov 19 kl. 14:31

Österlen storsatsar för att ta sig till ettan

FOTBOLL En efter en faller bitarna på plats i hårdsatsande division 2-klubben Österlen FF:s fotbollspussel.
– När Skillinge IF och Branteviks IF slog ihop sig 2014 så satte vi upp målet att ta oss till ettan 2020, berättar Tom Ekström, ordförande i ÖFF.Förslag på 2020 års division 2-serier:
Division 2 västra Götaland: IS Halmia, Onsala BK, Ullareds IK, Varbergs Gif FK, Vinbergs IF, BK Olympic, Eslövs BK, FC Rosengård, IF Limhamn Bunkeflo, IFK Malmö, Prespa Birlik, Ängelholms FF, Dalstorps IF.

Expressen - 12 nov 19 kl. 07:37

MORGONENS NYHETER: Explosion vid bostad i Hässleholm • Ex-presidenten Jimmy Carter till sjukhus • Nödläge i Australiens bränder

Det har exploderat vid ett garage på en ort i Hässleholms kommun. Nationella bombskyddet ska undersöka platsen.■■■USA:s tidigare president Jimmy Carter har lagts in på sjukhus för att opereras.

UNT - 12 nov 19 kl. 07:01

Explosion vid bostad – garage skadat

Strax före midnatt larmades polis och räddningstjänst till en bostad i Hässleholms kommun efter att något exploderat på en uppfart till ett hus, skriver Kristianstadsbladet..

GöteborgsPosten - 12 nov 19 kl. 07:01

Explosion vid bostad – garage skadat

Strax före midnatt larmades polis och räddningstjänst till en bostad i Hässleholms kommun efter att något exploderat på en uppfart till ett hus,.

DN - 12 nov 19 kl. 05:42

Explosion vid garageuppfart i Hässleholm

Strax före midnatt larmades polis och räddningstjänst till en bostad i Hässleholms kommun efter att något exploderat på….

Expressen - 12 nov 19 kl. 04:33

Explosion vid bostad i Hässleholm

Strax före midnatt larmades polis och räddningstjänst till en bostad i Hässleholms kommun efter att något exploderat på en uppfart till ett hus, skriver Kristianstadsbladet..

Sydsvenskan - 12 nov 19 kl. 03:40

Explosion vid garageuppfart

Strax före midnatt larmades polis och räddningstjänst till en bostad i Hässleholms kommun efter att något exploderat på en uppfart till ett hus, skriver Kristianstadsbladet. – Nationella bombskyddet har kallats dit för att göra en första bedömning. Och.


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.