Händer

Wednesday, 24 April, 00:17

Nyheter om Händer

Sortering: Relevans | Senaste
Skånskan - 04 apr 19 kl. 05:00

Inte trygga någonstans

Malmö För att belysa och motverka hatbrott som är riktade mot romska utsatta EU-medborgare i Malmö startade Stadsmissionen och Civil Rights Defenders i januari ett gemensamt EU-projekt.
– Vi har kunnat se en bred och systematisk diskriminering mot den här gruppen som försörjer sig i gatumiljö, säger Adriana Holmberg Milea, projektkoordinator på Skåne Stadsmission.Skåne Stadsmission startade Crossroads 2015, ett råd- och stödcenter för utsatta EU-medborgare i Malmö, där man sett att gruppen är speciellt utsatt för olika typer av övergrepp.

Skånskan - 04 apr 19 kl. 21:41

Ingen lycka för Eos i första SM-semifinalen

Fullspikat och publikrekord i Eoshallen, 739 åskådare, hjälpte inte Eos i den första SM-semifinalen mot Högsbo. Det blev till slut en ganska klar förlust.– Egna misstag och bristande fokus i den tredje quartern.

Expressen - 04 apr 19 kl. 20:45

Ikonen återvänder – är klar för Brynäs

Ove Molin är tillbaka.Brynäsikonen ansluter till SHL-klubben mes titeln spelarutvecklare.– Fantastiskt roligt att få den chansen i Brynäs som är den klubben som betytt mest för mig i hela min karriär, säger han till Brynäs hemsida.

DI - 04 apr 19 kl. 20:09

KD: Uppenbart att FI inte fungerat – ”kan köpas sönder”

Finansinspektionen måste få hårdare sanktionsmöjligheter och mer resurser, enligt Kristdemokraterna. Partiet kräver nu en bred utredning efter den penningtvättsskandal som skakar Swedbank..

Skånskan - 04 apr 19 kl. 19:20

Klart för nyanlända på Brunnshög

lund I Svenska studenthus nya flerbostadshus på Brunnshög öronmärks 24 lägenheter åt nyanlända.
Kommunstyrelsen, som godkänt att kommunen förhyr bostäderna, menar att lägenheterna kan passa ypperligt för personer som tvingats att avbryta akademiska utbildningar i sina hemländer.– Det rör sig om 24 lägenheter av 120.

Cornucopia - 03 apr 19 kl. 09:04

Gästinlägg: Scenario - Hur vi i Sverige kan uppfylla vårt klimatansvar

Nedanstående är ett gästinlägg publicerat av pseudonymen Kübler Ross.

Det här är en argumenterande text med syfte att få dig att tänka*. Scenariot här ska inte ses som det enda, tvärtom hoppas jag att detta leder till att vi börjar diskutera vad vi verkligen kan och vill göra åt klimatutsläppen.

Expressen - 04 apr 19 kl. 18:45

Helgen bjuder på vårvärme: ”Det är läge att gå ut och njuta”

Lämna vinterjackan och mössan på hatthyllan om du ska ut de kommande dagarna.Det blir nämligen vårväder hela helgen. Men passa på att ta vara på värmen – redan på måndag vänder det.

DI - 04 apr 19 kl. 17:30

Banker mot strömmen när Stockholmsbörsen vänder till rött

Stockholmsbörsen avslutar torsdagen i röda siffror efter stadiga uppgångar under veckans första tre handelsdagar. Storbolagsindex stänger ned 0,4 procent, medan bredare OMXSPI avslutar på minus 0,6 procent..

SR - 04 apr 19 kl. 18:00

Sportextra: Slutspelsdramatik och VC-final i ridsport

Radiosporten sänder direkt från bland annat SHL-kvalet Timrå-Oskarshamn. Först ut i kväll är världscupfinalen i hoppning, från klockan 18 i Kvällspasset i P4..

BT - 04 apr 19 kl. 17:56

Spökjägare släpper bok

Spökjägarbröderna och boråsarna Niclas Laaksonen och Tony Martinsson använder tekniska instrument för att upptäcka paranormal aktivitet i hemsökta hus. Nu kommer boken om deras historia..

Supermiljöbloggen - 07 mar 19 kl. 18:41

En av världens största sjöar blir egen juridisk person

Lake Erie har efter en folkomröstning i den amerikanska staden Toledo fått lagliga rättigheter motsvarande en juridisk person. ”Lake Erie Bill of Rights” gör det möjligt för stadens invånare att företräda Lake Erie i domstol och stämma den som smutsar ner sjön. Lake Erie är världens elfte största sjö och har sedan många år dragits med svåra miljöproblem.

DN - 02 apr 19 kl. 15:21

FN: 113 miljoner levde i akut hungersnöd förra året

Över 113 miljoner människor levde i akut hungersnöd under 2018, visar en ny rapport från FN:s livsmedels- och jordbruksorganisation. Två tredjedelar av dem bor i åtta länder där Afrika är värst drabbat. .

UT - 04 apr 19 kl. 16:45

Bonde söker fru: Mjölkbonde från Dannike en av singelbönderna

Under torsdagen presenterades de bönder som kommer vara med i nästa omgång av tv-programmet Bonde söker fru..

Sydöstran - 04 apr 19 kl. 17:04

Glesbygden är under attack

Centerledaren Annie Lööf presenterade på torsdagen förslag för en mer levande landsbygd. Det handlade om ersättningar till skogsägare som drabbades av fjolårets stora skogsbränder..

Vagabond - 04 apr 19 kl. 15:46

Länderna vi helst undviker att åka till – på grund av dess politik

Innan vi väljer resmål brukar 55 procent av oss svenskar ta reda på det påtänkta semesterlandets politiska situation – och välja att inte åka till de länder vars politik och ledning man inte kan stötta. Bokningsstatistiken pekar dock åt ett annat håll – i Tickets senaste Sifoundersökning visar det sig att upplevelsen och plånboken ofta spelar större roll än ens värderingar vid valet av resmål..

Sydsvenskan - 04 apr 19 kl. 15:55

LaGaylia Frazier: Hatar tävlingskonceptet

Först skadade sig "Let's dance"-aktuella LaGaylia Frazier på väg hem från en dansträning. Nu har en gammal knäskada börjat spöka för artisten. – Det Händer tråkiga saker i livet, utmaningen är att ta sig igenom dem, säger hon.

Helsingborgs Dagblad - 04 apr 19 kl. 15:55

LaGaylia Frazier: Hatar tävlingskonceptet

Först skadade sig "Let's dance"-aktuella LaGaylia Frazier på väg hem från en dansträning. Nu har en gammal knäskada börjat spöka för artisten. – Det Händer tråkiga saker i livet, utmaningen är att ta sig igenom dem, säger hon.

Helsingborgs Dagblad - 04 apr 19 kl. 16:06

Andersson återvänder till Skellefteå

Han är fostrad i klubbens J18- och J20-lag, och gjorde två SHL-matcher 2014–15. Nu är backen Jacob Andersson åter i Skellefteå, meddelar klubben i ett pressmeddelande. 24-åringen kommer närmast från tre säsonger med allsvenska Björklöven, där han succes.

Skånskan - 04 apr 19 kl. 16:05

Kokainist skar flickvän med trasig kaffekopp

Malmö Hög på kokain misshandlade den 29-årige missbrukaren sin flickvän. Han tog strypgrepp på henne flera gånger, och skar henne med en trasig kaffekopp.Förhållandet mellan 29-åringen och hans flickvän präglades av våld, hot och misstänksamhet från mannens sida.

Sydsvenskan - 04 apr 19 kl. 16:06

Andersson återvänder till Skellefteå

Han är fostrad i klubbens J18- och J20-lag, och gjorde två SHL-matcher 2014–15. Nu är backen Jacob Andersson åter i Skellefteå, meddelar klubben i ett pressmeddelande. 24-åringen kommer närmast från tre säsonger med allsvenska Björklöven, där han succes.

GöteborgsPosten - 04 apr 19 kl. 15:55

LaGaylia Frazier: Hatar tävlingskonceptet

Först skadade sig "Let's dance"-aktuella LaGaylia Frazier på väg hem från en dansträning. Det Händer tråkiga saker i livet, utmaningen är att ta sig igenom dem, säger hon..

GöteborgsPosten - 04 apr 19 kl. 16:06

Andersson återvänder till Skellefteå

Han är fostrad i klubbens J18- och J20-lag, och gjorde två SHL-matcher 2014–15..

Sydsvenskan - 04 apr 19 kl. 15:00

Solstyrda sopkärl ska mota måsinvasionen på Vellinges stränder i sommar

"Det blir lite Vellingekärl(ek)", säger Carina Wutzler..

YA - 04 apr 19 kl. 14:50

Granne till grustag vädjar till länsstyrelsen – är rädd för ökad sandflykt

Fastighetsägaren Nils-Erik Göransson i Ilstorp vänder sig nu till länsstyrelsen och vädjar om att slippa den sandflykt han fruktar ska bli följden när grustaget återställs..

Barometern - 04 apr 19 kl. 15:19

Misstänkt för bränder i Kristineberg släppt

Den 18-årige mannen som satt anhållen misstänkt för att ha anlagt minst en brand i Kristineberg, har släppts på fri fot..

Skånskan - 04 apr 19 kl. 15:30

De får guldmedalj för sin mjölk

Nedraby I 30 år har Karin och Hans Andersson drivit en mjölkgård utanför Tomelilla.
På måndag belönas de med LRF Mjölks guldmedalj som delas ut av prins Carl Philip.I slutet av 1970-talet möttes Karin och Hans Andersson för första gången på danspalatset Tingvalla i Tomelilla.

Skånskan - 04 apr 19 kl. 15:30

Hyresvärd slipper betala för soporna

MALMÖ En företagare ifrågasätter hur en fastighetsägare kan avtala bort sophämtning med motiveringen att det inte finns plats. Nu överklagar företagaren miljöförvaltningens beslut till länsstyrelsen.– Det jag vänder mig mot är att fastighetsägaren kommer undan med att hävda att det inte finns utrymme i fastigheten och att den är gammal.

Helsingborgs Dagblad - 02 apr 19 kl. 13:05

Över 100 miljoner människor i akut hungersnöd

Konflikter, kriser och klimatkatastrofer ställde minst 113 miljoner människor vid randen till svält under 2018, enligt en färsk FN-rapport. Allra värst drabbat är Afrika. Rapporten bygger på siffror från 53 länder – men de allra flesta, två tredjedelar,.

DN - 04 apr 19 kl. 14:05

EU: Fel av Venezuela att ta immuniteten från Guaidó

EU fördömer beslutet från Venezuelas konstituerande församling att frånta landets oppositionsledare Juan Guaidó hans parlamentariska immunitet. Guaidó utsåg sig själv till interimspresident i januari och har fått stöd av ett 50-tal länder, men församlingens beslut innebär att han kan ställas inför rätta..

Expressen - 04 apr 19 kl. 14:37

Vad kan egentligen toppnamnen om EU?

De svenska toppkandidaterna i EU-valet testades på sina EU-kunskaper under en debatt på Handelskammaren i Stockholm på torsdagen.Heléne Fritzon (S) räckte upp handen för att svara på frågan om hur många länder som har euron som valuta.– 16 eller 17, säger Fritzon.

Barometern - 04 apr 19 kl. 14:40

Ungdomar allt öppnare med droger

Ungdomar handlar med och använder droger helt öppet. Detta är tecken på en tydlig drogliberal förändring som skett bland ungdomsgrupperna, menar Sofie Ekberg, områdespolis i Nybro..

Cornucopia - 03 apr 19 kl. 20:42

Nyinspelningen av Das Boot - bu eller bä?

"Sanningen är vad vi bestämmer att den är."Det som marknadsförts som en uppföljare till klassiska Das Boot är snarare att betrakta som en nyinspelning. Det är en modernare berättelse om alla de gråskalor som faktiskt förekommer i krig och tilltalar sannolikt en bredare publik en det råa koncentrerade originalet.

YLE - 04 apr 19 kl. 13:21

Forskare: Naturskogar är att föredra framom plantager – stor nytta för att bromsa klimatförändringen

Mycket ny skog i länder nära ekvatorn ska hjälpa till med att motarbeta klimatförändringen. Men det finns ett alltför stort fokus på att anlägga kommersiella plantager, varnar en brittisk forskargrupp. Gruppen påpekar att naturskogar i längden är mycket bättre på att binda koldioxid ur atmosfären..


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.