Hände

Tuesday, 12 November, 04:19

Nyheter om Hände

Sortering: Relevans | Senaste
GöteborgsPosten - 23 okt 19 kl. 17:58

Storbankerna dämpade Stockholmsbörsen

Flera tungviktare bekände färg i sina delårsrapporter under onsdagen – tre av storbankerna och industrijättarna ABB och SSAB..

Skånskan - 22 okt 19 kl. 06:00

Om häxor och pesttid i ny, skånsk roman

Året är 1711 och pesten härjar i Skåne. I Häxorna tar Lundaförfattaren Elisabeth Östnäs med läsarna till fiktiva Hällaby i trakten kring Ivösjön. Där möter vi Isabella, Karna och Annis – tre kvinnor med magiska krafter som riskerar att bli kristidens syndabockar.

DN - 23 okt 19 kl. 17:00

Advokater agerade statister i dömd rappares musikvideo – använde domstolens lokaler

Södertörns tingsrätt lät rapparen Z.E spela in en musikvideo i en rättssal..

Uppsalanyheter.se - 23 okt 19 kl. 15:13

Recension: Ward Hayden and The Outliers på Klubb Uffe

ostonRecension: Det amerikanska bandet Ward Hayden and The Outliers förgyllde en höstlik tisdagskväll på Katalins, Klubb Uffe. Det amerikanska bandet Ward Hayden and The Outliers förgyllde en höstlik tisdagskväll på Katalins, Klubb Uffe.   Bandet känns väldigt tajt och sammansvetsat och de fyra musikerna är mycket kompetenta men nästan för bra för sitt eget bästa.

Länstidningen i Jämtland - 23 okt 19 kl. 14:13

Personbil körde av vägen i Dvärsätt – föraren borta när räddningstjänsten anlände

En singelolycka inträffade under onsdagen i Dvärsätt, Krokoms kommun. Larmet om olyckan kom till....

Blekinge Läns tidning - 23 okt 19 kl. 14:29

Dom: Frikänns från våldtäkt - erkände att han tagit på kvinnas underliv

En man från Karlskrona frikänns från misstankar kring våldtäkt och sexuellt tvång. Domstolen bedömer att kvinnan inte var ett passivt offer och att våldtäkt inte kan bevisas..

Expressen - 23 okt 19 kl. 13:35

Bolag knutet till Åkerlund stoppar tunnelbanebygge

Den nya tunnelbanan från Nacka och söderort försenas. Bygget har överklagats till regeringen. Bakom överklagan finns ett fastighetsbolag med koppling till den världskände regissören Jonas Åkerlund, uppger Fastighetsvärlden.

Barometern - 23 okt 19 kl. 13:54

Bortjagade tjuvar återvände till villa i Växjö – stal ratt

En liga som har specialiserat sig på att stjäla delar från exklusiva bilar härjar i Växjö. I morse upptäckte en familj i Öjaby att deras bil saknade ratt. – Det var en riktigt otrevlig syn..

VA - 23 okt 19 kl. 12:55

Stålbolaget på plus efter störtdykning i morse: ”Kan inte bli så mycket värre”

Ståltillverkaren SSAB vände på onsdagen upp rejält på Stockholmsbörsen, efter en initial nedgång på nästan 5 procent i spåren av en blek kvartalsrapport. .

Dagens Medicin - 23 okt 19 kl. 12:56

Bengt Winblad: ”Jag är försiktigt optimistiskt”

Den kände svenske alzheimerforskaren Bengt Winblad säger sig först vara ”lite skeptisk” till nyheten om att läkemedelskandidaten aducanumab trots allt kan ha en bromsande effekt på alzheimer. Efter att ha tittat lite närmare på de än så länge tillgängliga resultaten är han mer positiv..

Expressen - 23 okt 19 kl. 13:10

Här är Karolin Hakims misstänkte mördare

Polisen i Malmö släpper en bild på Karolin Hakims misstänkte mördare. Mannen står vid den bil som mördarna använde. ”Mannen är en av gärningspersonerna som utförde mordet”, skriver polisen på sin hemsida.

Expressen - 23 okt 19 kl. 11:53

”Jag förstår inte varför han inte bara ger upp”

Den ökände skidtränaren Walter Mayer, 62, har hamnat i strålkastarljuset igen.Enligt Kronen Zeitung har Mayer gripits i Österrike – misstänkt för inblandning i dopingskandalen på VM i Seefeld.– Jag förstår inte varför han inte bara ger upp, säger den tidigare sprintstjärnan Peter Larsson..

PrivataAffärer - 23 okt 19 kl. 12:04

Strategen: Därför vände SSAB till plus

Läs också: SSAB bommade förväntningarna ”Marknaden bedömer nog att de dåliga nyheterna nu är ute och att det inte kan bli så mycket värre”, säger SEB:s aktiestrateg Esbjörn Lundevall till Nyhetsbyrån Direkt. Tidigcykliska bolag har utvecklats svagt relativt börsen en längre tid och i dagsläget är värderingen inte särskilt utmanande. ”Efter två-tre kvartal med negativ tillväxt bland verkstadsbolagen, som är SSAB:s kunder, brukar det vara dags att köpa.

Affärsvärlden - 23 okt 19 kl. 11:50

Därför lyfter ståltillverkaren trots vinstmissen

Ståltillverkaren SSAB vände på onsdagen upp rejält på Stockholmsbörsen, efter en initial nedgång på nästan 5 procent i spåren av en blek kvartalsrapport. Strax före lunch låg A-aktien strax efter ABB i toppen av storbolagsindexet..

SmålandsPosten - 23 okt 19 kl. 10:41

Bortjagade tjuvar återvände – stal bilens ratt

En liga som har specialiserat sig på att stjäla delar från exklusiva bilar härjar i Växjö. I morse upptäckte en familj i Öjaby att deras bil saknade ratt. – Det var en riktigt otrevlig syn..

NT - 23 okt 19 kl. 11:00

Ramunder vände på spelarflödet

När de flesta lag tappar spelare till de större städerna, har Ramunder vänt utvecklingen..

Corren - 23 okt 19 kl. 10:00

Då visas film om "rivningar och annat elände"

Vadstenanostalgi står snart på programmet i Godtemplargården i Vadstena..

Barometern - 23 okt 19 kl. 10:03

Löfven har anlänt till Kalmar

På onsdagsmorgonen anlände statsminister Stefan Löfven till Kalmar och Linnéuniversitetet..

Sydsvenskan - 23 okt 19 kl. 06:38

Snabbkoll på nattens nyheter

Detta Hände när du sov..

Helsingborgs Dagblad - 23 okt 19 kl. 06:38

Snabbkoll på nattens nyheter

Detta Hände när du sov..

Kristianstadsbladet - 23 okt 19 kl. 07:00

Äldre fick inte tillbaka sin larmklocka efter duschning

En äldre på ett särskilt boende fick inte sin larmklocka tillbakasatt på armen efter duschning. Som tur var Hände det inget under natten som gjorde att hen behövde larma..

NSD - 23 okt 19 kl. 05:59

Detta hände medan du sov

Här är några av nattens och gårdagskvällens nyheter..

NT - 23 okt 19 kl. 05:38

I NATT: Det hände medan du sov

Bilbrand, en president som pudlar och varning för vargen..

Corren - 23 okt 19 kl. 05:38

I NATT: Det hände medan du sov

Bilbrand, en president som pudlar och varning för vargen..

SVT - 23 okt 19 kl. 03:23

Ambassadör vittnade om Ukraina-affären

USA:s tillförordnade ambassadör i Ukraina, William Taylor, vittnade på tisdagen inför tre kongressutskott i den process som kan leda till att president Donald Trumps ställs inför riksrätt. Enligt Taylor använde Trump amerikanskt militärbistånd som en spelbricka för att få Ukraina att utreda om den demokratiske politikern Joe Biden gjort sig skyldig till korruption i landet..

Blekinge Läns tidning - 23 okt 19 kl. 03:00

Albert tog sig tillbaka från missbruket – nu hjälper han andra

Den inre kampen tärde. En dag brast det. När Albert fick hjälp vände allt – nu startar han länets första stödgrupp för att vägleda andra spelmissbrukare..

Skånskan - 21 okt 19 kl. 20:30

Karriär med drag och make up

Artist Robin Werner har sedan 2006 varit dragartist i Cabaret Moulin, han var under ett par års tid med i After Dark och han har vunnit pris för bästa dragshow 2015.
– Kreativiteten driver mig. Hade jag inte fått det i min vardag, på varken jobb eller fritid, tror jag att jag hade kvävts.

Helsingborgs Dagblad - 22 okt 19 kl. 22:30

Brexit sänkte Wall Street

New York-börsen stängde neråt på tisdagen. Efter att brittiska underhuset röstat nej till Boris Johnsons tidsplan för brexit vände de ledande indexen ner på minus. Detta efter en blandad handelsdag där mycket kretsat kring en tät rapportnederbörd.

GöteborgsPosten - 22 okt 19 kl. 22:31

Brexit sänkte Wall Street

New York-börsen stängde neråt på tisdagen. Efter att brittiska underhuset röstat nej till Boris Johnsons tidsplan för brexit vände de ledande indexen ner på minus..

SVT - 22 okt 19 kl. 21:08

Jönköping skrällde mot Pixbo

Jönköping skrällde borta mot Pixbo i SSL. Man vände 0-2 till seger 7-4 efter tre mål i slutminuterna..

GT - 22 okt 19 kl. 20:16

Person hittad död efter hemtjänstens misstag

Hemtjänsten i en av Göteborgs stadsdelar ringde på hos en brukare som inte öppnade dörren. Mot reglementet valde man att lämna i stället för att ta sig in i bostaden.När man återvände tre dagar senare var brukaren avliden.

Sydsvenskan - 22 okt 19 kl. 18:51

Kanal 5 skrotar ”Hyséns”

Kanal 5 lägger ned realityprogrammet "Hyséns", rapporterar Aftonbladet. Serien, som följer fotbollslegendaren Glenn Hysén och delar av hans familj – bland andra sonen och fotbollsspelaren Anton Hysén – hade premiär förra hösten och en andra säsong sände.

GöteborgsPosten - 22 okt 19 kl. 19:38

Använde Kanyes musik – fick kontot nedstängt

SHL-klubben: "Vi hoppas få kontot tillbaka så snart som möjligt!".

Skånskan - 22 okt 19 kl. 16:41

Langare sålde sprit framför polis

Malmö Mitt framför ögonen på civilklädda poliser sålde den 40-årige langaren vin, sprit och annan alkohol till ungdomar.
I bilens bagage hade han alkoholhaltiga drycker för närmare tiotusen kronor.De båda civilklädda poliserna arbetade den aktuella dagen för två och ett halvt år sedan i ett annat ärende när en bil stannade bakom deras.

Skånskan - 21 okt 19 kl. 20:34

”Hugger direkt om jag får chansen”

FOTBOLL Skyttekungen Nicklas Nielsen längtar tillbaka till elitfotbollen och är i högsta grad aktuell för en övergång till Landskrona Bois.– Från och med i dag tränar jag fullt ut med dem, upplyser Nicklas Nielsen.
Parallellt med rollen som spelare och assisterande tränare i Svalövs BK har han de senaste månaderna tränat med Bois cirka ett pass i veckan.

Skånskan - 22 okt 19 kl. 15:30

Festligt firande av 40-årig förening

STAFFANSTORP Staffanstorps Teaterförening firar 40 år med en riktig jubileumsdag- och kväll med flera inbjudna medverkande och artister.– Detta har vi aldrig tidigare gjort så det kommer att bli en stor utmaning för oss som är glada amatörer och arbetar med detta helt ideellt, säger Gerty Lindén, pressansvarig för teaterföreningen.
På söndag den 27 oktober blir det firande från klockan 13 och sen hela kvällen.

Skånskan - 22 okt 19 kl. 16:11

Försökte köra från polisen

STAFFANSTORP I hög fart körde den narkotikapåverkade föraren om en polisbil på motorvägen.
När poliserna slog på blåljus och signalerade åt honom att stanna fick han panik och tryckte gasen i botten.Nu döms den 21-årige föraren för bland annat grov vårdslöshet i trafik.

NT - 22 okt 19 kl. 15:00

Fotografen hyllas på minnestavla i stan

Nu är det klart att kände NT-fotografen Ingvar Anehed hedras med en minnestavla..

Skånskan - 22 okt 19 kl. 14:00

Lurade beställare av badrum

höör Höörsbon kontaktade företaget när han skulle bygga ett badrum i sin bostad. Beställaren kände inte till företaget men företagaren hade ett godkänt certifikat via branschreglerna inom GVK som står för AB Svensk Våtrumskontroll. Företagaren lovade också att kunden skulle få ett godkänt intyg efter att installationen var gjord.

SVT - 22 okt 19 kl. 12:41

Kina diskat efter fusk – använde dolda stigar

En sportslig skandal har avslöjats under orienteringens Military World Games, militära världsspelen, i Wuhan, Kina. På söndagens inledande medeldistans fuskade hemmanationen i både dam- och herrloppet och har fråntagits sina medaljer (ett guld och två silver)..


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.