Hända

Thursday, 14 November, 04:58

Nyheter om Hända

Sortering: Relevans | Senaste
Skånskan - 25 okt 19 kl. 05:00

MP-ordförande har fått nog av partiet

ESLÖV Interna konflikter bidrar till att Annika Viking slutar som ordförande i Miljöpartiet och hon tänker dessutom gå ur paritet.
Den omstridda partikamraten Lars Ahlfors återkomst på den politiska scenen har bidragit till hennes missnöje.
– Han leker jäkel igen och skickar in motioner som inte är godkända av resten av styrelsen.

Skånskan - 25 okt 19 kl. 05:00

Trafikverket tror att torn vid E22 kan falla

rolsberga Mobiloperatören Tre får bygglov för att bygga ett 60 meter högt mobiltorn i Rolsberga. Men Trafikverket är kritiska till bygget och anklagar kommunen för bristande information.– Det var ett ärende som krävde lite diskussion.

Skånskan - 25 okt 19 kl. 05:00

Klädproblem lösta efter elva års strider

SJÖBO Efter drygt elva år av diskussioner, överklaganden och upphandlingar kommer all Sjöbos äldreomsorgs- och hemtjänstpersonal få tillgång till nya arbetskläder varje dag.
– Vi räknar med att successivt komma igång i början av nästa år, säger Christin Andersson, verksamhetschef för särskilt boende och LSS-boende i Sjöbo.För närvarande håller man på att bygga om och anpassa fem särskilda boenden samt på dagcentralen Kärnan för kommande klädbyten.

GöteborgsPosten - 25 okt 19 kl. 22:35

SDE avgjorde tät match mot Modo i tredje perioden

Matchen mellan hemmalaget SDE och gästande Modo var jämn ända till den tredje perioden. Där avgjorde SDE och vann matchen i SDHL med 2–1 (1-0, 0-1, 1-0)..

SVT - 25 okt 19 kl. 21:32

Djurgården vände mot Göteborg – igen

Göteborg skakade Djurgården för en månad sedan, men Stockholms-laget lyckades då vända. I kväll var det dags för lagen att mötas igen. Precis som senast tog Göteborg ledningen.

Skånskan - 25 okt 19 kl. 21:49

Yoga lockar i stressig tid

malmö Yoga kan vara meditativt och det kan vara otroligt krävande.
I helgen finns några av världens främsta yogalärare på Yoga Games i Malmömässan.
– För den som är intresserad är det bara att kika förbi, säger en av arrangörerna, David Eneroth.

NSD - 25 okt 19 kl. 22:03

BC Luleå förlorade mot mästarna – efter läskiga skadan

BC Luleå var på väg att vända matchen..

Skånskan - 25 okt 19 kl. 21:12

Uddamålsföll i första Islandsmötet av två

Sverige nollade Island i matchens inledande tio mi – Vi gör ingen bra match och det finns väldigt mycket att göra något åt. Vi har alldeles för mycket jätteenkla misstag, konstaterar Kim Ekdahl Du Rietz i intervju med TV 10 efter slutsignalen.
Niometersspelaren fick ta mycket ansvar i den blågula tröjan och gick både på genombrott och sköt i första halvlek.

Nyteknik - 25 okt 19 kl. 20:09

Eon: Nu kan alla i södra Skåne få el

Elnätbolaget Eon Energidistribution kan säga ja till alla kända önskemål om nya anslutningar till lokal- och regionnätet i södra Skåne. Det är möjligt bland annat genom en ny handelsplats för flexibilitet..

Cornucopia - 25 okt 19 kl. 19:24

Fredagsmys: Handelsbanken sparkar 800 och inför de-facto negativ ränta på bankkonto

Dags för lite härligt fredagsmüs. Sveriges påstått mest välskötta bank Handelsbanken sparkar 800 i ett så kallat sparpaket och inför de facto negativ ränta på bankkonto, för de som råkar ha ett konto på banken, men inte mycket mer, ett så kallat baserbjudande om 25:- SEK i månaden.Äntligen (!

Blekinge Läns tidning - 25 okt 19 kl. 18:00

Profiler: Välkända tandläkare slutar

Tandläkarparet Hans och Lisbeth Hylander i Kallinge går i pension. Men de gör det utan att tvingas lägga ner mottagningen. – Vi har letat efter en efterträdare i två år, säger Hans Hylander..

Helsingborgs Dagblad - 25 okt 19 kl. 18:00

Epoken Nya Pålles till ända

Lokalen tas över av ny entreprenör..

DN - 25 okt 19 kl. 18:47

Balkan vänder sig mot Ryssland när EU stänger dörren

EU:s beslut att stänga dörren för Nordmakedonien och Albanien får länderna på Balkan att vända sig inåt – och österut..

YA - 25 okt 19 kl. 17:45

Eon och regeringen lovar att elbristen är löst för Skåne

Genom att använda Heleneholmsverket som reserv och få Svenska kraftnät att gå in i akut bristläge hoppas Eon och regeringen ha löst elbristen i Skåne..

Expressen - 25 okt 19 kl. 17:48

NYHETSDAGEN: Kristerssons svar – om att ta makten med SD • TV4 i nyhetsbråk med SVT: ”Krigsförklaring” • Svenska Tamara om protesterna i Chile: ”Jätterädd”

TV4 reagerar skarpt mot att SVT ska börja sända lokala nyheter och Rapport klockan 22 – samma tid som TV4 sänder sina nyheter.– I min värld är det här en krigsförklaring kring nyheter, säger Casten Almqvist, vd på TV4, i programmet Fönster mot medievärlden.*I en intervju med tidskriften Kvartal resonerar Moderatledaren Ulf Kristersson om att regera med stöd av Sverigedemokraterna efter nästa val.

GöteborgsPosten - 25 okt 19 kl. 17:43

Linde: Ett klart steg framåt i Jemen

En av delkonflikterna i det svårt krigshärjade Jemen kan vara på väg att lösas. Landets internationellt erkända regering har nått en överenskommelse om maktdelning med separatiströrelsen STC i södra Jemen, enligt källor i båda lägren..

Skånskan - 25 okt 19 kl. 16:32

Fosterländskt barbari

Svenska Akademien överväger rättsliga åtgärder mot Nordiska motståndsrörelsen, NMR, för att de använt dikter av Esaias Tegnér, Verner von Heidenstam och Viktor Rydberg på sin sajt för att främja sin ideologi.
Det som åberopas är upphovsrättslagens klassikerskydd. Trots att de tre diktarna är döda får de inte användas hur som helst.

Computer Sweden - 25 okt 19 kl. 16:19

ARM tänker fortsätta leverera chipp till svartlistade Huawei


Den kinesiska elektroniktillverkaren kommer även i fortsättningen få lov att använda sig av Kirin 990 och Ascend 910 i sina mobiltelefoner..

Skånskan - 25 okt 19 kl. 16:39

Norska Erik Poppe regisserar ny Utvandrarna

Det blir den norska regissören Erik Poppe, senast aktuell med Utöya 22 juli, som regissera den nya filmversionen av Vilhelm Mobergs Utvandrarna. Inspelningen beräknas påbörjas under 2020.Erik Poppe ska regissera Utvandrarna med ett manus av Siv Rajendram Eliassen och Anna Bache-Wiig.

Skånskan - 25 okt 19 kl. 16:58

Ny teknik ska hindra viltolyckor

BÖKEBERG Nu är den igång, tekniken som redan innan hjortar, vildsvin och rådjur närmar sig vägen aviserar vad som är på gång på 108:an i Svedala – en av Skånes mest viltolycksdrabbade sträckor.24 kilometer så kallat faunastängsel har satts upp längs väg 108 och på E65.
Stängslet är förstärkt nertill som finmaskigt skydd för småvilt samtidigt som det försvårar för vildsvin att gräva sig under stängslet.

GT - 25 okt 19 kl. 15:50

Efter turbulensen: Får vara kvar i Feskekôrka

Fiskhandlarna i Feskekôrka har hotats av att tvingas stänga ned sina verksamheter.Nu kommer Higab med ett positivt besked:Handlarna får återvända – efter att lokalerna rustats upp.– Vi måste självkritiskt konstatera att vi varit otydliga och därför oroat många göteborgare i onödan, säger styrelseordförande Anders Sundberg..

Expressen - 25 okt 19 kl. 16:16

TV4 i nyhetsbråk med SVT – efter beskedet

SVT vill börja sända lokala nyheter och Rapport varje dag klockan 22 – samma tid som TV4 sänder sina nyheter. Det har fått TV4 att säga ifrån. – Vi förutsätter att de inser att det här blev fel och skyndsamt drar tillbaka förslaget, säger Casten Almqvist, vd på TV4, i ett pressmeddelande.

DN - 25 okt 19 kl. 14:54

Juristfrågan: Styr testamentet sonen till att använda pengarna till bostad?

Britt-Marie Svensson, jurist på Familjens jurist Kungsholmen, svarar på läsarnas frågor om familjejuridik..

Sydsvenskan - 25 okt 19 kl. 14:56

Glaciärvatten lagrar kol bättre än Amazonas

Kanadas arktiska floder har i flera decennier lagrat kol snabbare än Amazonas regnskogar. Och i största hemlighet. Ett forskarlag från University of British Columbia sprang på det hittills okända fenomenet efter att ha studerat smältvattenprover från Kl.

Sydöstran - 25 okt 19 kl. 15:00

Var det ett sådant samhälle majoriteten ville ha?

Samstyret i Sölvesborg har nu haft majoritet i drygt ett års tid. Det är ingen lång tid i politiska sammanhang, även om det är på kommunal nivå. Det tar tid att vända en skuta.

YLE - 25 okt 19 kl. 14:53

Tabelljumbon förstärker inför hemmamatchen mot HIFK – återvändaren Gröndahl: ”Väntar med iver att dra på mig Sportskjortan”

Vasa Sport ligger sist hockeyligan och försöker vända kursen genom att förstärka truppen med bekanta backklippan Ari Gröndahl. 30-åringen debuterar redan i morgon då HIFK kommer på besök till Vasa..

Helsingborgs Dagblad - 25 okt 19 kl. 14:56

Glaciärvatten lagrar kol bättre än Amazonas

Ett forskarlag sprang på det hittills okända fenomenet efter att ha studerat smältvattenprover..

SVT - 25 okt 19 kl. 14:53

TV4 om tablåkrocken: Märkligt av SVT

TV4 protesterar mot SVT:s planer att sända ett nyhetsblock med start klockan 22 på kvällarna. Orsaken är att TV4 sedan länge sänder sina sena nyheter just klockan 22, vilket gör att sändningarna krockar..

Skånskan - 24 okt 19 kl. 21:08

Bak­slag för hö­ger­po­pu­lister

Skurup Återigen skriver museiföreningen på slottet till kommunen i hopp om att få bidrag till att hålla museet öppet nästa sommar.
Ansökan ska behandlas i kommunstyrelsen – men utfallet kan bli detsamma som vid tidigare förfrågningar.För en dryg vecka se­dan hölls vik­tiga val i både Polen och Ung­ern.

Sydsvenskan - 25 okt 19 kl. 14:10

TV4 om tablåkrocken: Märkligt av SVT

TV4 protesterar mot SVT:s planer att sända ett nyhetsblock med start klockan 22 på kvällarna. Orsaken är att TV4 sedan länge sänder sina sena nyheter just klockan 22, vilket gör att sändningarna krockar. Enligt TV4:s vd Casten Almqvist strider beslutet.

DN - 25 okt 19 kl. 14:13

TV4 om tablåkrocken: Märkligt och tondövt av SVT

TV4 protesterar mot SVT:s planer att sända ett nyhetsblock med start klockan 22 på kvällarna..

Helsingborgs Dagblad - 25 okt 19 kl. 14:10

TV4 om tablåkrocken: Märkligt av SVT

TV4 protesterar mot SVT:s planer att sända ett nyhetsblock med start klockan 22 på kvällarna. Orsaken är att TV4 sedan länge sänder sina sena nyheter just klockan 22, vilket gör att sändningarna krockar. Enligt TV4:s vd Casten Almqvist strider beslutet.

DI - 25 okt 19 kl. 14:31

Jetty tecknar avtal med Tillväxtverket

Affärssystembolaget Jetty tecknar avtal med Tillväxtverket, initialt för att använda bolagets tjänst vid evenemanget….

GöteborgsPosten - 25 okt 19 kl. 14:10

TV4 om krocken: Märkligt av SVT

TV4 protesterar mot SVT:s planer att sända ett nyhetsblock med start klockan 22 på kvällarna..

Affärsvärlden - 25 okt 19 kl. 13:00

Norwegian pudlar om rysk bytesaffär

Lågprisbolaget inledde fredagen med att dementera uppgifter om en planerad rysk bytesaffär, för att sedan tvärvända till att bekräfta affären inom loppet av några timmar..

Skånskan - 25 okt 19 kl. 13:30

Försökte bluffa på Facebook

Malmö En 64-årig kvinna har polisanmält att okända personer försökte förmå henne att via meddelanden i Facebooks messengerfunktion föra över 3 500 kronor.
Detta skedde genom att meddelande som utgav sig för att vara från kvinnans dotter. De genomskådade dock bluffen i tid..

Sydsvenskan - 25 okt 19 kl. 12:48

Källor: Avtal om maktdelning i Jemen

Jemens internationellt erkända regering har nått en överenskommelse om maktdelning med separatiströrelsen STC i södra Jemen, enligt källor i båda lägren. Avtalet uppges gå ut på att STC får flera ministerposter i ett gemensamt styre och att regeringssid.

UNT - 25 okt 19 kl. 12:48

Källor: Avtal om maktdelning i Jemen

Jemens internationellt erkända regering har nått en överenskommelse om maktdelning med separatiströrelsen STC i södra Jemen, enligt källor i båda lägren..

PrivataAffärer - 25 okt 19 kl. 11:20

Hernhag: Tre intressanta aktier efter rapporterna

Gunnar: Hej Marcus! Kan du nämna tre aktier som ser köpvärda ut efter rapporterna?
Marcus: Hej!

Skånskan - 25 okt 19 kl. 11:31

Vapenman hade tagit 20 gram kokain – greps efter stort polispådrag

Malmö Vid en massiv insats i slutet av augusti skickade polisen krypskyttar och förhandlare till Spångatan där en beväpnad och narkotikapåverkad man förskansat sig i sin lägenhet.
Nu ställs mannen, som är i 30-årsåldern, inför rätta misstänkt för bland annat grovt vapenbrott.Polisen stängde av ett stort område kring Spångatan under insatsen, som pågick i tre timmar.


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.