Häcklöpare

Saturday, 27 May, 02:36

Nyheter om Häcklöpare

Sortering: Relevans | Senaste
Sydsvenskan - 26 apr 17 kl. 08:56

Häcklöftet Hrelja flyttar till MAI - debut på SM

Tar hjälp av mästerskapslöpare: ”Inga dåliga namn att ta hjälp av. De vet hur man ska springa fort.”.

UNT - 03 mar 17 kl. 13:10

Kallur vidare till semifinal i EM

Susanna Kallur fick en bra start på sin sista tävlingsdag som Häcklöpare..

UNT - 03 mar 17 kl. 13:17

Kallur vidare till semifinal i EM

Susanna Kallur fick en bra start på sin sista tävlingsdag som Häcklöpare..

YLE - 20 feb 17 kl. 17:53

Tolv friidrottare uttagna till inomhus-EM – Sandblom enda SFI-hoppet

Friidrottsförbundet publicerade på måndagen listan på idrottare som ska åka till inomhus-EM i Belgrad. Bland andra fyra Häcklöpare, Linda Sandblom och Wilma Murto ska delta – medan Minna Nikkanen ännu får vänta på slutligt besked. Nikkanen har inte gått över kvalgränsen på 470 och måste därmed ännu vänta på det europeiska friidrottsförbundets klartecken.

YLE - 04 feb 17 kl. 10:04

Fyra olympier, många fler har slutat – vad hände med ungdomspristagarna?

Friidrottarna dominerar det finlandssvenska ungdomspriset, visar Yle Sportens kartläggning. Av de 30 pristagarna har en tredjedel lagt av, men det finns även internationellt erkända namn bland de premierade. På lördagens finlandssvenska idrottsgala delas FSI:s ungdomspris ut för elfte gången, då de tre kandidaterna Julia Häger, Alina Strömberg och Susanna Törrönen gör upp om huvudpriset värt 3000 euro.

YLE - 14 dec 16 kl. 13:55

Andrea Julin tackar klokheten i FSS

Hon har gjort det nu, Andrea Julin från IF Minken. Hon har tagit världscuppoäng, som en ny finländsk damskidåkare. Sådant händer inte så ofta numera.

YLE - 08 feb 17 kl. 09:21

OS-mästare i häcklöpning avstängd för dopning i tre månader: ”Bär hela ansvaret”

Dawn Harper-Nelson har stängts av för dopning. Den olympiska mästaren från Peking 2008 menar att hon missade med att meddela om medicinbruk på korrekt sätt. Harper-Nelson hör till 2000-talets mest framgångsrika löpare på 100 meter häck.

Skånskan - 28 aug 16 kl. 18:35

Leandersson fixade SM-guld

Stockholm
Ett perfekt taktiskt genomfört lopp som avslutades med ett starkt spurtvarv gav Malmö AI:s Jonas Leandersson hans första guld när friidrotts-SM avslutades på söndagen på Sollentunavallen.
– Jag följde min uppgjorda taktik och jag fick loppet precis dit jag ville, sade en mycket nöjd Jonas Leandersson efter målgången på 5 000 meter. Att det blev den distansen i stället för 1 500 meter var ett medvetet val.

YLE - 25 aug 16 kl. 20:19

Oskari Mörö under 50 sekunder i Diamond League-debuten

Esbo IF:s Häcklöpare Oskari Mörö stod för en stabil insats i sitt första lopp i Diamond League-sammanhang. Mörö slutade fyra i Lausanne i en tävling där esten Rasmus Mägi imponerade. I försöksheaten på 400 meter häck i OS i Rio de Janeiro sprang Oskari Mörö nytt finländskt rekord 49,04, men han orkade inte upprepa rekordtiden i semifinalskedet där klockan stannade på 49,75.

Expressen - 18 aug 16 kl. 05:26

Amerikansk trippel på 100 meter häck i natt

Den nyblivna världsrekordhållaren på 100 meter häck, amerikanskan Kendra Harrison, lyckades inte kvala in till OS.  Men USA gjorde hyggligt ifrån sig även utan världens bästa Häcklöpare..

Helsingborgs Dagblad - 18 aug 16 kl. 04:29

Amerikansk trippel på korta häcken

Den nyblivna världsrekordhållaren på 100 meter häck, amerikanskan Kendra Harrison, lyckades inte kvala in till OS. Men USA gjorde hyggligt ifrån sig även utan världens bästa Häcklöpare..

SvD - 18 aug 16 kl. 04:29

Amerikansk trippel på korta häcken

Den nyblivna världsrekordhållaren på 100 meter häck, amerikanskan Kendra Harrison, lyckades inte kvala in till OS. Men USA gjorde hyggligt ifrån sig även utan världens bästa Häcklöpare..

Trelleborgs Allehanda - 06 aug 16 kl. 03:00

Danske Michael hoppas på häcklöpare

Trelleborgsboende Michael Bargisen från Danmark ska följa OS så mycket han har möjlighet till. I hemlandet är förväntningarna stora på löparen Sara Slott Petersen..

YLE - 03 jul 16 kl. 17:38

Stavtalangen löpte häck – resultatet brons i FM

Esbo IF:s Saga Andersson är en av landets största stavtalanger – men är också en kompetent Häcklöpare. På söndag var hon med och tog brons i stafett-FM. Jag är jättenöjd, säger hon.

YLE - 08 jul 16 kl. 05:44

Dag 3: Spännande kval, Mörö i final och hemmafavoriten i elden

Ett späckat blåvitt förmiddagspass, lite lugnare kväll. Under den tredje tävlingsdagen av EM i Amsterdam ger sig den stora holländska friidrottsprofilen in i hetluften. Hela åtta finländare är ute efter avancemang under förmiddagen.

YLE - 07 jul 16 kl. 17:49

Thorkildsens hälsning till norska superjunioren: ”Jävligt bra”

Norges häcksensation går från klarhet till klarhet. Karsten Warholm krossade det norska rekordet i EM-semifinalen i Amsterdam och är plötsligt en stark medaljkandidat: ”Fantastiskt härligt!”.

YLE - 29 jun 16 kl. 20:40

Succélopp av Mörö – näst bästa tiden i karriären

Esbo IF:s Häcklöpare Oskari Mörö imponerade stort under Paavo Nurmi Games i Åbo. Mörö klockades för 49,50 på 400 meter häck – årsbästa med bred marginal. Mörö kapade nästan fem tiondelar av årsbästa med den fantastiska tiden.

YLE - 14 maj 16 kl. 15:07

Stafettkarnevalen i åttio klipp – från växlingsdramatik till hejarklacksjubel

Stafettkarnevalen i åttio klipp – från växlingsdramatik till hejarklacksjubel • Långa resor • Växlingarna är viktigast • Lågstadieglädje • Masstafett • Gatustafett • Stafetter inne på stadion • Häcklöpning • Hejarklacken Stafettkarnevalen är en unik tillställning. Där deltar alla skolor i Svenskfinland i löptävlingar tillsammans. Men karnevalen handlar inte bara om att springa och växla.

DN - 30 apr 16 kl. 23:53

Platt fall på häcken

Visst händer det att Häcklöpare slår ner häckar ibland. Men att alla river samma häck och bara två löpare tar sig i mål tillhör absolut ovanligheterna. Det var precis vad som hände vid Jesse Owen Track Classic i Columbus, Ohio..

YLE - 29 apr 16 kl. 17:20

Ny topptid av Europatvåan Jussi Kanervo i USA

Helsingfors IFK:s Häcklöpare Jussi Kanervo visar upp fin vårform. Kanervo är i dagsläget tvåa i Europastatistiken på 400 meter häck. Kanervo har haft en lyckad inledning på collegesäsongen, även om den verkliga fullträffen hittills uteblivit.

YLE - 10 mar 16 kl. 19:41

Glädjenyhet: Tammerfors värd för junior-VM i friidrott

Junior-VM i friidrott ordnas för första gången på nordisk mark 2018 när Tammerfors står värd för mästerskapet. Finland ser ut att ha flera stora medaljhopp på benen i hemmatävlingarna. I september kunde Yle Sporten berätta att Tammerfors ligger mycket väl till med tanke på värdskapet.

YLE - 06 mar 16 kl. 19:33

Borgå Akilles friidrottsjuniorer siktar högt

Borgå Akilles framtid vad gäller friidrott och framförallt sprint- och häcklöpning ser verkligen ljus ut. Om motivationen och hälsan hålls i skick kan vi om några år ha flera borgålöpare på framskjutna placeringar i internationella tävlingar. Vad beror det på att det finns så många bra juniorer i Borgå Akilles för tillfället?

YLE - 06 mar 16 kl. 19:33

Akilles friidrottsjuniorer siktar högt: "Om fyra år ser ni mig i OS-finalen"

Borgå Akilles framtid vad gäller friidrott och framför allt sprint- och häcklöpning ser verkligen ljus ut. Om motivationen och hälsan hålls i skick kan vi om några år ha flera Borgålöpare på framskjutna placeringar i internationella tävlingar. Vad beror det på att det finns så många bra juniorer i Akilles för tillfället?

YLE - 23 jan 16 kl. 14:30

Berghem tillbaka efter skadorna – besegrade Neziri

Efter en tävlingspaus på nästan sju månader återvände Jonna Berghem till löpbanorna på lördagen. Hangö IK-sprintern vann comebackloppet över 200 meter. Jonna Berghem hade ännu en skadefylld sommar ifjol.

YLE - 05 sep 15 kl. 17:50

Damlängden blev SFI-duell – Bogdanoff vassare än Nygård

HIFK:s Matilda Bogdanoff och Vasa IS Sanna Nygård gjorde upp om guldet i längdtävlingen under Elittävlingarna i Tammerfors. Bara fyra centimeter skiljde dem åt. Bogdanoff mot Nygård.

DalaDemokraten - 01 sep 15 kl. 13:12

Jenny Kallur om sina stressfrakturer

Under ortopediveckan berättade hon om sina skador som till slut ledde till att hon valde att sluta som elitidrottare, Häcklöpare och sprinter. Att hon redan då var inne i en utbildning till copywriter underlättade även om det var en sorg, säger hon..

Sydsvenskan - 26 aug 15 kl. 09:11

Diskade Ash vägrade lämna

Häcklöparen Ronnie Ash diskades för tjuvstart i försöken, men amerikanen vägrade att lämna VM-arenan.27-åringen såg ut att komma iväg samtidigt med konkurrenterna på 110 meter häck, men loppet blev avblåst och Ash diskades. Ash stod dock kvar på sin bana, som om han tänkte fortsätta, och flyttade på sig först efter flera minuter.

Helsingborgs Dagblad - 26 aug 15 kl. 09:11

Diskade Ash vägrade lämna

Häcklöparen Ronnie Ash diskades för tjuvstart i försöken, men amerikanen vägrade att lämna VM-arenan.27-åringen såg ut att komma iväg samtidigt med konkurrenterna på 110 meter häck, men loppet blev avblåst och Ash diskades. Ash stod dock kvar på sin bana, som om han tänkte fortsätta, och flyttade på sig först efter flera minuter.

Dalarnas tidningar - 26 aug 15 kl. 12:56

Kenyanskor dopade i VM

Två kenyanska löpare har åkt fast i dopningstest under VM i Peking. Det är 400-meterslöparen Joyce Zakary och 400 meter Häcklöparen Francisca Koki som testades efter sina försökslopp i Peking. Enligt den kenyanska sportsajten Sportsnewsarena.

Sydsvenskan - 26 aug 15 kl. 09:01

Kenyanskor kan vara dopade

Två kenyanska löpare ska ha åkt fast i dopningstest under VM i Peking. Enligt den kenyanska sportsajten Sportsnewsarena.com ska 400-meterslöparen Joyce Zakary och 400 meter Häcklöparen Francisca Koki ha testats positivt efter sina försökslopp i Peking för en försbjuden substans som döljer dopning.

Helsingborgs Dagblad - 26 aug 15 kl. 09:01

Kenyanskor kan vara dopade

Två kenyanska löpare ska ha åkt fast i dopningstest under VM i Peking. Enligt den kenyanska sportsajten Sportsnewsarena.com ska 400-meterslöparen Joyce Zakary och 400 meter Häcklöparen Francisca Koki ha testats positivt efter sina försökslopp i Peking för en försbjuden substans som döljer dopning.

YLE - 09 jul 16 kl. 19:29

Tuff motvind för häcklöparna – Lakka utslagen

Elmo Lakka lyckades inte ta sig vidare från semifinalerna på 110 meter häck. Lakka slutade sist i sin semifinal. Elmo Lakka gjorde sitt bästa lopp i karriären i försöken där han sprang på nytt personligt rekord och säkrade en plats i semifinalerna.

Dalarnas tidningar - 23 aug 15 kl. 05:31

Debuterande Malmberg till VM-semi

Elise Malmbergs spikraka karriär som Häcklöpare bara fortsätter. Skånskan började satsa på 400 meter häck så sent som för ett år sedan, men är nu klar för semifinal i VM i Peking. Malmberg blev trea i sitt heat på 55,97, bara nio hundradelar från det personliga rekordet..

SVT - 22 aug 15 kl. 13:32

Världsettan försvann i försöken

Amerikansk mästare och årets snabbaste Häcklöpare. Men Bershawn Jackson tog sig inte ens till VM-semifinal. ”Jag kan inte beskriva min besvikelse”, säger han..

YLE - 02 aug 15 kl. 16:15

Mörö tog guld men är långt från VM-tider

Oskari Mörö vann sitt tredje FM-guld på långa häcken – den här gången med en helt ny teknik. Men VM-gränsen är långt borta för fjolårets EM-finalist. Mörö försvarade sitt guld på 400 meter häck när han vann på tiden 50,85.

YLE - 02 aug 15 kl. 17:47

Sidogrenen guld värd för Nygård

Vasa IS Sanna Nygård har fyra FM-medaljer sedan tidigare i tresteg men inget guld. I Kalevaspelen i Björneborg tog hon sitt första FM-guld men det kom i sidogrenen längdhopp. Sanna Nygård tvingades stå över huvudgrenen tresteg på grund av en fotskada och satsade istället allt krut på längdhoppet.

YLE - 21 jul 15 kl. 10:36

MTV: Inget Peking för Kanervo

Jussi Kanervo tvingas ta en tävlingspaus. Helsingfors IFK:s Häcklöpare lider av så kallad idrottsbråck och får nu ge upp hoppet om friidrotts-VM i Peking i augusti. Kanervo tog silver på 400 meter häck i U23-EM i Tallinn för en dryg vecka sedan med sitt personliga rekord 49,66, som endast är 16 hundradelar från VM-gränsen.

YLE - 21 jul 15 kl. 10:36

Inget Peking för Jussi Kanervo

Jussi Kanervo tvingas ta en tävlingspaus. Helsingfors IFK:s Häcklöpare lider av så kallad idrottsbråck och får nu ge upp hoppet om friidrotts-VM i Peking i augusti. Kanervo tog silver på 400 meter häck i U23-EM i Tallinn för en dryg vecka sedan med sitt personliga rekord 49,66, som endast är 16 hundradelar från VM-gränsen.

YLE - 15 jul 15 kl. 17:49

Nya regler: Richardsson och Kanervo kan nå VM också utan kvalgräns

Flera finländska friidrottare jagar för tillfället febrilt kvalgränserna till VM. Men man behöver inte nödvändigtvis nå ända fram för att väljas till Peking. Till exempel kan Camilla Richardsson dra nytta av regelverket.

YLE - 03 jul 15 kl. 16:32

Sandells känner ingen stress – VM finns fortfarande i tankarna

Många har undrat var Niclas Sandells riktigt håller hus den här friidrottssäsongen. Men IK Falken-löparen säger att det inte finns någon orsak till oro – nya rekordtider finns på sommarschemat. Det enda loppet Sandells gjort denna säsong var med Falkens lag på 4 x 400 meter för några veckor sedan.


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.