Gräsmatta

Friday, 14 December, 08:20

Nyheter om Gräsmatta

Sortering: Relevans | Senaste
Skånskan - 20 nov 18 kl. 12:34

Mejade ner staket – avvek

TÅGARP Tydligen körde bilisten lite väl fort med tanke på att färden hamnade rakt in i ett staket.
Det var söndags som en villaägare hörde ett rejält brak utanför och när hon tittade ut såg hon en bil backa ut från staketet som omgärdar tomten. Istället för att stanna och se vilka skador som blivit valde bilisten att köra ifrån platsen.

GöteborgsPosten - 04 nov 18 kl. 05:00

Hysén om känslorna inför sista hemmamatchen

Elva år efter sin blåvita hemmadebut är det dags att runda av. I eftermiddag springer Tobias Hysén ut på Gamla Ullevis Gräsmatta för sista gången i karriären.
– Det här hade jag inte missat för allt i världen, säger Hysén..

Sydsvenskan - 07 nov 18 kl. 17:41

Allt ljus på stadions gräsmatta än en gång - det säger en hel del

MFF fick köra stängd träning på den öppna hybriden..

Corren - 07 nov 18 kl. 13:14

Krockade – misstänkt för flera brott

Bilisten körde över en Gräsmatta och kolliderade därefter med en parkerad bil..

BT - 23 okt 18 kl. 15:17

SJUHÄRAD: Vaknade – och fann död älgtjur på sin gräsmatta

När Lisbeth Claesson vaknade på tisdagsmorgonen låg en död älg på trädgården, vilket P4 Sjuhärad var först med att rapportera om. – Vi har varit med om älgar i trädgården tidigare men aldrig såhär, säger hon..

Expressen - 26 okt 18 kl. 21:14

I så fall måste Andreas Granqvist sälja sig själv

Den 20 november 2016 stod Helsingborgs IF:s störste genom tiderna på Olympias Gräsmatta och gjorde sig klar för slagsmål med klubbens egna supportrar.Det har nu gått ett år, elva månader och sex dagar sedan dess.HIF är äntligen där de hör hemma igen – i allsvenskan.

Skånskan - 23 okt 18 kl. 12:30

Tjuven stal tryggheten

Svedala En handfull guldsmycken, men även en bit av tryggheten tog tjuven med sig när han tog sig in i Inez och Janne Kretz sovrum – allt medan pensionärsparet var hemma.– Saker kan man alltid ersätta. Det jag tänker på är situationen i sovrummet.

Skånskan - 23 okt 18 kl. 09:36

Tjuven stal tryggheten

Svedala En handfull guldsmycken, men även en bit av tryggheten tog tjuven med sig när han tog sig in i Inez och Janne Kretz sovrum – allt medan pensionärsparet var hemma.– Saker kan man alltid ersätta. Det jag tänker på är situationen i sovrummet.

Blekinge Läns tidning - 10 okt 18 kl. 06:43

Vildsvinen har gjort trädgården till en åker

Hennes Gräsmatta ser ut som en plöjd åker. Tre gånger den senaste veckan har Edit Perssons trädgård blivit utsatt av bökande vildsvin. – Det känns så fruktansvärt, det går inte att beskriva, säger hon, och gråten är inte långt borta..

DN - 17 okt 18 kl. 11:23

Explosion vid bostadshus på onsdagsmorgonen

En explosion på en Gräsmatta i ett bostadsområde i Fruängen fick privatpersoner att larma polisen tidigt på onsdagsmorgonen.  – Vi rubricerar det som allmänfarlig ödeläggelse, säger Per Fahlström vid Stockholmspolisen. .

Skånskan - 10 okt 18 kl. 17:46

Bil körde genom staket

Skurup Räddningstjänsten har larmats till Mossby där en personbil ska ha kört genom ett staket och in på en Gräsmatta. Larmet till SOS alarm kom klockan 17.34.

Kristianstadsbladet - 03 okt 18 kl. 23:40

50 år sedan planen plöjdes upp: ”Blev ett lyckligt slut”

Det är i år 50 år sedan Vanneberga blev rikskänt. Efter en mångårig strid med markägaren sattes plogen i Blekevallens Gräsmatta tidigt på morgonen den 16 juli 1968. – Jag var sju år och minns det rätt väl.

Nya Wermlands Tidningen - 23 sep 18 kl. 11:54

Båda tränarna kritiska mot underlaget

Stora vallas Gräsmatta fick inget toppbetyg av tränarduon efter matchen.– Det var tufft att spela fotboll på den här mattan, säger Patrik Ingelsten i Gais-lägret..

Expressen - 21 jul 18 kl. 10:55

Regnet får folk att tjuta av glädje: ”Aldrig varit så glad”

Under morgonen kunde många vakna till smattrande fönsterrutor och våt Gräsmatta, men semesterfirarna var glada ändå.– Just nu längtar man nästan mer efter en regning sommar, säger bland andra Anna-Lena Nygren, 47, som dokumenterade regnet och delade glädjen på Facebook..

GöteborgsPosten - 19 sep 18 kl. 17:39

Vattensjuk Edsborg ett ständigt problem

FC Trollhättan har tre hemmamatcher kvar, och ett eventuellt kval väntande runt hörnet. Då är delar av Edsborgs Gräsmatta på nytt allt annat än bra. – Jag är medveten om spelschemat, suckar Mikael Råstedt, anläggningschefen..

Corren - 13 sep 18 kl. 21:00

Exotisk orm hittades i Skäggetorp

En privatperson hittade en exotisk orm på en Gräsmatta..

Kristianstadsbladet - 15 sep 18 kl. 00:01

Ing-Marie "Inka" Johansson: ”Många tror att det är enklare att ha en gräsmatta istället för en massa rabatter”

Höst i trädgården. Vad ska man tänka på då? Och varför är svenskar så besatta av gräsmattor och regnmätare ?

Barometern - 06 sep 18 kl. 19:43

Dags för första landskampen på Ekerum: ”Som en golfgreen”

Det hör inte till vanligheterna med en fotbollslandskamp på Öland. Men snart kan det bli vardag. – Fantastisk Gräsmatta, det ser ut som en golfgreen, säger förbundskaptenen Pär Lagerström..

Skånskan - 14 sep 18 kl. 09:54

Orkade inte köra till tippen – åtalas för att ha eldat möbler

BURLÖV Trots att länsstyrelsen hade beslutat om ett skärpt eldningsförbud i Skåne valde en 62-årig man i Burlövs kommun att elda möbler på sin egen Gräsmatta. Nu åtalas mannen för brott mot lagen om skydd mot olyckor.När räddningstjänsten kom till platsen fick man se en rejäl hög med bråte som brann.

Expressen - 05 aug 18 kl. 10:18

Grannar anger varandra: "Han har grön gräsmatta"

Under sommarens extrema torka har flera kommuner bevattningsförbud.Det har fått grannar att vända sig mot varandra.– Om någon trotsar det informerar vi om att vi har rätt att avbryta vattenleveransen, säger Bengt Johansson, va-chef i Alvesta kommun, till Sveriges Radio.

DN - 11 aug 18 kl. 07:00

Därför mår vi bra av att vistas i naturen

Sommaren innebär tid för paddelturer, bärplockning i skogen och lata dagar på en Gräsmatta. Att vara i naturen är något som många njuter av – men hur påverkar natur och friluftsliv vår hälsa?  – Att vara i naturen är ett enkelt sätt att hjälpa sig själv att må bättre, säger Kajsa Mickelsson på Folkhälsomyndigheten.

Nya Wermlands Tidningen - 30 aug 18 kl. 15:02

Skadegörelse på konstgräsplan

En sönderskuren konstGräsmatta som det dessutom kletats avföring på. Det upptäcktes på torsdagen på konstgräsplanen vid Björnevi i Torsby..

Nyan - 22 aug 18 kl. 13:00

Bra start för Emmaus stadsodling

Tomaterna är ännu gröna, men mängden är imponerande. I lådorna finns även mangold, portlak, bönor och en rad andra grönsaker. Mitt i stan.

Nya Wermlands Tidningen - 27 aug 18 kl. 21:40

Mopedister körde sönder gräsmatta

Under måndagskvällen har Forshälla idrottsplats i Jössefors utsatts för skadegörelse..

Expressen - 13 aug 18 kl. 19:05

Hotet mot Malmö: ”Jag väntade mig inget annat”

Här är hotet mot Malmö FF i returen mot FC Vidi.En undermålig Gräsmatta som ska stoppa det spelförande Malmö FF.– Jag väntade mig inget annat från Vidi, säger MFF-tränaren Uwe Rösler..

Skånskan - 22 aug 18 kl. 16:38

Största matchen någonsin för Torns IF

FOTBOLL På torsdagskvällen spelar Torns IF den största matchen i klubbens historia när IFK Göteborg kommer på besök i svenska cupen. Runt 3000 åskådare väntas till Klostergårdens IP där matchen spelas.– Det är som vilken match som helst, försöker Torntränaren Richard ”Kalle” Ringhov.

SmålandsPosten - 19 aug 18 kl. 21:20

Älmhults lirare trivs i Traryd

Älmhults spelare trivdes utomordentligt på Skansborgs gröna och frodiga Gräsmatta då Osby derbybesegrades med 3-1 (2-0) i söndagskvällens match i sydöstra fotbollstrean..

Nya Wermlands Tidningen - 14 aug 18 kl. 06:00

Så hjälper du gräsmattan i torkan

"Det är väldigt svårt att få en fin Gräsmatta om man bara låter den komma tillbaka".

Skånskan - 13 aug 18 kl. 05:00

HFAB vattnade egna gräsmattan

höör Höörs kommun har i utskick och på sin hemsida uppmanat invånarna till återhållsamhet med vattnet i sommar. Inte minst vad gäller bevattningen av gräsmattor. Något som det kommunägda fastighetsbolaget HFAB struntat i när det gäller en ny Gräsmatta vid ett av sina hyreshus.

SVT - 02 aug 18 kl. 15:42

Hyllningen till ”Granen” – en gran

I dag kommer Andreas Granqvist hem. Helsingborg hyllar ”Granen” genom en Gräsmatta med ett särskilt mönster – en gran..

Barometern - 13 aug 18 kl. 08:33

Tips: Så räddar du din gräsmatta till nästa år

Gul, torr och halvdöd – Gräsmattan mår inte bra efter sommartorkan. Men om du sätter in åtgärder i början av hösten så grönskar det till våren igen. Här är allt du behöver göra för att få en frodig matta..

Expressen - 12 jul 18 kl. 18:00

Familjen fick arg lapp – har för grön gräsmatta

Bland de brända gräsmattorna utgör familjen Westmans gräs ett i alla avseenden lysande undantag.Mattan lyser klart av grönt i den grad att någon beskyller Westmans för att ha vattnat – trots förbudet och därigenom ha orsakat nödslakt av djur.– Jag fick en arg lapp på brevlådan, jag förstår ingenting, säger Per Olov Westman som intygar att han inte vattnat..

YA - 11 aug 18 kl. 00:01

Skördelycka efter supersommaren – men fattigt på blommor

Till paret Bakers paradisträdgård har besökarna strömmat hela sommaren. Att vattna har varit ett heltidsjobb men tack vare gårdens anor, ett tidigare bryggeri, har det inte heller funnits någon vattenbrist vilket resulterat i kanske landets grönaste Gräsmatta..

Kristianstadsbladet - 10 jul 18 kl. 19:00

Den som trotsar bevattningsförbudet riskerar att vattnet stängs av

I delar av nordöstra Skåne råder det strikt bevattningsförbud med kommunalt vatten. Den som ertappas med att vattna sin Gräsmatta trots bevattningsförbud riskerar att vattnet stängs av..

GöteborgsPosten - 08 aug 18 kl. 07:14

Torkan kan tvinga Grebbestad från Siljevi

Siljevis Gräsmatta är snustorr och snart spelar laget höstsäsongens första match. Men ytterst lite nederbörd och rådande bevattningsförbund gör att klubben i stället kan komma att spela mötet med Lund på plastgräs. – Det börjar bli kris, säger Grebbestads sportchef Peter Svensson..

DI - 07 aug 18 kl. 21:27

Bygghandeln bromsar in - hettan ger solsting

Byggvaruhandeln bromsar in och den varma sommaren ger ingen hjälp på traven. Särskilt hårt slår hettan mot försäljningen av trädgårdsprodukter. "Det finns inte en Gräsmatta som har vuxit i sommar", säger Johan Saxne, marknadschef på Bauhaus..

Sydsvenskan - 21 jul 18 kl. 08:26

Är du ansvarsfull? Då är gräsmattan gul

En grön och perfekt ansad Gräsmatta har historiskt betraktats som en symbol för status och makt. I svallvågorna av torkan kan detta komma att förändras. För tillfället råder det bevattningsförbud i flera svenska kommuner.

Cornucopia - 04 aug 18 kl. 10:51

Lite fukt gör stor skillnad för gräset

Kan konstatera att Gräsmattan i anslutning till odlingarna fortfarande är grön, trots att den inte vattnas. Det räcker tydligen med den naturliga spridningen av fukten (kappilärsugning) från vattningen av odlingarna för att gräset ska förbli grönt trots denna varma soliga torra sommar.Odlingarna i anslutning till växthuset.

Länstidningen i Jämtland - 01 aug 18 kl. 17:09

Spelare från IFK Östersund tränade med ÖFK – Burchnall: "Hade vissa kvaliteter"

På onsdagsträningen syntes fem nya ansikten på Jämtkraft arenas konstGräsmatta när ÖFK tränade.....


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.