Google

Sunday, 24 February, 04:31

Nyheter om Google

Sortering: Relevans | Senaste
Dagensanalys.se - 03 feb 19 kl. 18:39

Studie: Investeringar i sök och sociala medier förväntas öka under året

En ny rapport berättar att mediabyråer ser ökade investeringar på sök och sociala medier under 2019. Google, Youtube, Facebook/Instagram, Amazon och Linkedin kommer att få skörda flest annonspengar under året. Mer än hälften av mediebyråerna förväntas öka sina investeringar i dessa fem.

Dagensanalys.se - 03 feb 19 kl. 18:25

Amazon börjar bli en seriös annonsplattform

Facebook och Google är jättarna inom annonsering på nätet men andra aktörer börjar vakna och en av dessa är Amazon. Bara under sista kvaretalet förra året drog Amazon in 3,4 miljarder dollar på annonsering vilket bara är en bråkdel av deras totala intäkter. Under 2018 hade Amazon en total intäkt om 232 miljarder dollar, en ökning med nära 31 procent från 2017.

VA - 29 jan 19 kl. 13:51

Förvaltaren ser revanschläge efter miljarduttag ur Swedbank Robur Ny Teknik: ”Google, Facebook och Apple är lågt värderade”

Teknikbolag är ett gott val. Många av de stora bolagen är billiga nu, säger Johan Söderström, som numer tillsammans med Ingemar Syréhn förvaltar succéfonden Swedbank Robur Ny Teknik..

Dagens PS - 12 feb 19 kl. 11:39

Google utreds för marknadsmissbruk

Den indiska konkurrenskommissionen, CCI, utreder Google för marknadsmissbruk, uppger källor till Reuters. IT-jätten utreds för liknande övertramp som resulterade i förra årets böter på 4,34 miljarder euro i Europa. EU-kommissionen utfärdade notan med anledning av att Google hade påtvingat mobiltillverkare att förinstallera dess sökmotor och webbläsare samt appbutiken Google Play på Android-mobiler.

VA - 01 feb 19 kl. 09:57

Amazon blev just ett stort hot mot både Google och Facebook – utmanar om digitala sedelpressen

E-handelsbjässen Amazon redovisade precis sin rapport för fjärde kvartalet som prickade förväntningarna. Omsättningen landade på 72,4 miljarder dollar (60,5), att jämföra med Bloomberg analytikerkonsensus som låg på 71,9. Mer intressant är att Amazons annonsintäkter skjuter i höjden.

Dagens Media - 31 jan 19 kl. 09:09

Så hanterar publicisterna annonsblockeringen

Schibsteds produktchef Johan Åsén upplever att det är svårt att få någon tydlig kommunikation från Google kring annonsblockeringen i Chrome..

Dagen - 31 jan 19 kl. 10:18

Församling fick heta Havrefras

Borgsjö-Haverö församling i Härnösands stift har satts på kartan av en lite udda anledning – tidigare i veckan uppgav Google Maps att församlingen hette Havrefras..

Dagen - 31 jan 19 kl. 10:39

Församling fick heta Havrefras

Borgsjö-Haverö församling i Härnösands stift har satts på kartan av en lite udda anledning – tidigare i veckan uppgav Google Maps att församlingen hette Havrefras..

Dagens PS - 29 jan 19 kl. 11:30

Läcka blottar Googles nya Android

Google ser ut att implementera stöd för avancerade sensorer för ansiktsigenkänning i sin kommande Android-version. Läckt kod visar tydligt funktioner med referens till ansiktsigenkänning, skriver Apple Insider. Efter att Apple rullat ut sin funktion Face ID har flera andra mobiltillverkare som Huawei och Xiaomi satsat på egen hårdvara för ansiktsavläsning.

DI - 30 jan 19 kl. 09:26

It-jättarnas enorma placeringar - förvaltar mer än största hedgefonderna tillsammans

Den som köper aktier i Silicon Valleys it-jättar blir delägare i gigantiska finans- och fastighetsbolag. Apple, Google, Microsoft, Facebook och Amazon placerar mer på finansmarknaderna än de tio största hedgefonderna tillsammans..

Dagensanalys.se - 29 jan 19 kl. 21:38

Unilever har fått nog! Utvecklar eget mätsystem

FMCG-giganten Unilever har fått nog med dagens mätningar och utvecklar nu ett helt nytt tillsammans med World Federation of Advertisers (WFA). Enligt Unilever ska deras nya system kombinera det bästa från existerande lösningar till en modell för att mäta målgrupper, interaktioner/effekter, direkt impact och impact över både kort och lång tid. Vad Unilever är ute efter är att skapa en mätning som ger sina och andra varumärken ”real transparency of media performance”.

Dagensanalys.se - 29 jan 19 kl. 13:52

Den ultimata guiden för alla digitala marknadsförare

Att ha koll på allt inom digital annonsering är inte helt enkelt, därför har ett gäng experter samlats för att reda ut alla svåra begrepp. Här har du den ultimata guiden för digital marknadsföring. Expertteam Mediekvalité hos Sveriges Annonsörer har tagit fram en enkel och tydlig guide som hjälper dig att reda ut alla begrepp kring digital annonsering.

Mobil - 29 jan 19 kl. 12:18

"Oneplus och Nokia bäst efter Google på Androiduppdateringar"

En ny sajt sammanställer information om hur många systemuppdateringar olika företags telefoner fått och rankar tillverkarna..

Computer Sweden - 29 jan 19 kl. 12:20

EU kräver att nätjättarna tar hårdare tag mot desinformation


Trots att Google, Facebook, Twitter och andra internetaktörer vidtagit en rad åtgärder för att motverka desinformation så får de ännu inte godkänt av EU-kommissionen. I stället uppmanas de att dra upp tempot..

Sydsvenskan - 29 jan 19 kl. 12:04

EU sätter press på nätjättarna

EU-kommissionen kräver att branschorganisationer och de amerikanska nätjättarna arbetar hårdare i kampen mot desinformationskampanjer från exempelvis Ryssland inför EU-valet. Enligt kommissionen har företag som Google, Facebook, Twitter och Mozilla gjor.

Helsingborgs Dagblad - 29 jan 19 kl. 12:04

EU sätter press på nätjättarna

EU-kommissionen kräver att branschorganisationer och de amerikanska nätjättarna arbetar hårdare i kampen mot desinformationskampanjer från exempelvis Ryssland inför EU-valet. Enligt kommissionen har företag som Google, Facebook, Twitter och Mozilla gjor.

Dagensanalys.se - 28 jan 19 kl. 16:40

Den digitala inkompetensen är sjukt stor hos svenska chefer

Svenska chefer måste bli mer insatta och intresserade och första vad digital marknadsföring är Det värsta jag vet är när styrelsen eller CEO säger ”vi måste bli mer digitala” allvarligt vad menar de med det. Ska man ta fram en ny app, ska man öka närvaron på Facebook eller skall man få ordning på CMS och Copy så att man fångar sökträffarna på Google, ska man börja med e-handel eller ska man börja jobba med influensers allt är digitalt idag. Allvarligt man måste förstå det digitala landskapet och sin affär för att matcha sitt erbjudande med de digitala kanaler där dina kunder finns och välja rätt, man kan inte finnas i alla digitala kanaler man måste prioritera.

Dagens Media - 28 jan 19 kl. 09:20

"Inget bolag i gruppen får kick-backs"

REPLIK. Stefan Mahlstein bemöter MMS påståenden om kick-backs och provisioner från Facebook och Google..

Helsingborgs Dagblad - 28 jan 19 kl. 19:16

SJ rankat etta för digital satsning

Tågförtaget SJ rankas som Europas mest digitala reseföretag, enligt en mätning gjord av konsultföretaget Bearingpoint som jämfört 47 företag inom den europeiska persontrafiksbranschen. SJ lyfter fram satsningar som röststyrd trafikinformation via Google.

Computer Sweden - 28 jan 19 kl. 16:08

Google och IAB smetar känsliga kategorier på användarna – säljs på auktioner


Manlig impotens, drogmissbruk, politiska åsikter, veneriska sjukdomar, cancer och mental ohälsa är några av de kategorier som klistras på dig när du surfar på nätet, sen säljs data på annonsauktioner..

Dagens PS - 28 jan 19 kl. 10:36

Bjässarna vill minska din elkonsumtion

Google och Amazon har börjat engagera sig i att få konsumenter att dra ned på elanvändningen, skriver Wall Street Journal. Bolagen har tagit fram en myriad av produkter, däribland smarta högtalare, uppkopplade termostater och andra enheter för att kunna samla in information om energianvändningen. Utifrån denna värdefulla data ska produkterna kunna reagera genom att minska elanvändningen.

Computer Sweden - 28 jan 19 kl. 10:39

It-företag har världens mest värdefulla varumärken – Ikea toppar Sverigelistan


Det är idel teknikföretag i topp på listan över världens mest värdefulla varumärken: Amazon toppar framför Apple och Google. Fem svenska varumärken tar plats på topp 500-listan..

DI - 25 jan 19 kl. 14:19

Walmart drar sig ur Googles shopping-initiativ

Google meddelar att Walmart har lämnat dess shopping-initiativ och den relaterade leveranstjänsten Google Express, skriver Bloomberg News..

Dagensanalys.se - 23 jan 19 kl. 12:00

Viktigt med mobiloptimerad hemsida

Google vill göra webben mobilvänlig. Under 2017 började man därför rulla ut sitt mobile-first index och från och med 2018 gäller mobile-first fullt ut. Det betyder att Google i första hand kommer spindla mobilversionen av din hemsida.

DI - 26 jan 19 kl. 10:51

Rykte om Google-bud lyfte USA-jättens aktie

Den amerikanska fiberjätten Zayo Group rusade med nära 9 procent i den amerikanska efterhandeln efter att det surrats om att Alphabet (Googles ägare) samt CenturyLink visat intresse. Det rapporterar Bloomberg News och hänvisar till källor. .

Dagensanalys.se - 23 jan 19 kl. 13:20

Enkel guide till digital marknadsföring

Digital marknadsföring, vad är det? Många av våra läsare kommer till oss för att lära sig något. Därför har vi satt ihop en enkel guide till grunderna inom digital marknadsföring.

Dagensanalys.se - 21 jan 19 kl. 14:51

SEO-tips 2019

Vad är viktigt att satsa på inom SEO under 2019? Vi har sammanställt en SEO-guide för 2019 så att du ska kunna prioritera rätt under det nya året! SEO är ju ett engelskt begrepp som står för Search Engine Optimization, eller sökmotoroptimering på svenska, och handlar om hur du ska maximera dina möjligheter att hamna så högt upp bland söktjänsternas organiska (dvs.

Computer Sweden - 08 feb 19 kl. 14:37

Nu ska Google säkra också billiga mobiler – med ny krypteringsmetod


Med en ny metod lovar Google nu att också billigare och enklare enheter ska kunna krypteras – ett initiativ som kan visa sig viktigt nu när utvecklingsmarknader blir allt viktigare för Android-ekosystemet..

YLE - 24 jan 19 kl. 16:55

Förbundspennan: Har du ingen webbsida finns du inte

Webbsidorna är en av idrottsföreningens viktigaste informationskanaler. Det är till webben de flesta vänder sig för att hitta den senaste informationen, dela med sig av material och framförallt kommunicera. Dessutom skall din webbsida vara så bra gjord att den säkert kommer upp bland de fem första sökresultaten på Google..

Dagensanalys.se - 24 jan 19 kl. 13:03

Informationstätt seminarium om Insikter & Analys

Igår bjöd IAB in till seminarium då deras task force som jobbat med Insikter och Analys nu avslutat sitt arbete. De har under året producerat tre white papers som berör områdena Kampanjmätning, Visualisering och Attribution och delar av innehållet presenterades under seminariet. Under parollen ”Mäta bör man, men hur gör man” presenterade IABs task force, som under ledning av Mårten Erlberg på Dentsu Aegis utforskat hur man mäter sina marknadsföringsinsatser.

Nyteknik - 21 jan 19 kl. 14:16

Googles lagring av platsdata granskas efter kritik

Efter klagomål från organisationen Sveriges Konsumenter inleder Datainspektionen en granskning av Google..

Mobil - 04 feb 19 kl. 09:28

Google har avlägsnat 29 skadliga foto-appar från Playbutiken

Säkerhetsfirman Trend Micro meddelar att Google har plockat bort inte mindre än 29 foto-appar med sammanlagt 4,3 miljoner nedladdningar från Playbutiken efter att de visat sig vara av skadlig natur..

YA - 21 jan 19 kl. 12:39

Googles lagring platsdata ska granskas

Efter klagomål från organisationen Sveriges Konsumenter inleder Datainspektionen en granskning av Google. I en skrivelse som innehåller 79 punkter kritiserar Sveriges Konsumenter hur Google använder platsdata för att samla in och använda uppgifter om hur användare rör sig.(TT).

Sydsvenskan - 21 jan 19 kl. 12:39

Googles lagring platsdata ska granskas

Efter klagomål från organisationen Sveriges Konsumenter inleder Datainspektionen en granskning av Google. I en skrivelse som innehåller 79 punkter kritiserar Sveriges Konsumenter hur Google använder platsdata för att samla in och använda uppgifter om hu.

Helsingborgs Dagblad - 21 jan 19 kl. 12:39

Googles lagring platsdata ska granskas

Efter klagomål från organisationen Sveriges Konsumenter inleder Datainspektionen en granskning av Google. I en skrivelse som innehåller 79 punkter kritiserar Sveriges Konsumenter hur Google använder platsdata för att samla in och använda uppgifter om hu.

Kristianstadsbladet - 21 jan 19 kl. 12:39

Googles lagring platsdata ska granskas

Efter klagomål från organisationen Sveriges Konsumenter inleder Datainspektionen en granskning av Google. I en skrivelse som innehåller 79 punkter kritiserar Sveriges Konsumenter hur Google använder platsdata för att samla in och använda uppgifter om hur användare rör sig.(TT).

SmålandsPosten - 21 jan 19 kl. 12:43

Googles lagring av platsdata ska granskas

Efter klagomål från organisationen Sveriges Konsumenter inleder Datainspektionen en granskning av Google. I en skrivelse som innehåller 79 punkter kritiserar Sveriges Konsumenter hur Google använder platsdata för att samla in och använda uppgifter om hur användare rör sig.(TT).

BT - 21 jan 19 kl. 12:43

Googles lagring av platsdata ska granskas

Efter klagomål från organisationen Sveriges Konsumenter inleder Datainspektionen en granskning av Google. I en skrivelse som innehåller 79 punkter kritiserar Sveriges Konsumenter hur Google använder platsdata för att samla in och använda uppgifter om hur användare rör sig.(TT).

Blekinge Läns tidning - 21 jan 19 kl. 12:43

Googles lagring av platsdata ska granskas

Efter klagomål från organisationen Sveriges Konsumenter inleder Datainspektionen en granskning av Google. I en skrivelse som innehåller 79 punkter kritiserar Sveriges Konsumenter hur Google använder platsdata för att samla in och använda uppgifter om hur användare rör sig.(TT).

Dagensanalys.se - 22 jan 19 kl. 03:56

Supermetrics lanserar nytt verktyg för Excel

Finska marknadsanalysföretaget Supermetrics har släppt ett nytt verktyg som ska hjälpa marknadsförare att skapa insiktsfulla rapporter i Excel. Verktyget samlar in data från över 50 olika plattformar och annonsnätverk för att skapa visuella rapporter och dashboards. Företaget menar att det nya verktyget, som automatiserar långa och repetitiva uppgifter, kommer att spara företag hundratals timmar varje år, samtidigt som det minskar risken för mänskliga fel och tar bättre beslut i realtid.


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.