Google

Friday, 23 February, 07:25

Nyheter om Google

Sortering: Relevans | Senaste
Dagensanalys.se - 01 feb 18 kl. 14:13

Amazon är nu världens mest värdefulla varumärke

Amazon har klivit förbi företag som Apple, Google, Microsoft och Facebook för att bli världens mest värdefulla varumärke. I den senaste upplagan av rapporten Brand Finance Global 500 framkommer det att Amazon har ökat sitt värde med 42 procent och klivit fram som världens mest värdefulla varumärke om $150 miljarder dollar. Apple är kvar på en andra plats i lista med ett varumärkesvärde om $146.

Dagensanalys.se - 01 feb 18 kl. 14:45

Salesforce släpper rapporten Digital Advertising 2020 – Konvergens, data och mätningar driver annonsförändringar

Rapporten Digital Advertising 2020 kopplar ett större grepp kring den digitala marknadsföringen idag och blickar framåt mot hur det kommer att se ut 2020. Globalt spenderades 209 miljarder dollar på digital annonsering under 2017. Oavsett om det handlar om mobilt, webben eller socialt exponeras konsumenterna för fler marknadsföringsbudskap nu än någonsin tidigare.

Dagensanalys.se - 02 feb 18 kl. 13:30

Kursstart 19 februari: Onlineutbildning inom digital marknadsföring

Det är med stor glädje vi nu lanserar vår alldeles egna utbildning i digital marknadsföring. Utbildningsledare är ingen annan än Simon Myringer, en riktig expert på området med stor erfarenhet av såväl arbete som utbildning inom digital marknadsföring. Anmälan till utbildning i digital marknadsföring Kursen sker helt digitalt under våren 2018 med kursstart 19 februari.

Dagensanalys.se - 02 feb 18 kl. 11:01

Hur ser undersökningsbranschens framtid ut?

Många branscher genomgår just nu stora förändringar där digitalisering, AI, branschglidningar och nya möjligheter skakar om. Det gäller även för undersökningsbranschen. Här intervjuar vi Mattias Strandberg som är generalsekreterare för SMIF.

Dagensanalys.se - 02 feb 18 kl. 09:01

”Två av fem hushåll nu har minst ett SVOD-abonnemang”

Mediavisions Q4-analys visar fortsatt mycket snabb tillväxt för internetbaserad TV. Såväl tittande som kundtillströmning ökar under kvartalet. Fortfarande dominerar amerikanska aktörer, såsom Netflix och Google (Youtube), marknaden.

Dagens Media - 02 feb 18 kl. 09:13

Sämre än väntat för Google

Moderbolaget Alphabet visade en lägre vinst än väntat..

SR - 02 feb 18 kl. 01:29

Rekordvinster för Apple och Amazon

Techgiganterna Google, Apple och Amazon kom sent i går kväll svensk tid med sina kvartalsrapporter – med rekordvinster för de sistnämnda..

DN - 01 feb 18 kl. 23:24

Stora investeringar tär på Alphabets vinst

Vinsten för Alphabet Inc, moderbolag till bland annat Google, sjönk under förra årets fjärde kvartal mer än marknaden väntat sig. Förklaringen står att finna i stora investeringar i självkörande bilar, smarta telefoner och hemelektronik..

Dagensanalys.se - 01 feb 18 kl. 14:15

Twitter blir allt mer värdefull för publicister

För bara några månader sedan skickade Facebook 4,7 besökare per publicistinlägg för varje enskilt inlägg på Twitter. Men enligt de senaste siffrorna har Twitter ökat medan Facebook minskat och idag är gapet bara 2,5 till 1. Håller Twitter på att ta över tronen som publicisternas viktigaste sociala verktyg?

Computer Sweden - 01 feb 18 kl. 11:19

Smarttelefonerna som vägrar lyfta – Motorola fortsätter gäcka sina ägare


För precis tre år sedan reade Google ut Motorolas gamla smartphone-verksamhet till kinesiska leverantören Lenovo. Fortfarande dras den här verksamheten med sjunkande försäljning och förluster – och tynger Lenovos resultat..

IDG - 01 feb 18 kl. 11:19

Smarttelefonerna som vägrar lyfta – Motorola fortsätter gäcka sina ägare


För precis tre år sedan reade Google ut Motorolas gamla smartphone-verksamhet till kinesiska leverantören Lenovo. Fortfarande dras den här verksamheten med sjunkande försäljning och förluster – och tynger Lenovos resultat..

Dagensanalys.se - 30 jan 18 kl. 13:01

Storföretagen förbereder sig för GDPR, men småföretagen ligger efter

Det är inte lång tid kvar innan den nya dataskyddsförordningen GDPR träder i kraft. Till den 25:e maj måste företagen har uppgraderat sin hantering av data för att följa de nya lagarna, och såväl Facebook som Google och Microsoft lanserar nu nya verktyg för att användarna ska kunna hantera sina integritetsinställningar. Däremot är de flesta mindre företag inte ens medvetna om den nya lagen visar en undersökning.

Dagensanalys.se - 01 feb 18 kl. 06:43

Facebook tappar användare men tjänar ändå mer pengar

Facebook firar ett högre resultat än väntat, efter att delårsrapporten blev offentlig igår. Antalet användare ökar inte som tidigare men det gör inget för bolaget tjänar ändå mer pengar. Facebook har verkligen blivit en sann pengamaskin som Google, Microsoft och Apple.

DI - 01 feb 18 kl. 05:00

Detta händer torsdag 1 februari

RAPPORTER STOCKHOLMSBÖRSEN - MTG (kl 7.00), Nokia (kl 7.00), Gränges (kl 7.

Helsingborgs Dagblad - 29 jan 18 kl. 18:00

Hon kräver Facebook, Google, Apple och Ikea på mångmiljardbelopp

”Det ger viss pondus att företräda en halv miljard européer”, säger Margrethe Vestager..

Dagensanalys.se - 30 jan 18 kl. 15:30

”Den artificiella intelligensen kommer att förändra allt”

“AI is one of the most important things humanity is working on. It’s more profound than, I don’t know, electricity or fire,” erkänner Google-grundaren, Sundar Pichai. I en intervju för MSNBC berättar Google-grundaren och VD Sundar Pichai tillsammans med VD för YouTube Susan Wojcicki deras syn på framtiden.

Dagensanalys.se - 29 jan 18 kl. 12:01

Nu kan du starta en undersökning var som helst på nätet

Nu kan du dra igång en undersökning var som helst på nätet. Bakom lösningen finner vi finska företaget Webmie som skapat en ny tjänst. Tjänsten fungerar med hjälp av en panel som surfar med ett tillägg i sin webbläsare eller en app i sin mobil.

GöteborgsPosten - 19 jan 18 kl. 10:29

Modernisera upphovsrätten för bildskapare

Plattformar som Google och Facebook tvingar privatpersoner att bryta mot upphovsrätten genom att inte själva ta ansvar för spridning av upphovsrättskyddat material. Lagen måste förtydligas: Det är företagen bakom de digitala plattformarna som ska ansvara för innehållet och betala bildskaparna den ersättning de har rätt till, skriver Åsa Berndtsson och Mats Lindberg, Bildupphovsrätt i Sverige..

DI - 29 jan 18 kl. 19:03

Silicon Valley har blivit Ego Valley

Kritiken mot företag som Facebook och Google växer vecka för vecka och frågan är hur de kan resa sig. Kanske genom att göra upp med den mentalitet som verkar ha varit deras ledstjärna: sköt dig själv och strunta i andra..

Sydsvenskan - 27 jan 18 kl. 12:00

Många hungrar efter den nya digitala mathandeln

Utvecklingen drivs av Google och Amazon – och från Västra Ingelstad..

Dagensanalys.se - 29 jan 18 kl. 12:13

Betalvägg är troligtvis det mest idiotiska påfundet från medier

Alla medier pratar om att räckvidd är viktig för annonsaffären, men samtidigt skall alla medier lägga en betalvägg som dödar räckvidden. Jag satt på Illcaffè på söder när de öppnade 09:00 i lördags och läste Dagens Nyheter, Svenska Dagbladet och Dagens industri då jag var först på låset högg jag alla tre. Efter en liten stund var det kö och alla ville ha någon del och snart satt jag där utan tidning, jag försökte göra en snabb överslagsräkning och tidningarna passerade drygt 5 olika personer under den 1,5 timme som jag satt och fikade.

Dagensanalys.se - 29 jan 18 kl. 11:21

Bara 1 av 10 har mycket stort eller ganska stort förtroende för Expressen

Medieakademin gör årligen en underökning där de frågar svenska folket om deras förtroende för företag, statliga institutioner och medier. Det är alarmerande att man har lägst förtroende för medier som TV3, Expressen, Facebook och Aftonbladet där bara var tionde har förtroende för dem. Hela 7 av 10 har förtroende för Sveriges Radio som nyhetskälla och de ligger på toppen av förtroendebarometern, även Systembolaget som säljer alkohol har lika högt förtroende hos allmänheten där 70 procent har förtroende för dem.

Computer Sweden - 30 jan 18 kl. 06:02

Huvudbry hos Microsofts partner när AWS och Google bygger svenska datacenter


I takt med att kampen om det publika molnet hårdnar oroar sig Microsofts partnerled över bristen på lokal närvaro..

IDG - 30 jan 18 kl. 06:02

Huvudbry hos Microsofts partner när AWS och Google bygger svenska datacenter


I takt med att kampen om det publika molnet hårdnar oroar sig Microsofts partnerled över bristen på lokal närvaro..

Computer Sweden - 29 jan 18 kl. 15:03

"It-jättarna visar stora likheter med tobaksbolagen – det kan bli deras fall"


Ett företags framgång är beroende av dess attraktionskraft. Google, Facebook, Snapchat och flera andra framgångsrika företag med beroendeframkallande tjänster riskerar att likt tobaksföretagen ha grävt sin egen grav, skriver IDG Expert Networks Filip Ekstrand..

IDG - 29 jan 18 kl. 15:03

"It-jättarna visar stora likheter med tobaksbolagen – det kan bli deras fall"


Ett företags framgång är beroende av dess attraktionskraft. Google, Facebook, Snapchat och flera andra framgångsrika företag med beroendeframkallande tjänster riskerar att likt tobaksföretagen ha grävt sin egen grav, skriver IDG Expert Networks Filip Ekstrand..

IDG - 29 jan 18 kl. 13:42

App Store krossar Google Play vad gäller intäkter


Utvecklare drar in dubbelt så mycket på appar för IOS jämfört med Android..

Helsingborgs Dagblad - 27 jan 18 kl. 12:00

Många hungrar efter den nya digitala mathandeln

Utvecklingen drivs av Google och Amazon – och från Västra Ingelstad..

Dagens PS - 09 feb 18 kl. 10:33

Google åker på böter i Indien

Den indiska konkurrensmyndigheten, CCI, har bötfällt Google för att missbruka sin dominerande ställning, rapporterar CNBC. En nota på nästan 1,4 miljarder rupier, motsvarande 177 miljoner kronor, har getts till IT-företaget på grunder av missbruk av ledande ställning inom sökningar och den webbaserade annonsmarknaden. Google har sagt att bolaget håller på att granska de ”mindre bekymmer” som ICC identifierat och att man ska se över nästa steg för hur att bemöta dessa.

Dagensanalys.se - 09 feb 18 kl. 09:55

Google vill öka effekten för köpare och publicister i programmatisk handel med Programmatic Guaranteed

Google har tillsammans med Boston Consulting Group och Nielsen testat hur man effektivare kan annonsera programmatiskt. Enligt studien ökade effekten i kampanjerna ned 11 procent vilket innebär att kampanjerna nådde 11 procent fler unika kontakter genom att använda Programmatisk Garanterad. Forskningen har analyserat 10 kampanjer med stora globala annonsörer globalt för att säkerställa att resultaten är valida.

Dagensanalys.se - 25 jan 18 kl. 11:01

Nu ska Googles maskininlärning optimera dina nativeannonser

Publicister som kör Google AdSense native in-feed kan nu ta hjälp av Googles maskininlärning för att optimera annonsernas utseende och placering. Native-in-feed-annonser är tänkta att ha samma utseende som resten av innehållet på sajten. När en publicist skapar en nativeannons kan man låta Google välja utseende genom att markera “Let Google suggest a style”.

DI - 09 feb 18 kl. 10:35

Google får böter i Indien

Den indiska konkurrensmyndigheten, CCI, har bötfällt Google för att missbruka sin dominerande ställning, rapporterar CNBC..

Computer Sweden - 09 feb 18 kl. 10:06

Flerfrontskrig för Google – nya böter utdömda


Det är inte bara EU som anklagar Google för missbruk av sin dominerande ställning. Den här gången är det Indiens tur att bötfälla giganten. .

IDG - 09 feb 18 kl. 10:06

Flerfrontskrig för Google – nya böter utdömda


Det är inte bara EU som anklagar Google för missbruk av sin dominerande ställning. Den här gången är det Indiens tur att bötfälla giganten. .

Cornucopia - 25 jan 18 kl. 10:23

Sveriges "största" sajter redovisar inte längre sin trafik

Schibsted, Bonnier och Metro har lämnat den tidigare svenska Internettrafikstandarden KIA Index och redovisar inte längre sina trafiksiffror. En uppföljande artikel som skulle bekräftat att trafiken för betalväggsmedia som DI, SvD och DN är fallande är alltså inte möjlig.
Redovisar inte längre sina sajters trafik.

Dagensanalys.se - 24 jan 18 kl. 15:30

Vargen har vaknat och kräver nu att sociala medier börjar betala

Rupert Murdoch som är ägare av en av världens större mediekoncerner har tröttnat på att sociala medier snyltar på innehållet som tidningar och tv tar fram. Rupert Murdoch äger News Corp som i sin tur äger bolag som Fox News och Sky. Inte bara är han känd för att vara bångstyrig utan också väldigt höger i sin politik.

Computer Sweden - 08 feb 18 kl. 11:26

Så mycket lägger Google på att belöna buggjägare


Nästan 25 miljoner kronor – så mycket betalade Google ut till framgångsrika buggjägare förra året. Sedan 2010 har utomstående belönats med nästan 100 miljoner kronor för de sårbarheter de rapporterat. .

IDG - 08 feb 18 kl. 11:26

Så mycket lägger Google på att belöna buggjägare


Nästan 25 miljoner kronor – så mycket betalade Google ut till framgångsrika buggjägare förra året. Sedan 2010 har utomstående belönats med nästan 100 miljoner kronor för de sårbarheter de rapporterat. .

Computer Sweden - 25 jan 18 kl. 09:51

Alphabet vill in på allvar i företagen – Google får systerbolag inom säkerhet


Chronicle – det är namnet på den nya affärsenhet som Googles moderbolag Alphabet nu startar. Uppdraget är att sälja mjukvara för säkerhet till storföretag. .


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.