Goda

Sunday, 23 September, 20:00

Nyheter om Goda

Sortering: Relevans | Senaste
GöteborgsPosten - 03 sep 18 kl. 16:28

Henrik Zetterberg: "Allt är toppen – nu kör vi så det ryker"

Vardagskrönikören Henrik Zetterberg lutar sig mot författaren, filosofen och historikern Machiavelli när han ska ge hustrun Goda råd. Men det funkar inte så bra....

SR - 03 sep 18 kl. 16:01

Vetenskapsradions poddsamling inför valet 2018: Det goda åldrandet

Sveriges befolkning blir allt äldre. Den befolkningsgrupp som ökar mest de kommande tio åren är 80-åringar och äldre. Det gör det till en utmaning att skapa en god ålderdom..

PrivataAffärer - 03 sep 18 kl. 12:28

Carnegie ser stor uppsida i Bioarctic

Analyshuset anser att förtroendet för läkemedelskandidaten BAN2401, mot Alzheimer, kommer att stärkas. Detta efter att fas 2b-studien presenteras på ett medicinskt möte i slutet av oktober. I den kommande presentationen med BAN2401 bedömer Carnegie att analyser med subgrupper kommer att befästa kandidatens Goda säkerhetsprofil och dess effekt.

Blekinge Läns tidning - 03 sep 18 kl. 06:00

Förbjud inte religiösa friskolor!

I bygget av det Goda samhället är tro, hopp och meningsbärande sammanhang en omistlig tillgång..

SVT - 12 sep 18 kl. 14:22

Nordqvist inför Evian: ”Väcker goda minnen”

Anna Nordqvist riskerar att göra sin sämsta säsong som golfproffs. Men till Evian Championship kommer hon som titelförsvarare – och med sköna vibbar. – Det är en speciell känsla att komma hit.

Helsingborgs Dagblad - 12 sep 18 kl. 13:45

Nordqvist inför Evian: "Väcker goda minnen"

Anna Nordqvist riskerar att göra sin sämsta säsong som golfproffs. Men till Evian Championship kommer hon som titelförsvarare – och med sköna vibbar. – Det är en speciell känsla att komma hit.

Skånskan - 02 sep 18 kl. 05:00

Humle har blivit hett igen

Helgreportage I takt med att mikrobryggerierna blir fler har humle blivit en allt hetare vara.Många vill göra sitt eget lokala öl och humle utgör den vanligaste kryddan i den populära drycken.
Meterhöga granstörar sträcker sig mot den knallblå himlen på fälten i skånska Alnarp.

DI - 29 aug 18 kl. 18:13

Di:s stora guide: Här är partiernas skattepolitik

Det röriga politiska läget i landet gör att det är mycket svårt att förutsäga vilken skattepolitik som väntar efter höstens val.  Alliansen har egentligen Goda förutsättningar att driva igenom en lång rad skattesänkningar, men oviljan att luta sig mot SD öppnar dörren för en helt annan politik. .

Dagens PS - 28 aug 18 kl. 10:06

Ledarkollen: Svensk ekonomi-Sämst i EU?

Dagens ledarkoll handlar om e-handeln, klassklyftor, förorten och svensk ekonomi. PS Ledarkollen – Varje dag läser, sammanfattar och serverar Dagens PS de viktigaste och mest intressanta ledarsidorna – både i Sverige och internationellt.  E-handeln påverkar prisbildningen överallt DI skriver om utveckligen för och inom e-handeln, något vi skrivit mycket om här på Dagens PS: ”Slutsatsen är att e-handeln, som i Sverige är begränsad till 9 procent av all detaljhandel, löpande påverkar prisbildningen i all handel.

Cornucopia - 01 sep 18 kl. 13:14

Ingvar Carlsson - siste statsminister som lämnade frivilligt?

Man kan säga mycket om våra statsministrar, men något som en värdig statsminister gör är lämna vidare frivilligt och inte avgå först när man blir bortröstad. Dagens politiker sätter dock antagligen makten och plånboken främst. Vår siste statsminister som lämnade vidare frivilligt var Ingvar Carlsson, och symptomatiskt var han kanske den siste någorlunda kompetente statsministern fostrad i en annan era och anda än dagens överutmanade kandidater.

GöteborgsPosten - 01 sep 18 kl. 07:20

Så tar du hand om alla dina äpplen

Äppelträden dignar av frukt, men hur gör man för att ta tillvara på allt? Här är tipsen om hur du håller äpplena fina och Goda långt fram i vinter..

SVT - 22 jul 18 kl. 10:29

SMHI: Varmaste juli på minst 260 år

Med Goda marginaler förutspår SMHI att årets julimånad kommer bli den varmaste juli på minst 260 år på många håll i landet. – Vi kan också konstatera att den här sommaren kommer bli rekord för antalet 30-gradersdagar, säger SMHI:s meteorolog Bengt Lindström..

Helsingborgs Dagblad - 25 aug 18 kl. 19:00

HIF på god väg skapa goda vanor

Sportens krönikör Marjan Svab efter serieledarnas koncentrerade seger..

YA - 01 sep 18 kl. 00:01

Valet 2018:

Kristdemokraterna i Tomelilla vill bland annat etablera trygghetsboende och ge äldre rätt till anpassat boende. Man tycker också att en kommuns utveckling bygger på att det finns Goda villkor för företagande, och att kommunen är till för medborgarna och inte tvärtom..

Sydsvenskan - 31 aug 18 kl. 19:34

En kylig grupp ger en hetare MFF-höst

Chanserna att nå sextondelsfinal är Goda, menar MFF-podden..

Skånskan - 30 aug 18 kl. 14:00

Till de friska och rika

Socialdemokraternas senaste vallöfte är mer semester åt jagade föräldrar. Men bara de som har arbete och friska barn. 5.

GöteborgsPosten - 31 aug 18 kl. 15:23

Testet med cykelbana som blev permanent

Jag är cyklist. Det är den enda ism jag bekänner mig till. Så jag är långtifrån någon motståndare till cykelbanor i centrum.

Dagens PS - 29 aug 18 kl. 08:33

Här har du drömjobbet – skållheta listor

Civilingenjörer, vårdpersonal, förskollärare, elektriker, fordonsförare och kockar är allra hetast på arbetsmarknaden i höst. Det är stora chanser till jobb inom tre av fyra yrken. Det är fortsatt högtryck på svensk arbetsmarknad.

Skånskan - 31 aug 18 kl. 10:00

Vinet i Flädie frodas i Medelhavsvärmen

På landet Flädie Mat och Vingård går i väntans tider. Det är snart dags att plocka druvorna i vinodlingen och de många soltimmarna gör att årets skörd förväntas bli rekordstor.
– I år är tung lerjord rena guldet.

IDG - 31 aug 18 kl. 10:21

Styr dina lampor med Siri-kommandon – Philips Hue får stöd för Shortcuts


Goda nyheter för Hue-användare, Philips smarta lampor kommer kunna integreras med Siri Shortcuts..

GöteborgsPosten - 30 aug 18 kl. 15:50

Det är dags att prioritera välfärden i Göteborg

Små barn i förskolan borde ha rätt till en trygg famn som har tid att trösta. Äldre förtjänar en trygg och värdig omsorg. Företag ska ha Goda förutsättningar att verka i Göteborg.

Barometern - 31 aug 18 kl. 05:53

Vi rustar Mörbylånga kommun för framtiden

Kommunpolitik i Mörbylånga ”Vår omsorg får ideligen beröm och Goda omdömen. Nu satsar vi på rikets topp! Kaxigt, men fullt möjligt för att sätta guldkant på äldres vardag.

Skånskan - 31 aug 18 kl. 05:00

Nytt bibliotek byggs på gamla Ica-tomten

SVEDALA Svedalas får ett nybyggt bibliotek i det nya kvarteret som planeras på den gamla Ica-tomten mitt i centrum.
Går allt enligt planerat kan biblioteket öppna i början av 2020.Kulturnämnden har vid ett extrainsatt möte nu beslutat förorda att Svedala får ett helt nybyggt bibliotek i det helt nya kvarteret som planeras vid Storgatan.

VA - 30 aug 18 kl. 15:02

Doldismiljardären som nobbade Stockholmsbörsen trappar ned

Investeringsbolaget Dunross har många Goda år på sig. Nu har Sven Norfeldt, som lett bolaget sedan 1989, i det tysta lämnat vd-posten. Men strategin ligger fast: Tillväxtmarknader går före Stockholmsbörsen..

DI - 30 aug 18 kl. 16:55

Positiva resultat för Panion

Djurhälsobolaget Panion, listat på Spotlight, har meddelat att den kliniska säkerhetsstudien som bolaget har genomfört med sin genterapi för hundar med epilepsi har visat Goda resultat. Det framgår av ett pressmeddelande..

GöteborgsPosten - 31 jul 18 kl. 10:29

Vem betalar för olönsam kärnkraft?

Kärnkraften är olönsam och dubbelt så dyr som förnybar energi. Få länder har så Goda möjligheter till förnybar energi som Sverige och den som värnar den svenska konkurrenskraften gör klokast i att välja det förnybara, skriver Lise Nordin (MP)..

Dagens PS - 30 aug 18 kl. 09:27

Ledarkollen: ”Vänsterliberal smörja”?

Dagens ledarkoll handlar om att alla vill sänka skatterna, om vart Ulf Kristersson tagit vägen, om finanskrisen för tio år sedan och om en viss partiledares ilska i direktsänd radio. PS Ledarkollen – Varje dag läser, sammanfattar och serverar Dagens PS de viktigaste och mest intressanta ledarsidorna – både i Sverige och internationellt.  Alla sänker skatterna DI skriver om ett relativt nytt fenomen (det finns flera sådana) i årets valrörelse: ”När valdebatten riktar in sig på en vänster–höger-dimension handlar det ofta om skatter.

DN - 30 aug 18 kl. 08:19

Trump: Bra relation med Kim

Det finns ingen anledning att återuppta USA:s militärövningar tillsammans med Sydkorea, enligt den amerikanske presidenten Donald Trump. Den Goda relationen med den nordkoreanska ledaren Kim Jong-Un uppges vara ett av skälen..

SVT - 28 aug 18 kl. 16:39

FN: Krigsbrott har troligen begåtts i Jemen

Alla parter i kriget i Jemen kan ha begått krigsbrott, enligt FN-utredare. I sin första rapport skriver utredningsgruppen att man har Goda skäl att anta att de inblandade i den blodiga konflikten har brutit mot internationell humanitär lag..

Hela Gotland - 30 aug 18 kl. 08:30

Yrkena med störst chans till jobb

Arbetslösheten på Gotland är lägst i landet och därmed finns Goda jobbchanser för arbetssökande..

GöteborgsPosten - 30 aug 18 kl. 07:37

Trump: "Bra relation med Kim"

Det finns ingen anledning att återuppta USA:s militärövningar tillsammans med Sydkorea, enligt den amerikanske presidenten Donald Trump. Den Goda relationen med den nordkoreanska ledaren Kim Jong-Un uppges vara ett av skälen..

Skånskan - 30 aug 18 kl. 05:00

Lokstall ska byggas om till fritidsgård

LIMHAMN Om allt går enligt planerna öppnas en ny fritidsgård i det gamla lokstallet i Limhamn nästa år. Fastigheten ska först genomgå en omfattande renovering och sanering.Servicenämnden har ansökt om ett objektsgodkännande hos kommunstyrelsen för att renovera, sanera och bevara fastigheten som i dag är i ett dåligt skick och delvis nerklottrad.

Nyan - 28 aug 18 kl. 13:00

Åländske Mikael bestiger tre vulkaner

Utmaningen har börjat för Saltviksbördige Mikael Mörn. På två veckor ska han bestiga de tre högsta bergstopparna i Ryssland, Turkiet och Iran. Och han gör det för ett gott syfte.

Skånskan - 28 aug 18 kl. 05:00

”Vi ser en organisation som sitter i Dalby”

Dalby Dalbybon Kent Karlsson kände att något behövde göras för att bevara polisen i byn. Hans namninsamling fick stort gensvar och har fått politiker att ändra åsikt.Det var för drygt två månader sedan som Karlsson startade sin namninsamling tillsammans med andra initiativtagare.

PrivataAffärer - 28 aug 18 kl. 09:45

Svenskt blodanalysföretag lyfts fram av franskt fondbolag

Fonden fokuserar på europeiska småbolag. Inte oväntat är exponeringen mot hemmamarknaden Frankrike störst i fonden. Men även svenska småbolag lockar och inte mindre än tre av de tio största innehaven är svenska.

PrivataAffärer - 28 aug 18 kl. 10:24

Bomarknaden: ”Prisförväntningarna ovanligt negativa”

”Prisförväntningarna är ovanligt negativa. Om man undantar hösten och vintern 2017, som marknaden håller på att återhämta sig från, har inte nettot i EOBi varit lika negativt sedan hösten 2012, som i de två senaste mätningarna”, säger Erik Olsson, vd på Erik Olsson Fastighetsförmedling, i en kommentar. Han säger att flera krafter nu påverkar bostadsmarknaden åt olika håll.

Skånskan - 29 aug 18 kl. 09:37

Mer personal ska ge arbetsro i skolan

Kävlinge Valtemperaturen stiger för varje dag vi närmar oss den 9 september. De politiska utspelen avlöser varandra, framför allt på riksnivå. På lokalplanet är det något mer stillsamt.

SVT - 28 aug 18 kl. 07:32

”Jag köpte allt jag tyckte var fint”

Det kan bli för mycket av det Goda och även för loppisentusiaster. Efter att ha fyllt sitt hem med prylar bestämde Sofia Brolin sig för att rensa ut..

BT - 29 aug 18 kl. 05:45

USA kapar bidrag till ännu ett FN-organ

USA kommer att strypa bidraget till FN:s högkommissarie för mänskliga rättigheter. - Inga Goda nyheter, säger den tillträdande högkommissarien, Chiles förre president Michelle Bachelet, under ett Sverigebesök.(TT).

Kristianstadsbladet - 29 aug 18 kl. 05:45

USA kapar bidrag till ännu ett FN-organ

USA kommer att strypa bidraget till FN:s högkommissarie för mänskliga rättigheter. - Inga Goda nyheter, säger den tillträdande högkommissarien, Chiles förre president Michelle Bachelet, under ett Sverigebesök.(TT).


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.