Glock

Thursday, 27 February, 22:25

Nyheter om Glock

Sortering: Relevans | Senaste
Expressen - 16 dec 19 kl. 17:07

Efter pistolstölden: Missen i säkerheten har avslöjats

Flera Glock-pistoler har stulits från ett låst skåp på Regeringskansliet.Enligt en källa till Dagens Juridik finns en övervakningskamera i rummet – som inte spelade in..

Cornucopia - 09 dec 19 kl. 10:41

Noll vapenstölder i Stockholm 2018 - i år är det sju, från regeringskansliet

Förra året skedde det noll stölder av skjutvapen från legala vapenägare i Stockholms län. I år har det skett sju stycken stölder av skjutvapen, och alla har skett från regeringskansliet. Kanske därför regeringen vill göra vapenlagstiftningen hårdare än EU:s direkt - för att de själva inte kan hålla ordning på sina vapen?

SR - 07 dec 19 kl. 18:30

Tre vapen kan ha stulits från regeringskansliet

Polisen tror att vapen kan ha stulits från regeringskansliet vid tre olika tillfällen. Redan förra vintern försvann en pistol av märket Glock, men det uppdagades inte förrän i april – och polisutredningen las ner efter ungefär två veckor..

Expressen - 07 dec 19 kl. 18:34

Polisens nya fynd efter mordet på mc-ledaren

Polisen har säkrat vapen, en AK-47 och en Glock-pistol, som de misstänker att användes för att mörda männen i Norrköping, rapporterar Aftonbladet. Vapnen ska ha legat i den utbrunna bil som påträffades någon mil från brottsplatsen.En av de mördade, en man i 40-årsåldern, var ledare för kriminella mc-gänget ”No Surrender”.

Cornucopia - 02 dec 19 kl. 06:27

Aftonbladet: Ytterligare två skjutvapenstölder på regeringskansliet

"Bor vi i ett land eller ett skämt?" - Arne AnkaAftonbladet rapporterar att det har skett ytterligare två vapenstölder från regeringskansliet, och antalet stölder är nu uppe vid tre tillfällen. Varken regeringskansliet eller det berörda så kallade säkerhetsbolaget Securitas vill kommentera det hela.

Cornucopia - 16 nov 19 kl. 17:17

Dagens Juridik: Polisen har ej kontaktat fastighetsförvaltaren

Dagens Juridik följer upp sitt avslöjande om de från regeringskansliet sex försvunna pistolerna av typ Glock 17, med att polisen inte har kontaktat fastighetsförvaltaren  Statens Fastighetsverk, som rimligen har namnen på alla som under pågående renovering har haft tillgång till lokalerna. För att jobba där krävs det en säkerhetsprövning, som uppenbarligen brustit. Fast det finns ett undantag på personer som antagligen inte behöver säkerhetsprövas, nämligen politiker.

Cornucopia - 14 nov 19 kl. 13:49

Dagens Juridik: Skjutvapen stulna från Rosenbad

Tidningen Dagens Juridik uppger att sex Glock 17 och 300 patroner halvmantlad ammunition för en  dryg vecka sedan stulits från ett vapenskåp inne på Rosenbad. Vapnen var så kallade extravapen, som skulle användas av regeringsbyggnadens skyddsvakter vid förhöjd terrorberedskap eller terrorangrepp. Rosenbad såväl som polisen verkar ovilliga att svara på tidningens frågor.

The Local - 14 nov 19 kl. 18:29

Six pistols stolen from building where Swedish PM works

Six Glock-17 pistols and 300 dumdum bullets have been stolen from the building that houses the offices of Sweden's prime minister, to the embarrassment of the country's government..

SVT - 14 nov 19 kl. 13:56

Uppgifter: Pistoler stulna – från Regeringskansliet

Flera pistoler av modell Glock 17 samt 300 patroner ska ha stulits från ett vapenskåp inne på Rosenbad, enligt uppgifter till Dagens juridik. På Regeringskansliet lägger man locket på..

GöteborgsPosten - 14 nov 19 kl. 14:16

Sex pistoler och hundratals patroner stulna inne på Rosenbad

Sex Glock-pistoler och hundratals patroner specialammunition har stulits från ett låst skåp på Regeringskansliet enligt uppgifter till Dagens Juridik. Vapnen är tänkta att kunna användas vid pågående terrorattentat och ska ha stulits för drygt en vecka sedan..

BT - 12 aug 19 kl. 20:26

Boråsarna klara för schäfer-VM: ”Kapacitet för att komma högt”

I oktober åker Dannikebon Fredrik Bjurklint och hans schäfer Glock till Italien för att represtera Sverige i schäfer-VM. – Det ska bli jätteroligt, säger han..

Skånskan - 02 jul 19 kl. 13:57

Man åtalas för mord på Lind­ängen

Malmö. Den 21 juni för­ra året sköts en man till döds när han satt i en bil på Lind­äng­en. Un­der tis­dagen åtalades mannen som miss­tänks ha av­lossat skotten.

SVT - 04 dec 18 kl. 12:33

Gustin: ”Få henne ur balans – då blir hon osäker”

Karolina Kudlacz-Glock är Polens absolut största stjärna. Daniela Gustin spelar med den mångsidiga niometersspelaren – och vet hur man stoppar henne. – Få henne ur balans tidigt, redan då har man stoppat henne för då blir hon osäker, säger Gustin till SVT Sport..

Expressen - 18 okt 18 kl. 07:00

7 frågor och svar om mördaren Peter Mangs

Under ett helt år spred Peter Mangs och hans pistol av märket Glock skräck i Malmö.I dokumentärserien ”I huvudet på en mördare” försöker TV3 analysera varför Peter Mangs ville bli seriemördare.Här är allt du behöver veta och det du inte visste om Peter Mangs..

Skånskan - 04 jun 18 kl. 22:43

Sjätteplats i Ungern

RACING Joel Eriksson fick med sig en sjätteplats från söndagens DTM-race på Hungaroring-banan utanför Budapest, där BMW-teamet lyckades vända radikalt på ett till synes mörkt utgångsläge efter en inledningsvis tuff helg.19-åringen från Tomelilla fick i och för sig en bra start på besöket i Ungern när han slog till med femte bästa tid i fredagens fria träning, men under lördagen tog saker och ting en sämre vändning för hela BMW-stallet som fick se samtliga sina sex bilar sluta utanför poängplats (topp tio) i helgens första race. Problemen fortsatte därefter i kvalet till det andra racet på söndagen, men väl i racet väntade en vändning av stora proportioner.

Skånskan - 31 maj 18 kl. 12:59

Joel Eriksson tävlar på favoritbanan

RACING I helgen återvänder Joel Eriksson till Hungaroring-banan utanför Budapest för att köra den tredje deltävlingen i DTM.För bara ett år sedan stod han överst på pallen i Ungern, iklädd studentmössa, då som Formel 3-förare.
Nu är han tillbaka på samma bana igen.

Skånskan - 16 maj 18 kl. 15:51

Man jagad av polis slängde pistol

Malmö. När en polispatrull skulle göra en rutinkontroll av en gård i Seved la en 28-årig man benen på ryggen. Polisen sprang efter mannen upp i ett trapphus och hörde hur han släppte en pistol i golvet.

Cornucopia - 21 apr 18 kl. 16:20

MSB förtydligar: Skytteföreningar med tillstånd får sälja ammunition

MSB skriver nu på sin hemsida att skytteföreningar med tillstånd från sin kommun fortfarande får sälja ammunition. Annars får man inte sälja ammunition inköpt till klubbvapnen, likt bloggen skrivit om. Separat tillstånd krävs alltså.

Cornucopia - 08 mar 18 kl. 12:45

Polisstudent: SvD ljuger om polisskolan och fyskraven - fake news

En polisstudent påtalar att Svenska Dagbladet far med osanning eller rent av direkta lögner om slopade fyskrav och körkortskrav på polisutbildningen. Ingen student ska ha slutat utbildningen på grund av att de inte kan avfyra ett tjänstevapen enligt vapeninstruktörerna.
Glock.

Skånskan - 16 dec 17 kl. 19:50

EM-tvåan går från F3 till DTM

RACING Joel Eriksson har skrivit på som fabriksförare för BMW och kommer att tävla för den tyska biljätten i DTM nästa säsong. 19-åringen från Tomelilla, som slutade tvåa i formel 3-EM 2017, blir den yngste av BMW:s samtliga anlitade fabriksförare och befordras efter ett och ett halvt år i tillverkarens juniorprogram. ERWP.

DN - 03 okt 17 kl. 20:32

Vapnet som dödade gängledaren kopplat till fler fall

Det vapen som användes när två personer – varav en utpekad gängledare – sköts ihjäl är kopplat till flera skjutningar i Stockholmsområdet. Den nu åtalade 30-åringen poserar själv på bilder med det som polisen misstänker är vapnet – en pistol av märket Glock. Motivet till dubbelmordet är dock fortfarande oklart..

YLE - 01 sep 17 kl. 05:01

Alla polispatruller ska utrustas med kulsprutor

Alla polispatruller ska i framtiden vara utrustade med MP5-kulsprutor. Vid sidan om kulsprutorna kommer poliserna fortsättningsvis att bära sina traditionella tjänstevapen, Glock- och Walther-pistolerna. Polisinspektör Ari Alanen på Polisstyrelsen säger att polisen kan använda kulsprutorna i situationer där vapenbruket sedan tidigare varit tillåtet, men då exempelvis avståndet är långt.

YLE - 01 sep 17 kl. 05:01

Alla polispatruller ska utrustas med maskinpistoler

Alla polispatruller ska i framtiden vara utrustade med MP5-maskinpistoler. Vid sidan om maskinpistolerna kommer poliserna fortsättningsvis att bära sina traditionella tjänstevapen, Glock- och Walther-pistolerna. Polisinspektör Ari Alanen på Polisstyrelsen säger att polisen kan använda maskinpistolerna i situationer där vapenbruket sedan tidigare varit tillåtet, men då exempelvis avståndet är långt.

Skånskan - 06 dec 16 kl. 08:00

Med aktualitet redan i ordens ljud

Låttexter i Nobelklass / del 3 ERWP.fif(0)Ord är ljud. Det är viktigt att inte glömma när vi pratar om litteratur.

Skånskan - 06 jul 16 kl. 16:09

Hviderup-ryttare överraskar i dressyrtruppen

FALSTERBO Från nästan ingenstans rakt in i den olympiska dressyrtruppen. Tillsammans med Therese Nilshagen är Juliette Ramel, 29, från Hviderup den stora överraskningen i förbundskapten Bo Jenås trupp till Rio.Farfar Malte var letande i skånsk galoppsport på sin tid.

DalaDemokraten - 23 maj 16 kl. 08:17

Ekström på pallen i DTM

Mattias Ekström från Avesta klockades för snabbaste varv i det första heatet, men blev påkörd och hamnade till slut på 16:e plats. Inför det andra racet startade svensken från elfte plats, men körde upp sig rejält. Den ende han inte hann i kapp var tysken Timo Glock som var två sekunder före Ekström i mål..

Dalarnas tidningar - 23 maj 16 kl. 08:17

Ekström på pallen i DTM

Mattias Ekström från Avesta klockades för snabbaste varv i det första heatet, men blev påkörd och hamnade till slut på 16:e plats. Inför det andra racet startade svensken från elfte plats, men körde upp sig rejält. Den ende han inte hann i kapp var tysken Timo Glock som var två sekunder före Ekström i mål..

Skånskan - 27 mar 16 kl. 17:58

Svenskt dressyrsilver i världscupfinalen

RIDSPORT
Tinne Vilhelmnson Silfvéns Don Auriello trampade luft, Patrik Kittels Scandic trippade för fort – så det blev ingen svensk seger när världscupen i dressyr avgjordes i Scandinavium i Glöteborg. I stället blev det holländskt, för trettonde gången av 31 möjliga, genom Hans Peter Minderhoud.

På förhand var det jämnt, minst fem ekipage ansågs ha segerchans.

Skånskan - 25 mar 16 kl. 20:01

Kittel lovar att ge allt på Scandic

RIDSPORT Världscupens Grand Prix-klass – vilken föraning om den batalj som kommer att utkämpas i finalen på söndag.– Jag kommer att rida för kung och fosterland, lovade svenske Patrik Kittel.
Holländske Hans Peter Minderhoud fick till det lite, lite bättre i Grand Prixen med Glock’s Flirt (76,871 poängprocent) än Tinne Vilhelmson Silfvén på Don Auriello (76,5) och Patrik Kittel på Scandic (76,4).

Skånskan - 23 feb 16 kl. 21:45

Polis fick syn på man med pistol

Malmö När poliserna var på Lindängsplan i ett helt annat ärende såg de att den nu 22-årige mannen hade en pistol i byxlinningen. Nu har han åtalats för bland annat grovt vapenbrott.Det var den 12 juni i fjor som två poliser bedrev spaning på platsen med hjälp av kikare.

Skånskan - 17 dec 15 kl. 17:30

Kung fu-kämpe hotade stycka man

Skivarp 58-åringen stoppade ner en Glockpistol i ett hölster på höften och hotade grannen.
Sedan återvände han iklädd kung fu-dräkt och utförde ”ninjarörelser” och hotade att skära grannen i bitar.
Hovrätten dömer nu 58-åringen till villkorlig dom och dagsböter.

Skånskan - 29 nov 15 kl. 21:19

Kittel bara tvåa – men leder totalt

RIDSPORT ”Bara” tvåa, men ändå i topp. Svenske dressyrryttaren Patrik Kittel fick se sig besegrad i söndagens världscupkval på Friends Arena, men han leder den totala världscupen.
– Coolt, tyckte han.

Cornucopia - 22 nov 15 kl. 13:46

EU vill förbjuda lagliga vapen för att stoppa terrorism

Som en populistisk åtgärd för att låtsas göra något mot terrorism vill EU-kommissionen nu förbjuda alla halvautomatiska lagliga vapen. Detta trots att inte ett enda terrordåd inom EU begåtts med lagliga vapen.

Träffar du i Sverige idag en vapenägare, så kan du känna dig mycket trygg.

DalaDemokraten - 30 aug 15 kl. 20:21

Ekström kvar i ledning

På det elfte varvet i lördagens race, så kolliderade Ekström i sin Audi med BMW-föraren Timo Glock, och tvingades bryta..

Dalarnas tidningar - 30 aug 15 kl. 20:21

Ekström kvar i ledning

På det elfte varvet i lördagens race, så kolliderade Ekström i sin Audi med BMW-föraren Timo Glock, och tvingades bryta..

Nyan - 14 aug 15 kl. 08:00

Böter för vapenbrott

En man har dömts till böter sedan han fört in och försökt föra in skjutvapen till Åland och Finland. Brottet har delvis skett i samråd med en i Vasa bosatt man. Mannen dömdes redan år 2011 för delar av införseln av vapen och ammunition.

YLE - 23 jan 15 kl. 06:10

Planer på massmord behandlas nu i hovrätten

Planerna på massmord i Helsingfors universitet behandlas på fredag i Helsingfors hovrätt. Åklagaren yrkar på tre och ett halvt års fängelse medan mannen och kvinnan kräver att tingsrättens dom förkastas. Tingsrätten dömde i slutet av juni i fjol en man född 1990 och en kvinna född 1989 till tre års fängelse för förberedelse av grovt brott mot liv och hälsa.

BT - 24 nov 14 kl. 15:33

Boråsare häktad i Stockholm - vapen och 15 kilo cannabis i förråd

En 32-årig boråsare har i drygt två månader suttit häktad i Stockholm sedan 15,5 kilo cannabis och en pistol hittats i ett hyrförråd. En 25-åring från Stockholm är också häktad och båda riskerar nu åtal för grovt narkotikabrott och grovt vapenbrott.
Polis spanade mot männen när de körde till förrådet som ligger i Nacka.


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.