GEM

Tuesday, 28 March, 23:39

Nyheter om GEM

Sortering: Relevans | Senaste
YLE - 01 mar 17 kl. 14:46

Seppälä ansöker om företagssanering - vill bryta negativ spiral

Klädkedjan Seppälä har länge har kämpat med ekonomiska problem och vill med företagssaneringen se till att också kommande generationer kan shoppa Seppäläs kläder. Företagssaneringen är det nyaste steget i ett långt led av åtgärder för att få Seppäläs ekonomi på fötter. Seppälä inledde redan år 2016 åtgärder för att vända företagets resultat och meddelade att 14 av klädkedjans affärer kommer att stänga när deras hyreskontrakt löper ut.

DI - 23 feb 17 kl. 09:31

Rusade 543 procent första handelsdagen

Det går fort i hockey och på Hongkongbörsens småbolagslista. När tunnelgrävaren GME Group Holding på onsdagen gjorde entré på småbolagslistan Growth Enterprise Market, GEM, rusade aktien 543 procent innan den handelsstoppades..

DrivaEget - 08 feb 17 kl. 13:23

Stelbenta regler hindrar entreprenörer

 Allmänt  Svenska entreprenörer är mer försiktiga med att anställa än det globala genomsnittet. Stelbenta regler och brist på kompetens och kapital anges som hinder. Resultaten i 2017 års Global Entrepreneurship Monitor (GEM) visar att mer än hälften av världens entreprenörer vill anställa inom de närmaste fem åren.

Helsingborgs Dagblad - 11 jan 17 kl. 15:00

Ha kul – då blir du mer kreativ

Hur många användningsområden för ett GEM kan du komma på? Så vässar du din kreativitet..

Expressen - 24 nov 16 kl. 18:04

Spice Girls nya låt läckt - fansen hatar den

Spice Girls är på väg att återuppstå - men inte helt. Den nya gruppen GEM består av tre originalmedlemmar, Geri, Emma och Mel B. Nu har deras nya låt läckt ut på nätet - och fansen är rasande..

Jmini.se - 21 nov 16 kl. 08:58

Se bilder från Beat Meet-festivalen

Bland banden som spelade fanns Heavy Tiger, Grand Theft Culture, Besserbitch, Crow Country Outlaw, Catalina Blue, Milia, Stories from GEM och The Mei. Största namnet på scen under lördagskvällen var Göteborgsbandet Freak Kitchen. Se Jminis bilds.....

SmålandsPosten - 25 okt 16 kl. 13:44

Massage, bastubad och pannkakor på schemat

Det är en lite annorlunda vecka på GEMöskolan..

The Local - 24 aug 16 kl. 10:30

Gran Canaria: 'So much more than beaches'

Gran Canaria may be best known for its beaches, but it’s got a lot more to offer than sand and surf. The Local spoke with an expert about Gran Canaria’s hidden GEM: the countryside..

SmålandsPosten - 06 aug 16 kl. 06:00

"Jag försöker att leva i nuet"

I dag träffar vi Helene Jadö som lever med sjukdomen multipel skleros. Trots det jobbar hon som speciallärare på GEMöskolan..

SmålandsPosten - 19 jul 16 kl. 22:54

Liberalerna: Våga välja och satsa!

Två miljoner årligen till datorer/plattor för eleverna från sjunde klass. En riktig skatebana vid Linné-/GEMöskolan. Projekt för två miljoner för att minska sjukskrivningar.

Nyan - 08 jul 16 kl. 18:00

Deluxe-finalisterna är utvalda

Nu är deltagarna till Deluxe-tävlingen 2016 klara. I sommar coachas de inför finalen som arrangeras i höst.
Juryn som valde ut deltagarna till Deluxe 2016 består av fjolårets Deluxevinnare Emilia Alm, rapparen Fredrik ”Fryk” Hitonen och platinaskivägaren och tidigare GEM-sångaren och nuvarande Nyanreportern Patrik Dahlblom.

Corren - 20 jun 16 kl. 14:50

Världseliten samlades i Kisa

Scandinavian GEM Symposium har gått av stapeln i Kisa och samlade deltagare från ett 10-tal länder i Kulturkuben..

YA - 10 maj 16 kl. 09:50

Vägen till välfärd går inte via att fler sorterar gem på Skatteverket

För att varje arbetad timme ska producera ett ännu större värde krävs en förutsättningslös uppdatering av utbildnings- och arbetsmarknadspolitiken..

Kristianstadsbladet - 10 maj 16 kl. 09:50

Vägen till välfärd går inte via att fler sorterar gem på Skatteverket

För att varje arbetad timme ska producera ett ännu större värde krävs en förutsättningslös uppdatering av utbildnings- och arbetsmarknadspolitiken..

Skånskan - 06 maj 16 kl. 16:34

Finner frihet i konsten

Sjöbo Ett porträtt på en död revolutionär hon önskat gifta sig med. En jaguar med förmågan att ta sig till dödsriket och återvända.
Konsthallens nya utställare gör konst för att besvärja döden.

Skånskan - 26 apr 16 kl. 12:07

Lundaartist tror på Hollywood-drömmen

Kultur och Nöje – När jag var liten drömde jag om Hollywood, men trodde aldrig att jag skulle komma dit. Nu vet jag att det går om man är ihärdig och jobbar på.
Det berättar Sabina Chantouria, 24-årig låtskrivare och artist från Lund.

YLE - 12 apr 16 kl. 15:06

Vad ska KAJ sätta sina nyförvärvade pengar på?

Idag blev Humorgruppen KAJ 13 000 euro rikare. Vad ska de göra med alla dessa pengar? X3M:s morgonprogram Succémorgon vet hur man slösar pengar och har därför erbjudit KAJ sin expertis.

SmålandsPosten - 21 apr 16 kl. 06:00

Skolor byggs om för 20 miljoner

Nyss sattes spaden i jorden för Elmeskolan. Nu ska GEMö- och Klöxhultsskolorna byggas om och till för runt 20 miljoner kronor..

Sydsvenskan - 18 mar 16 kl. 10:05

MSO grejar brydsamt koncept

Rimskij-Korsakovs ”Scheherazade” och Bartóks ”Riddar Blåskäggs borg” passar förträffligt i ett program på temat ”sagor”. Men någon nallekonsert blir det ju inte. Berättelserna ur ”Tusen och en natt”, som den ryske mästaren klätt i orkesterdräkt, bildar ett orkesterpoem laddat med flotta effekter och smekande eller slagkraftig melodik.

DI - 16 feb 16 kl. 09:32

Exeotech Invest ingår finansieringsavtal

NGM-bolaget Exeotech Invest har ingått avtal med GEM Global Yield Fund där GEM förbinder sig att investera upp till 45 miljoner kronor i Exeotech under kommande tre år.Det framgår av ett pressmeddelande..

Nerikes Allehanda - 03 feb 16 kl. 17:36

Glesbygdspolitiken på agendan på norr-möte

Lindesbergs kommun ska bygga 40 lägenheter per år i fem år. Inga av dessa nybyggen planeras i Guldsmedshyttan eller i Storå. Det var ett av svaren på fråGEMötet med kommunen som Kraftsamling norr hade..

YLE - 19 jan 16 kl. 07:50

Problem med Soneras mobilabonnemang - felet inte ännu lokaliserat

Sonera har problem i sitt mobilnät och telefonerna tappar plötsligt kontakten. Bolaget beklagar och vet ännu inte när felet är åtgärdat. Felet gör att det i många fall är omöjligt att ringa och skicka sms.

YLE - 19 jan 16 kl. 07:50

70 procent av Sonerasamtalen går nu fram - felet inte ännu lokaliserat

Sonera har problem i sitt mobilnät och telefonerna tappar plötsligt kontakten. Bolaget beklagar och vet ännu inte när felet är åtgärdat. Att skicka sms fungerar ändå nu.

YLE - 19 jan 16 kl. 07:50

Nästan alla Sonerasamtal går nu fram - nätverksproblemet är fixat

Sonera har problem med sitt mobilnät sedan femtiden på morgonen. Felet åtgärdades kort efter lunch och så gott som alla samtal går nu fram. Att skicka sms fungerar också.

SmålandsPosten - 21 jan 16 kl. 17:06

Insändare: Stor skada, men liten nytta med Österleden

I en artikel i Smålandsposten "Lastbilarna har inte lämnat Älmhult", står om den planerade Österleden som skall gå genom GEMöskogen och förbinda Danska vägen med Elmevägen för att avlasta centrum..

YLE - 19 jan 16 kl. 07:50

Endast vart tredje Sonerasamtal går fram - felet inte ännu lokaliserat

Sonera har problem i sitt mobilnät och telefonerna tappar plötsligt kontakten. Bolaget beklagar och vet ännu inte när felet är åtgärdat. Att skicka sms fungerar ändå nu.

Sydsvenskan - 15 jan 16 kl. 16:18

Venus dubbla ansikte

På en guldkantad snäcka glider kärleksgudinnan i land. ”Venus födelse” av Sandro Botticelli är ett av historiens mest kända verk. Det har inspirerat alla från 1800-talets prerafaeliter till Andy Warhol, och dykt upp såväl i Monty Python som på Italiens euro-mynt.

Helsingborgs Dagblad - 15 jan 16 kl. 16:18

Venus dubbla ansikte

På en guldkantad snäcka glider kärleksgudinnan i land. ”Venus födelse” av Sandro Botticelli är ett av historiens mest kända verk. Det har inspirerat alla från 1800-talets prerafaeliter till Andy Warhol, och dykt upp såväl i Monty Python som på Italiens euro-mynt.

Västerbottens Folkblad - 01 jan 16 kl. 08:55

Ny bok spär på von Fersen-skvaller

Marie-Antoinettes och Axel von Fersens relation på 1700-talet var allt annat än platonisk. Det hävdar den brittiska historikern Evelyn Farr i sin kommande bok ”I love you madly – Marie-Antoinette: The secret letters”, skriver The Independent. Boken innehåller korrespondens mellan GEMålen till kung Ludvig XVI, och den svenske adelsmannen von Fersen.

SmålandsPosten - 21 dec 15 kl. 21:55

6-åriga pojkar rymde från skola

Två sexåriga pojkar försvann från GEMöskolan förra veckan. Båda återfanns av en slump på Handelsområdet..

YLE - 24 nov 15 kl. 06:05

Fans vill klona målskytten Barkov – se målet!

Aleksandr Barkov gjorde Floridas enda mål och valdes till matchens näst bästa spelare. En klen tröst då Los Angeles for iväg med två seriepoäng efter 3-1 vinsten. Men fansen älskar honom!

Världen Idag - 16 nov 15 kl. 00:00

Lennart Sacrédeus: Terrorn har flyttat in till oss

Fredagen den 13 november 2015 förklarade det så kallade kalifatet, den Islamiska staten, IS, krig i och emot Europa. Terroristgruppens barbariska våldsdåd och erövringar har hitintills varit fokuserade på att lägga under sig territoriell kontroll i Syrien och Irak i Mellanöstern. Nu har denna terror flyttat in till oss.

Helsingborgs Dagblad - 01 nov 15 kl. 05:00

Såpan som grep tag

Det är Kristallen-gala och årets dokusåpa ska utses. En vinstlysten Linda Lindorff har klätt upp sig till tänderna och tänker att efter tio säsonger, nio bondbröllop och elva barn är det banne mig "Bonde söker frus" tur. Men icke och programledaren blir så besviken att hon reser sig upp och går.

DI - 26 okt 15 kl. 13:22

US Energy genomför riktad emission

Styrelsen i US Energy har beslutat att genomföra en riktad emission till GEM Global Yield Fund. GEM tecknar 12,73 miljoner B-aktier till en teckningskurs på 26 öre per aktie..

YLE - 14 okt 15 kl. 12:52

Yle-journalistens diktaturfråga väckte intresse i Turkiet

Turkiska medier har slagit upp stort att Yle-journalisten Tom Kankkonen bad president Recep Tayyip Erdoğan om kommentar till påståendet om att han skulle hålla på att göra Turkiet till en diktatur. Särskilt oppositionsmedier har skrivit entusiastiskt om saken, men också regeringsvänliga medier skriver om presskonferensen i samband med president Sauli Niinistös besök i Turkiet. Vänsterliberala dagstidningen Cumhuriyet rapporterar att Erdoğan fick en "chockerande" fråga och att han blev upprörd.

Realtid - 15 okt 15 kl. 13:23

GEM får aktier för 2 miljoner

Storägare i ASTG skjuter till kompensationsaktier till dumpad finansiär..

SmålandsPosten - 25 sep 15 kl. 15:08

Rymdbesök på Älmhultsskolor

Länge har nedräkningen pågått. Men på fredagen var det äntligen dags. Då fick Diö, GEMö och Linnéskolan astronautbesök..

Realtid - 24 sep 15 kl. 10:36

ASTG bryter med GEM

"Inga som helst ambitioner att gå vidare"..

Sydsvenskan - 06 sep 15 kl. 15:32

Uppvisning på lätta vingar

För att slå behöver en musikaluppsättning yrkesskicklighet, energi och geist. Någon djupare mening är inte nödvändig, men det är ju klädsamt om det finns något slags kärna eller motiv som intresserar. I ”Top Hat” är det inte handlingen som väcker intresse.

Realtid - 17 sep 15 kl. 12:03

Gam-varning på börsen

Hemlighetsfulla fondbolaget GEM hjälper finansiellt ansträngda börsbolag med kapital. Men vad kostar egentligen kalaset?.


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.