G��ran Persson

Monday, 22 April, 22:45

Nyheter om G��ran Persson

Sortering: Relevans | Senaste
Alingsås tidning - 09 mar 19 kl. 05:30

En gala i företagarnas ära

På fredagskvällen hölls årets Entreprenörsgala i Estrad. Under högtidliga former delades fem ärofyllda priser ut där ett av de mer åtråvärda var det nyinstiftade ”Årets eldsjäl” som gick till turnébokaren och musikkonsulten Markus Persson på artistbyrån Jubel. – Det känns helt fantastiskt.

Länstidningen i Jämtland - 02 apr 19 kl. 06:57

Insändare: Ohållbart med tiggare

Förre statsministern Göran Persson har sagt att han vill ha ett förbud mot tiggeri. "Många känner....

Dagens PS - 10 apr 19 kl. 06:47

Göran Persson lägger locket på

Flera olika medier lyfter nu upp Göran Persson som ett alternativ till att ta över klubban i Swedbank. Svenska Dagbladet skriver med hänvisning till uppgifter att den tidigare statsministern kan ta över klubban i bankjätten som skakas av en skandal kring en penningtvättshärva. Dagens PS har tidigare, med hänvisning till Di, berättat att Göran Persson är högaktuell för att greppa ordförandeklubban i Swedbank.

DI - 05 apr 19 kl. 10:06

Idermark ett stort misstag – upplagt för Göran Persson

På Swedbanks kommande extra stämma måste det ske en grovstädning med rotborste i styrelsen. Den mest troliga kandidaten till att bli ny ordförande för Swedbank är Göran Persson. Andra tänkbara kandidater är Marie Ehrling och Lars O Grönstedt..

DI - 09 apr 19 kl. 19:55

Efter Di:s uppgifter: Fler medier lyfter Göran Persson som ny ordförande för Swedbank

Di förde fram den tidigare statsministern Göran Persson som en kandidat för att bli ny ordförande i Swedbank för flera veckor sedan. Nu lyfter även SvD fram Göran Persson..

DI - 28 mar 19 kl. 17:48

Swedbank behöver en stor auktioritet – Göran Persson en kandidat

En ljusning kan nu skönjas för Swedbanks plågade ägare. Vd Birgitte Bonnesen har fått sparken och uttalanden från storägare efter årsstämman ökar sannolikheten för att styrelseordförande Lars Idermark tvingas bort före sommaren. Swedbanks nya ordförande bör vara en stor auktoritet som vågar ta kontroversiella beslut..

Dagens PS - 25 mar 19 kl. 15:17

Rusch efter aktier i kändistätt bolag

Det kändistäta miljöteknikbolaget Triboron är hett eftertraktat inför sin börsnotering på First North den 8 april. Enligt Dagens industri är efterfrågan 7-8 gånger högre än utbudet. Triboron gör i samband med noteringen en nyemission på 38 miljoner kronor.

Dagens PS - 25 mar 19 kl. 15:17

Rusch efter aktier i kändistätt bolag

Det kändistäta miljöteknikbolaget Triboron är hett eftertraktat inför sin börsnotering på First North den 8 april. Enligt Dagens industri är efterfrågan 7-8 gånger högre än utbudet. Triboron gör i samband med noteringen en nyemission på 38 miljoner kronor.

Blekinge Läns tidning - 20 mar 19 kl. 03:00

Mars med skit och vinnarskalle

God morgon och välkomna till det ena och, det får vi inte missa, även det andra. Alla ska med, som Göran Persson sa. Tror jag det var, det var inte Juholt i alla fall.

VA - 12 mar 19 kl. 13:20

Leif GW och Göran Persson går in i samma bolag – som nu ska in på börsen

Celebriteterna flockas inför miljöteknikbolaget Triborons börspremiär..

Dagens PS - 25 mar 19 kl. 10:46

Göran Persson varnar för S-politiken

”Politiken måste ha en fungerande helhet, annars blir det inte bra.” Det säger den i dag 70-årige före detta statsministern och socialdemokratiska partiledaren, som i lördags besökte S-kongressen i Örebro, uppger Dagens Industri. Göran Persson anser att ett slopande av värnskatten i enlighet med januariuppgörelsen mellan S, C, L och MP enbart gynnar de mest högavlönade då reformen innebär att alla som tjänar över 58.

Skånskan - 16 mar 19 kl. 20:23

Wilhelmsson tog hem poängligan

INNEBANDY Höllvikens IBF avslutade säsongens SSL-spel med 6-8 hemma mot IBK Dalen, men efteråt fanns det ändå all anledning att jubla.
Johannes Wilhelmsson producerade hela vägen och vann poängligan.– Hur roligt som helst.

DI - 12 mar 19 kl. 08:58

Miljöteknikföretag med välkända profiler till börsen

Miljöteknikföretaget Triboron planerar en börsnotering och har fått med sig teckningsåtaganden från både Leif GW Persson och den tidigare statsministern Göran Perssons Pegroco..

Västerbottens Folkblad - 05 mar 19 kl. 20:00

”Sametingets beslut ska respekteras”

Sametinget hann knappt besluta om var nya parlamentsbyggnaden ska placeras innan politikerna yrkar på att ändra beslutet. Är Sametinget verkligen redo för självbestämmande? skriver sametingspolitikerna Lars-Paul Kroik, Lars Jonas Johansson och Ronny Svarto.

PrivataAffärer - 13 mar 19 kl. 06:28

Lottsedeljägare tecknar kändistäta Triboron

Noteringen i korthet: Börslista: First North
Teckningskurs: 8,80 kr
Anmälningsperiod: 14-28 mars
Tecknas via: Eminova, Avanza
Beräknad första handelsdag: 8 april Triboron vill till First North och miljöteknikbolaget har många kända investerare som gjort teckningsåtaganden. Det är allt från Göran Perssons Pegroco Invest till Leif GW Persson och Carl-Henric Svanberg.  Det är ett styrketecken att det finns intresse för bolagets teknik, det är i vart fall en bra bit från de bolag som bara vänder sig till vanliga privatpersone

Nyan - 05 mar 19 kl. 10:00

Oförändrat i ÅAB-styrelse

Ålandsbankens styrelse föreslås i sin helhet till omval. Det framkommer av kallelsen till bolagsstämman den 3 april. I dag består styrelsen av Åsa Ceder, Anders Å Karlsson, Nils Lampi, Göran Persson, Christoffer Taxell, Ulrika Valassi och Anders Wiklöf.

NSD - 28 mar 19 kl. 18:17

Persson: "LKAB har en roll i framtiden"

LKAB:s betydelse i framtiden kommer att kvarstå, tror Göran Persson..

SVT - 23 mar 19 kl. 14:46

Göran Persson om januariöverenskommelsens nästa fas: ”Mycket dramatik”

Ex-statsministern Göran Persson (S) varnar S för att försöka finta bort C och L. Han spår att januariöverenskommelsens nästa fas kommer att bli skakig. – Den kommer att rymma väldigt mycket dramatik, säger han..

Skånskan - 27 feb 19 kl. 13:30

Gård i Hörby såld

Hörby Bengt-Göran Persson, 51, och Helen Ann Christine Söräng, 46, är nya ägare till fastigheten på Kvarnberga 2048 i Hörby. På gården finns ett hus med boyta på 120 kvadratmeter och en åkermark på 8 hektar. På fastigheten står även en ekonomibyggnad på 460 kvadratmeter.

Skånskan - 26 feb 19 kl. 05:00

Kom­pro­misser krävs

I Ja­nu­a­ri­av­talet utlovas att ”en om­fat­tan­de skat­te­re­form ge­nom­förs”. Det har be­hövts länge, så det är väl­kom­met. Men i punkten utlovas ock­så delar som verkar svår­för­en­liga, ex­em­pel­vis både att ut­jämna dagens växande eko­no­miska klyf­tor och att sänka mar­gi­nal­skatten.

Skånskan - 20 feb 19 kl. 01:00

Flera kandidater vore bra för Liberalerna

Olle Schmidt, Malmö, har en svår upp­gift fram­för sig. Som val­be­red­ningens ord­fö­ran­de ska han lotsa fram sitt par­ti Liberalerna till en ny par­ti­le­da­re som kan vända för par­tiet den dystra ut­veck­lingen.
Schmidt bör dock vara mer än lämp­lig för upp­giften Han är ve­ter­li­gen den ende svensk som varit för­tro­en­de­vald på alla ni­våer – i kom­mun­full­mäk­tige, i re­gi­on­full­mäk­tige, i riks­dagen och i EU-par­la­mentet.

Skånskan - 09 feb 19 kl. 17:02

Eslövs BK saknade rätta attityden

FOTBOLL Ett blekt Eslövs BK var steget efter seriekollegan Hittarps IK på konstgräset i Laröd på lördagen.Det blev förlust med klara 0–2, och tränaren Peter Olsson kunde konstatera att hans lag har en hel del att jobba på för att komma upp i den standard som krävs för att hålla i division två.
– Framförallt så måste vi visa upp en bättre attityd ute på planen, i dag var det något av juniorlagsstuk på vårt offensiva spel.

Expressen - 08 feb 19 kl. 13:29

Så bra var premiären av Anders Janssons show

Efter att ha skapat så många träffsäkra och folkkära karaktärer som Tiffany Persson från Staffanstorp, utrikeskorren Morgan Pålsson och Svinarps starke man, kommunalrådet Lars-Göran Bengtsson, får vi nu Jansson på egen hand. Nästan som sig själv.På torsdagskvällen var det premiär för Janssons enmansshow, ”Radikal Optimist”..

DI - 03 feb 19 kl. 16:30

Upp på banan Stockholm

Kanske är det Göran Persson som bäst ringat in Stockholms motstånd till ny och rakare räls i Sverige. Den tidigare statsministern sa i en intervju i Aftonbladet att han aldrig förstått varför "Sverige ska lägga 250 miljarder på att göra Köpenhamn till Nordens centrum"..

Skånskan - 02 feb 19 kl. 05:00

Cen­tern tar an­svar

Det är inte bara på riks­planet som Cen­ter­par­ti­et tar an­svar. I 201 av 290 kom­muner och i 19 av 21 re­gi­oner är C med och styr i ma­jo­ri­tet el­ler i en do­mi­ne­ran­de mi­no­ri­tet. I hela 56 kom­muner har C kom­mun­sty­rel­se­ord­fö­ran­de­posten.

DN - 12 mar 19 kl. 11:04

Göran Persson och Leif GW Persson köper in sig i bolag

Persson och Persson investerar i miljöteknikbolaget Triboron som ska börsnoteras i april på First North. Den förre statsministern och kändiskriminologen är med i en nyemission inför noteringen. Det skriver Breakit.

Dagens PS - 12 mar 19 kl. 12:34

Börspremiär lockar GW och Göran Persson

”Vi ligger rätt i tiden”, säger bolagets vd Pär Krossling. Miljöteknikbolaget Triboron har planerat att göra börsentré på First North den 8 april och i samband med noteringen genomförs en nyemission på cirka 35 miljoner kronor. Bland investerarna som nu skjuter till kapital finns såväl kriminologen Leif GW Persson som den före detta S-statsministern Göran Persson via Pegroco, framgår det i ett pressmeddelande.

Ekonomistas - 25 jan 19 kl. 12:02

Behöver Sverige en ny skattereform?

Talet om skattereform i Sverige har hörts allt oftare på senare tid. Men vad menas egentligen med ”skattereform”? Är det fråga om en genomgripande förändring eller handlar diskussionen snarare om marginella förändringar inom ramen för det befintliga systemet?

DN - 21 jan 19 kl. 19:15

Hans Dahlgren – diplomaten som kommer ut ur skuggan

Hans Dahlgren har varit utrikespolitisk rådgivare till fyra socialdemokratiska statsministrar - Olof Palme, Ingvar Carlsson, Göran Persson och Stefan Löfven. Nu väntar en mer utåtriktad roll. Som ny EU-minister blir han socialdemokratisk frontfigur i nästa valrörelse - EU-valet i maj.

Skånskan - 20 jan 19 kl. 16:24

Rege­ringen bör bli mind­re

I dag ska Ste­fan Löfven i riks­dagen läsa upp en re­ger­ings­de­kla­ra­tion och pre­sen­tera sin nya rege­ring.
Re­ger­ings­de­kla­ra­tionen lär till stor del bygga på de 73 punkter som S och MP kommit över­ens med C och L om. Hur den nya rege­ringen kommer att formas är där­emot helt osä­kert.

Expressen - 20 jan 19 kl. 19:30

Pengaregnet över de rika gynnar V och SD

Sedan Göran Persson avskaffade arvs- och gåvoskatten 2005 har gåvorna hopats över de rika. Den bakvända fördelningspolitiken gynnar V och SD..

Expressen - 20 jan 19 kl. 07:10

”Detta är avgörande frågan för ett gott liv”

Som nybliven 70-åring önskar sig Göran Persson, S, en sak: Att klimatkrisen tas på allvar.Det berättar ex-statsministern i en intervju med tidningen Aftonbladet inför sin födelsedag. – Det är den avgörande frågan redan nu för oss om vi ska kunna leva ett gott liv.

Skånskan - 14 jan 19 kl. 11:38

Skräll i Blentarpscupen

FUTSAL Tre gånger mötte Janstorps AIF olika lag från Dösjöbro IF.
Tre gånger lyckades Jaif slå dem. I den allra sista matchen stod guldet i Blentarpscupen på spel.

Skånskan - 08 jan 19 kl. 16:52

Tomt i Höörs kommun såld till nya ägare

Fastigheten Klevahill 2:32 i Höörs kommun har fått nya ägare. Köpare är Eva Hvid, 70, och Bo Göran Bondesson Hvid, 62, från Höör, och säljare är Victoria Rees och Andreas Persson Rees. Köpet blev klart i december 2018 och priset blev 85 000 kronor.

Skånskan - 03 jan 19 kl. 12:00

Hus på 130 kvadratmeter sålt i Sjöbo

Sjöbo Ronny Gerhard Persson, 52 år, har köpt huset på adressen Soprangatan 9 i Sjöbo av säljaren Bengt-Göran Bornlids dödsbo. Köpesumman blev 1 695 000 kronor och den nya ägaren tog över huset i december 2018. Huset är 130 kvadratmeter stort och byggdes 1989.

Expressen - 18 nov 18 kl. 10:53

Perssons utspel: Nu blir Kristersson statsminister

Tidigare statsministern Göran Persson befarar en än djupare politisk kris innan en regering kan bildas.Till Nerikes Allehanda säger han även att en regering ledd av Moderaterna och Kristdemokraterna, med Ulf Kristersson som statsminister är det mest troliga alternativet.– Jag har trott det hela tiden, säger han till tidningen.

Skånskan - 20 dec 18 kl. 15:24

Dessa valdes till ordförandeposterna

Höör Här är kommunstyrelsens och nämndernas presidier från och med årsskiftet:Kommunstyrelsen:
Ordförande: Johan Svahnberg (M)
Förste vice ordförande: Pehr-Ove Pehrson (L)
Andre vice ordförande: Stefan Lissmark (S)
Valnämnden:
Ordförande: Anders Netterheim (M)
Förste vice ordförande: Lars Böök (C)
Andre vice ordförande: Göran Dahlgren (S)
Barn- och utbildningsnämnden:
Ordförande: Jörgen Ekman (L)
Förste vice ordförande: Susanne Andersson (M)
Andre vice ordförande: Rolf Streijffert (SD)
Miljö- och byggnadsnämnden:
Ordförande: Camilla Kampf (M)
Förste vice ordförande: Martin Olsson (C)
Andre vice ordförande: Lena Larsson (S)
Tekniska nämnden:
Ordförande: Ingemar Kristensson


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.