G��ran Persson

Tuesday, 13 November, 00:01

Nyheter om G��ran Persson

Sortering: Relevans | Senaste
Expressen - 23 aug 18 kl. 19:03

Perssons sågning av migrationspolitiken

Den stora gruppen invandrare som har anlänt till Sverige de senaste tio åren är ett problem. Det säger förra statsministern Göran Persson i en ny bok som släpps i morgon. – Svensk öppenhet ska vara en del av inställningen till invandring – men inte den naiva politiken med öppna dörrar för alla.

Trelleborgs Allehanda - 07 okt 18 kl. 11:00

Hon har arrangerat över 45 utflykter för Trelleborgs pensionärer

Sedan 35 år tillbaka är Annmargrete Persson och maken Bo-Göran släkt- och hembygdsforskare. I maj 2014 bestämde hon sig för att börja dela med sig av sin kunskap till andra pensionärer. Det har blivit drygt 45 promenader, cykelturer och resor ut i det blå..

Skånskan - 12 okt 18 kl. 10:25

Diabetes, Libyen och skånska skrönor

löberöd Löberöds föreläsningsförening kör igång sitt höstprogram tisdag 16 oktober.Först ut 16 oktober är Dick Persson, Lund, som föreläser om ”Libyens okända och unika djurliv”. Dick Persson är naturfotograf och har bland annat dokumenterat Libyens djurliv och fått priser för sitt fotograferande,
Den 30 oktober kommer Göran Wemmenborn från Glimåkra och kåserar om ”Skivarpspågen som blev Lapplandsdoktor”.

Skånskan - 12 okt 18 kl. 09:04

Jazzmusik från swingens guldålder

HÖRBY Musik från swingens guldålder blir det på Metropol på söndag, klockan 16, när The Wholly Cats kommer på besök. Trombonisten och trummisen Håkan Persson, som har sina rötter i Hörby, är en av medlemmarna i bandet och han ser fram emot att spela för publiken i sin gamla hemort.Håkan Persson bor i Klågerup, men är uppväxt i Hörby.

Realtid - 09 okt 18 kl. 15:11

JKL i storfusion med amerikansk byrå

Kommunikationsbyrån CNC/JKL går ihop med den New York-baserade globala kommunikationsbyrån Kekst, men behåller namnet JKL i Sverige. JKL-rådgivaren Göran Persson kommer ingå i Kekst CNC:s nybildade och tunga advisory board..

Västerbottens Folkblad - 03 okt 18 kl. 07:00

Replik: ”Vi har den vård vi förtjänar”

Svar till insändaren ”Replik: Brist på resurser skapar köer i vården” i Folkbladet den 27 september. Det hela började under 1990-talet när S och Göran Persson fick den otacksamma uppgiften att sanera ekonomin efter den borgerliga regeringen med Bildt och Wibble i spetsen. Det innebar stora besparingar bland annat inom vården i alla dess former.

Skånskan - 01 okt 18 kl. 16:56

Före detta lärare planerar Färsingas 50-årsjubileum

SJÖBO De har lämnat sin arbetsplats för många år sedan. Men när 50-årsjubileet för Färsingaskolan skulle planeras ställde fyra före detta lärare upp, lärare som sparat på massor av bilder, tidningsurklipp och skrifter.
– Även om man är pensionär så har man en känsla för sin gamla arbetsplats, säger Tommy Svenningsson som var SO-lärare på skolan i nästan 40 år.

DI - 05 sep 18 kl. 09:38

Göran Persson: M borde pröva samarbete med SD

Moderaterna borde testa ett samarbete med Sverigedemokraterna efter valet. Det säger den före detta statsminister Göran Persson till Expressen. .

DI - 19 sep 18 kl. 16:54

Riskkapitalbolaget vill sälja i Perssons bolag

Riskkapitalbolaget Valedo övervägar att sälja mjukvarubolaget Cambio, där förre statsministern Göran Persson är styrelseordförande och har en liten aktiepost, uppger källor för Di. .

SVT - 10 sep 18 kl. 19:15

Göran Persson: “L och C de nya vågmästarna i svensk politik”

Det är en dyster bild för S som den före detta Socialdemokratiske statsministern Göran Persson målade upp när han intervjuades i SVT:s Agenda. Han tror att det är Liberalerna och Centerpartiet som blir de som avgör hur regeringen kommer se ut – men att det i slutändan blir Kristersson som bildar regering..

Skånskan - 14 sep 18 kl. 05:00

Hemlig hyresgäst flyttar till Stortorget

Ef­ter 20 år vid Stor­tor­get läggs natt­klubben Her­ku­les Bar ner.
Stor­tor­get re­stau­rang blir emel­ler­tid kvar.
Fas­tig­hets­ä­ga­ren har nu skrivit ett 25-årigt av­tal med en ny hy­res­gäst som tar över Her­ku­les Bars lo­kaler och gam­la Lil­la tea­tern.

Barometern - 14 sep 18 kl. 12:44

135 kvadratmeter stort hus i Högsby sålt för 690 000 kronor

Melanie Engels, 47 år, är ny ägare till fastigheten på Skansvägen 7 i Högsby. Huset är byggt 1925 och har en boyta på 135 kvadratmeter Säljare är Lars Göran Persson. Affären blev klar i augusti 2018 och köpesumman blev 690 000 kronor..

Dagens PS - 14 sep 18 kl. 08:35

Ledarkollen: Unikt i Göteborg

Dagens ledarkoll handlar om frågan som försvann i valrörelsen, om att borgerligheten är roten till allt det onda, om situationen i Göteborg och att allt inte är kaos… PS Ledarkollen – Varje dag läser, sammanfattar och serverar Dagens PS de viktigaste och mest intressanta ledarsidorna – både i Sverige och internationellt.  Frågan som försvann i valrörelsen DI skriver om skatterna, en fråga som inte alls tycks ha berört väljarna i valrörelsen: ”Medianlönen i Sverige är 33.700 kronor per månad.

Expressen - 07 sep 18 kl. 08:49

Så kom 90-talets statsministrar upp på banan igen

Den som till äventyrs tyckte att valcirkusen kändes ovanligt lättsam i år, torde ha uppskattat när de tunga elefanterna Göran Persson (S) och Carl Bildt (M) trampade in i manegen. Men den här gången grälar de inte på varandra..

Expressen - 10 sep 18 kl. 17:16

Göran Persson sätter press: C och L avgör

Den tidigare statsministern Göran Persson gästade på måndagseftermiddagen Studio Ett i Sveriges Radio. Han menar att Centern och Liberalerna är valets verkliga vågmästare. – Makten över den här processen kommer att ligga hos L och C, säger han i programmet.

Cornucopia - 01 sep 18 kl. 13:14

Ingvar Carlsson - siste statsminister som lämnade frivilligt?

Man kan säga mycket om våra statsministrar, men något som en värdig statsminister gör är lämna vidare frivilligt och inte avgå först när man blir bortröstad. Dagens politiker sätter dock antagligen makten och plånboken främst. Vår siste statsminister som lämnade vidare frivilligt var Ingvar Carlsson, och symptomatiskt var han kanske den siste någorlunda kompetente statsministern fostrad i en annan era och anda än dagens överutmanade kandidater.

Expressen - 12 sep 18 kl. 18:53

Persson: Kommer bli strid inom M

Förre statsministern Göran Persson menar att de vägval som M och C gör framöver kommer att ha stor betydelse för hur svensk politik utvecklar sig. Han anar också en annalkande strid inom M – om hur man ska förhålla sig till SD. – Moderaterna har öppna konflikter, säger Persson till Svenska Dagbladet.

Ekonomistas - 26 aug 18 kl. 19:34

Ingemar Hansson (1951-2018)

Som tidigare meddelats har professor Ingemar Hansson gått bort efter en tids sjukdom. Ingemar var en av Sveriges ledande nationalekonomer inom offentlig ekonomi, professor vid Lunds universitet och tidigare statssekreterare och generaldirektör för Skatteverket. Särskilt framträdande var hans viktiga insatser i samband med “århundradets skattereform” 1990-1991.

Skånskan - 25 aug 18 kl. 14:00

Fortsätter att vårda sin by

Harlösa I år är det 80 år sedan Harlösas försköningsförening startade. Därför vankas det fest på söndag med tårta och kaffe i parken, som kallas för Torget.Försköningsföreningen startade år 1938.

Politologerna - 23 aug 18 kl. 11:42

Snabbtänkt om statsministerkandidaterna

Det här är ett gästinlägg av JENNY MADESTAM, en kort text som fungerar som aptitretare inför släppet av boken ”Snabbtänkt — reflektioner från den svenska valrörelsen 2018”, en gratis nedladdningsbar rapport med resultat, analyser och reflektioner kring valet 2018. Mer än 80 forskare från 12 svenska lärosäten medverkar i projektet som leds av redaktörerna Lars Nord, Marie Grusell, Kajsa Falasca och Niklas Bolin. Läs mer om bokprojektet här.

Dagens PS - 02 aug 18 kl. 08:45

Reinfeldt har skördat 37 miljoner kronor i vinst

Den tidigare M-statsministerns bolag är en guldgruva. Hans bolag, Fredrik Reinfeldt AB, gjorde en vinst efter finansnetto på 10,7 miljoner bara under 2017/2018. Det skriver Dina Pengar i Expressen, som konstaterar att det motsvarar en vinst på nästan 900.

Skånskan - 23 aug 18 kl. 16:30

Sista sommartonerna på Nya torg

Hörby På onsdagen var det dags för sommarens andra och sista allsångs­kväll på Nya torg i Hörby.Den här allsångskvällen bjöd på mer behagligt väder än den förra.
– Då var det för varmt.

Cornucopia - 19 jul 18 kl. 15:15

Morgan Johansson: Regeringen vill dra ner svensk försvarsförmåga ytterligare

I samband med en pressträff idag meddelande justitieminister Morgan Johansson (s) att regeringen vill se på möjligheten att dra ner ytterligare på svensk försvarsförmåga.
En av Försvarsmaktens helikopter 16 Blackhawk.Försvarsmaktens första uppgifter att försvara Sverige och leverera operativ försvarsförmåga.

Expressen - 04 sep 18 kl. 14:39

Göran Perssons vassa kritik – mot regeringen

Den tidigare statsministern Göran Persson (S) uppmanar statsminister Stefan Löfven att höja flygskatten.– Det är fullständigt naturligt, säger han under en utfrågning i kvällens "Bara Politik" i Expressen TV.  Samtidigt kritiserar han regeringens krisberedskap under sommarens skogsbränder.

Blekinge Läns tidning - 21 aug 18 kl. 17:18

Rappt skriven bok om tändstickskungen

Vår recensent Göran Persson har läst en färsk bok som ger en ny bild av Ivar Kreuger, tändsticksmagnaten som begick självmord 1932. Eller blev han mördad?.

Expressen - 13 sep 18 kl. 12:35

Ex-ministerns kritik: ”Håll tyst, Persson”

Tidigare S-finansministern Erik Åsbrink kritiserar öppet Göran Persson och Carl Bildt för att de lade sig i politiken under valrörelsen. – Göran Persson kör ett solorace. Det kan vara besvärande, hävdar han – och uppmanar tidigare partiledare att hålla tyst.

Skånskan - 04 aug 18 kl. 20:11

Många trampade Vombsjön runt

Veberöd Sedan 1971 har Vombsjön runt arrangerats. Entusiasterna återkommer. Många trampar runt för första gången.

Cornucopia - 07 aug 18 kl. 09:39

Rysk kärnvapenubåt övade i Östersjön - var är "fredsrörelsens" protester

Ryssland har nu övat med en Oscar II-klassens kärnvapenbestyckad atomubåt i Östersjön. Protesterna från den svenska så kallade "fredsrörelsen" uteblir förstås, då man inte biter den hand som föder en.Pierre Schori pratar om en kärnvapenfri zon i Norden, vilket innebär att bara Ryssland ska få ha kärnvapen på sin mark på Kola-halvön, i S:t Petersburg och Karelen i Leningsgradsmilitärdistrikt och i Kaliningrad.

GöteborgsPosten - 24 aug 18 kl. 16:25

Göran Persson: SD har straffat ut sig

Oavsett om det blir en höger- eller vänsterregering efter valet så kommer den att ställas på hårda prov, bedömer förre statsministern och S-ledaren Göran Persson. Men Sverigedemokraterna förtjänar inget inflytande, enligt Persson.

Skånskan - 27 jul 18 kl. 05:00

Svårt att för­ut­se vär­men

Syd­ost På grund av den ihär­diga vär­men har la­gret av fläktar sinat i flera bu­tiker runt om i Skåne. Inte hel­ler le­ve­ran­törerna kan matcha ef­ter­frå­gan.Vi är i slutet av den varmaste juli­må­naden på minst 260 år en­ligt SMHI.

DI - 10 sep 18 kl. 18:53

Göran Persson: C och L är de verkliga vågmästarna

Stefan Löfven gör rätt i att sitta kvar enligt företrädaren Göran Persson. I en intervju med Studio Ett pekar han nu ut Centerpartiet och Liberalerna som de verkliga vågmästarna i riksdagen..

Cornucopia - 17 jul 18 kl. 17:45

Vem förstärker räddningstjänsten i krig?

Det rasar skogsbränder runt om i Sverige och på många håll har räddningstjänsten begärt in hjälp från Försvarsmakten via hemvärn och helikoptrar. Detta väcker frågan vem som är tänkt att förstärka räddningstjänsten i händelse av krig i Sverige? För det kommer brinna i skogarna även vid rysk fjärrbekämpning av svenskt territorium, och allt ordinarie räddningsbehov kvarstår.

Länstidningen i Jämtland - 20 jul 18 kl. 09:01

Ägarbyte för hus i Hede

Fastigheten på Säterberget 315 i Hede har fått nya ägare. Josefin och Johanna Persson, 33 och 35 år, har fått fastigheten som gåva av Ulf Göran Persson. Överföringen blev klar i juni 2018.

DI - 13 sep 18 kl. 12:17

Göran Persson: M:s partiledning har inte tillräckligt med karisma

En osäker tid väntar den svenska politiken, enligt före detta statsminister Göran Persson. "Det förändrar faktiskt helt det vi i Sverige kallar blockpolitik", säger han till SvD..

DI - 13 sep 18 kl. 19:30

Avvisa Göran Perssons skatteförslag

Den tidigare statsministern Göran Persson har kört ett eget spår i valrörelsen. Han vill höja skatterna rejält. Det sa han redan i somras i flera utspel, bland annat i Aftonbladet.


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.