G��ran Persson

Saturday, 19 January, 16:16

Nyheter om G��ran Persson

Sortering: Relevans | Senaste
Skånskan - 20 dec 18 kl. 15:24

Dessa valdes till ordförandeposterna

Höör Här är kommunstyrelsens och nämndernas presidier från och med årsskiftet:Kommunstyrelsen:
Ordförande: Johan Svahnberg (M)
Förste vice ordförande: Pehr-Ove Pehrson (L)
Andre vice ordförande: Stefan Lissmark (S)
Valnämnden:
Ordförande: Anders Netterheim (M)
Förste vice ordförande: Lars Böök (C)
Andre vice ordförande: Göran Dahlgren (S)
Barn- och utbildningsnämnden:
Ordförande: Jörgen Ekman (L)
Förste vice ordförande: Susanne Andersson (M)
Andre vice ordförande: Rolf Streijffert (SD)
Miljö- och byggnadsnämnden:
Ordförande: Camilla Kampf (M)
Förste vice ordförande: Martin Olsson (C)
Andre vice ordförande: Lena Larsson (S)
Tekniska nämnden:
Ordförande: Ingemar Kristensson

Skånskan - 22 dec 18 kl. 06:00

Ledamöterna valda utan diskussion

Lund Vid senaste kommunfullmäktigemötet valdes ledamöter i nämnder och styrelser och förslagen från valberedningen följdes utan någon diskussion.De fem styrande partierna i kvintetten har posterna som ordförande och vice ordförande, och de rödgrönrosa har fördelat uppdragen som andre vice ordförande mellan sig. Liberalerna tar hand om ordförandeposten i barn- och skolnämnden genom Mia Honeth medan Mattias Horrdin (C) är vice ordförande och Elin Gustafsson (S) andre vice.

DI - 21 dec 18 kl. 10:05

Finansmannen och storägaren lämnar Oscar Properties styrelse

Finansmannen och storägaren Staffan Persson lämnar Oscar Properties styrelse på egen begäran..

Ekonomistas - 12 dec 18 kl. 12:04

Gästinlägg: Brist på sjuksköterskor?

I detta gästinlägg undar Mats Persson, professor på IIES, vad som kan ligga bakom den sjuksköterskebrist som råder runtom i landet. Frågorna är fler än svaren så diskutera gärna vidare i kommentarstråden! Häromveckan kunde man i SvD man läsa att det råder stor brist på sjuksköterskor i Sverige.

Skånskan - 12 dec 18 kl. 05:00

Många nya namn i nämnderna och styrelserna

Hörby Här är alla de föreslagna toppkandidaterna i nämnderna och styrelserna för den kommande mandatperioden i Hörby kommun.
Valen sker på måndag i kommunfullmäktige.– Kommunrevisorerna: Karin Gullberg (SPI), ordförande.

Skånskan - 12 dec 18 kl. 05:00

Ju­dar ska få känna trygg­het

An­ti­se­mi­tismen ökar i Europa, 80 år ef­ter att na­zisterna in­ledde För­in­tel­sen på all­var. En stor stu­die av EU:s byrå för grund­läg­gan­de rät­tig­heter visar att 90 pro­cent av ju­darna i de 18 eu­ro­pe­is­ka länder som in­går i un­der­sök­ningen an­ser att an­ti­se­mi­tismen ökat de senaste fem åren.
Si­tua­tionen för ju­darna i Malmö har upp­märk­sammats även in­ter­na­tio­nellt de senaste åren.

Skånskan - 11 dec 18 kl. 16:52

Nya ägare till hus i Eslöv

Eslöv Försäljningen av huset på adressen Sturegatan 37A i Eslöv är nu klar. Nya ägare blir Jennie och Carl Göran Magnus Rahm, 51 och 52 år, sedan tidigare boende på just Sturegatan, som köper fastigheten av Elsa Gunvor och Sven-Erik Persson. Huset är byggt 1924 och har en boyta på 140 kvadratmeter.

Expressen - 08 dec 18 kl. 14:58

Här är Nobelfestens värsta fadäser: ”Skräckexempel”

I nästa vecka hålls den mytomspunna Nobelfesten – där vett och etikett är A och O. Men under årens lopp har kungen själv, såväl som statsministrar och pristagare, brutit mot protokollet. – Det finns ett skräckexempel med Göran Persson, säger Expressen hovexpert Karin Lennmor i veckans avsnitt av "Kungafamiljen".

Skånskan - 28 nov 18 kl. 21:06

Weberg valdes till kommunalråd

Sjöbo Det krävdes omröstning för att utse kommunstyrelsens ordförande i Sjöbo på onsdagskvällens fullmäktigemöte. Men Magnus Weberg (M) vann med 32-15 mot André af Geijerstam (SD). Två personer valde att rösta blankt.

Affärsvärlden - 21 dec 18 kl. 10:05

Staffan Persson lämnar Oscar Properties styrelse

Staffan Persson lämnar på egen begäran sin plats som ledamot i Oscar Properties styrelse.  .

Skånskan - 20 nov 18 kl. 10:30

20-åring ny ägare till mindre hus i Karups sommarby, Blentarp

Blentarp Fastigheten på adressen Ströäng 5 i Karups sommarby, Blentarp har fått en ny ägare. Köpare är Sebastian Persson, 20 år, och säljare är Kenth Göran Persson. Köpet blev klart i oktober 2018 och priset blev 1 000 000 kronor.

Nyan - 19 dec 18 kl. 18:00

Wiklöf och Persson i skogsbolag

Anders Wiklöf har köpt in sig i det svenska skogsbolaget Greengold, där Göran Persson är styrelseordförande och chefsstrateg. Anders Wiklöfs ägarandel uppgår till 0,15 procent. Största ägare är Greengold Team ab, dotterbolag till Greengold Capital ab, som ägs av Greengolds vd och grundare Sorin Chiorescu.

DI - 16 nov 18 kl. 11:30

Näringslivstoppens otippade lösning: Låt Göran Persson bli ny statsminister

Ingen av dagens partiledare klarar uppenbarligen av uppdraget att dyrka upp det låsta politiska läget. Istället bör Göran Persson få frågan om han kan komma tillbaka och bli ny statsminister.  Det menar nu en av landets tyngsta och mest respekterade företagsledare.

Skånskan - 15 nov 18 kl. 09:54

62 kvadratmeter stort hus i Vollsjö sålt

Vollsjö Nu är det klart vem som köpt huset på adressen Fränningevägen 31 i Vollsjö av Stig Arne Harald Persson. Ny ägare är Bo Göran Ingemar Kristensson, 54. Priset blev 500 000 kronor och den nya ägaren tog över huset i oktober 2018.

Expressen - 12 nov 18 kl. 17:27

Stefan Löfven sågar Göran Perssons analys om nyval

TYRESÖ. Stefan Löfven håller inte med sin företrädare Göran Persson om att det behövs ett nyval för att lösa regeringskrisen. – Det är inte mycket som tyder på att opinionen förändrats så dramatiskt.

Expressen - 04 sep 18 kl. 19:30

Persson om nya asyl- prognosen: ”Går inte”

Tidigare statsministern Göran Persson kommenterar i kvällens "Bara Politik" Migrationsverkets prognoser för antalet asylsökande och anhöriginvandrare de närmaste åren: – De är skrämmande. Det går inte.Samtidigt upprepar han sin kritik mot Stefan Löfvens tidigare flyktingpolitik.

Expressen - 11 sep 18 kl. 06:53

Ulf Kristerssons plan B: Offra Lööf och Björklund

Ulf Kristersson kan offra Annie Lööf och Jan Björklund för att bli statsminister.Plan B är en regering enbart bestående av M och KD – med passivt stöd av SD.– Det är ju inte enkelt för Kristersson att säga farväl till sina allianskolleger.

GöteborgsPosten - 06 nov 18 kl. 14:55

Sveriges mäktigaste samlas i nya dokumentärserien

Tillsammans har de haft det yttersta ansvaret för Sverige under närmare tre decennier. I SVT:s nya dokumentärserie Statsministrarna har GP:s reporter Britt-Marie Mattsson träffat Ingvar Carlsson, Carl Bildt, Göran Persson och Fredrik Reinfeldt för att prata om demokratins utmaningar.
– Det är krävande intervjuer både för dem och mig, säger hon..

DI - 03 dec 18 kl. 10:28

Göran Persson och Anitra Steen får behålla brygga

Före detta statsminister Göran Persson och tidigare generaldirektör Anitra Steen får behålla den flytbrygga de byggt inom strandskyddat område vid sin gård Torp i Flen, rapporterar  SVT Sörmland..

Expressen - 03 dec 18 kl. 16:45

Vändningen: Göran Persson får behålla sin flytbrygga

Länsstyrelsen i Sörmland krävde att Göran Persson och Anitra Steen forslade bort sin nya flytbrygga och betalade vite på 50 000 kronor.Nu river Mark- och miljödomstolen i Nacka upp beslutet, rapporterar SVT Sörmland. .

Skånskan - 25 okt 18 kl. 18:00

Mindre 60-talshus på 55 kvadratmeter sålt i Sövde

Sövde Lars-Göran Kennet Persson, 59 år, sedan tidigare boende på just Björkvägen, är ny ägare till fastigheten på adressen Björkvägen 2D i Sövde. Det 55 kvadratmeter stora huset är byggt 1963. Säljare är Björn Olssons dödsbo.

Expressen - 07 nov 18 kl. 21:50

Göran Persson: Klokt med nyval

Tidigare statsministern Göran Persson kritiserar nu talmannen Andreas Norlén för den segdragna regeringsprocessen.I en stor intervju för Expressen förutspår han samtidigt att jakten på nästa statsminister slutar med nyval. – Jag tror att det här kan fortsätta ända fram till ett nyval, och det är kanske ett nyval som behöver genomföras för att partierna ska få mandat att göra någonting som de sa i förra valrörelsen att de definitivt inte skulle göra..

Dagens PS - 03 dec 18 kl. 10:59

Göran Persson får rätt mot myndighet

Länsstyrelsen åker på en snöplig förlust i striden mot den före detta S-statsministern. Länsstyrelsen i Sörmland har krävt att Göran Persson och hans fru, den tidigare generaldirektören Anitra Steen, skulle forsla bort  flytbryggan som makarna byggt inom strandskyddat område vid sin gård Torp i Flen. Persson och Steen skulle dessutom betala ett vite på 50.

Helsingborgs Dagblad - 03 dec 18 kl. 10:24

Persson och Steen får behålla brygga

Före detta statsminister Göran Persson och tidigare generaldirektör Anitra Steen får behålla den flytbrygga de byggt inom strandskyddat område vid sin gård Torp i Flen, rapporterar SVT Sörmland. Länsstyrelsen i Sörmland hade tidigare beslutat att brygga.

Sydsvenskan - 03 dec 18 kl. 10:24

Persson och Steen får behålla brygga

Före detta statsminister Göran Persson och tidigare generaldirektör Anitra Steen får behålla den flytbrygga de byggt inom strandskyddat område vid sin gård Torp i Flen, rapporterar SVT Sörmland. Länsstyrelsen i Sörmland hade tidigare beslutat att brygga.

Blekinge Läns tidning - 03 dec 18 kl. 10:24

Persson och Steen får behålla brygga

Före detta statsminister Göran Persson och tidigare generaldirektör Anitra Steen får behålla den flytbrygga de byggt inom strandskyddat område vid sin gård Torp i Flen, rapporterar SVT Sörmland.(TT).

SmålandsPosten - 03 dec 18 kl. 10:24

Persson och Steen får behålla brygga

Före detta statsminister Göran Persson och tidigare generaldirektör Anitra Steen får behålla den flytbrygga de byggt inom strandskyddat område vid sin gård Torp i Flen, rapporterar SVT Sörmland.(TT).

Sydöstran - 03 dec 18 kl. 10:24

Persson och Steen får behålla brygga

Före detta statsminister Göran Persson och tidigare generaldirektör Anitra Steen får behålla den flytbrygga de byggt inom strandskyddat område vid sin gård Torp i Flen, rapporterar SVT Sörmland.(TT).

YA - 03 dec 18 kl. 10:24

Persson och Steen får behålla brygga

Före detta statsminister Göran Persson och tidigare generaldirektör Anitra Steen får behålla den flytbrygga de byggt inom strandskyddat område vid sin gård Torp i Flen, rapporterar SVT Sörmland.(TT).

UNT - 03 dec 18 kl. 10:24

Persson och Steen får behålla brygga

Före detta statsminister Göran Persson och tidigare generaldirektör Anitra Steen får behålla den flytbrygga de byggt inom strandskyddat område vid sin gård Torp i Flen, rapporterar SVT Sörmland..

Kristianstadsbladet - 03 dec 18 kl. 10:24

Persson och Steen får behålla brygga

Före detta statsminister Göran Persson och tidigare generaldirektör Anitra Steen får behålla den flytbrygga de byggt inom strandskyddat område vid sin gård Torp i Flen, rapporterar SVT Sörmland.(TT).

BT - 03 dec 18 kl. 10:24

Persson och Steen får behålla brygga

Före detta statsminister Göran Persson och tidigare generaldirektör Anitra Steen får behålla den flytbrygga de byggt inom strandskyddat område vid sin gård Torp i Flen, rapporterar SVT Sörmland.(TT).

Barometern - 03 dec 18 kl. 10:24

Persson och Steen får behålla brygga

Före detta statsminister Göran Persson och tidigare generaldirektör Anitra Steen får behålla den flytbrygga de byggt inom strandskyddat område vid sin gård Torp i Flen, rapporterar SVT Sörmland.(TT).

Expressen - 23 aug 18 kl. 19:03

Perssons sågning av migrationspolitiken

Den stora gruppen invandrare som har anlänt till Sverige de senaste tio åren är ett problem. Det säger förra statsministern Göran Persson i en ny bok som släpps i morgon. – Svensk öppenhet ska vara en del av inställningen till invandring – men inte den naiva politiken med öppna dörrar för alla.

Trelleborgs Allehanda - 07 okt 18 kl. 11:00

Hon har arrangerat över 45 utflykter för Trelleborgs pensionärer

Sedan 35 år tillbaka är Annmargrete Persson och maken Bo-Göran släkt- och hembygdsforskare. I maj 2014 bestämde hon sig för att börja dela med sig av sin kunskap till andra pensionärer. Det har blivit drygt 45 promenader, cykelturer och resor ut i det blå..

Skånskan - 12 okt 18 kl. 10:25

Diabetes, Libyen och skånska skrönor

löberöd Löberöds föreläsningsförening kör igång sitt höstprogram tisdag 16 oktober.Först ut 16 oktober är Dick Persson, Lund, som föreläser om ”Libyens okända och unika djurliv”. Dick Persson är naturfotograf och har bland annat dokumenterat Libyens djurliv och fått priser för sitt fotograferande,
Den 30 oktober kommer Göran Wemmenborn från Glimåkra och kåserar om ”Skivarpspågen som blev Lapplandsdoktor”.

Skånskan - 12 okt 18 kl. 09:04

Jazzmusik från swingens guldålder

HÖRBY Musik från swingens guldålder blir det på Metropol på söndag, klockan 16, när The Wholly Cats kommer på besök. Trombonisten och trummisen Håkan Persson, som har sina rötter i Hörby, är en av medlemmarna i bandet och han ser fram emot att spela för publiken i sin gamla hemort.Håkan Persson bor i Klågerup, men är uppväxt i Hörby.


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.