Göteborgs-Posten

Wednesday, 15 July, 01:28

Nyheter om Göteborgs-Posten

Sortering: Relevans | Senaste
Helsingborgs Dagblad - 24 jun 20 kl. 20:07

Cissi Wallin ger ut bok på egen hand

Förlaget som skulle ge ut skribenten och debattören Cissi Wallins bok "Allt som var mitt" ångrade sig. Nu ger Wallin ut boken på egen hand, meddelar hon via Instagram enligt Svensk Bokhandel. Till Göteborgs-Posten säger hon att hon hade kontakt med fler.

DI - 24 jun 20 kl. 18:38

Baldertopparna försatta på fri fot – misstankarna kvarstår

De två toppcheferna i fastighetsbolaget Balder som suttit häktade för grovt insiderbrott har släppts på fri fot, skriver Göteborgs-Posten..

Helsingborgs Dagblad - 24 jun 20 kl. 13:48

Lagkapten senast – lämnar nu Göteborg

Han var lagkapten när Göteborg kryssade mot Mjällby i måndags. Nu står det klart att Nzuzi Toko lämnar den allsvenska fotbollsklubben när kontraktet går ut den 30 juni, bekräftar sportchefen Kennet Andersson för Göteborgs-Posten. – Det handlar inte om p.

Dagens Media - 24 jun 20 kl. 08:55

Raset för printprenumerationer hejdat

Intresset för nyheter är kanske större än någonsin nu under coronapandemin. Dagens Nyheter och Svenska Dagbladet vittnar till och med om en tillväxt för prenumerationer på papperstidningen, medan Göteborgs-Posten, Sydsvenskan och Upsala Nya Tidning ser en avmattning i minskningen..

News55 - 23 jun 20 kl. 14:10

Wold: Därför är smittorisk på nöjesfält inget problem

Gröna Lund och Liseberg är exempel på svenska nöjesfält som inte får öppna i sommar eftersom det inte är tillåtet med offentliga tillställningar med fler än 50 personer. Agnes Wold, professor i klinisk bakteriologi vid Göteborgs universitet, tycker inte att smittorisken borde vara något problem på nöjesfält. -När man sitter i vagnarna som åker runt händer det inte så mycket.

Nyteknik - 23 jun 20 kl. 07:44

Nu ska Polisen övervaka Göteborg med drönare

Polisen i Göteborg får lättare att bevaka de centrala delarna av staden med hjälp av drönare, efter ett nytt beslut, skriver Göteborgs-Posten..

Sydsvenskan - 23 jun 20 kl. 05:02

Polisen ska övervaka Göteborg med drönare

Polisen i Göteborg får lättare att bevaka de centrala delarna av staden med hjälp av drönare, efter ett nytt beslut, skriver Göteborgs-Posten. Till exempel kan drönare komma att användas vid narkotikabrott, genom att på avstånd följa efter misstänkta gä.

Helsingborgs Dagblad - 23 jun 20 kl. 05:02

Polisen ska övervaka Göteborg med drönare

Polisen i Göteborg får lättare att bevaka de centrala delarna av staden med hjälp av drönare, efter ett nytt beslut, skriver Göteborgs-Posten. Till exempel kan drönare komma att användas vid narkotikabrott, genom att på avstånd följa efter misstänkta gä.

GT - 23 jun 20 kl. 03:02

Agnes Wold om risken för smitta på Liseberg

Smittorisken på Liseberg borde inte vara något problem. Det menar professor Agnes Wold. – När man sitter i sina vagnar som åker runt händer det inte så mycket, säger professorn till Göteborgs-Posten..

Aftonbladet - 22 jun 20 kl. 19:56

Sex kilo sprängmedel funnet i lägenhet

▸ Polisen har hittat sex kilo sprängmedel i en lägenhet i Göteborg, rapporterar Göteborgs-Posten..

Helsingborgs Dagblad - 22 jun 20 kl. 19:56

Sex kilo sprängmedel funnet i lägenhet

Polisen har hittat sex kilo sprängmedel i en lägenhet i Göteborg, rapporterar Göteborgs-Posten. Upptäckten gjordes i onsdags i samband med att en polispatrull påträffade en synligt påverkad man i närheten av ett flerfamiljshus. Mannens uppträdande fick.

GöteborgsPosten - 03 jul 20 kl. 13:30

Göteborgs-Postens succé fortsätter - ökar och ökar

”Framgångarna ger hela teamet ökat självförtroende” säger Emanuel Viklund, mediahuschef på Göteborgs-Posten..

Sydsvenskan - 19 jun 20 kl. 21:12

En person död i mc-olycka

En motorcyklist har omkommit efter att ha kört omkull i Lilla Edet i Västra Götaland, rapporterar Göteborgs-Posten. Singelolyckan inträffade ungefär i höjd med pappersbruket och larmet kom in till SOS Alarm strax före klockan 13 på midsommarafton. Förar.

Aftonbladet - 19 jun 20 kl. 21:13

En person död i mc-olycka

▸ En motorcyklist har omkommit efter att ha kört omkull i Lilla Edet i Västra Götaland, rapporterar Göteborgs-Posten..

Helsingborgs Dagblad - 19 jun 20 kl. 21:12

En person död i mc-olycka

En motorcyklist har omkommit efter att ha kört omkull i Lilla Edet i Västra Götaland, rapporterar Göteborgs-Posten. Singelolyckan inträffade ungefär i höjd med pappersbruket och larmet kom in till SOS Alarm strax före klockan 13 på midsommarafton. Förar.

Aftonbladet - 19 jun 20 kl. 20:26

Motorcyklist död efter singelolycka

▸ En person har dött i en motorcykelolycka i Lilla Edet, rapporterar Göteborgs-Posten..

GT - 18 jun 20 kl. 01:22

80 barn fick skolplats på andra sidan älven

Till hösten ser det ut som att omkring 80 barn bosatta i Majorna kommer att behöva ta sig ända till Lindholmen på Hisingen för att gå i skolan på grund av platsbrist.Kommunalrådet Jenny Broman (V) är kritisk till att politikerna inte fick en förvarning om platsbristen från grundskoleförvaltningen, rapporterar Göteborgs-Posten.– Det är jätteolyckligt.

Världen Idag - 17 jun 20 kl. 16:30

Fotbollsstjärna: Gud hjälpte mig när det var som mörkast

Den unga, lovande fotbollsspelaren Kevin Ackermann berättar för Göteborgs-Posten hur hans kristna tro hjälpte honom i samband med en svår hjärtoperation förra året. Då visste han inte om han skulle kunna spela fotboll igen. – Utan Gud hade jag inte klarat det, säger den 19-årige Öis-spelaren till tidningen..

GT - 17 jun 20 kl. 01:25

Nya coronaåtgärder införs vid Saltholmens färjeläge

På grund av coronapandemin tvingades Västtrafik i söndags att göra en akut omläggning” av spårvagnstrafiken för att förhindra trängsel när Göteborgarna ville ta sig ut till havetNu införs en rad nya säkerhetsåtgärder vid Saltholmens färjeläge, det rapporterar Göteborgs-Posten.– Vi gör allt vi kan för att försöka hantera trängseln men vi är jätteberoende av att alla människor tar ett eget ansvar, säger Mette Ramquist, presschef på Västtrafik, till tidningen..

GT - 16 jun 20 kl. 01:43

Grönsakstorget i Göteborg kan få en ansiktslyftning

Grönsakstorget i Göteborg är trots sitt namn långt ifrån ett klassiskt handelstorg. Men snart kan det bli ändring på detta. För i takt med att staden ska få en ny stadsmiljöplan ser trafikkontoret över möjligheterna att återigen införa torghandel på platsen.

Dagens Media - 16 jun 20 kl. 00:01

Här är dagstidningarna som ökar i senaste Orvesto

Göteborgs-Posten och Svenska Dagbladet är ett par av de tidningstitlar som för ovanlighetens skull ökar, enligt senaste Orvesto Konsument 2020:1..

GT - 14 jun 20 kl. 21:20

JUST NU: Kvinna död i lägenhetsbrand

På söndagskvällen rasade en brand i en lägenhet i Göteborg.Två personer skadades och en kvinna avled i branden, skriver Göteborgs-Posten..

Helsingborgs Dagblad - 14 jun 20 kl. 15:49

Ny Håkan Hellström-skiva kan släppas tidigare

Håkan Hellströms uppföljare till skivan "Rampljus" ser ut att släppas tidigare än väntat, skriver Göteborgs-Posten. Under lördagen lade Håkan Hellström nämligen ut en bild i sociala medier, där han sitter i högt gräs i motljus och med texten: ”Rampljus.

Helsingborgs Dagblad - 14 jun 20 kl. 15:34

Sex års fängelse för våldtäkt mot barn

En 31-årig man döms till sex års fängelse för att ha drogat och våldtagit en tolvårig flicka, rapporterar Göteborgs-Posten. Mannen ska enligt tidningen ha varit en person som flickan hade stort förtroende för. Händelsen inträffade i januari i Alingsås..

GT - 11 jun 20 kl. 21:36

Zoom-attacken mot Chalmers: barnporr

En digital disputation på Chalmers med 60 deltagare på Zoom utsattes för en cyberattack.Under disputationen visades barnporr för deltagarna och Chalmers har nu låst möten som enligt lag ska vara offentliga.Något de får kritik för, skriver Göteborgs-Posten..

Världen Idag - 11 jun 20 kl. 14:00

GP-kolumnist vill se obegränsad aborträtt

AT-läkaren och skribenten Kajsa Dovstad argumenterar i Göteborgs-Posten för fri abort ända fram till födseln. Samtidigt menar hon att vården borde försöka rädda livet på alla barn som lever när de har aborterats, såvida de inte är hjärndöda..

GT - 10 jun 20 kl. 18:32

Misstanken: Way Out West sponsrades illegalt

Tobaksbolaget JTI har avtalat med festivalarrangören Luger att enbart deras produkter får säljas och visas upp på bland annat Way Out West och Summerburst i Göteborg.Konsumentombudsmannen menar att avtalet är ogiltigt och har därför stämt JTI, skriver Göteborgs-Posten.– JTI är ett bolag som tillverkar och säljer tobaksvaror och de får enligt tobakslagstiftningen inte sponsra evenemang av den här typen, säger Elin Berner, som är processråd i ärendet till GP..

Nyteknik - 09 jun 20 kl. 16:00

Många och tidiga – nu är maneterna tillbaka

Det är ovanligt många maneter i vattnen på Västkusten, rapporterar Göteborgs-Posten..

Helsingborgs Dagblad - 08 jun 20 kl. 14:58

Dödades med 66 knivhugg – nu åtalas två män

En ung man hittades mördad utanför en förskola i Lövgärdet i norra Göteborg i december. Han hade enligt åklagaren fått 66 knivhugg samt blivit sparkad och slagen, skriver Göteborgs-Posten. Nu åtalas två män vid Göteborgs tingsrätt misstänkta för mord oc.

Helsingborgs Dagblad - 09 jun 20 kl. 02:34

Många och tidiga – maneterna är tillbaka

Det är ovanligt många maneter i vattnen på Västkusten, rapporterar Göteborgs-Posten. – Den varma vintern i kombination med jordens stigande temperatur gör att vi får fler brännmaneter i våra vatten. Och inte bara brännmaneter förresten, vi ser även en v.

Aftonbladet - 09 jun 20 kl. 02:34

Många och tidiga – maneterna är tillbaka

▸ Det är ovanligt många maneter i vattnen på Västkusten, rapporterar Göteborgs-Posten..

GT - 09 jun 20 kl. 00:00

Lisebergs vd kräver: Ge oss besked, regeringen

Lisebergs vd Andreas Andersen kräver besked från regeringen om nöjesparken kommer att kunna öppna i sommar.– Vi har kommit i kläm i en lagstiftning som gör att vi inte får något svar på om vi får öppna eller inte. När vi frågar olika myndigheter så blir det rundgång, ingen vill ta ställning till den här frågeställningen.

GT - 08 jun 20 kl. 07:49

Murphy är mannen i vitt: ”Är helt sjukt”

Mitt under stöket efter ”Black lives matter”-demonstrationen i Göteborg går en man i vit tröja fram mot några personer och stoppar dem från att slå sönder ett skyltfönster.Hans lugna agerande fångades på film – och hyllas.För Göteborgs-Posten berättar mannen att han heter Murphy och till vardags arbetar som personlig tränare.

GT - 08 jun 20 kl. 00:18

Här steg elpriserna i regionen senaste året – här sjönk de

Elpriserna i Göteborg ökade det senaste året – vilket bryter mot trenden i landet.Det visar en ny rapport som jämför landets kommuner. – Det spretar ganska mycket, med den genomsnittlige elnätskunden får en liten sänkning, säger Hans Dahlin, ordförande i Nils Holgersson-gruppen, till Göteborgs-Posten..

GT - 26 jun 20 kl. 01:36

Krav på nya rutiner efter branden i Göteborgs hamn

I onsdags rasade en storbrand vid roro-terimaneln i Älvsborgshamnen i Göteborg, där totalt 15 lastbilstrailers förstördes.Enligt anställda på terminalen har det inte utförts en praktisk brandövning på flera år och nu vill de se nya brandrutiner, rapporterar Göteborgs-Posten.– Det finns allt från kemikalier till brandfarliga varor här och det är inte många av oss som har varit med på en övning, säger Erik Helgeson, facklig representant på Hamnarbetarförundet, till tidningen..

SR - 03 jun 20 kl. 06:43

Skådespelerskan Carina Boberg är död

Skådespelerskan Carina Boberg, känd från Göteborgs stadsteater och tv-serien "Rena rama Rolf", har dött efter en tids sjukdom. Det skriver Göteborgs-Posten..

SVT - 03 jun 20 kl. 13:28

Skådespelaren Inga Edwards död

Skådespelerskan Inga Edwards är död. Hon avled på tisdagen på ett hospice i Stockholm, skriver Göteborgs-Posten.

Aftonbladet - 03 jun 20 kl. 13:32

Man attackerade elever med baseballträ

▸ I måndags ska en man ha misshandlat flera elever på en skola i Johanneberg, Göteborg, rapporterar Göteborgs-Posten..

Helsingborgs Dagblad - 03 jun 20 kl. 12:19

Skådespelaren Inga Edwards död

Skådespelerskan Inga Edwards är död. Hon avled på tisdagen på ett hospice i Stockholm, skriver Göteborgs-Posten. Inga Edwards gjorde sin första filmroll i Olle Hellboms film ”Raggare!

Helsingborgs Dagblad - 02 jun 20 kl. 21:51

Skådespelaren Carina Boberg död

Skådespelerskan Carina Boberg, känd från Göteborgs stadsteater och tv-serien "Rena rama Rolf", har gått bort vid 68 års ålder efter en tids sjukdom, skriver Göteborgs-Posten. – Hon har betytt ovärderligt mycket, hon var en varm och levande människa, säg.


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.