Göteborg

Thursday, 27 April, 16:47

Nyheter om Göteborg

Sortering: Relevans | Senaste
Hela Gotland - 06 apr 17 kl. 11:15

S på Gotland går emot partiledningen i tiggerifrågan

Tiggeri väntas bli ett hett ämne under Socialdemokraternas partikongress i Göteborg..

PrivataAffärer - 07 apr 17 kl. 10:46

Analytikernas dom efter SKF:s kapitalmarknadsdag

SKF:s kapitalmarknadsdag i Göteborg på torsdagen innehöll upprepade utsikter. Bolaget visade upp en ny produktionslina i Göteborg för mellanstora rullager där personalen minskats med cirka 80 procent, från 130 till 30 anställda, via ökad....

Dalarnas tidningar - 08 apr 17 kl. 05:00

Knäskadade lagkaptenen har inte gett upp hoppet om hemmapremiären: "Hoppas vara aktuell"

Hon kommer definitivt att missa dagens genrep och seriepremiären borta mot FC Rosengård nästa söndag.
Men Kvarnsvedens knäskadade mittback och lagkapten Denise Sundberg hoppas kunna vara tillbaka redan till hemmapremiären mot Göteborg nio dagar senare..

DalaDemokraten - 08 apr 17 kl. 05:00

Knäskadade lagkaptenen har inte gett upp hoppet om hemmapremiären: "Hoppas vara aktuell"

Hon kommer definitivt att missa dagens genrep och seriepremiären borta mot FC Rosengård nästa söndag.
Men Kvarnsvedens knäskadade mittback och lagkapten Denise Sundberg hoppas kunna vara tillbaka redan till hemmapremiären mot Göteborg nio dagar senare..

Cornucopia - 06 apr 17 kl. 08:03

Sveriges största hamn är försvarad

I allmänhetens ögon lades försvaret av Göteborg ned när Amf 4 på Käringberget avvecklades, men i verkligheten är Göteborgs Garnison levande och det finns ett stående försvar med amfibiekårens förband. Sveriges största hamn, och sannolikaste inskeppningshamn vid förstärkningar av landet i krig eller skymningsläge, är i själva verket fortfarande försvarad. Detta döljs under den formella och missvisande tituleringen som Försvarsmedicinskt Centrum (FöMedC).

Skånskan - 07 apr 17 kl. 09:00

Spökskrivare som thrillerdebuterar

Revolutionerande solcellsteknik på villovägar, politisk maktkamp i Rosenbad och kriminella krafter som utnyttjar situationen. Med den politiska thrillern Den enkla sanningen har Ängelholmsfödda Mark Johnson tagit steget från spökskrivande tjänsteman till debuterande författare.Mark Johnson
Född: 1979 i Ängelholm
Familj: Sambo och dotter
Bakgrund: Har arbetat som politisk tjänsteman i Göteborg och Stockholm och arbetar numera inom försäkringsbranschen.

GöteborgsPosten - 07 apr 17 kl. 12:51

Blåvittspelaren borta: "Personliga skäl"

På fredagen tränade IFK Göteborg på Kamratgården. Abdul Razak saknades i Blåvitt - som rest hem till Elfenbenskusten av personliga skäl..

Dagens Medicin - 28 mar 17 kl. 08:46

Ny vård på Sahlgrenska för barn med anorexia

Nu startar Sahlgrenska universitetssjukhuset i Göteborg en ny dag- och hembaserad vård för barn med anorexia under 16 år. Orsaken är att allt yngre barn drabbas..

GöteborgsPosten - 05 apr 17 kl. 18:05

Här besöker Stefan Löfven Nordstan

Statsminister Stefan Löfven är under onsdagen på besök i Göteborg. Tillsammans med bland andra kommunstyrelsens ordförande Ann-Sofie Hermansson och polisområdeschefen Erik Nord besökte statsministern köpcentret Nordstan som på senare år brottats av kriminalitet och problem med ungdomsgäng..

GöteborgsPosten - 06 apr 17 kl. 05:00

Bostadsbrist ger köer till kvinnojourer

Utsatta kvinnor vistas allt längre tid på Sveriges kvinnojourer. Orsaken är bostadsbrist. I genomsnitt bor de två månader på kvinnojouren – men i Göteborg kan vistelsetiden bli ett helt år..

Västerbottens Folkblad - 08 apr 17 kl. 00:01

[PLUS] Löfvens besök på S-kongress hotas

I dag kl. 14.00 ska Socialdemokraternas kongress öppna i Göteborg..

Skånskan - 06 apr 17 kl. 20:35

Medborgarnas känsla av trygghet mättes

Malmö Polisen och kommunen gjorde på torsdagseftermiddagen en uppföljning av förra årets medborgarlöfte. De pratade med boende och personer som vistas på och runt Norra och Södra Parkgatan.
Svaren de fick varierade.

Expressen - 07 apr 17 kl. 22:47

Två tåg i krock på bangård

Sent på fredagskvällen inträffade en olycka på Kville bangård i Göteborg.– Det är ett tåg som kört in i ett annat som var stillastående på bangården, säger Mats Gränsmark, larm- och ledningsoperatör vid räddningstjänsten. Ingen person ska ha skadats, uppger räddningstjänsten.

GöteborgsPosten - 07 mar 17 kl. 17:34

Snabba Cash-stjärnan i ny Göteborgsaction

Skådespelaren Dragomir Mrsic slog igenom i rollen som Mrado i Snabba Cash. Nu medverkar han i en ny tv-serie som utspelar sig i Göteborg..

Skånskan - 30 mar 17 kl. 06:00

Gjorde fel som lade sekretess på anbud

MALMÖ Malmö stad gjorde fel som sekretessbelade stora delar av Reduced Holdings anbud för driften av Ribersborgs kallbadhus. Det konstaterar nu Kammarrätten i Göteborg. ERWP.

GöteborgsPosten - 06 apr 17 kl. 11:53

Frölunda tappar back till SHL-konkurrent

Frölundas lovande back Alexander Younan lämnar Göteborg för Rögle. Enligt Expressen är sejouren i Frölunda slut efter säsongen och 20-åringen flyttar söderut..

GT - 07 apr 17 kl. 15:20

Höjd beredskap hos polisen i Göteborg

Polisen i Göteborg enligt uppgifter till GT höjd beredskap efter att en lastbil uppges ha kört på människor i Stockholm.– Jag har inget svar på det just nu, vi får se var det landar, säger Tommy Nyman, polisens presstalesman i region Väst.Enligt Ekots reporter är tre personer döda..

Nya Wermlands Tidningen - 07 apr 17 kl. 21:50

Långt stopp för Göteborgståg

En kontaktledning som lossnade från sin hållare ställde till med stort besvär för alla dem som hade planerat för att åka tåg mellan Göteborg och Karlstad under fredagen..

GöteborgsPosten - 07 apr 17 kl. 14:33

Här kostar fritidshusen under en halv miljon

Priserna på sommarstugor i Bohuslän har stigit ordentligt. Om du inte har 2,5 miljoner kronor över finns det dock alternativ. Här är åtta fritidsboenden, högst några timmar från Göteborg, för under en halv miljon kronor..

GöteborgsPosten - 07 apr 17 kl. 18:54

Polischefen i Göteborg: "Vi kallar in alla vi har"

Dubbla kommenderingar belastar just nu polisen i region Väst. Dels en som omfattar det allmänna säkerhetsläget, dels insatsen kring socialdemokraternas kongress. - Vi kallar in alla vi har, säger polischef Erik Nord..

Expressen - 29 mar 17 kl. 09:43

Hurra! Nu är vi en miljon i Göteborg

I går kväll, klockan 22.05, fick Göteborgsregionen sin miljonte invånare. I alla fall rent matematiskt..

Västerbottens Folkblad - 07 apr 17 kl. 18:16

S-kongress blir som planerat

I morgon ska Socialdemokraternas kongress öppna i Göteborg. Som läget ser ut nu kommer den att hållas som planerat. Från länet är 17 ombud anmälda.

Expressen - 06 apr 17 kl. 16:21

Stora trafikproblem vid tunnelkrock

Två bilar har varit inblandade i en krock i Tingstadstunneln i Göteborg.Flera filer stängdes av under räddningsarbetet.– Vi stängde av tunneln initialt och flyttade sedan bilarna, uppger räddningstjänsten i StorGöteborg..

Kristianstadsbladet - 07 apr 17 kl. 17:45

”Jag åkte därifrån precis innan det hände”

När Kristianstadsbladet når dramatikern Gertrud Larsson sitter hon på radiohuset där hon skulle ha gett en intervju med P4 Göteborg via länk..

DN - 07 apr 17 kl. 17:55

S-kongressen genomförs – men vissa programpunkter ställs in

Socialdemokraternas kongress i Göteborg kommer att starta som planerat i morgon, lördag. Fredagens terrordåd i Stockholm innebär dock att det kan bli ändringar i programmet och att vissa programpunkter ställs in, uppger partiets presschef Håkan Gestrin för DN..

Blekinge Läns tidning - 07 apr 17 kl. 17:53

Konsekvenser för S-kongressen

Terrordådet i Stockholm får konsekvenser för Socialdemokraternas partikongress i Göteborg nästa vecka. Det berättar riksdagsledamoten Magnus Manhammar, som precis fått sms om detta när BLT får kontakt med honom..

Nyteknik - 31 mar 17 kl. 10:45

Sjösättning för tunneldel inom kort

Marieholmstunneln i Göteborg byggs som en sänktunnel. I mitten av april är det dags för sjösättning av det första tunnelelementet..

Västerbottens Folkblad - 07 apr 17 kl. 16:04

Löfven: ”Sverige attackerat”

Sverige har blivit attackerat. Allt tyder på ett terrrodåd, säger statsminister Stefan Löfven. Regeringen är naturligtvis informerad och gör allt för att stödja myndigheterna i detta.

BT - 07 apr 17 kl. 16:10

Löfven: "Allt tyder på ett terrordåd"

Löfven var egentligen på väg till Göteborg, men kommer nu att bege sig tillbaka till Stockholm..

GöteborgsPosten - 07 apr 17 kl. 14:48

Kamelcentret får betala tillbaka halv miljon

Angereds kamelcenter ska betala tillbaka en halv miljon kronor till Social resursnämnd i Göteborg. Skälet är uteblivna tillfälliga arbetstillfällen..

GöteborgsPosten - 31 mar 17 kl. 08:22

Lastbil nära köra över kanten till kanal

En lastbil har varit nära att köra ner i kanal vid Kungstorget i Göteborg. - Föraren säger att han ska ha fått någon form av blackout, säger Peter Adlersson, presstalesperson vid polisen i region Väst..

Supermiljöbloggen - 03 apr 17 kl. 11:13

Färgglada askkoppar minskar nedskräpning från fimpar

Problemet med nedskräpning av cigarettfimpar har vuxit i Göteborg. En pilotstudie undersökte om svårigheterna kunde åtgärdas med enkla nudging-knep.  Trafikkontoret i Göteborg, tillsammans med organisationen A win-win world, har genomfört en pilotstudie för att se om nedskräpningen kunde minskas med hjälp av en ”nudge”- en knuff för miljön, skriver GöteborgsPosten.

GöteborgsPosten - 07 apr 17 kl. 13:54

Kamelcentret ska betala tillbaka halv miljon

Angereds kamelcenter ska betala tillbaka en halv miljon kronor till Social resursnämnd i Göteborg. Skälet är uteblivna arbetstillfällen..

Helsingborgs Dagblad - 07 apr 17 kl. 13:52

Sverige möter USA och Skottland

I juli väntar EM i Nederländerna för Sverige. På vägen dit ska landslaget möta USA och Skottland under nästa samling i juni. Mötet med USA sker den 8 juni på Gamla Ullevi i Göteborg och mötet med Skottland spelas den 13 juni i Växjö, uppger förbundskapt.

GöteborgsPosten - 07 apr 17 kl. 14:12

Gräsbrand stoppar tågtrafiken

En brand i Mellerud stoppar tågtrafiken mellan Göteborg och Karlstad..

YA - 07 apr 17 kl. 12:32

Kvinnlig lärare åtalas för elevvåldtäkt

En kvinnlig lärare vid en skola i Göteborg åtalas misstänkt för grov våldtäkt mot barn..

GöteborgsPosten - 07 apr 17 kl. 13:24

Hotell och restaurangkonflikten eskalerar

Svenskt Näringsliv lovar att ersätta alla strejkvarslade hotell. Fem storhotell i Göteborg, däribland Gothia Towers, riskerar att tas ut i strejk om medlarna misslyckas..

Helsingborgs Dagblad - 07 apr 17 kl. 13:26

Mustasch på sommarturné

Mustasch, som nyligen gjorde succé i Melodifestivalen med en metalversion av "Änglahund", ger sig ut på en sommarturné genom landet. Hårdrocksveteranerna från Göteborg kommer att besöka en rad städer runt om i landet och de kommer också att spela i blan.

GöteborgsPosten - 07 apr 17 kl. 13:34

Lärare åtalad för barnvåldtäkt - dagbok viktigaste beviset

En idrottslärare vid en grundskola i Göteborg ställs nu inför rätta för grov våldtäkt mot barn. Offret är en flicka, som varit den misstänkta kvinnans elev på en annan ort i Västsverige..


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.