Göran

Sunday, 25 August, 06:33

Nyheter om Göran

Sortering: Relevans | Senaste
BT - 05 aug 19 kl. 04:00

MP: Vi lovar att kämpa för miljön varje dag

Allt fler i Borås, Sverige och EU inser att klimatkrisen måste stå överst på dagordningen. Vi lovar er att vi kommer att ha med oss den frågan varje dag i vårt politiska arbete här i Borås, på precis samma sätt som våra parlamentariker kommer att ha på EU-nivå, skriver Göran Larsson och Tom Andersson (MP)..

Skånskan - 04 aug 19 kl. 19:43

Lik­het in­för lagen

Det brott som en per­son ut­sätts för skall om om­stän­dig­heterna är lik­ar­tade be­dömas lika i straff­rätts­ligt sam­man­hang. Det är tanken med prin­cipen om lik­het in­för lagen. Och den gäller både of­fer och gär­nings­per­son.

BT - 04 aug 19 kl. 04:00

Var inte en egoist i sommartrafiken

Egoisten ska fram först, struntar i att ge tecken vid sväng och omkörning, chansar och kör påverkad av narkotika eller alkohol, skriver Göran Sydhage..

Skånskan - 02 aug 19 kl. 18:27

Ut­ställ­ning med om­tyckt Sve­da­la­må­la­re

Sve­da­la Un­der lör­dagen öppnar en ut­ställ­ning med Sve­da­la­må­la­ren Tho­re Malm­ros.To­talt har nio per­soner bi­dragit med tav­lor till ut­ställ­ningen som hålls på Gal­le­ri Kvis.
– Alla äld­re i kommunen känner till honom.

SVT - 03 aug 19 kl. 14:55

Svennis: ”Det är så tråkigt – Gunder var min vän”

Sven-Göran ”Svennis” Eriksson sörjer sin kollega och vän Gunder Bengtsson, som avled i går: – Det var jag som tog honom till Göteborg och han var en mycket bra tränare. Sen höll vi kontakten i många år..

Skånskan - 03 aug 19 kl. 15:30

Skickliga bedragare

Allt fler utsätts för så kallade romansbedrägerier, där bedragaren via internetfora som dejtingsajter odlar kontakt med en måltavla tills det känns som en riktig vänskap eller romans. Men så småningom leder till en begäran om pengar. Kanske måste den nye vännen opereras eller vill gärna hälsa på, men har inte råd med flygbiljetten.

Expressen - 03 aug 19 kl. 13:33

”Där tog berättelsen en annan vändning”

SVT-profilen Jens Lind bestämde sig för att göra en film om Göran Zachrisson.Sen kom rattfyllan – och tragedin.I höst ska filmen vara klar.

Expressen - 03 aug 19 kl. 11:14

”Föds kanske tio sådana här hästar på ett sekel...”

På lördag kan Greenshoe trava hem fem miljoner kronor och den eviga äran i Hambletonian Stakes.
Bakom hästen står några namnkunniga profiler som alla kommer att vara på plats The Meadowlands i New York: – Det kanske finns tio sådana här hästar som Greenshoe som föds per sekel, säger Anders Ström som är majoritetsägare. .

Skånskan - 01 aug 19 kl. 07:00

”De fanns in­nan di­no­sau­rierna”

Öst­ra Sallerup Så­vida regnet inte öser ner, kan na­tur­in­tres­se­rade för­djupa sig i landets största in­sekt – troll­slän­dan, på sön­dag.
Då bjuds det in till trollsländesafari i Prästagårdsparken i Öst­ra Sallerup.Ar­ran­gör är Hör­by Na­tur­vårds­fö­re­ning i sam­ar­be­te med fö­re­ningen Jöns Hen­riks­sons Min­ne.

Skånskan - 01 aug 19 kl. 19:15

Överklagar sju timmars beslut

Sve­da­la I ett bygg- och mil­jö­ären­de har kommunen tagit sju tim­mar på sig att fatta be­slut. Nu be­strids fak­tu­ran.Tre mark­ä­ga­re an­sökte 2017 om att åter­an­vända fyll­nads­mas­sa för att an­lägga en väg på sin mark i Sve­da­la kom­mun.

Sydsvenskan - 13 aug 19 kl. 08:46

Minnesord om Göran Hallberg

Docenten i nordiska språk, Göran Hallberg, har avlidit i en ålder av 79 år..

Helsingborgs Dagblad - 13 aug 19 kl. 08:46

Minnesord om Göran Hallberg

Docenten i nordiska språk, Göran Hallberg, har avlidit i en ålder av 79 år..

Skånskan - 30 jul 19 kl. 20:30

Han jobbar för fler bi­od­la­re och friskare bin

Surr. Han har bytt yrke mer än en gång i livet, men hob­byn, bi­od­ling, har levt kvar se­dan han tog över sin far­fars bi­ku­por. Som ord­fö­ran­de för Ring­sjö­byg­dens bi­od­lar­fö­re­ning jobbar Mi­ka­el Olsson för att fler ska få upp ögonen för de viktiga pol­li­na­törerna.

Expressen - 01 aug 19 kl. 06:45

Kampen för att behålla historiska byggnaden

Bo Göran Karéns livsprojekt kan jämnas med marken och ersättas av moderna lägenheter.Det är den nästan 200 år gamla gården ”Stallet” i Mellbystrand som står på spel när fastigheten byter ägare.– Jag blir tårögd när jag tänker på allt kul jag haft här, det är mitt livsverk, säger Bo Göran Karén..

Länstidningen i Jämtland - 02 aug 19 kl. 07:00

Liten bergspredikan för socialister - Del 10

Länstidningens ledarsida publicerar Göran Greiders bok Liten bergspredikan för socialister. Själv....

Barometern - 02 aug 19 kl. 06:11

”Håller på så länge jag orkar”

Nu väntar nya tider för Lars-Göran Andersson, drygt 70 och vaktmästare på Ruda IF, som skött fotbollsplanen och idrottsanläggningen i över fem år. Roboträsklippare ska köpas in..

Skånskan - 01 aug 19 kl. 05:00

Döds­fallen ut­reds av an­nan kom­mun

Trel­le­borg Ef­ter att en kvin­na och ett barn hittades döda i en lä­gen­het i Trel­le­borg har en Lex Sar­ah-an­mä­lan gjorts. Men gransk­ningen ska inte ut­föras av kommunen själv.Det var på fre­dagen den 19 juli som en 48-årig kvin­na och hennes 8-åriga barn hittades döda i en lä­gen­het i Trel­le­borg.

Corren - 01 aug 19 kl. 22:00

Konstnär hedras med minnesutställning

Motalakonstnären Göran Hedberg gick nyligen bort..

Helsingborgs Dagblad - 01 aug 19 kl. 20:00

Fiskdöd efter utsläpp från tidigare okänt rör i Råån

Tidigare okänt rör började läcka mitt i åfåran..

DN - 01 aug 19 kl. 19:17

Indisk artist i bråk med svensk hbtq-organisation

Pragya Pallavi: Tar åt sig äran för mitt arbete • Rainbow Riots förnekar anklagelser..

Skånskan - 01 aug 19 kl. 19:16

På rätt spår i frågesporten

Sve­da­la Det var många som klurade på tåg­frå­gorna som ställdes till dagcentralbesökarna på tors­dagen. Det var näm­li­gen På spåret täv­ling.– Om vi nu åker åt nord­ost hamnar vi i en hamn­stad.

Blekinge Läns tidning - 01 aug 19 kl. 13:59

Hemtjänstföretaget slutar i konkurs

Hemtjänstföretaget 2 Sjuksystrar får inte fortsätta bedriva hemtjänstverksamhet och har förlorat sitt avtal med Karlskrona kommun. Nu har företaget försatts i konkurs på egen begäran..

Skånskan - 01 aug 19 kl. 14:00

80 kvadratmeter stort hus i Sövde sålt till ny ägare

Sövde Göran Sjöstedt Fastigheter AB har köpt huset på adressen Björkvägen 2C i Sövde av säljaren Karin Ewa Marianne Bendelius och Birger Lennart Bendelius. Köpesumman blev 1 480 000 kronor och den nya ägaren tog över huset i juni 2019. Bara några hundra meter bort såldes så sent som för två månader sedan ett annat hus, på Furuvägen 22B.

Sydsvenskan - 01 aug 19 kl. 13:05

Italien begär mulla Krekar utlämnad

Norska justitiedepartementet har tagit emot en begäran om utlämning av islamisten mulla Krekar, som egentligen heter Najmuddin Faraj Ahmad. Den av FN terrorlistade Krekar greps i mitten av juli och sitter nu häktad. Gripandet gjordes sedan det gått ut e.

Helsingborgs Dagblad - 01 aug 19 kl. 13:05

Italien begär mulla Krekar utlämnad

Norska justitiedepartementet har tagit emot en begäran om utlämning av islamisten mulla Krekar, som egentligen heter Najmuddin Faraj Ahmad. Den av FN terrorlistade Krekar greps i mitten av juli och sitter nu häktad. Gripandet gjordes sedan det gått ut e.

UNT - 01 aug 19 kl. 13:05

Italien begär mulla Krekar utlämnad

Norska justitiedepartementet har tagit emot en begäran om utlämning av islamisten mulla Krekar, som egentligen heter Najmuddin Faraj Ahmad..

GöteborgsPosten - 01 aug 19 kl. 13:05

Italien begär mulla Krekar utlämnad

Norska justitiedepartementet har tagit emot en begäran om utlämning av islamisten mulla Krekar, som egentligen heter Najmuddin Faraj Ahmad..

Skånskan - 01 aug 19 kl. 11:54

Re­no­ve­ring kan ha startat brand

Sva­löv Branden i fler­fa­miljs­huset på Norra Park­ga­tan un­der ons­dags­mor­gonen kan ha startat un­der ett re­no­ver­ings­ar­be­te.
Tre lä­gen­heter fick sådana ska­dor att de boende inte kommer kun­na åter­vända på ett tag.Strax ef­ter åtta på ons­dags­mor­gonen kom larm om kraf­tig rök­ut­veck­ling i hy­res­huset.

Skånskan - 01 aug 19 kl. 07:00

Fullständigt barockt i kyrkan

Es­löv I dagarna på­går en unik skiv­in­spel­ning i Es­lövs kyr­ka.
Monteverdis ba­rock­ope­ra Orfeo, som hör till den ti­diga ba­rocken, spelas för första gången in i Sverige.–Vi vill visa att vi i Skåne kan göra detta.

UNT - 01 aug 19 kl. 07:00

”Vi kommer att sälja oss dyrt”

Rospiggarna har inget mer än äran att köra för i tabellen - men nye lagledaren Peter Jansson vill inte se sitt nya lag komma sist i elitserien..

SmålandsPosten - 31 jul 19 kl. 20:30

Hemundervisning kritiserad av Skolinspektionen

En elev på en skola i Lessebo har fått hemundervisning, på begäran av elevens vårdnadshavare. Skolinspektionen riktar nu kritik mot skolan och rektorn då de inte är vårdnadshavarna som kan avgöra om eleven ska få hemundervisning..

Länstidningen i Jämtland - 31 jul 19 kl. 17:00

Matmästare fick priser – delades ut i residensträdgården

Under onsdagen delade landshövding Jöran Hägglund ut Matakademiens utmärkelser i....

Blekinge Läns tidning - 31 jul 19 kl. 14:14

Efter alla P-böter: M vill införa långtidsparkering i villakvarter

Carl-Göran Svensson (M), vice gruppledare vill se sjudygnsparkering på fler gator i Karlskrona kommun. – Det måste gå att få regler så att en bil kan stå längre än ett dygn, säger han..

Skånskan - 31 jul 19 kl. 05:00

Bolag riskerar 100 000 i vite

Skurup En dom från 2014 fastställer att Fastighetsaktiebolaget Bjurling ska återställa två svartbyggda vindslägenheter.
Det har inte skett och nu riskerar företaget vite på 100 000 kronor.Enligt ett föreläggande från kommunen i mars i år ska bolaget återställa de olovligt byggda lägenheterna till rå vind, väggarna och taken som skiljer rum och tak ska demonteras och köks- och badrumsinredning ska tas bort.

YA - 31 jul 19 kl. 02:02

Tillstånd för provborrningar är Miljöförbundets ansvar

I YA skrev Göran Göransson 17 juli klokt om hur politikerna i Miljöförbundet missförstått sin roll när de skulle pröva Scandivanadiums ansökan om provborrning..

Sydsvenskan - 30 jul 19 kl. 17:58

Stort utländskt medieintresse för Asap Rocky

Många internationella medier är på plats för att bevaka rättegången mot amerikanske hiphopartisten Asap Rocky i Stockholm. CNN, BBC, Sky News och tyska Der Spiegel är några av dem som synts utanför tingsrätten. Enligt SVT har fler än 40 mediebolag föran.

Helsingborgs Dagblad - 30 jul 19 kl. 17:58

Stort utländskt medieintresse för Asap Rocky

Många internationella medier är på plats för att bevaka rättegången mot amerikanske hiphopartisten Asap Rocky i Stockholm. CNN, BBC, Sky News och tyska Der Spiegel är några av dem som synts utanför tingsrätten. Enligt SVT har fler än 40 mediebolag föran.

Blekinge Läns tidning - 30 jul 19 kl. 16:40

Omstridd SD-politik kan vara skäl till datorstöld

Polisen borde se stölden av SD-kommunalrådet Louise Erixons arbetsdator i ljuset av ett hårdnande politiskt klimat samt Erixon representerar ett parti vars politik är omstridd. Det anser Sölvesborgs kommun i sin begäran om överprövning av polisens nedläggningsbeslut..

Skånskan - 30 jul 19 kl. 15:30

Lägger krutet på fixartjänst

Svalöv Pensionärsorganisationerna SPF och PRO har krävt en fixartjänst i många år.
Samma sak med Sverigedemokraterna som under sin tid i opposition insåg att en satsning sparar pengar.Sittande alliansen ville dock inte lyssna på det örat och istället rann allt ut i sanden.

Skånskan - 30 jul 19 kl. 15:00

58-åring ny ägare till hus i Sjöbo

Sjöbo Försäljningen av huset på Fågelgatan 26 i Sjöbo är nu klar. Ny ägare blir Lena Jakobsson, 58 år, som köper fastigheten av Kim Göran Jakobsson och Emelie Ingvarsson. Huset är byggt 1963 och har en boyta på 91 kvadratmeter.


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.