Göran Persson

Sunday, 16 June, 01:23

Nyheter om Göran Persson

Sortering: Relevans | Senaste
DI - 05 jun 19 kl. 20:19

Göran Perssons biogasbolag gör nyemission

Scandinavian Biogas genomför en riktad emission på 86 miljoner och avser göra ytterligare en emission på 60 miljoner kronor, meddelar bolaget på onsdagskvällen. Bolagets ordförande är tidigare statsministern Göran Persson, som snart ska ta klubban i Swedbank..

YA - 21 maj 19 kl. 20:01

Kommunen svarar på YIF:s kritik mot höjda taxor och hyror: ”Det kommer att svida för alla”

Idrottsklubbarna i Ystad befarar kärvare ekonomiska tider efter Ystads kommuns utspel om höjda taxor och hyror, något som Ystads IF HF:s ordförande Mats Persson belyste tidigare i veckan. – Jag är den förste att erkänna vikten av rörelse och idrott och detta svider för både mig och andra men vi har tyvärr en ekonomisk verklighet att förhålla oss till, säger Göran Göransson (kd), som är ordförande i barn- och utbildningsnämnden i Ystads kommun..

Skånskan - 14 maj 19 kl. 09:58

Juniorer från Höör brottades för Sverige

BROTTNING Två brottare från Höörs BK, Linus Persson och Cornelia Nielsen, hade den förra helgen nöjet och äran att representera det svenska juniorlandslagets i tävlingar i Lettland respektive Rumänien.– Otroligt stort för båda och för klubben. Båda har fram och tillbaka haft det tufft med knäskador och långa perioder varit helt ur leken, men nu är de friska och tillbaka igen, berättar Höörs ordförande Nicklas Persson.

Dagens PS - 13 maj 19 kl. 15:14

Julian Assange, höjda skatter och flygvarsel

BUSINESSBRIEFEN – För dig som missat nyhetsdagen samlar Dagens PS alla de viktigaste nyheterna och de mest lästa artiklarna på ett ställe.  Förbifarten sladdar: Kostat 280 miljoner extra
Det omtvistade projektet Förbifart Stockholm har fakturerats för mycket av det tidigare kontrakterade byggbolaget. I mars hävdes kontraktet med byggbolaget Lovön Samverkan, LSAB, efter att arbetet med den nya förbifarten blivit kraftigt försenat.

GöteborgsPosten - 14 maj 19 kl. 03:18

Nya ägare till 80-talshus i Getinge – 2 250 000 kronor blev priset

Simon och Sofia Severinsson, 25 och 26 år, är nya ägare till huset på Berggräsvägen 24 i Getinge. Husets byggår är 1981 och det har en boyta på 157 kvadratmeter. Säljare är Maria Persson och Mats Göran Karlsson.

DN - 13 maj 19 kl. 11:48

Josefin Lindstrand har städat banker tidigare – ny i Swedbanks styrelse

Två nya ledamöter får Göran Persson med sig när han tillträder som ny ordförande i Swedbank. En av de nya ledamöterna har en för banken perfekt bakgrund. Som vice ordförande i Sörmlands sparbank, har juristen Josefin Lindstrand erfarenhet av att städa upp efter en skandal och att se till att regelverk följs..

GöteborgsPosten - 13 maj 19 kl. 11:09

Nya nomineringar till Swedbanks styrelse

Swedbanks valberedning har efter en turbulent vår präglad av misstänkt penningtvätt lagt fram ett förslag till ny styrelse med tidigare statsministern Göran Persson vid rodret..

DI - 13 maj 19 kl. 08:03

Peter Norman lämnar Swedbanks styrelse

Peter Norman, Ulrika Francke och Siv Svensson har avböjt omval till Swedbanks styrelse. Som nya styrelseledamöter föreslås Göran Persson, Bo Magnusson och Josefin Lindstrand. Det framgår av ett pressmeddelande.

Sydsvenskan - 13 maj 19 kl. 08:16

Swedbank nominerar ny styrelse

Swedbanks valberedning har efter den turbulenta våren, präglad av misstänkt penningtvätt, lagt fram ett förslag till förändrad styrelse. Som tidigare kommunicerats blir den tidigare statsministern Göran Persson ordförande om förslaget godkänns av en ext.

Affärsvärlden - 13 maj 19 kl. 08:25

Swedbank kallar till extrastämma - förslag till förändrad styrelse

Swedbanks valberedning föreslår nyval av Bo Magnusson och Josefin Lindstrand som ledamöter i bankens styrelse, tillsammans med Göran Persson som enligt tidigare besked föreslås bli ny styrelseordförande. Samtidigt avböjer Ulrika Francke, Siv Svensson och Peter Norman omval..

Helsingborgs Dagblad - 13 maj 19 kl. 08:16

Swedbank nominerar ny styrelse

Swedbanks valberedning har efter den turbulenta våren, präglad av misstänkt penningtvätt, lagt fram ett förslag till förändrad styrelse. Som tidigare kommunicerats blir den tidigare statsministern Göran Persson ordförande om förslaget godkänns av en ext.

Skånskan - 09 maj 19 kl. 15:30

Löberöd har fått nog av malpåse

ES­LÖV/Lö­be­röd Nu har by­borna i Löberöd fått nog av att en hel avde­lning på äld­re­bo­en­det Ölyc­ke­hem­met står tom ef­ter att den lades i mal­på­se.
Långt över 300 by­bor har skrivit på en namn­in­sam­ling där man kräver att kommunen öppnar upp den stängda avde­lningen.I vec­kan över­lämnades bib­ban med namn­un­der­skrifter till an­sva­riga po­li­ti­ker i kommunen.

Dagens PS - 28 maj 19 kl. 07:47

Medieuppgift: Persson äger stulen skog

”Det blir inte bra om jag uttalar mig”, säger den före detta statsministern. Det är hans kommentar till ATL, Lantbrukets affärstidning (obs, inloggning krävs), som gjort granskningen och som berättar att den svenska skogskoncernen Greengold Group AB, där Göran Persson är delägare och styrelseordförande, uppges ha köpt 14.283 hektar skog i Rumänien.

Affärsvärlden - 28 maj 19 kl. 13:21

Göran Perssons skogsbolag kopplas till stulen rumänsk skog

Det svenska skogsbolaget Greengold AB, med tidigare statsministern Göran Persson som styrelseordförande och delägare, dras in i en rumänsk korruptionshärva..

Helsingborgs Dagblad - 28 maj 19 kl. 12:34

Persson kopplas till stulen rumänsk skog

Det svenska skogsbolaget Greengold AB, med tidigare statsministern Göran Persson som styrelseordförande, dras in i en rumänsk korruptionshärva. Bolaget köpte förra året mer än 14 000 hektar skog i landet där åtminstone 1 000 hektar misstänks ha förvärva.

Sydsvenskan - 28 maj 19 kl. 12:34

Persson kopplas till stulen rumänsk skog

Det svenska skogsbolaget Greengold AB, med tidigare statsministern Göran Persson som styrelseordförande, dras in i en rumänsk korruptionshärva. Bolaget köpte förra året mer än 14 000 hektar skog i landet där åtminstone 1 000 hektar misstänks ha förvärva.

GöteborgsPosten - 28 maj 19 kl. 12:34

Persson kopplas till stulen rumänsk skog

Det svenska skogsbolaget Greengold AB, med tidigare statsministern Göran Persson som styrelseordförande, dras in i en rumänsk korruptionshärva..

GöteborgsPosten - 28 maj 19 kl. 12:34

Persson kopplas till stulen rumänsk skog

Det svenska skogsbolaget Greengold AB, med tidigare statsministern Göran Persson som styrelseordförande, dras in i en rumänsk korruptionshärva..

Expressen - 27 maj 19 kl. 21:54

Göran Perssons bolag delägare i omstridd skog

Greengold Group AB, med Göran Persson som delägare och styrelseordförande, äger omstridd rumänsk skog, skriver Lantbrukets affärstidning, ATL.Skogen ska ha sålts av österrikiska Holzindustrie Schweighofer – som i sin tur köpte den efter att fyra personer lurat till sig cirka 1 000 hektar. .

Skånskan - 09 maj 19 kl. 01:30

Ingen vet vad som händer ef­ter brexit

Svenska fö­re­tag är i all­män­het då­ligt för­be­redda för brexit. En or­sak är att ingen kan veta vad som händer. Da­tumet för Stor­bri­tan­ni­ens ut­trä­de har skjutits upp flera gånger – nu gäller sis­ta ok­to­ber men med möj­lig­het att lämna ti­digare.

DI - 27 maj 19 kl. 19:03

Uppgifter: Göran Perssons bolag delägare i stulen rumänsk skog

Den tidigare statsministern Göran Persson, nominerad till ordförande i Swedbank, deläger skog i Rumänien som enligt rumänska skogsägare är stulen. Det visar en granskning av ATL, Lantbrukets affärstidning..

Expressen - 07 maj 19 kl. 09:10

Perssons kritik mot Löfven: ”Tror de är väldigt fel ute”

Tidigare statsminister Göran Persson (S) riktar nu kritik mot sitt eget parti och går emot Stefan Löfven i frågan om EU:s jordbruksstöd. – Jag tror att de är väldigt fel ute, säger han till Sveriges Radio..

Realtid - 04 maj 19 kl. 07:05

Nedlagd hedgefond populär

Sveriges äldsta hedgefond läggs ned, det ville många läsa om den här veckan. Andra artiklar som har väckt intresse handlar om Göran Persson, investeringar i investmentbolag och bolånekriget. Här är veckans tio mest lästa artiklar på Realtid..

Kristianstadsbladet - 04 maj 19 kl. 05:00

Läsartext: Politiska poänger trots att kommunen sitter i rävsax

Kommunaliseringen av svensk skola under Göran Persson har fört tankarna på fel väg då det gäller att kommunalt finansiera antalet program vid gymnasieskolan, skriver Tore Almer, Hässleholm..

Skånskan - 29 apr 19 kl. 17:32

Rörelsekapital

Det var ett tag sedan förre statsministern Göran Persson dominerade tidningsrubrikerna. Det finns en risk att det är en nostalgisk längtan efter en tid då Sverige hade en stabil och lite sävlig regering med Persson som självskriven statsminister som gör att återkomsten känns välkommen. Beskedet att Göran Persson tackat ja till att nomineras till styrelseordförande i Swedbank har fått huvudsakligen positiva reaktioner, åtminstone beträffande Perssons möjlighet att ge stabilitet åt en verksamhet i gungning.

Expressen - 30 apr 19 kl. 07:56

Suhonen: Fridolin passar mycket bättre i S än i MP

Det är med sargad själ Socialdemokraterna går till första maj, konstaterar opinionsbildaren och S-debattören Daniel Suhonen.Och inte blir det bättre av att Göran Persson blir ordförande i Swedbank.– Om det viktigaste kännetecknet av en socialdemokrat är att de ser ut som direktörer är det inte så konstigt att arbetarklassen röstar på någon annan, säger Suhonen i Politikpodden – och passar på att ge ett nytt uppdrag till avgående språkröret Gustav Fridolin..

Dagens PS - 29 apr 19 kl. 14:43

Han pekas ut som ny vd för krisande banken

Efter avslöjandet av den stora penningtvättshärvan fick Swedbanks vd Birgitte Bonnesen sparken. Nu letar banken nytt ledarskap och Jens Henriksson leder racet, säger källor till Expressen. Jens Henriksson är för närvarande Folksams vd, och har varit där i 6 år.

DI - 29 apr 19 kl. 19:30

”Vingåkers Machiavelli” kan göra för Swedbank vad han gjorde för Sverige

LEDARE. Göran Persson är en nödlösning som ny ordförande i Swedbank, men en ypperlig sådan..

DI - 29 apr 19 kl. 16:52

SAS vd kan bli Swedbanks räddare

Swedbanks nya ordförande Göran Persson behöver senast i sommar utse bankens nästa vd. För att Swedbanks usla affärskultur ska förändras måste vd:n rekryteras externt.  En stark kandidat är SAS vd Rickard Gustafson..

YA - 29 apr 19 kl. 16:06

Besked om Swedbankstämma väntas nästa vecka

Om en vecka, är svaret från ordföranden i Swedbanks valberedning Lennart Haglund. Då hoppas han kunna ge besked om när bankens extrastämma ska äga rum och vilka fler som nomineras till bankens nya styrelse vid sidan av den förre statsministern Göran Persson..

Barometern - 29 apr 19 kl. 16:06

Besked om Swedbankstämma väntas nästa vecka

Om en vecka, är svaret från ordföranden i Swedbanks valberedning Lennart Haglund. Då hoppas han kunna ge besked om när bankens extrastämma ska äga rum och vilka fler som nomineras till bankens nya styrelse vid sidan av den förre statsministern Göran Persson..

Kristianstadsbladet - 29 apr 19 kl. 16:06

Besked om Swedbankstämma väntas nästa vecka

Om en vecka, är svaret från ordföranden i Swedbanks valberedning Lennart Haglund. Då hoppas han kunna ge besked om när bankens extrastämma ska äga rum och vilka fler som nomineras till bankens nya styrelse vid sidan av den förre statsministern Göran Persson..

BT - 29 apr 19 kl. 16:06

Besked om Swedbankstämma väntas nästa vecka

Om en vecka, är svaret från ordföranden i Swedbanks valberedning Lennart Haglund. Då hoppas han kunna ge besked om när bankens extrastämma ska äga rum och vilka fler som nomineras till bankens nya styrelse vid sidan av den förre statsministern Göran Persson..

Sydöstran - 29 apr 19 kl. 16:06

Besked om Swedbankstämma väntas nästa vecka

Om en vecka, är svaret från ordföranden i Swedbanks valberedning Lennart Haglund. Då hoppas han kunna ge besked om när bankens extrastämma ska äga rum och vilka fler som nomineras till bankens nya styrelse vid sidan av den förre statsministern Göran Persson..

Blekinge Läns tidning - 29 apr 19 kl. 16:06

Besked om Swedbankstämma väntas nästa vecka

Om en vecka, är svaret från ordföranden i Swedbanks valberedning Lennart Haglund. Då hoppas han kunna ge besked om när bankens extrastämma ska äga rum och vilka fler som nomineras till bankens nya styrelse vid sidan av den förre statsministern Göran Persson..

SmålandsPosten - 29 apr 19 kl. 16:06

Besked om Swedbankstämma väntas nästa vecka

Om en vecka, är svaret från ordföranden i Swedbanks valberedning Lennart Haglund. Då hoppas han kunna ge besked om när bankens extrastämma ska äga rum och vilka fler som nomineras till bankens nya styrelse vid sidan av den förre statsministern Göran Persson..

VA - 29 apr 19 kl. 09:30

Storbolaget rasar tvåsiffrigt efter brakförlust

Autoliv-avknoppningen Veoneer sviker med nya siffror och Swedbank släpper bomben att Göran Persson föreslås bli ny ordförande. Här är kursreaktionerna på morgonens viktigaste nyheter..

YLE - 29 apr 19 kl. 05:34

Morgonkollen: Valseger för Spaniens styrande socialistparti, brister i äldrevården kan ha lett till döden i 60 fall

Sveriges tidigare statsminister Göran Persson föreslås bli ny styrelseordförande för Swedbank. I Spanien har det styrande socialistpartiet vunnit i parlamentsvalet. Samtidigt utreder Valvira ett sextiotal fall där äldre kan ha dött av försummelser..


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.