Gången

Sunday, 21 July, 00:53

Nyheter om Gången

Sortering: Relevans | Senaste
BT - 01 jul 19 kl. 21:53

Ericson i nytt klimatblåsväder: ”Skadar tilltron till Moderaterna”

Under Moderaternas dag i Almedalen hamnade Jan Ericson (M) ånyo i klimatpolitiskt blåsväder. Den här Gången med kritik inifrån..

Expressen - 01 jul 19 kl. 22:00

Krogprofil misstänkt i stor kokainhärva

På måndagen inleddes rätteGången i den kokainhärva i Karlskrona som väckte stor uppmärksamhet tidigare i våras. Åtalad stod bland annat krogprofilen som misstänks ha köpt kokain för över 10 000 kronor. – Jag är väldigt lättpåverkad, sa han i förhör.

SmålandsPosten - 01 jul 19 kl. 20:36

Ny plan ska lösa försenade leveranser

I juni sjösatte Alwex en ny leveransplan i Tingsryd efter kritik från kommunen. Anledningen är att transportföretaget under flera år dragits med upprepade problem när det gäller leveranserna till de kommunala verksamheterna. – Alwex blev lite tagna på sängen av problemen, säger Alwex vd Magnus Carlsson..

Skånskan - 01 jul 19 kl. 20:54

Thailand nästa för Jönsson

FOTBOLL Helsingborgs IF är överens med Buriram United om en transfer av forwarden Rasmus Jönsson.Den thailändska klubben väljer att aktivera spelarens utköpsklausul och HIF får ytterligare ekonomisk kompensation för att släppa spelaren innan det svenska transferfönstret öppnat.
– Precis som för åtta år sedan är det svårt att lämna HIF även denna gång.

Nyan - 01 jul 19 kl. 21:01

Klimathotet är verkligt

Tiden rinner iväg. Klimathotet är verkligt. Trots allvarlig och uppriktig internationell strävan genom Kyotoprotokollet, Parisavtalet och senast Katowice så är utGången oviss ifall vi ska lyckas vända utvecklingen och klara oss under en uppvärmning av jordklotet som får ytterst allvarliga konsekvenser.

SR - 01 jul 19 kl. 19:37

Respass direkt för Rebecca Peterson

Rebecca Peterson vill nog helst glömma Wimbledon 2019 snabbt.Det blev nämligen uttåg redan i den första omGången – efter förlust i två raka set..

SVT - 01 jul 19 kl. 19:35

Peterson ut direkt ur Wimbledon

I fjol nådde hon fram till den andra omGången. I år tog Rebecca Petersons Wimbledon-äventyr slut direkt. Svenskan föll i raka set mot belgiskan Yanina Wickmayer..

YLE - 01 jul 19 kl. 20:19

Straffdramatik och snygga fullträffar då SJK vände och vann mot FC Inter – Sergei Eremenko nöjd med viktiga poängen: ”En stark laginsats”

FotbollsligaomGångens enda match på måndagen bjöd på dramatiska vändningar. SJK var till slut starkare hemma i Seinäjoki och slog gästande FC Inter med 2–1. Det efter en straff, som fick Åbolägret att se rött..

SVT - 01 jul 19 kl. 18:55

Sensationen: Osaka utslagen direkt

Världstvåan Naomi Osaka är utslagen ur Wimbledon redan i den första omGången. 24-åriga Yulia Putintseva, Kazakstan, vann i två raka set 7-6 (7-4), 6-2..

DI - 01 jul 19 kl. 18:27

Laddat för strid – stökig avtalsrörelse väntar

Det är laddat för konflikt i nästa års avtalsrörelse. Flera LO-fack flaggar för att man kommer ta strid mot industrin och höja ribban i avtalsförhandlingarna efter den politiska högersvängen. ”Vi får gå igenom våra krav utifrån Januariavtalet”, säger 6F:s ordförande Magnus Pettersson.

UT - 01 jul 19 kl. 17:07

”Sverige förtjänade vinsten”

Sverige slog ut Tyskland i en mästerskapsmatch för första Gången på 24 år när de gick till semifinal i VM i lördags. UT tog VM-tempen på några lokala fotbollsstjärnor inför onsdagens semi mot Nederländerna..

YA - 01 jul 19 kl. 17:16

Lyriska volontärer kommer gärna tillbaka

Läktaren runt tennisbanan plockas ner och tennisfesten är över – för den här Gången. Men volontären Gunder Hellgren som gått upp på kortsidan för att ta en bild, kommer gärna tillbaka..

Skånskan - 01 jul 19 kl. 16:30

Döms för lång rad stölder

Landskrona. Fyra män, alla medborgare i Rumänien, döms för en lång rad stölder. En av männen ska sitta av sex månaders fängelsestraff innan han utvisas ur landet.

Barometern - 01 jul 19 kl. 16:24

Lyckad debut för ultratraillopp i Oskarshamn

För första Gången arrangerades ett 100-mileslopp i Oskarshamn i helgen. Trots värmen lyckades segrarna Martin Ström och Torbjörn Wilson avverka de 16 milen på tiden 22:53:05..

Helsingborgs Dagblad - 01 jul 19 kl. 16:30

Filippa Brink från Ängelholm om EM-slutspelet i beachvolley

Efter fyra SM-guld prövade hon för första Gången på att tävla i EM..

Skånskan - 01 jul 19 kl. 16:45

För­varade va­pen mitt bland barn­fa­miljerna

Malmö. Vapen, pengar, knark och spräng­me­del. Allt för­varades i fler­fa­miljs­huset i Malmö.

DI - 01 jul 19 kl. 16:55

16 nybörjare i EU-parlamentet – här är alla namnen

Den 1 juli tar 20 svenskar plats i EU-parlamentet. 16 av dem för första Gången. Enligt EU-experten väntar en tid av turbulens där hård hud är önskvärt.

Skånskan - 01 jul 19 kl. 15:32

Prisas för systerskap och tunga EM-guld

Svalöv När Svalövs kommun delade ut vandringspriser under nationaldagen, var Annelie Tegnér Göransson, Anders Andersson och Joy Marcher tre av pristagarna.Det är ingen överdrift att påstå att det är stolta pristagare som tar emot i Hälsomagasinet i Svalöv. För Anders Anderssons del handlar det om en bedrift av guldskimrande mått.

Barometern - 01 jul 19 kl. 15:50

Krogprofilen i rätten: ”Jag är väldigt lättpåverkad”

Är en tröja en tröja? Eller står det egentligen för en lina kokain? Frågan blev central när femdagarsrätteGången mot kokainligan inleddes i Kalmar tingsrätt på måndagen..

GöteborgsPosten - 01 jul 19 kl. 15:33

En värld har gått upp i rök

Jag kan med exakt datum ange den dag då jag för sista Gången såg rökarnas värld. Det var den 13 juni år 2001, skriver GP:s Kristian Wedel..

Expressen - 01 jul 19 kl. 15:14

Grannarna i Sollentuna vill flytta efter dödsskjutningen

På söndagskvällen sköts två personer i Sollentuna, norr om Stockholm.En av dem, en 17-årig pojke, dog. Hans 23-årige släkting är skadad.

Skånskan - 01 jul 19 kl. 14:30

Hörby laddar för årets i särklass största folkfest

HÖRBY Den här veckan förvandlas Hörby åter till ett myller av marknadsbesökare och knallar när det är dags för årets stora folkfest – Hörby marknad.
– Marknaden får hela Hörby att blomma, säger projektledaren Emma Sander.Det är bråda dagar för Emma Sander och Erika Wetterholtz, projektledare respektive koordinator för Hörby marknad, som i vanlig ordning arrangeras av kommunen.

SVT Debatt - 01 jul 19 kl. 14:30

”Förbjud reklamen och fortsätt höja tobaksskatten”

”Vi måste minska industrins makt och inflytande samtidigt som vi ökar individers och civilsamhällets påverkansmöjligheter. Feministiskt initiativ vill [...] begränsa tillGången på tobak och industrins plats i samhället”, skriver debattören..

Skånskan - 30 jun 19 kl. 21:15

Skön seger för Borgeby

FOTBOLL Borgey tog revansch för poängtappet borta mot Assi senast och spelade hem tre friska poäng på hemmaplan i returmötet.– Äntligen! Det är verkligen så det känns, sade Borgebytränaren Patrik Persson efter matchen.

NSD - 01 jul 19 kl. 13:24

Sunderbyskytten blev SM-tvåa

Efter framGången i Torneå väntar VM i London..

Skånskan - 01 jul 19 kl. 12:37

Bilist körde in stillastående kö

SVEDALA Bilarna har hade stannat vid järnvägsöverGången på Trelleborgsvägen där bommarna var nedfällda och ljuset blinkade rött.
Detta observerades dock inte av en 67-årig bilförare som körde rakt in i den sista bilen i den stillastående kön. Den påkörda bilen slungades i sin tur in i en tredje bil och olyckan var ett faktum.

DN - 01 jul 19 kl. 12:51

Boende på Malmvägen: ”Det är första gången jag blivit orolig”

Någon öppnade eld och två män sköts på Malmvägen i Sollentuna under söndagskvällen. I dag håller förskolor i området stängda. – Det är barnens trygghet vi prioriterar framför allt, säger Camilla Kristoffersson, verksamhetschef på Dibber förskolor..

Blekinge Läns tidning - 01 jul 19 kl. 11:49

Biografen förvandlas till ett spelcentrum

För första Gången anordnas ett e-sportcentrum under Killebomfestivalen. Här får man testa på Virtual Reality, spela i turneringar och träffa andra spelintresserade. - Vi vill samla alla e-sportfantaster och bidra till gemenskapen, säger Heidi Laine Lundgren, ungdomssamordnare..

SmålandsPosten - 01 jul 19 kl. 11:51

Stor minskning för nya bilar

Registreringarna av nya personbilar har minskat med 52 procent sedan juni förra året. Enligt branschorganisationen Bil Sweden är nedGången kopplad till det nya fordonsskattesystemet bonus-malus...

Blekinge Läns tidning - 01 jul 19 kl. 11:55

Beslut: Nya lägenheter och förskola i Mörrum

Det är på ängen mellan Sölvesborgvägen och Perstorpsvägen i Mörrum som fler marklägenheter och en förskola planeras..

Blekinge Läns tidning - 01 jul 19 kl. 10:39

Hem- och boendemässa får spikat datum

För första Gången så kan Sölvesborgare gå på en egen hem- och boendemässa. Det är kommunen som arrangerar evenemanget..

Barometern - 01 jul 19 kl. 09:52

JUST NU: 25-åringen erkänner ringa narkotikabrott

RätteGången mot kokainligan med kopplingar till både Kalmar och Karlskrona inleddes på måndagen i Kalmar tingsrätt..

Sydsvenskan - 01 jul 19 kl. 10:00

”The sandman” blir Netflixserie

Den brittiske författaren Neil Gaimans kultserie "The sandman" ska för första Gången filmatiseras. Sedan produktionsbolaget New Line Cinema, som varit knutet till projektet i flera år, misslyckats med att ro det i land har nu strömningsjätten Netflix kl.

Helsingborgs Dagblad - 01 jul 19 kl. 10:00

”The sandman” blir Netflixserie

Den brittiske författaren Neil Gaimans kultserie "The sandman" ska för första Gången filmatiseras. Sedan produktionsbolaget New Line Cinema, som varit knutet till projektet i flera år, misslyckats med att ro det i land har nu strömningsjätten Netflix kl.

SmålandsPosten - 01 jul 19 kl. 10:16

Premiär: Allsång i Linnéparken

Vi direktsänder även i år allsångspremiären från Linnéparken. Artister är Andreas Weise och Peter Jezewski. Programledare är Nils Åkesson och Maria Wranå som även håller i allsången tillsammans med bandet Fritzons Delikatesser och kören Trio med rumpa..

GöteborgsPosten - 01 jul 19 kl. 10:00

"The sandman" blir Netflixserie

Den brittiske författaren Neil Gaimans kultserie "The sandman" ska för första Gången filmatiseras..

SVT - 30 jun 19 kl. 17:29

Brons till 16-åriga Jessica Castles i Europeiska Spelen

Den 16-åriga gymnasten Jessica Castles tog brons i friståendefinalen på Europeiska spelen i Minsk. Poängen 12,933 räckte till brons och framGången är hennes största i karriären..

DN - 01 jul 19 kl. 08:54

Robotförsvar aktiverat på Gotland

Sverige har från och med i dag stridsberett robotförsvar på Gotland. Det är det avancerade luftvärnssystemet Robot 23 som för första Gången sätts in..

Sydsvenskan - 01 jul 19 kl. 09:00

Inköpschefsindex föll i juni

Inköpschefsindex (PMI), som speglar konjunkturen inom industrin, uppgick i juni till 52,0, jämfört med 53,1 månaden före. "Det var den näst största nedGången hittills i år och även om trenden i PMI uppvisar en sidledes utveckling under de senaste månade.

Sydsvenskan - 01 jul 19 kl. 09:04

Molly Hammar: Räknar med att må dåligt

Han har skrivit musik med Avicii, visslat till "High with somebody" och arbetat med Kygo. Nu förlorar Sandro Cavazza även sin allsångoskuld på Skansen. – Det känns som att man verkligen träder ini den svenska folksjälen för första Gången, säger han.


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.