Furulundsskolan

Friday, 28 February, 18:12

Nyheter om Furulundsskolan

Sortering: Relevans | Senaste
Sydöstran - 31 jan 20 kl. 08:33

Här är kvartetten som får rösta i riksdagen

På fredag åker Melker Ask, August Andersson, Alexander Wald och Svante Andersson från Furulundsskolan upp till Stockholm för att vara med på Ungdomens riksdag.

Sydöstran - 30 jan 20 kl. 09:51

Gratis körkort för elever ska fortsätta

Körkortssatsningen på Furulundsskolan blev när den började hårt kritiserad, men blev en succé. Nu ska den fortsätta eftersom den ökar skolans attraktionskraft. Det säger gymnasie- och vuxenutbildningens ordförande Paul Andersson (M) till Sydöstran..

Blekinge Läns tidning - 29 jan 20 kl. 08:53

Elever från Furulund till Ungdomens riksdag

Elever från Furulundsskolan medverkar i Ungdomens riksdag som äger rum i riksdagshuset i Stockholm den 3 februari..

Sydöstran - 24 jan 20 kl. 10:40

Fullsatt när Jonas Sjöstedt kom till Sölvesborg

Partiledare Jonas Sjöstedt (V) talade inför en fullsatt aula på Furulundsskolan under torsdagskvällen..

Kristianstadsbladet - 23 dec 19 kl. 05:00

Enda gymnasieskolan med nordostskånska elever som är med och testar digitala nationella prov

Furulundsskolan är en av endast två skolor i närområdet och nordöstra Skåne som utsetts till försöksskola i Skolverkets arbete med att utveckla och införa digitala nationella prov till 2022. Målet är mer användarvänliga och rättssäkra prov..

Sydöstran - 16 dec 19 kl. 11:28

Sölvesborg försökskommun för digitala prov

År 2022 ska alla nationella prov vara digitala. I ett led för det ingår nu Furulundsskolan som försöksskola där eleverna kommer att skriva digitala testprov nästa år..

Kristianstadsbladet - 04 dec 19 kl. 17:29

Söktryck: 84 slåss om 22 platser på fotbollsgymnasiet

84 ungdomar söker till 22 platser på fotbollsgymnasiet på Furulundsskolan nästa år. Enligt rektorn Stefan Ekstrand påverkas sökbilden positivt av att Mjällby AIF spelar i fotbollsallsvenskan den kommande säsongen..

Sydöstran - 03 dec 19 kl. 17:00

Fotbollsgymnasiet växer – tar emot två fulla lag nästa år

Fotbollsgymnasiet på Furulundsskolan växer. Till nästa läsår kan två fulla lag – 22 elever – erbjudas plats på utbildningen. – Furulund är en fotbollsförstående skola, menar instruktören Stefan Ekstrand..

Blekinge Läns tidning - 03 dec 19 kl. 13:58

Många söker fotbollsgymnasiet när Mjällby spelar i högsta serien

84 ungdomar söker till 22 platser på fotbollsgymnasiet på Furulundsskolan nästa år. Enligt rektorn Stefan Ekstrand påverkas sökbilden positivt av att Mjällby AIF spelar i fotbollsallsvenskan den kommande säsongen. ”Möjligheten att få tillhöra en allsvensk klubb lockar så klart lite extra”, säger Stefan Ekstrand..

Blekinge Läns tidning - 20 nov 19 kl. 05:00

”Orolig för våra ungdomars framtid”

Samstyrena i Bromölla och Sölvesborg klappar sig nöjt på axeln för de nu ”tvingar” alla obehöriga elever att gå på Furulundsskolan. De ”sparar pengar” och budgeten börjar se ljus ut..

Kristianstadsbladet - 19 nov 19 kl. 05:00

Debatt: Vad gör samstyret för de obehöriga eleverna?

Samstyret i Bromölla och Sölvesborg (SD+M+KD+ett lokalt alternativ) klappar sig nöjt på axeln för de nu ”tvingar” alla obehöriga elever att gå på Furulundsskolan. De ”sparar pengar” och budgeten börjar se ljus ut. Jag däremot blir minst sagt orolig för våra ungdomars framtid (i både Bromölla och Sölvesborg) när jag läser var deras, alltså styrets och förbundschefens, fokus ligger, skriver Susanne Bäckman (L)..

Sydöstran - 18 nov 19 kl. 15:00

Många obehöriga elever på Furulund

Samstyret i Bromölla och Sölvesborg (SD+M+KD+Ett lokalt alternativ) klappar sig nöjt på axeln för de nu ”tvingar” alla obehöriga elever att gå på Furulundsskolan. De ”sparar pengar” och budgeten börjar se ljus ut. Jag däremot blir minst sagt orolig för våra ungdomars framtid (i både Bromölla och Sölvesborg) när jag läser var deras, alltså styrets och förbundschefens, fokus ligger..

Kristianstadsbladet - 16 nov 19 kl. 08:00

Alla obehöriga elever ska läsa upp betygen på hemmaplan

Beslutet att alla obehöriga elever ska läsa upp sin gymnasiebehörighet på hemmaplan har gett resultat. Gymnasienämnden hoppas att fler ska välja Furulundsskolan..

Sydöstran - 06 nov 19 kl. 16:07

Liberala ungdomsförbundet vill erövra ”SD-Mecka”

Liberala ungdomsförbundet i Blekinge har fått nog. Det skriver distriktsordförande Emmie Sjöström i ett pressutskick. Under onsdagen besökte de Furulundsskolan tillsammans med förbundsordförande Romina Pourmokthari för att ”ta över SD-Mecka.

Blekinge Läns tidning - 05 nov 19 kl. 04:00

Nej till utbildning inom restaurang och turism

I ett försök att utveckla Furulundsskolan vill de båda L-politikerna Susanne Bäckman och Anders Nicander starta utbildning inom restaurang, hotell och turism. Men gymnasienämnden säger nej och pekar på att elevernas intresse inom upptagningsområdet är lågt..

Sydöstran - 28 okt 19 kl. 06:00

Drakar minglade med med unga företagare

Onsdagen den 23 oktober fick unga entreprenörer chansen att lära mer från, om inte gamla, så i alla fall mer rutinerade under en näringslivsfrukost på Furulundsskolan. På programmet stod mingel efterföljt av råd och inspiration från alla håll och kanter..

Sydöstran - 26 dec 19 kl. 17:00

Furulundsskolan först med att testa digitala nationella prov

Furulundsskolan är en av endast två skolor i närområdet och nordöstra Skåne som utsetts till försöksskola i Skolverkets arbete med att utveckla och införa digitala nationella prov till 2022. Målet är mer användarvänliga och rättssäkra prov..

Kristianstadsbladet - 23 okt 19 kl. 17:18

17-åring startar eget företag: Kunderna är rappare

Antalet elever på Furulundsskolan som det här läsåret har valt entreprenörskap är rekordstort. 90 av skolans elever kommer den närmaste tiden att fördelas på ett 30-tal UF-företag. Det stora intresset förklaras med skolans medvetna och fleråriga satsning på entreprenörskap..

Blekinge Läns tidning - 23 okt 19 kl. 12:48

Rekordstort intresse för entreprenörskap

Antalet elever på Furulundsskolan som det här läsåret har valt entreprenörskap är rekordstort. 90 av skolans elever kommer den närmaste tiden att fördelas på ett 30-tal UF-företag. Det stora intresset förklaras med skolans medvetna och fleråriga satsning på entreprenörskap..

Kristianstadsbladet - 04 okt 19 kl. 05:00

Gymnasieskola vill bli teknikcollege

Furulundsskolan har förhoppningar om att bli teknikcollege. Ansökan om startbidrag görs till Region Blekinge..

Kristianstadsbladet - 28 sep 19 kl. 09:00

Brynolf och Ljung showar på gymnasiedag

Som om dagen i sig inte vore nog har Furulundsskolan ett, eller rättare sagt tre, ess i rockärmen för att få årskurs niorna till ”Framtidsboosten”. Trollkarlarna Brynolf och Ljung och magikern Douglas Nordenbelt..

Blekinge Läns tidning - 24 sep 19 kl. 15:20

Framtidsboost inför gymnasievalet

Nu ska årskurs 9-eleverna väljer inriktning för sina stundande gymnasiestudier. Därför arrangerar Furulundsskolan en så kallad framtidsboost nästa onsdag..

Sydöstran - 27 nov 19 kl. 16:00

Furulundsskolan behöver mer plats – säljer av maskiner

Är du i behov av en svarv? Eller vad sägs om en fräs? Får du vardagen att gå ihop utan en däckbalanseringsmaskin?

Sydöstran - 12 aug 19 kl. 06:00

Körkortssatsning får en ny chans

Det blir en fortsatt satsning på körkortsutbildningen på Furulundsskolan. Det konstaterar gymnasie- och vuxenutbildningsnämndens ordförande Paul Andersson (M)..

Sydöstran - 05 nov 19 kl. 16:45

Furulundsskolan får nya hyresgäster

Kommunalförbundets administration flyttar från Sölvesborg till Bromölla. Under tiden som man letar efter lokal flyttar verksamheten tillfälligt in på Furulundsskolan..

Sydöstran - 31 okt 19 kl. 06:00

Furulundsskolan kan få ett nytt namn

Samstyret vill att en strategi ska tas fram för att öka Furulundsskolans attraktivitet. I strategin kan ingå ett nytt namn för skolan, men också ett aktivt marknadsföringsarbete. Målet ska vara att öka antalet sökanden från Sölvesborg och Bromölla till Furulundsskolan..

Blekinge Läns tidning - 01 jul 19 kl. 08:41

Lista: De kom in på gymnasiet i Sölvesborg

Nu börjar antagningarna till gymnasierna i Blekinge strömma in. Här är listan över alla elever som antagits till nationella programmen på Furulundsskolan i Sölvesborg..

Kristianstadsbladet - 28 jun 19 kl. 08:00

Klart: Utbildning flyttar till grannkommunen

Vuxenutbildningen flyttar från Bromölla till Sölvesborg. Det är nu klart efter att kommunförbundet tagit sitt beslut. Samtidigt flyttar gymnasiesärskolan från TLC till Furulundsskolan..

Blekinge Läns tidning - 28 jun 19 kl. 08:00

Klart: Utbildning flyttar till grannkommunen

Vuxenutbildningen flyttar från Bromölla till Sölvesborg. Det är nu klart efter att kommunförbundet tagit sitt beslut. Samtidigt flyttar gymnasiesärskolan från TLC till Furulundsskolan..

Blekinge Läns tidning - 19 jun 19 kl. 10:57

Rekord i antalet UF-företag

I år slogs det rekord i Blekinge när 82 elever på Furulundsskolan bedrev UF-företag. Lärarna fick diplom och stipendier för sina insatser. - Vi brinner för det här och det är kul att någon annan ser det, säger Lotta Dahlin, lärare på Furulundsskolan..

Sydöstran - 20 jun 19 kl. 06:00

Sölvesborg har högst andel UF-företagare i Blekinge.

Sölvesborg har högst andel UF-företagare i Blekinge. Tre eldsjälar på Furulundsskolan fick därför ta emot stipendium för sitt arbete. – Vi brinner för det här, säger läraren Lotta Dahlin..

Kristianstadsbladet - 19 jun 19 kl. 19:30

Gymnasieskolans lärare prisas för UF-uppgång – UF-företagandet ökade med en tredjedel

82 elever på Furulundsskolan drev UF-företag under 2019. Det är en ökning med 34 procent. Nu prisas tre lärare för sitt UF-jobb..

Kristianstadsbladet - 18 jun 19 kl. 10:00

50 år sedan de slutade skolan

1969 tog klass 3:3a realexamen på Furulundsskolan. 50 år senare samlades delar av klassen på nytt..

Sydöstran - 18 jun 19 kl. 08:41

Klasskamrater firade 50-årsjubileum

En klass som tog realexamen på Furulundsskolan i Sölvesborg den 23 maj 1969 återträffades nyligen..

Kristianstadsbladet - 13 jun 19 kl. 16:15

Så fördelades stipendierna...

Studenterna på Furulundsskolan har under torsdagen sjungit sig hesa. En del av dem kan även jubla sig hesa då de tilldelas ett stipendium..

Blekinge Läns tidning - 13 jun 19 kl. 16:15

Så fördelades stipendierna...

Studenterna på Furulundsskolan har under torsdagen sjungit sig hesa. En del av dem kan även jubla sig hesa då de tilldelas ett stipendium..

Blekinge Läns tidning - 13 jun 19 kl. 14:00

BILDEXTRA 15.00: Furulundskolans studenter springer ut

Idag sparkas studenterna ut från Furulundsskolan i Sölvesborg efter många år i skolan. BLT:s fotograf Bo Åkesson är på plats från kl 15.00..

Kristianstadsbladet - 13 jun 19 kl. 14:00

BILDEXTRA 15.00: Furulundskolans studenter springer ut

Idag sparkas studenterna ut från Furulundsskolan i Sölvesborg efter många år i skolan. BLT:s fotograf Bo Åkesson är på plats från kl 15.00..

Länstidningen i Jämtland - 29 maj 19 kl. 12:00

Unga lär sig om sin egen hembygd i skolan – vill visa hur mycket som egentligen finns

Under senaste veckan har eleverna på Furulundsskolan i Lillhärdal gått på djupet i sin egen....

Kristianstadsbladet - 13 maj 19 kl. 18:00

De kämpade sig igenom tuff hinderbana – ”eleverna är hjältar”

Hinderbanan Toughest avgjordes i Malmö i helgen med 6 500 deltagare. Eleverna på kursen Idrott och Hälsa 2 på Furulundsskolan antog utmaningen med läraren Therese Löfgren..


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.