Friskolejätten

Monday, 01 March, 11:21

Nyheter om Friskolejätten

Sortering: Relevans | Senaste
DI - 31 jan 20 kl. 22:00

Jonas Sjöstedt till attack mot friskolejätten: ”Parasiter”

Friskolekoncernen Academedia rusade tvåsiffrigt på börsen efter sin rapport under fredagen, till glädje för bolagets….

DI - 24 nov 17 kl. 11:40

Kunskapsskolan får regeringshjälp att expandera i Indien

Samtidigt som regeringen tar fram den lagstiftning som ska strypa vinsterna i välfärden fortsätter den att hjälpa sektorn att expandera i utlandet. Kunskapsskolan har slutit ett avtal med Indien där Friskolejätten växer så det knakar..

DI - 27 maj 16 kl. 09:43

Academedia till börsen igen

Friskolejätten Academedia ska börsnoteras igen..

Expressen - 01 jun 16 kl. 09:55

Aktier i Academedia lockar skolpersonal

Det privata utbildningsföretaget Academedia, är på väg att börsnoteras. Sedan beskedet har Friskolejätten blivit nedringd med frågor från lärare och rektorer som vill vara med på klippet, skriver Di. – Alla handlar om erbjudandet till medarbetarna: ”när får jag köpa, hur gör jag eller hur många aktier får jag köpa?

PrivataAffärer - 30 maj 16 kl. 06:26

Hernhag: Tjäna pengar på skolan inget nytt

Att Friskolejätten Academedia är på väg till börsen rör upp starka känslor. Frågan om bolag ska får tjäna pengar på skolan eller inte är omtvistad. Men faktum är att många företag indirekt tjänar på skolan utan att någon klagar, skriver Privata....

DN - 12 jan 16 kl. 10:19

Academedia etablerar sig i Tyskland


Den svenska Friskolejätten Academedia etablerar sig i Tyskland. Från och med januari driver de sju förskolor i München. Nu kastar man blickarna mot Frankrike, samtidigt som planerna på en börsnotering fortsätter..

DI - 12 jan 16 kl. 10:51

Academedia går in i Tyskland

Friskolejätten Academedia vill erövra den tyska förskolemarknaden. I ett första steg köper företaget en tysk förskola i München. Men några besked om den planerade börsnoteringen ger inte Academedia..

SvD - 03 apr 14 kl. 08:19

Elevernas skolpeng blir vinst till riskkapitalbolag

Friskolejätten Academedia säger att de inte tar ut någon vinst. Men bolaget tar årligen ut flera hundra miljoner kronor av elevernas skolpeng - utan att beskatta vinsten. ”Ett hot mot svenskt skatteunderlag”, säger Börje Noring på Skatteverket till Aftonbladet , som har granskat verksamheten..

SvD - 03 apr 14 kl. 08:19

Elevernas skolpeng blir vinst till riskkapitalbolag

Friskolejätten Academedia säger att de inte tar ut någon vinst. Men bolaget tar årligen ut flera hundra miljoner kronor av elevernas skolpeng - utan att beskatta vinsten. ”Ett hot mot svenskt skatteunderlag”, säger Börje Noring på Skatteverket till Aftonbladet , som har granskat verksamheten..

Expressen - 30 aug 17 kl. 09:11

Friskolejätten lämnar ingen aktieutdelning

Friskolejätten Academedia redovisar ett rörelseresultat på 615 miljoner kronor för helåret – men lämnar ingen utdelning till aktieägarna. – Tillväxten i AcadeMedia är fortsatt god i alla segment, säger vd och koncernchef Marcus Strömberg i en kommentar. .

Sydsvenskan - 15 jul 16 kl. 08:01

Föräldrauppror mot friskolejätte

Beskedet att Håslövs byaskola stänger har startat ett föräldrauppror. Nu anmäls Friskolejätten Norlandia till Skolinspektionen och Skolverket..

PrivataAffärer - 27 maj 16 kl. 11:44

Friskolejätte till börsen - ministern rasar

Utbildningsjätten Academedia tänker notera bolagets aktier på Nasdaq Stockholm. Gymnasieminister Aida Hadzialic är kritisk mot beslutet....


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.