Friidrott

Saturday, 24 September, 22:53

Nyheter om Friidrott

Sortering: Relevans | Senaste
YLE - 03 sep 16 kl. 16:06

Poängställningen i Sverigekampen – gren för gren

Sverigekampen i Friidrott pågår under dagarna två i Tammerfors. Här hittar ni poängfördelningen från samtliga grenar. Landskampen tjuvstartade på fredagen med herrarnas stav och där tog Finland en trippelseger.

ÖstersundsPosten - 03 sep 16 kl. 16:11

Se bilderna från Norrlandsmästerskapen i Krokom här

Under helgen avgörs Norrlandsmästerskapen i Friidrott i Krokom. Se bilderna från lördagens tävlingar här!.

Länstidningen i Jämtland - 03 sep 16 kl. 16:11

Se bilderna från Norrlandsmästerskapen i Krokom här

Under helgen avgörs Norrlandsmästerskapen i Friidrott i Krokom. Se bilderna från lördagens tävlingar här!.

Nyan - 18 aug 16 kl. 07:24

Rekordtrupp till ungdoms-FM

Friidrott. Till helgen avgörs ungdoms-FM i Friidrott.

Då skickar IF Åland sin största trupp på 2000-talet.

YLE - 02 sep 16 kl. 18:51

Finland rivstartade Sverigekampen – Salomäki slutar, veteranen Westö fortsätter

Det blev en 15–7-poängseger för Finland när Sverigekampen i Friidrott tjuvstartade med herrarnas stavhopp framför en storpublik på Tammerfors torg. Någon vidare högklassig tävling bjöds den vältaliga publiken inte på i Tammerfors sensommarsolsken, då endast Finlands Tomas Wecksten nådde över fem meter (520). Hemmanationen tog dock en väntat klar vinst.

YLE - 16 aug 16 kl. 08:35

Söderberg tänker inte på medalj – "Fokuserar på min egen prestation"

David Söderberg går in i OS-släggkvalet på onsdag med tre raka internationella topp åtta-placeringar i bakfickan. Om han får ut allt kan till och med medalj vara möjlig för Vöråbjässen. Allt har ändå inte gått helt enligt planerna, så formen är kanske ett litet frågetecken.

YLE - 01 sep 16 kl. 09:08

Förbundspennan: Idrott över grengränserna

Den finlandssvenska idrottens SISU-läger siktar på att ge uthållighetsidrottana nytta, fördelar och insikter över grengränserna. Åtminstone enligt FSO:s verksamhetsledare Tarja Krum framstår projektet som en succé. Förra veckoslutet ordnades det här årets tredje SISU-lägerveckoslut.

Blekinge Läns tidning - 01 sep 16 kl. 12:29

Globen-gala ställs in

När svensk Friidrott saknar riktigt stora stjärnor kan det vara svårt att få sponsorer och publik till tävlingarna. Det blir ingen gala i Globen nästa år eftersom det saknas en huvudsponsor. Tävlingen som arrangerats årligen sedan 1990 har gått med förlust de två senaste åren.

YLE - 24 aug 16 kl. 15:21

Förbundspennan: Varifrån kommer våra idrottare?

FSI:s enhetschef Kristian Forsell skriver i förbundspennan att idrotten fallit i glömska och att den borde föras närmare föreningarna. Jag tänker, (nej, jag kommer inte att kritisera eller kräva att någon skall avgå) att vi har mycket att göra inom idrotten men också att vi redan gör väldigt mycket. Detta syns nationellt i en bredd som inte motsvarar vårt procentuella mandat som finlandssvenska och tvåspråkiga föreningar/aktörer.

ÖstersundsPosten - 02 sep 16 kl. 07:00

Norrlandsmästerskapen i friidrott går i Krokom i helgen: "Här brukar det alltid bjudas på bra resultat"

Trots att Norrlandsmästerskapen krockar med Finnkampen så väntas 810 starter i NM som går i Krokom i helgen. – Vi tappar ju lite folk men det brukar ändå bli rätt många, säger Gunilla Löthagen Sjölund, ordförande i Jämtland-Härjedalens Friidrottsförbund..

Länstidningen i Jämtland - 02 sep 16 kl. 07:00

Norrlandsmästerskapen i friidrott går i Krokom i helgen: "Här brukar det alltid bjudas på bra resultat"

Trots att Norrlandsmästerskapen krockar med Finnkampen så väntas 810 starter i NM som går i Krokom i helgen. – Vi tappar ju lite folk men det brukar ändå bli rätt många, säger Gunilla Löthagen Sjölund, ordförande i Jämtland-Härjedalens Friidrottsförbund..

YLE - 30 aug 16 kl. 15:09

Nya konstgräset i Ekenäs: Fotbollsfolket nöjda, friidrottarna tveksamma

Fotbollsmänniskor i Ekenäs verkar vara rätt nöjda med det nya konstgräset på Centrumplan i Ekenäs. Friidrottarna är kanske lite mera tveksamma. Underlaget på fotbollsarenan på Centrumplan i Ekenäs har debatterats flera gånger.

DN - 01 sep 16 kl. 21:19

”Årets roligaste tävling”


Hon är årets stjärnskott inom svensk Friidrott och fick sitt stora genombrott under OS i Rio de Janeiro. Nu dubblerar hon och springer 800 meter och 1500 meter i Tammerfors. – Jag brukar säga att det är årets roligaste tävling, säger Lovisa Lindh om helgens Finnkamp..

DN - 01 sep 16 kl. 21:19

Stjärnskottet: Finnkampen är årets roligaste tävling


Hon är årets stjärnskott inom svensk Friidrott och fick sitt stora genombrott under OS i Rio de Janeiro. Nu dubblerar hon och springer 800 meter och 1500 meter i Tammerfors. – Jag brukar säga att det är årets roligaste tävling, säger Lovisa Lindh om helgens Finnkamp..

YLE - 21 aug 16 kl. 10:08

Sämsta OS-resultatet någonsin – se hur alla finländare klarade sig

Trots att en tävlingsdag av OS i Rio ännu återstår har alla finländare gjort sitt. Se samtliga blåvita resultat från de historiskt dåliga sommarspelen här! OS i Rio blev ett resultatmässigt magplask för den blåvita truppen.

UNT - 01 sep 16 kl. 12:29

Globen-gala ställs in

När svensk Friidrott saknar riktigt stora stjärnor kan det vara svårt att få sponsorer och publik till tävlingarna..

YLE - 01 sep 16 kl. 07:42

Dyster statistik inför helgen - "Turpaan tulee"

"Det finns tre sorters lögn: lögn, förbannad lögn och statistik" Så lyder en bevingad fras som de finska Friidrottarna säkerligen kommer att ty sig till inför veckoslutets landskamp mot Sverige. På pappret är utgångsläget allt annat än ljus för de blåvita. Det är det svenska Friidrottsförbundet som på sin webbplats slår fast att Sverige kommer att vinna både damernas och herrarnas landskamp i Tammerfors.

YLE - 16 aug 16 kl. 22:19

Sandblom går för nytt rekord med fjärilar i magen – ”måste köra mitt eget race”

På torsdag eftermiddag gäller det. Då ska Hangö IK:s Linda Sandblom ta sig till höjdfinal i Rio med en ny finländsk rekordnotering. Jag måste bara köra mitt eget race och strunta i allt annat, säger Sandblom till Yle Sporten.

YLE - 29 aug 16 kl. 13:24

22 SFI:are tävlar i Sverigekampen – här är Finlands trupp

Inkommande veckoslut går Sverigekampen i Friidrott av stapeln i Tammerfors. 22 SFI:are kommer att tävla för Finland. Friidrottssäsongen kulminerar i Tammerfors då Finland och Sverige möts i den årliga landskampen.

YLE - 19 aug 16 kl. 14:57

Därför är Usain Bolt så överlägsen

Vad är det som gör Usain Bolt så otroligt överlägsen? Han är avslappnad, men fokuserad. Snabb, men ändå ser allt ut att gå så lätt.

Expressen - 17 jul 16 kl. 16:39

Bianca Salming är redo för junior–VM

Sverige åker till junior-VM i Friidrott med en av sina starkaste trupper på länge. Sjukamparen Bianca Salming gör sin första tävling på juniornivå, och har som målsättning att komma hem med en medalj. – Jag hoppas att den där perfekta tävlingen kommer i JVM, säger hon..

Expressen - 05 aug 16 kl. 14:31

"Låg i fosterställning på golvet och grät"

På ytan såg Carolina Klüft nästan alltid glad ut under sin framgångsrika Friidrottskarriär. Men i radioprogrammet Sommar i P1 öppnar hon upp sig om att det har funnits tillfällen när även hon har mått dåligt. – Jag låg på badrumsgolvet i fosterställning och grät och kände att jag aldrig skulle kunna resa mig igen, säger hon om sin känsla efter att ha läst en krönika där någon kallade henne patetisk och skrev att hon borde sluta med Friidrott.

YLE - 29 aug 16 kl. 14:11

Svenska höjdstjärnan plockar ner ribban för gott – "Kroppen orkar inte mer"

Sverigekampen och därefter en inomhussäsong till. Sedan räcker det för den svenska höjdhoppsstjärnan Emma Green. 31-åriga Green tog sig sensationellt upp på pallen under Friidrotts-VM i Helsingfors 2005 då det blev ett brons.

Nya Wermlands Tidningen - 07 sep 16 kl. 06:00

IFK friidrott trea i Värmlandsserien

IFK Friidrott vann Värmlandsserien både 2014 och 2015. I år kom klubben på tredje plats.– Det berodde nog på att vi hade lite tunn trupp till Säffle.

YLE - 28 aug 16 kl. 09:40

Finland mot Sverige i Tammerfors

Friidrottssäsongen 2016 har varit fullspäckad med både EM och OS på programmet. Säsongen avslutas som vanligt med Sverigekampen, men för ovanlighetens skull avslutas den inte i Helsingfors. Säsongen kulminerar med den traditionella Friidrottslandskampen mellan de finska och svenska idrottarna.

Nyan - 23 aug 16 kl. 09:36

Åländsk medaljsuccé på FM

Friidrott. Det talades om två stora åländska medaljchanser på förhand.

När Maria Söderlund ordnade en tredje pallplats för IF Åland brast det för hennes tränare.

YLE - 11 aug 16 kl. 18:49

Sandra Eriksson: "Jag vet att jag är i skick, nu handlar det mest om att våga"

Det var en lugn och harmonisk Sandra Eriksson som mötte pressen i Rio de Janeiro, två dagar innan karriärens andra OS-start. Hon är väl medveten om att det krävs ett av hennes livs bästa lopp på 3000 meter hinder bara för att ta en plats i finalen. Sandra Eriksson i ett nötskal 27 år gammal, hemma från Nykarleby men löper numera för IK Falken gör sitt andra OS, medverkade i kvalet också vid OS i London har deltagit i två Friidrotts-EM och fyra Friidrotts-VM bosatt i Sverige sen tre år tillbaka personligt rekord på 3000 meter hinder: 9.

Skånskan - 26 aug 16 kl. 22:34

Kanonstart för MAI – guld och brons i SM

Stockholm Marinda Petersson guld i slägga och Austin Hamilton brons på 100 meter. SM-dagarna i Friidrott kunde inte ha börjat så mycket bättre för Malmö AI än vad fredagens tävlingar gjorde.Marinda Petersson blev den förste guldvinnaren på Sollentunavallen efter en serie där hon presterade tävlingens fyra längsta kast.

Nya Wermlands Tidningen - 12 aug 16 kl. 06:00

SM-guld för Simon i comebacken

Helgens SM-tävlingar i Friidrott bjöd på stora framgångar för familjen Karlén.I lördags vann lillasyster Kaiza guld i längdhopp i F19-klassen, och i söndags var det storebror Simons tur att få kliva upp överst på prispallen efter trestegstävlingen i H22-klassen.– Det känns jäkligt ”gôtt” faktiskt, konstaterar Simon, som tävlar för IF Göta..

YLE - 18 aug 16 kl. 04:05

Ingen finländare över kvalgränsen i spjut – Ruuskanen till final

Spjutkvalet blev ingen blåvit höjdare. Både Tero Pitkämäki och Ari Mannio har gjort sitt i Rio. Antti Ruuskanen tog sig till final med resultatet 82,20.

Nya Wermlands Tidningen - 26 aug 16 kl. 21:31

Amb och Marmbrandt tog SM-guld

Det blev dubbla lokala SM-guld i Friidrott på fredagskvällen. Först tog Malin Marmbrandt, tidigare Enköpings AI, guld i tresteg och lite senare tog Bålstas Kim Amb ett nytt guld i spjut..

Expressen - 25 aug 16 kl. 22:13

OS-guldvinnaren snabbast i Lausanne

Friidrott. Fyra dagar efter OS-avslutningen var Friidrottarna inte riktigt på topp när det var dags för Diamond League-galan i Lausanne på torsdagskvällen. Men jamaicanskan Elaine Thompson, trefaldig medaljör i Rio de Janeiro, imponerade på 100 meter..

Trelleborgs Allehanda - 26 aug 16 kl. 03:00

Nilsson laddar för sex lopp på tre dagar

Sex lopp på tre dagar väntar för Pernilla Nilsson. I alla fall om sprintern går till final på både 100 och 200 meter. På fredagen inleds SM i Friidrott i Sollentuna..

Nya Wermlands Tidningen - 25 aug 16 kl. 11:06

Allmänhetens friidrott

Under september provar kommunen att ha Sannavallens idrottsplats öppen för allmänheten en gång i veckan. Fungerar det bra kan det komma att bli förlängt..

YLE - 09 aug 16 kl. 11:26

"Härligt att vara tillbaka på sportplan"

Haiju Silén, som representerar VIS, vann senaste veckoslut brons vid veteran-FM. Hennes gren är länghopp och hon tävlar i klassen damer 50 år. Veteran-FM i Friidrott arrangeras för damer och herrar från trettiofem upp till nittio år.

SmålandsPosten - 23 aug 16 kl. 22:54

Emil Carlsson slog nytt Smålandsrekord i stav

De yttre förutsättningarna var näst intill perfekta, med sol, lagom värme och svag vind, när Smålandsspelen i Friidrott avgjordes på Värendsvallen i Växjö på måndagskvällen..

YLE - 23 aug 16 kl. 11:39

Sportmagasinet: Magplask eller för höga förväntningar?

OS i Rio de Janeiro on över och kritiken mot den finländska toppidrotten och toppidrottarna har inte låtit vänta på sig. Samtidigt glöms många goda prestationer bort, när framgången enbart mäts i medaljer. Sett till antalet medaljer var OS i Rio en besvikelse, ett magplask och historiskt sett de sämsta resultatet någonsin.

YLE - 18 aug 16 kl. 04:00

OS-klockan, dag 13: Mikkonen och Sandblom inleder OS

Damernas dag vid OS i Rio de Janeiro, Suvi Mikkonen och Linda Sandblom inleder sina OS-äventyr medan golfduon Wikström-Tamminen spelar vidare från skapligt utgångsläge. Rekordfattigt med finska blåvita insatser, men ändå en hel del att hålla koll på i OS-klockan. Börjandes klockan...

YLE - 21 aug 16 kl. 04:49

Söndagens program i Rio

Den sista OS-dagen i Rio de Janeiro bjuder på en hel del finaler. Bland annat i basket, handboll och volleyboll. Dagens finländare:
Samtliga finländare har tävlat färdigt i OS.

YLE - 20 aug 16 kl. 04:59

Lördagens program i Rio

Den femtonde tävlingsdagen i Rio de Janerio bjuder bland annat på herrarnas spjutfinal med Antti Ruuskanen. För Ursula Wikström och Noora Tamminen väntar den sista rundan i OS-golfen. Dagens finländare:
Noora Tamminen (13.


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.