Fredrik Reinfeldt

Tuesday, 17 July, 07:16

Nyheter om Fredrik Reinfeldt

Sortering: Relevans | Senaste
DN - 24 jun 18 kl. 16:00

Margit Silberstein: Visst fick Sverigedemokraterna inflytande

KOLUMNEN. Margit Silberstein är journalist och fristående kolumnist i Dagens Nyheter. Hon har tidigare varit inrikespolitisk kommentator i SVT.

Skånskan - 18 jun 18 kl. 17:21

Livslögn som barhäng

SCEN
Don’t worry, be happy
På scen: Fredrik Gunnarson och Tim Dahlberg
Regissör: Fredrik Gunnarson
Manus: Jörgen Dahlqvist
Scen: Bjärnum stadsteater söndagen den 17 juni 2018Scen/recension Ute i den ljumma kvällen möter skådespelaren/teaterdirektören Fredrik Gunnarson med en gladlynthet som synkas med den mjuka midsommargrönskan runt hans skapelse Bjärnum stadsteater.
Men inne i teaterdunklet ska snart spelas upp ett möte mellan en man och den lögn som torpederat hans förflutna. Där har Fredrik kastat lantisattributen och bytt till en urban skepnad.

DI - 07 jun 18 kl. 19:30

Tobias Wikström: Näringslivet kan inte göra polisens jobb

LEDARE. Det räcker inte med fler poliser för att trygghet ska uppnås. Den inställningen genomsyrar slutrapporten från Trygghetskommissionen, som har letts av Fredrik Reinfeldt..

Politologerna - 07 jun 18 kl. 13:34

Löfven vs historien

Det finns en märklighet att rapportera. De flesta nyckelindikatorer som statsvetare använder i sina modeller för att förklara regeringsöverlevnad och stöd för sittande regeringar pekar tydligt i positiv riktning när det gäller fallet regeringen Löfven. SOM-institutets tidsserier skvallrar om att synen på den svenska ekonomin blivit klart mer positivt; en opinionsövervikt uppfattar sedan hösten 2017 den svenska ekonomin som bättre.

GöteborgsPosten - 07 jun 18 kl. 16:43

Hans Hoff fick besked kring KU-anmälan

Den halländske riksdagsledamoten Hans Hoff (S) KU-anmälde den förra regeringen och Fredrik Reinfeldt för sin inblandning i säkerhetshaveriet med Transportstyrelsen. Nu har resultatet KU:s granskning presenterats..

DN - 07 jun 18 kl. 17:23

Reinfeldt om ny rapport: ”Vi använder begreppet livskvalitetsbrott”

Den förra statsministern Fredrik Reinfeldt riktar kritik mot polisens arbetssätt i utsatta områden.  På torsdagen presenterade han en modell för att öka tryggheten i utsatta områden. – Svensk polis låter straffvärdet styra arbetet – vi säger tvärtom, säger Fredrik Reinfeldt..

Jönköpingsnytt - 08 maj 18 kl. 14:47

Efter politiken - här är Reinfeldts nya liv

Han har lämnat partipolitiken för ett liv som egen företagare. På tisdagen var Fredrik Reinfeldt på besök i Jönköping, där han föreläste inför 150 personer.
.

Världen Idag - 23 apr 18 kl. 00:00

Så får vi en hållbar invandringspolitik

De flesta svenskar har en i grunden positiv syn på människor från andra länder och kulturer. Främlingsfientlighet är visserligen ett problem även i vårt land, men öppet rasistiska uttalanden är – med rätta – svåra att komma undan med. Sverige har därtill en lång tradition av generös invandringspolitik.

Expressen - 18 maj 18 kl. 13:02

Anders Borg ville strama åt migrationen – Reinfeldt sa nej

Anders Borg ville ha en stramare migrationspolitik redan när alliansen hade regeringsmakten – men fick kalla handen från Fredrik Reinfeldt. Det säger han till Jörgen Huitfeldt i Kvartals "Fredagspodd". – Finansministrar får alltid ge vika när partiledare och statministrar bestämmer.

DI - 10 apr 18 kl. 19:30

Lotta Engzell-Larsson: Anders Borg bör vara återhållsam

Det tog Moderaterna tre år att reparera den skada som Anders Borg och Fredrik Reinfeldt tillfogade partiet när båda avgick valnatten 2014..

Västerbottens Folkblad - 30 maj 18 kl. 18:07

[PLUS] Reinfeldt besökte Mötesplats Lycksele

Under onsdagen besökte den före detta statsministern Fredrik Reinfeldt (M) Lycksele. Han....

Expressen - 24 maj 18 kl. 14:50

Roberta Alenius besked till Reinfeldt: ”Är för mycket R”

Gnistorna flög efter att Roberta Alenius jobbat som Fredrik Reinfeldt pressekreterare.Paret har i dag en dotter – men när Alenius fick frågan om giftermål passade hon på att ge sin sambo en skämtsam pik.– Det blir inget Reinfeldt.

LV - 30 mar 18 kl. 16:00

Pension? Ja men gärna ett jobb istället

Nu hakar kommunen på den trend som till viss del startades av Fredrik Reinfeldt som innebär att man ska jobba kvar så länge det går och inte hoppa av vid 65 år fyllda. Redan i höstas fick HR-direktören i uppdrag att presentera förslag på hur kommunen som arbetsgivare kan främja anställning efter 67 år..

GöteborgsPosten - 18 feb 18 kl. 17:40

Eksvärd: Sverigedemokraternas retorik behöver inte funka för ditt parti

Den 8:e juli 2014 sitter en glad Fredrik Reinfeldt på en sten i solen. Platsen är Visby och han ger sina synpunkter på det faktum att Donald Trumps retorik vinner framgång i USA..

Skånskan - 24 mar 18 kl. 14:00

Endast profet i sin egen stad

Hur viktig är partiledaren för den upplevda regeringsdugligheten? Det kan man fundera på efter DN/Ipsos undersökning om uppfattningen av partiledarna.
Ulf Kristersson har tagit igen en del sedan Anna Kinberg Batra nådde sin bottennotering.

Expressen - 07 mar 18 kl. 12:52

Ullared-profilen blev årets Falkenbergare

Gekås nygamla vd Boris Lennerhov blir Årets Falkenbergare. Det presenterade förre statsministern Fredrik Reinfeldt under Näringslivsdagen i Falkenberg, skriver P4 Halland. .

Expressen - 28 jan 18 kl. 14:40

Axén Olin redo för riksdagen: "Vi behöver företrädare som gått igenom kriser"

ROOS MÖTER Hoten blev grövre, mejlen rasade, hjärtat rusade och vinet var självmedicinering. Stockholms populäraste politiker och Moderaternas framtidsnamn försvann utan att dåvarande statsministern Fredrik Reinfeldt hörde av sig.  Tio år senare konstaterar Kristina Axén Olin att den politiska miljön har blivit ännu råare, men hon kastar sig rakt in i elden ändå – för medborgarnas skull.

GöteborgsPosten - 08 mar 18 kl. 07:54

Stort intresse för Näringslivsdagen

Nu är Näringslivsdagen i Falkenberg igång. På plats finns bland annat Fredrik Reinfeldt, Klas Hallberg och Frida Boisen. HN är också på plats och bevakar eventet..

GöteborgsPosten - 07 mar 18 kl. 15:43

Vem riskerar att slås ut i nästa lågkonjunktur?

Ekonomi. Arbetslösheten är nu över 20 procent. Men, inte för ”etniska svenskar mitt i livet”, som Fredrik Reinfeldt en gång uttryckte det..

GöteborgsPosten - 21 jan 18 kl. 11:22

Jan och Kicki "öppnade sina hjärtan" – livet slogs i spillror

I augusti 2014 uppmanade Fredrik Reinfeldt svenskarna att "öppna sina hjärtan" med anledning av den stora flyktingvågen. Jan Mannheimer och Christina Wahlström bestämde sig för att hjälpa till. Drygt tre år senare ska flera av killarna de tog emot utvisas – och deras tillvaro har slagits i spillror.

Västerbottens Folkblad - 25 apr 18 kl. 15:41

Klart: Reinfeldt till Lycksele

Förre statsministern Fredrik Reinfeldt kommer till inlandet. Han blir huvudtalare vid Mötesplats Lycksele. Han kommer tala om regional utveckling, digitalisering, utveckling i Sverige och ledarskap i en föränderlig värld.

DI - 04 feb 18 kl. 18:58

Höga krav på ny M-regering: "Det skulle bli lättare att andas"

Moderaternas nya mer näringslivsvänliga retorik skapar höga förväntningar i företagar-Sverige. Nu hoppas man att Ulf Kristersson ska göra det Fredrik Reinfeldt aldrig gjorde och driva igenom en rad företagsvänliga reformer, med sänkta marginalskatter och uppluckrad arbetsrätt högt upp på önskelistan..

DI - 05 feb 18 kl. 16:50

Ylva Johansson: Gammel-moderaterna är tillbaka

Moderaterna har nu definitivt begravt all den förnyelse av partiet som Fredrik Reinfeldt drev igenom. Det säger arbetsmarknadsminister Ylva Johansson (S) efter M-beskedet att las ska reformeras.   ”Nu är de gamla Moderaterna tillbaka”, säger hon..

Världen Idag - 19 jan 18 kl. 00:00

Tre viktiga faktorer i migrationsdebatten

En företagsledare som gjort missbedömningar i den storleksordning som våra politiker gjort de senaste åren – i frågor om migration, integration, kriminalitet och försvar – hade snabbt och osentimentalt fått sparken. I politikens värld gäller dock andra villkor och ansvarsutkrävandet är mera diffust. Inte minst när både höger- och vänstersidan är medskyldiga.

GöteborgsPosten - 03 jan 18 kl. 05:00

Sandström: Lita på väljarna - våga prioritera

Det är farligt när ansvarstagande partier låter som demagoger och väjer från de svåra valen och prioriteringarna, skriver gästskribent Mikael Sandström som är chefsekonom på TCO. Sandström är ekonomie doktor i nationalekonomi och var statssekreterare hos Fredrik Reinfeldt 2006-2014..

Expressen - 08 jan 18 kl. 08:50

Kristersson vill få fler att jobba till 75: "Rätt signal"

Ulf Kristersson upprepar Fredrik Reinfeldts devis om att fler ska jobba längre. Alla bör också vara beredda på att som äldre byta karriär.
Det säger M-ledaren till Aftonbladet.

Dalarnas tidningar - 08 jan 18 kl. 17:15

Ledare: Efter kappvändningen i flyktingfrågan talar alla partier nu om "trygghet"

Valdebatt 2014: Ledarna för de etablerade partierna sluter upp bakom varandra. Sverige ska vara ett öppet land, understryker statsminister Fredrik Reinfeldt (M), oppositionsledaren Stefan Löfven (....

The Local - 22 dec 17 kl. 14:32

'Donald Trump is like a teenage boy who always has to answer with more testosterone'

Nuclear war as a result of North Korea's actions is a genuine possibility, and Donald Trump isn't helping, says Sweden's former Prime Minister Fredrik Reinfeldt..

DN - 10 apr 18 kl. 15:08

S-minister: Reinfeldt ville ha mig i regeringen

Anna Ekström (S), gymnasieminister i Stefan Löfvens regering, bekräftar nu att hon erbjöds en statsrådspost av dåvarande moderatledaren Fredrik Reinfeldt 2006. – Jag blev skakis, säger Anna Ekström..

Expressen - 10 apr 18 kl. 10:46

Reinfeldt erbjöd Anna Ekström ministerjobb

Gymnasieminister Anna Ekström (S) bekräftar att hon blev tillfrågad av förre moderatledaren och statsministern Fredrik Reinfeldt att bli arbetsmarknadsminister i den första Alliansregeringen.– Jag har aldrig blivit så överrumplad, säger Anna Ekström..

YA - 10 apr 18 kl. 10:18

Reinfeldt erbjöd Anna Ekström ministerjobb

Gymnasieminister Anna Ekström (S) bekräftar att hon blev tillfrågad av förre moderatledaren och statsministern Fredrik Reinfeldt att bli arbetsmarknadsminister i den första Alliansregeringen. - Jag har aldrig blivit så överrumplad, säger Anna Ekström.(TT).

Blekinge Läns tidning - 10 apr 18 kl. 10:18

Reinfeldt erbjöd Anna Ekström ministerjobb

Gymnasieminister Anna Ekström (S) bekräftar att hon blev tillfrågad av förre moderatledaren och statsministern Fredrik Reinfeldt att bli arbetsmarknadsminister i den första Alliansregeringen. - Jag har aldrig blivit så överrumplad, säger Anna Ekström.(TT).

Sydsvenskan - 10 apr 18 kl. 10:18

Reinfeldt erbjöd Anna Ekström ministerjobb

Gymnasieminister Anna Ekström (S) bekräftar att hon blev tillfrågad av förre moderatledaren och statsministern Fredrik Reinfeldt att bli arbetsmarknadsminister i den första Alliansregeringen. – Jag har aldrig blivit så överrumplad, säger Anna Ekström. H.

DI - 10 apr 18 kl. 10:21

Ekström: Reinfeldt erbjöd mig ministerjobb

Gymnasieminister Anna Ekström (S) bekräftar att hon blev tillfrågad av förre moderatledaren och statsministern Fredrik Reinfeldt att bli arbetsmarknadsminister i den första Alliansregeringen. ”Jag har aldrig blivit så överrumplad”, säger Anna Ekström..

Helsingborgs Dagblad - 10 apr 18 kl. 10:18

Reinfeldt erbjöd Anna Ekström ministerjobb

Gymnasieminister Anna Ekström (S) bekräftar att hon blev tillfrågad av förre moderatledaren och statsministern Fredrik Reinfeldt att bli arbetsmarknadsminister i den första Alliansregeringen. – Jag har aldrig blivit så överrumplad, säger Anna Ekström. H.

SmålandsPosten - 10 apr 18 kl. 10:18

Reinfeldt erbjöd Anna Ekström ministerjobb

Gymnasieminister Anna Ekström (S) bekräftar att hon blev tillfrågad av förre moderatledaren och statsministern Fredrik Reinfeldt att bli arbetsmarknadsminister i den första Alliansregeringen. - Jag har aldrig blivit så överrumplad, säger Anna Ekström.(TT).


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.