Fredrik Reinfeldt

Saturday, 20 October, 06:31

Nyheter om Fredrik Reinfeldt

Sortering: Relevans | Senaste
Corren - 27 sep 18 kl. 18:00

Trendspaning av Fredrik Reinfeldt

Tidigare statsminister och partiledare för Moderaterna..

Skånskan - 25 sep 18 kl. 11:06

Kanske statsminister

Stefan Löfven har röstats bort som statsminister, men sitter som förväntat kvar under övergångsperioden. Det var en historisk första omröstning om statsministerposten, eftersom Fredrik Reinfeldt självmant valde att avgå på valnatten 2014. Tisdagens omröstning var därför den första efter regeländringen.

Nya Wermlands Tidningen - 24 sep 18 kl. 06:00

Hur blåste valvindarna?

Förlorade. Socialdemokraterna har inte vunnit den stora gruppen förvärvsarbetande medelklass i livspusselfasen. Den som Fredrik Reinfeldt sköt in sig på, säger Peter Santesson..

DN - 31 aug 18 kl. 17:18

Fredrik Reinfeldt har fortfarande rätt

Öppna era hjärtan, sa Fredrik Reinfeldt. Den formuleringen finns det anledning att hålla fast vid..

Expressen - 20 sep 18 kl. 17:04

Fredrik Reinfeldt: USA har fel synsätt

Donald Trumps USA försöker slippa ansvar i klimatfrågan. Det säger tidigare statsministern Fredrik Reinfeldt (M) efter en hållbarhetskonferens i Helsingborg.– Vi har en grupp som är rentav klimatförnekare, och som i nationalismens namn hävdar att det som görs multilateralt är ämnat att skada nationen.

DI - 07 sep 18 kl. 19:25

Arvid Åhlund: Köp inte domedagsretoriken

LEDARE. För en vecka sedan publicerade DN en intervju med Fredrik Reinfeldt, Sveriges populäraste statsminister i modern tid som på senare år blivit paria i delar av sitt eget parti..

DN - 13 sep 18 kl. 21:40

Valun: Så bra dragplåster är partiledarna för sitt parti

Jimmie Åkesson är det bästa ”dragplåstret” av alla partiledarna, visar SVT:s vallokalundersökning.  I de två föregående valen var Fredrik Reinfeldt etta på listan, en position som hans efterträdare långt ifrån lever upp till. .

Dalarnas tidningar - 06 sep 18 kl. 07:37

Valets stora frågor: Därför har DT bytt linje i den brännande klimatpolitiken

När ledarredaktionen intervjuade dåvarande statsminister Fredrik Reinfeldt i valrörelsen 2014....

DN - 13 aug 18 kl. 21:00

Anders Bolling: Europas stängda gränser kan bli ett historiskt misstag

För fyra år sedan höll dåvarande statsminister Fredrik Reinfeldt sitt Öppna era hjärtan-tal, som många menar avgjorde valet 2014. Och migration är i grunden en djupt mänsklig företeelse. Den går kanske att dämpa, men inte att stoppa, skriver Anders Bolling.

Expressen - 10 sep 18 kl. 16:08

Kinberg Batra nobbade Moderaternas valvaka

Flera tidigare partiledare från Moderaterna var på plats vid partiets valvaka på söndagskvällen – både Carl Bildt och Fredrik Reinfeldt gav sitt stöd till Ulf Kristersson. Men den senaste företrädaren Anna Kinberg Batra följde rösträkningen på annat håll..

Cornucopia - 01 sep 18 kl. 13:14

Ingvar Carlsson - siste statsminister som lämnade frivilligt?

Man kan säga mycket om våra statsministrar, men något som en värdig statsminister gör är lämna vidare frivilligt och inte avgå först när man blir bortröstad. Dagens politiker sätter dock antagligen makten och plånboken främst. Vår siste statsminister som lämnade vidare frivilligt var Ingvar Carlsson, och symptomatiskt var han kanske den siste någorlunda kompetente statsministern fostrad i en annan era och anda än dagens överutmanade kandidater.

DI - 01 sep 18 kl. 18:32

Fredrik Reinfeldt: ”Jag tror att det goda tar över”

Nationalismen och ”de mörka krafterna” kommer förmodligen att vinna fler segrar. Men till slut kommer pendeln svänga tillbaka och det goda ta över igen, säger förre statsministern och M-ledaren Fredrik Reinfeldt till Dagens Nyheter..

Politologerna - 23 aug 18 kl. 11:42

Snabbtänkt om statsministerkandidaterna

Det här är ett gästinlägg av JENNY MADESTAM, en kort text som fungerar som aptitretare inför släppet av boken ”Snabbtänkt — reflektioner från den svenska valrörelsen 2018”, en gratis nedladdningsbar rapport med resultat, analyser och reflektioner kring valet 2018. Mer än 80 forskare från 12 svenska lärosäten medverkar i projektet som leds av redaktörerna Lars Nord, Marie Grusell, Kajsa Falasca och Niklas Bolin. Läs mer om bokprojektet här.

Alingsås tidning - 24 aug 18 kl. 05:30

Löfven (S) sist ut på Vårgårda möte

I kväll, fredag, avslutas partiledarutfrågningarna i Tångahallen med statsminister Stefan Löfven (S). Precis som de tidigare sju ledarna för riksdagspartierna frågas han ut av Britta Hermansson och Robert Eriksson under Vårgårda Möte. Stefan Löfven föddes 1959 i Stockholm, men växte upp i Ådalen i Ångermanland.

Skånskan - 21 aug 18 kl. 14:00

Tillbaka till arbetslinjen

Alliansens partiledare presenterade sin integrationspolitik på det framgångsrika arbetsmarknadsprojektet Boost by FC Rosengård i bostadsområdet med samma namn, som verkar skrämma rikspolitiker så mycket. Kanske berodde det på platsen och att man var omgiven av utlandsfödda, men till och med Ulf Kristersson var sparsam med ”hårda tag”- retoriken. Eller så har Moderaterna insett att man inte får bilda någon regering om man sänker sina allianskamrater i kapplöpningen om att vara tuff i migrationsfrågan.

SmålandsPosten - 20 aug 18 kl. 04:00

En borgerlig M-garanti

Opinionssiffrorna är nedslående. Om det vore val idag skulle Moderaterna göra ett sämre val än 2014, när dåvarande partiledaren Fredrik Reinfeldt ansåg sig besegrad och avgick. Men Moderaternas valmanifest är en 44 sidor lång föraning om vad som går förlorat vid ett dåligt valresultat - inte bara för M utan för landet.

SmålandsPosten - 17 aug 18 kl. 04:00

Ingen kan ordna jobben

”Om man tittar på etniska svenskar mitt i livet så har vi mycket låg arbetslöshet”, sa dåvarande statsministern Fredrik Reinfeldt (M) år 2012. Det blev ett ramaskri. Hans dåvarande utmanare Stefan Löfven (S) anklagade Reinfeldt för att han ”pekade ut vissa grupper”.

Alingsås tidning - 17 aug 18 kl. 05:30

Kristersson (M) – ny i Tångahallen

I kväll är det dags för en av den här valrörelsens två nykomlingar att frågas ut vid Vårgårda möte i Tångahallen – Moderatledaren Ulf Kristersson. 54-årige Kristersson valdes till partiledare så sent som i höstas och tillträdde den 1 oktober 2017. Han är emellertid inte ny i politiken.

Dagens PS - 31 aug 18 kl. 11:42

Reinfeldt till attack mot Sverigebilden

Svartmålning av både politiker och medier, anser den före detta M-statsministern. ”Om man ständigt går på det spektakulära, det nyhetsdrivna, så förmedlar man till slut en sorts bild av att vi lever i ett laglöst land. Ett land styrt av gängkriminella som skjuter varandra.

Skånskan - 07 aug 18 kl. 14:00

Rutten intern kultur

Moderata ungdomsförbundet har problem med interna trakasserier och mobbning. Detta enligt flera vittnen. Personerna vittnar om att partiet inte utreder händelserna på ett rimligt sätt, utan lämnar de utsatta att värja sig mot trakasserier och ryktesspridning.

Skånskan - 01 aug 18 kl. 14:00

Tryggheten en viktig fråga för KD i valet

Kristdemokraten Göran Göransson, 67 år, är företagare, auktoriserad guide och lärare och bor på en gård utanför Löderup. Han kandiderar på plats ett på KD-listan. Hur länge har du varit politiskt aktiv?

Expressen - 01 aug 18 kl. 19:10

Fredrik Reinfeldt fortsätter att göra mångmiljonvinster

Den förre moderata statsministern Fredrik Reinfeldt fortsätter att göra mångmiljonvinster i sitt bolag Fredrik Reinfeldt AB.För 2017/2018 redovisade hans bolag en vinst efter finansnetto på 10,7 miljoner kronor – motsvarande nästan 900 000 kronor per månad.Totalt sedan den före detta statsministern startade sitt bolag för tre år sedan har hans bolag gjort sammanlagda vinster på drygt 37 miljoner kronor..

DI - 18 maj 18 kl. 13:52

Anders Borg: SD:s ledning har inte nazistiska rötter längre

Tidigare finansministern Anders Borg ville strama åt invandringspolitiken redan 2011 men fick nej av Fredrik Reinfeldt och övriga borgerliga partiledare, säger han i Kvartals Fredagsintervjun. Han säger också att SD förändrats och inte längre kan anses ha nazistiska rötter.  .

DI - 27 jun 18 kl. 19:30

Debatt: Så blir de utsatta områdena tryggare

DEBATT. Många svenskar upplever otrygghet när de vistas i offentliga miljöer. Så länge samhället inte arbetar mot samtliga orsaker bakom otryggheten är det inte heller realistiskt att förvänta sig att otryggheten minskar, skriver Trygghetskommissionens ordförande Fredrik Reinfeldt..

Corren - 02 jul 18 kl. 11:33

Ett hårt skott i foten

När Fredrik Reinfeldt gjorde moderaterna nya var en bärande tanke att man skulle lösa problem relevanta för människors vardag..

Expressen - 07 jun 18 kl. 07:08

Uppgifter: Löfvens regering prickas av KU

Stefan Löfvens regering, och även den tidigare med Fredrik Reinfeldt som chef, kommer att få hård kritik av KU i dag, enligt Aftonbladet.Kritiken gäller allvarliga risker för rikets säkerhet i samband med Transportstyrelsens IT-affär..

Expressen - 27 jun 18 kl. 23:18

Reinfeldt: Bekämpa klotter och fortkörning

Samhället måste återta de offentliga miljöerna – för att öka människors trygghet.Det skriver Fredrik Reinfeldt i en debattartikel i Dagens industri.Polisen måste bekämpa klotter och fortkörning, inte bara grövre brottslighet, anser den tidigare statsministern..

Dagens PS - 02 aug 18 kl. 08:45

Reinfeldt har skördat 37 miljoner kronor i vinst

Den tidigare M-statsministerns bolag är en guldgruva. Hans bolag, Fredrik Reinfeldt AB, gjorde en vinst efter finansnetto på 10,7 miljoner bara under 2017/2018. Det skriver Dina Pengar i Expressen, som konstaterar att det motsvarar en vinst på nästan 900.

DN - 24 jun 18 kl. 16:00

Margit Silberstein: Visst fick Sverigedemokraterna inflytande

KOLUMNEN. Margit Silberstein är journalist och fristående kolumnist i Dagens Nyheter. Hon har tidigare varit inrikespolitisk kommentator i SVT.

Skånskan - 18 jun 18 kl. 17:21

Livslögn som barhäng

SCEN
Don’t worry, be happy
På scen: Fredrik Gunnarson och Tim Dahlberg
Regissör: Fredrik Gunnarson
Manus: Jörgen Dahlqvist
Scen: Bjärnum stadsteater söndagen den 17 juni 2018Scen/recension Ute i den ljumma kvällen möter skådespelaren/teaterdirektören Fredrik Gunnarson med en gladlynthet som synkas med den mjuka midsommargrönskan runt hans skapelse Bjärnum stadsteater.
Men inne i teaterdunklet ska snart spelas upp ett möte mellan en man och den lögn som torpederat hans förflutna. Där har Fredrik kastat lantisattributen och bytt till en urban skepnad.

DI - 07 jun 18 kl. 19:30

Tobias Wikström: Näringslivet kan inte göra polisens jobb

LEDARE. Det räcker inte med fler poliser för att trygghet ska uppnås. Den inställningen genomsyrar slutrapporten från Trygghetskommissionen, som har letts av Fredrik Reinfeldt..

Politologerna - 07 jun 18 kl. 13:34

Löfven vs historien

Det finns en märklighet att rapportera. De flesta nyckelindikatorer som statsvetare använder i sina modeller för att förklara regeringsöverlevnad och stöd för sittande regeringar pekar tydligt i positiv riktning när det gäller fallet regeringen Löfven. SOM-institutets tidsserier skvallrar om att synen på den svenska ekonomin blivit klart mer positivt; en opinionsövervikt uppfattar sedan hösten 2017 den svenska ekonomin som bättre.

GöteborgsPosten - 07 jun 18 kl. 16:43

Hans Hoff fick besked kring KU-anmälan

Den halländske riksdagsledamoten Hans Hoff (S) KU-anmälde den förra regeringen och Fredrik Reinfeldt för sin inblandning i säkerhetshaveriet med Transportstyrelsen. Nu har resultatet KU:s granskning presenterats..

Jönköpingsnytt - 08 maj 18 kl. 14:47

Efter politiken - här är Reinfeldts nya liv

Han har lämnat partipolitiken för ett liv som egen företagare. På tisdagen var Fredrik Reinfeldt på besök i Jönköping, där han föreläste inför 150 personer.
.

Världen Idag - 23 apr 18 kl. 00:00

Så får vi en hållbar invandringspolitik

De flesta svenskar har en i grunden positiv syn på människor från andra länder och kulturer. Främlingsfientlighet är visserligen ett problem även i vårt land, men öppet rasistiska uttalanden är – med rätta – svåra att komma undan med. Sverige har därtill en lång tradition av generös invandringspolitik.

DI - 07 jun 18 kl. 13:21

Reinfeldt: Så kan otryggheten stoppas

Låt företagen ta ett stort ansvar för tryggheten i osäkra områden. Det föreslår den tidigare statsministern Fredrik Reinfeldt. ”Jag är van att Sverige är ett föregångsland men det gäller inte här”, säger han..


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.