Frågor

Friday, 23 August, 22:03

Nyheter om Frågor

Sortering: Relevans | Senaste
Expressen - 04 aug 19 kl. 07:00

Familjens mardröm – flydde farliga lågorna i sista stund

Tidigt under fredagsmorgonen vaknade en familj i Kristinehamn i Värmland av lågor på altanen.Snart stod huset i brand och blev totalförstört. Familjen lyckades fly undan – och även hunden Candy räddades.

UNT - 03 aug 19 kl. 19:16

Succé för Bouveng i Roslagsloppet

Det var höga vågor och hård vind när Roslagsloppet avgjordes..

Nyteknik - 13 aug 19 kl. 09:22

Ställ dina frågor om nya Samsung Galaxy Note10 och Note10+

I onsdags presenterade Samsung nästa generation av mobil produktivitet för både arbete och fritid. Galaxy Note10 och Note10+ är som en laptop, spelkonsol, anteckningsblock och systemkamera i ett, med högre kraft och hastighet än någon tidigare Galaxy-enhet. NyTekniks läsare kan nu ställa Frågor om den nya mobilen direkt till Samsung Sveriges produktchef på mobilsidan..

Expressen - 03 aug 19 kl. 15:15

Kraftig brand i villa – stor räddningsinsats

En villa står i lågor utanför Trelleborg.Polis, räddningstjänst och ambulans är på väg till platsen.Det är okänt om någon kommit till skada..

DN - 03 aug 19 kl. 08:00

Deja, vakare och potentat – vad betyder orden?

Testa dina kunskaper i veckans ordkviss. Definitionerna är hämtade ur Svenska Akademiens ordlista. Fler Frågor finns på spraktidningen.

SmålandsPosten - 03 aug 19 kl. 04:00

De kladdiga barnböckerna

Efter att ha varit föräldraledig i mer än ett år har jag många intryck att bearbeta och en del Frågor som behöver besvaras. En av dem är: Hur står det till med barnboksförfattarna?.

Skånskan - 01 aug 19 kl. 15:30

Viktig utskottsplacering

I skuggan av olika inrikes nyheter har de viktiga besluten om fördelningen av utskottsplatser i Europaparlamentet ägt rum. Viktigt, då det kommer att ha stor betydelse för vilka områden som våra svenska Europaparlamentariker kommer att ha möjlighet att påverka de kommande fem åren.
Resultatet är ömsom vin, ömsom vatten.

DN - 02 aug 19 kl. 21:00

”Nationalisters vurmande för hbtq-rättigheter är falskt”

Ungdom mot rasism: Nationalistiska partier har sällan intresse av att stärka hbtq-rättigheter. Så låt oss inte luras av SD:s omfamnande av hbtq-Frågor..

SR - 02 aug 19 kl. 18:19

Fler distriktsläkare kan lösa problem med diagnoser

Felaktiga, försenade och uteblivna diagnoser är ett stort problem i den svenska sjukvården, vilket Ekot har rapporterat om under dagen. Hans Rutberg, expert i patientsäkerhetsFrågor vid Sveriges kommuner och landsting, tror på flera åtgärder för att minska problemen..

Världen Idag - 02 aug 19 kl. 15:43

Filippa Reinfeldt får hbtq-tjänst

Filippa Reinfeldt är Moderat-ernas nya talesperson i hbtq-Frågor, rapporterar Expressen..

Skånskan - 02 aug 19 kl. 13:14

Näringslivschef tar själv fina badprov

Man skulle kunna tro att en kommunal näringslivs- och turistchef mest ägnar tid åt administration och representation. Men Mats Rosén är mångsidig. Det är han som varit ute och säkrar att badvattnet håller god kvalitet.

Nyan - 02 aug 19 kl. 11:49

Staden har svarat på frågorna

Det är rimligt och skäligt att värdkommunen, det vill säga Mariehamn, som tar på sig det långsiktiga ansvaret också fattar det slutliga beslutet om var räddningsmyndigheten ska placeras.
Bland annat det skriver stadens infrastrukturdirektör Kai Söderlund i stadens svar till Räddningsområde Ålands Landskommuner (RÅL) som förra månaden valde att rekommendera sina medlemskommuner att inte godkänna avtalsförslaget för en ny räddningsmyndighet. Avtalsförslaget har utarbetats av Mariehamn och Jomala.

Barometern - 02 aug 19 kl. 10:55

Scania ska miljöutbilda - stoppar produktion

Den 20 september kommer Scania stoppa all verksamhet för att i stället utbilda sina anställda inom hållbarhetsFrågor. Stoppet påverkar hela företaget och där med även 52 000 anställda..

YA - 02 aug 19 kl. 10:59

Kommunen ska få badplatsstrategi

Vem står för skötsel och service av badplatserna i kommunen? Och vilka ska vara tillgänglighetsanpassade? Det är några Frågor som kommunen vill strukturera i en helt ny badplatsstrategi..

GöteborgsPosten - 02 aug 19 kl. 09:48

”Jag är en potatis”, sa konfirmanden

Manilla Bergström om tonåringars nyfikna Frågor om Jesus och egna svar..

SR - 02 aug 19 kl. 08:19

Följ Asap Rocky-målet här

Under den tredje dagen planeras förhör med fem vittnen. Sedan ska åklagarsidan och försvaret hålla slutanföranden.Hör av dig med dina Frågor nedan..

Dagens PS - 02 aug 19 kl. 08:26

Är det okej med bar överkropp utanför stranden?

DAGENS FRÅGA – tyck till om dagens snackis direkt här på Dagens PS. Vi lägger alltid upp resultatet från gårdagens fråga. På SVT Nyheter fördes i dag en diskussion om klädnormer under sommarens varma månader, och etikexperten Mats Danielsson svarade på läsarnas Frågor.

DN - 02 aug 19 kl. 08:30

Henrik Pehrsson: Basketstjärnan Amanda Zahui tar fajten för andras rättigheter

I sitt Sommarprat visar Amanda Zahui att hon är ett exempel på den nya tidens idrottare. Hon talar lika mycket om samhällsFrågor som om sin egen sport. .

SR - 02 aug 19 kl. 08:19

Vittnena i fokus under tredje dagen

Under den tredje dagen planeras förhör med fem vittnen. Hittills har vi hört två unga kvinnor som var med vid händelsen. Nu förhörs en vän till målsäganden.

Skånskan - 02 aug 19 kl. 08:00

Orange blev det nya svarta

Efter sju år är en av Netflix största succéer Orange is the new black slut. Tillsammans med House of Cards ändrade den vilkoren för vad TV kunde vara. Innan dess hade tanken på att den då ganska taffliga streamingtjänsten Netflix, som mest hade gammal skåpmat, skulle vinna priser för egenproducerade serier varit löjeväckande.

Expressen - 02 aug 19 kl. 06:45

Brand rasar i villa – tidningsbud larmade

Sedan tidigt på fredagsmorgonen står en villa i närheten av i Halmstads kommun i brand. Larmet kom från ett tidningsbud som strax före klockan 03 åkte förbi huset och såg lågor från huset, uppger SVT Nyheter Halland. .

Skånskan - 02 aug 19 kl. 05:30

Skärpta straff ingen lösning

Det går inte många dagar utan att någon politiker kräver hårdare straff. I princip oavsett partifärg verkar politiker tro att skärpta straff är det som ska lösa alla samhällsproblem och ge partiet ökat väljarstöd. Justitieminister Morgan Johansson, S, kan knappast öppna munnen utan att tala om hårdare straff och moderaternas riksdagsledamöter tävlar om att hitta på nya krav.

Skånskan - 02 aug 19 kl. 05:30

Satsning på feministisk handelspolitik

Regeringen med handelsminister Ann Linde i spetsen presenterade på torsdagen en feministisk handelspolitik. Det kommer tyvärr att föranleda en del raljanta kommentarer från högerhåll, men förslagen är en bra start.
Ann Linde lyfte fram att det faktiskt skiljer i tullar på en sidenblus och en skjorta i samma material är nog något som få känner till.

Expressen - 02 aug 19 kl. 03:28

Två personbilar i lågor på parkering

Två bilar på en företagsparkering i Tallboda, Linköping har brunnit under natten till fredagen. – Det är två personbilar som brunnit utanför några företagshus, säger Erik Terneborn vid polisen. Polisen rubricerar händelsen som skadegörelsen genom brand.

Barometern - 12 aug 19 kl. 14:48

Frågor om tid på förskolan

Janita Kirchberg (SD) har många Frågor om beslutet att ändra schemat för 15-timmarsbarnen i förskolan..

SR - 01 aug 19 kl. 21:14

Asap Rocky: Smeknamn i fokus under rättegången

Tuffa Frågor om ett sms som lyder ”Harlem krossade en glasflaska på en person” ställdes till den misshandelsmisstänkta amerikanska rapparen Asap Rocky under torsdagen när han fick tilltala rätten för första gången..

DN - 01 aug 19 kl. 22:00

Vita jordbrukare kritiska mot kontroversiell landreform i Sydafrika

Vita jordbrukare i Sydafrika går till hårt angrepp mot ett färskt förslag om att omfördela mark utan kompensation till de tidigare ägarna. Få Frågor är så känsliga och avgörande för Sydafrikas framtid som den om en landreform. För president Cyril Ramaphosa, som kämpar med att rädda en ekonomi i fritt fall, väntar en känslig balansakt.

Skånskan - 01 aug 19 kl. 17:35

Lärarna får ytterligare en fyrbent kollega

lund Vegalyckans skola har sedan tidigare en pedagoghund anställd, men snart anställs ytterligare en fyrbent kollega.
Hunden Oboy börjar jobbar om mindre än tre veckor.Den finska lapphunden Figge började arbeta på Vegalyckan för ett år sedan, något som har gett ett positivt resultat.

DI - 01 aug 19 kl. 15:56

Scania stoppar produktionen – ska klimatutbilda personal

Lastbilsjätten Scania väljer att stänga ner all verksamhet den 20 september för att utbilda personalen i hållbarhetsFrågor. Nu uppmanar bolaget andra företag att haka på. ”Vi är en nyckelspelare i transformationen till ett hållbart samhälle”, säger vd:n Henrik Henriksson..

Expressen - 01 aug 19 kl. 15:06

Personbil i lågor – risk för spridning

En personbil har fattat eld längs en väg i Tanumshede, rapporterar Bohusläningen.Enligt tidningen hade branden börjat sprida sig i terrängen när räddningstjänsten anlände..

SR - 01 aug 19 kl. 12:31

19-åringen pressades av rapparens advokat

I ett ingående förhör pressades den 19-årige målsäganden av Asap Rockys försvarare Slobodan Jovicic. – Stör mina Frågor dig? Sa försvararen eftersom han ansåg att 19-åringen inte svarade..

Skånskan - 01 aug 19 kl. 11:54

Re­no­ve­ring kan ha startat brand

Sva­löv Branden i fler­fa­miljs­huset på Norra Park­ga­tan un­der ons­dags­mor­gonen kan ha startat un­der ett re­no­ver­ings­ar­be­te.
Tre lä­gen­heter fick sådana ska­dor att de boende inte kommer kun­na åter­vända på ett tag.Strax ef­ter åtta på ons­dags­mor­gonen kom larm om kraf­tig rök­ut­veck­ling i hy­res­huset.

Expressen - 01 aug 19 kl. 07:21

Här är morgonens nyheter

En jordbävning med magnitud 2,4 inträffade väster om Njurunda utanför Sundsvall klockan 23.19 på onsdagskvällen.■■■Ett område i Sibirien, lika stort som svenska Småland, står i lågor.

Expressen - 01 aug 19 kl. 06:20

Fler folkomröstningar gör samhället mindre elitistiskt

Det måste bli enklare för vanligt folk att påverka vilka politiska Frågor som är aktuella för diskussion och beslut. Sänkt tröskel för folkinitiativ kan ge fler folkomröstningar, vilket stärker demokratin, skriver Staffan Eklöf och Fredrik Lindahl (SD)..

Skånskan - 01 aug 19 kl. 05:00

Döds­fallen ut­reds av an­nan kom­mun

Trel­le­borg Ef­ter att en kvin­na och ett barn hittades döda i en lä­gen­het i Trel­le­borg har en Lex Sar­ah-an­mä­lan gjorts. Men gransk­ningen ska inte ut­föras av kommunen själv.Det var på fre­dagen den 19 juli som en 48-årig kvin­na och hennes 8-åriga barn hittades döda i en lä­gen­het i Trel­le­borg.

NSD - 01 aug 19 kl. 01:53

Brand vid kallbadhuset

Räddningstjänsten larmades då någon sett lågor under kallbadhuset i Luleå..

Cornucopia - 31 jul 19 kl. 21:39

Sitter i P4 Sjuhärad torsdag morgon 0730 - 0800

Torsdag morgon den första augusti klockan 07:30 till 08:00 sitter jag live i P4 Sjuhärads morgonprogram och pratar om min nya roman Fallet. Om du inte kan eller vill lyssna på sändningen över radiovågor, så kan du lyssna på den direkt och live på P4 Sjuhärads hemsida.
Så många knappar, så mycket man inte får röra..

SmålandsPosten - 31 jul 19 kl. 21:01

Politisk utfrågning - på sommarjobbet

I veckan drog Demokratiprojektet igång för sexton sommarjobbare. Under onsdagen fick de möjligheten att ställa Frågor till kommunpolitiker om årets tema: Jämlik fritid..

Sydsvenskan - 31 jul 19 kl. 20:00

Hur ska husbilsfolket kunna ta del av Lunds kulturutbud utan ställplatser?

Christer Dahlgren i Veberöd får svar på sina Frågor av Lunds parkeringschef..


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.