Fotbollsgymnasiet

Friday, 28 February, 00:24

Nyheter om Fotbollsgymnasiet

Sortering: Relevans | Senaste
Kristianstadsbladet - 04 dec 19 kl. 17:29

Söktryck: 84 slåss om 22 platser på fotbollsgymnasiet

84 ungdomar söker till 22 platser på Fotbollsgymnasiet på Furulundsskolan nästa år. Enligt rektorn Stefan Ekstrand påverkas sökbilden positivt av att Mjällby AIF spelar i fotbollsallsvenskan den kommande säsongen..

Sydöstran - 03 dec 19 kl. 17:00

Fotbollsgymnasiet växer – tar emot två fulla lag nästa år

Fotbollsgymnasiet på Furulundsskolan växer. Till nästa läsår kan två fulla lag – 22 elever – erbjudas plats på utbildningen. – Furulund är en fotbollsförstående skola, menar instruktören Stefan Ekstrand..

Blekinge Läns tidning - 03 dec 19 kl. 13:58

Många söker fotbollsgymnasiet när Mjällby spelar i högsta serien

84 ungdomar söker till 22 platser på Fotbollsgymnasiet på Furulundsskolan nästa år. Enligt rektorn Stefan Ekstrand påverkas sökbilden positivt av att Mjällby AIF spelar i fotbollsallsvenskan den kommande säsongen. ”Möjligheten att få tillhöra en allsvensk klubb lockar så klart lite extra”, säger Stefan Ekstrand..

Corren - 07 nov 19 kl. 08:00

ÅFF:s fall ingen risk för fotbollsgymnasiet

Får ÅFF:s fall från division ett till två några allvarliga konsekvenser för Fotbollsgymnasiet?.

Helsingborgs Dagblad - 31 maj 19 kl. 09:00

Få från utsatta områden på fotbollsgymnasiet

Rektorn: ”Inte säkert att de bästa talangerna kommer in”..

UT - 13 apr 19 kl. 11:00

Ulricehamnaren sågar fotbollförbundet: ”Det handlar om okunskap”

Västergötlands fotbollförbund skickar sedan ett par år tillbaka inga lag till elitlägren för 15-åringar i Halmstad. Nu rundar Svenska fotbollförbundet distrikten och håller egna uttagningsläger. – Det är så korkat rent ut sagt, säger Urban Svensson på Fotbollsgymnasiet i Ulricehamn..

BT - 10 apr 19 kl. 03:00

Talanger som blir otroligt viktiga för Nittorp

Båda har tagit vägen via Tranemo till Nittorp. Nu har det lossnat ordentligt för de unga kompisarna från Limmared respektive Sjötofta, Alma Öberg och Julia Andersson. – Ja, vi har varit på landslagsläger med Pia Sundhage och dessutom kommit in på Fotbollsgymnasiet i Borås till hösten, berättar de..

Barometern - 17 sep 18 kl. 06:00

Han ratades i Kalmar: ”Litet revanschsug”

Han spelade i KFF:s ungdomslag men fick nobben från Fotbollsgymnasiet i Kalmar. Nu återvänder Henrik Löfkvist med sitt Dalkurd. Dessutom hyllar 23-åringen Kalmar FF-lånet Markus Thorbjörnsson.

Blekinge Läns tidning - 12 jan 18 kl. 12:40

Furulund får behålla fotbollsgymnasiet

Nu är intaget säkrat på Furulundsskolans elitfotbollsutbildning fram till 2022. Och inte nog med det, från och med hösten 2019 ökas antalet platser från 18 till 22..

Västerbottens Folkblad - 11 dec 17 kl. 21:24

[PLUS] Rekordintresse i Umeå

Det finns 20 platser att konkurrera om – men 120 intresserade att plugga på Fotbollsgymnasiet i....

Nya Wermlands Tidningen - 22 nov 17 kl. 15:00

Linus Johansson återvänder till Bengtsfors IF

Han lämnade Bengtsfors som 15-åring för att gå Fotbollsgymnasiet i Degerfors. Efter en och en halv säsong med FBK Karlstad, i år i division 2, återvänder nu Linus Johansson till sin moderklubb.– Det är klart att det har betydelse att klubben gick upp i division 4, säger han..

Trelleborgs Allehanda - 09 nov 17 kl. 18:00

Proffs på transporter i stället för i fotboll

Ungdomsdrömmen på Fotbollsgymnasiet om att bli proffs stannade vid just en dröm. I stället blev Jörgen Nilsson proffs på transporter. Sedan 16 oktober är han på plats som ny vd för Trelleborgs hamn AB..

Helsingborgs Dagblad - 18 aug 17 kl. 17:00

BoIS-legendar ny ansvarig för fotbollsgymnasiet

Bosse Augustsson, med erfarenhet från åtta länder, vill lära ut "bra vanor för fotbollen och livet"..

YA - 03 jun 17 kl. 00:01

Hjältarna minns det historiska SM-guldet

15 år har passerat sedan Sydskånska gymnasiet vann ett historiskt första SM-guld i fotboll för gymnasieelever. Hjältarnas vägar har sedan tagit skilda riktningar. Några tog sig till elitfotboll, andra valde att sluta.

Nya Wermlands Tidningen - 14 dec 16 kl. 16:54

Jakten på drömutbildningen

Möjligheten att ha fotboll på schemat tre dagar i veckan i tre år är lockar många unga fotbollsfantaster. I dagarna gjorde 42 sökande sitt bästa för att spela till sig en plats på Fotbollsgymnasiet på Karlberg.– Det är ingen lätt process att ta ut gruppen, det är så mycket som påverkar, säger instruktören Jonas Rehnberg..

Skånskan - 08 nov 16 kl. 14:16

Jonas Thern tränar Bois

Landskrona Jonas Thern tar plats i Landskrona Bois tränarstab de kommande två säsongerna. Tillsammans med nuvarande tränaren Agim Sopi samt nye assisterande tränaren Håkan Svensson ska han försöka att lyfta laget från division 1. ERWP.

Västerbottens Folkblad - 31 jul 16 kl. 23:38

[PLUS] Umeå FC tappar stortalangen Carl Björk

Förra veckan flyttade Carl Björk till Norrköping för att gå Fotbollsgymnasiet, därmed mister UFC....

Corren - 30 jul 16 kl. 08:15

Supertalangen njuter av tillvaron

För ungefär två år sedan flyttade Simon Marklund 106 mil för att börja på Fotbollsgymnasiet i Åtvidaberg..

BT - 27 maj 16 kl. 14:20

Talang klar för Elfsborg

Elfsborg har knutit till sig Jesper Sandberg Hesselgren från AFK Linköping, som till hösten börjar på Fotbollsgymnasiet i Borås..

Sydöstran - 21 maj 16 kl. 06:00

Så ska Furulundsskolan locka fler elever

En check till körkort, en fortsatt satsning på musikprofilen, start av vård- och omsorgsprogram och ett nytt internatboende för de som väljer att gå på Fotbollsgymnasiet..

Skånskan - 13 maj 16 kl. 23:09

Jagar ny derbytriumf

FOTBOLL FC Rosengård har öppnat starkt i årets damallsvenska och i lördagens Skånederby mot Vittsjö GIK finns chansen till femte raka segern.– Det är självklart dit vi siktar, och vad vi borde klara av, men derbyn brukar leva sina egna liv, konstaterar Rosengårdstränaren Jack Majgaard Jensen.
– Och det är absolut inget dåligt motstånd.

Skånskan - 01 feb 16 kl. 23:06

Lilla Torg FF satsar – tar hjälp av Larsson

Sport Malmö
Lilla Torg FF förstärker organisationen. Under 2016 ska Ulf Larsson arbeta med att utveckla spelare och ledare i klubben. – Med sin stora erfarenhet är Ulf helt rätt person för klubben.

Barometern - 04 jan 16 kl. 22:39

Fotbollen tar Sandell runt världen

Det började bland killarna på Fotbollsgymnasiet i Kalmar. Sedan blev uppflyttningen med Lindsdal språngbrädan ut i fotbollsvärlden för Cecilia Sandell..

Kristianstadsbladet - 05 okt 15 kl. 18:10

Ulf Larsson lämnar IFK Osby

Efter sex år i IFK Osby tackar Ulf Larsson för sig. Men tränaren kommer att arbeta kvar på Fotbollsgymnasiet Calcio i Osby..

Sydsvenskan - 03 jan 15 kl. 15:14

Slaget om Skåne på gräsrotsnivå

Malmö FF var på väg att etablera sig i Ystad. Då smög HIF in och tog över Fotbollsgymnasiet. Så här breder storklubbarna ut sig i Skåne..

BT - 29 dec 14 kl. 09:57

Elfsborg: ?Vi har en bra relation till agenterna?

Elfsborg värvar i snitt tre 16-åringar varje år. Nästan alla har agent. – Vi jobbar med många etablerade agenter, och har en bra relation till dessa, konstaterar Tony Lundqvist i Borås-klubben.

BT - 29 dec 14 kl. 09:57

Elfsborg: ?Vi har en bra relation till agenterna?

Elfsborg värvar i snitt tre 16-åringar varje år. Nästan alla har agent. – Vi jobbar med många etablerade agenter, och har en bra relation till dessa, konstaterar Tony Lundqvist i Borås-klubben.

Västerbottens Folkblad - 11 nov 14 kl. 15:52

Umeå IK-trio till F16-landslaget

23–26 november har F16-landslaget ett läger på Bosön dit 42 spelare är kallade. Tre länsspelare är med och samtliga kommer från Umeå IK. Den uttagna trion är Hanna Boubezari, Maya Hulinder och Selina Henriksson.

SmålandsPosten - 28 okt 14 kl. 22:00

Öster kollade in fem unga

Öster vill förstärka sin lokala förankring. På tisdagen kollade sportchefen och U 21-tränaren Peter Wibrån in fem talanger från regionen när Öster spelade 3-3 mot Husqvarna FF i U 21:s B-slutspel. – Samtliga fem skötte sig okej, sammanfattar Peter Wibrån.

Vimmerby Tidning - 20 okt 14 kl. 08:50

Här formas framtidens fotbollsstjärnor

Fotbollsgymnasiet i Åtvidaberg utbildas ständigt skickliga fotbollsspelare. Ett bra exempel är Anton Tinnerholm från Brokind som gick utbildningen, hamnade i a-laget hos Åtvidabergs FF och nu spelar Champions League med Malmö FF..

Kristianstadsbladet - 03 sep 14 kl. 06:49

"Bagarn" gör comeback

Förre mittbacksstjärnan Patrik ”Bagarn” Rosengren, 43 år ung, förstärker division III-laget Sölvesborg i seriens slutspurt. Detta uppger klubbens hemsida.
Han är tillgänglig från och med hemmamatchen mot Älmeboda/Linneryd nästa lördag (13 september).

SmålandsPosten - 04 apr 14 kl. 22:36

Talangfulle Johan vill lyfta med Öster

För två år sedan gjorde han sensationell A-lagsdebut i Öster.
I allsvenskan förra säsongen fick han bara chansen tre gånger från start.
I år kan 18-årige landslagsmeriterade mittbacken Johan Andersson få sitt riktigt stora genombrott i Öster.

Kristianstadsbladet - 17 feb 14 kl. 10:00

Lyckad cup för fotbollselever

Foto: Annica Jönsson
Vad kan slå en studieresa till England för att se på fotboll när man går på Fotbollsgymnasiet? Med resan i sikte tog sig 19 elever an att ordna en fotbollscup på sportlovet. 21 lag nappade.

Kristianstadsbladet - 11 feb 14 kl. 12:21

Carlnén ny vd för Malmö FF


Niclas Carlnén presenterades på tisdagen som ny vd för fotbollsallsvenska Malmö FF. Carlnén är i nuläget klubbdirektör för damallsvenska Rosengård, tidigare LDB Malmö, och enligt de regerande svenska mästarna väntas han efterträda avgående Per Nilsson så fort som möjligt. Rosengård uppger i ett pressmeddelande att han lämnar klubben först efter damallsvenskans vårsäsong.

Trelleborgs Allehanda - 11 feb 14 kl. 12:21

Carlnén ny vd för Malmö FF


Niclas Carlnén presenterades på tisdagen som ny vd för fotbollsallsvenska Malmö FF. Carlnén är i nuläget klubbdirektör för damallsvenska Rosengård, tidigare LDB Malmö, och enligt de regerande svenska mästarna väntas han efterträda avgående Per Nilsson så fort som möjligt. Rosengård uppger i ett pressmeddelande att han lämnar klubben först efter damallsvenskans vårsäsong.

BT - 23 dec 13 kl. 10:17

Fotbollstränare ? ett yrke för män?

Det finns 219 personer som har den högsta fotbollstränarutbildningen i Sverige. Fyra av dem är kvinnor. – Jag är besviken på att inte fler före detta spelare tar steget till att bli tränare, säger Lena Videkull.

BT - 23 dec 13 kl. 10:17

Fotbollstränare ? ett yrke för män?

Det finns 219 personer som har den högsta fotbollstränarutbildningen i Sverige. Fyra av dem är kvinnor. – Jag är besviken på att inte fler före detta spelare tar steget till att bli tränare, säger Lena Videkull.

UT - 19 okt 13 kl. 13:04

UIFK testar nya spelare

UIFK testar ett gäng talanger under två träningar och en match. Erik Johansson och bröderna Hulander i Södra Ving är några av de som är kallade. Det är den tiden på året när fotbollsklubbarna vill få en känsla för nya spelare och UIFK har bjudit in sju spelare från närområdet.

UT - 15 okt 13 kl. 07:12

Brynjar ? UIF:s senaste OS-hopp

I vintras åkte isländske Brynjar Leo Kristinsson VM i Val di Fiemme. Nu siktar han på OS och har bytt klubb till Ulricehamns IF. Olympiska spelen i Sochi är isländske Brynjar Leo Kristinssons stora mål den här säsongen.

Nyheter 24 - 17 okt 13 kl. 08:34

Henrik Rydström slutar med fotboll ? skriver öppet brev på sin blogg

Det blir mycket nytt i Kalmar FF nästa säsong. Tidigare den här säsongen stod det klart att tränaren Nanne Bergström slutar i klubben efter totalt 12 år i föreningen.Nu slutar även den gamle parhästen Henrik Rydström efter årets säsong.


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.