Formgivning

Monday, 19 March, 17:09

Nyheter om Formgivning

Sortering: Relevans | Senaste
NSD - 13 feb 18 kl. 15:42

Rock, pop, snö och formgivning

Furuhedsskolans Estetiska program inriktning musik ger sig ut på PR-turné med start på hemmaplan i Kalix..

SR - 22 feb 18 kl. 15:36

Nationell arkitekturpolitik tar form

Regeringen vill att arkitektur, Formgivning och design tillsammans ska bidra till miljömässigt hållbara, jämlika och mindre segrerade samhällen i Sverige..

Vimmerby Tidning - 12 feb 18 kl. 17:30

Konst, publik och marknad

I helgen hölls en paneldiskussion om konstens villkor, tillsammans med det som kallas konsthantverk och Formgivning (design). Platsen var Nya galleriet på Östergötlands museum, där utställningen "Under samma tak" pågår och inbjudare var Östgöta Konstförening..

DI - 11 feb 18 kl. 14:55

En backspegel för framtidens formgivning

De har samlat i 40 år. Nu öppnar de prisbelönta designerlegendarerna Kersti Sandin och Lars Bülow ett möbeldesignmuseum för att inspirera framtidens formgivare: "Detta är en kärlekshandling för den här branschen"..

Västerbottens Folkblad - 01 feb 18 kl. 10:43

[PLUS] Framtidens formgivning

Att formge bilar är inte lätt. Ändå lyckas designteamen ständigt skapa spännande utseende. Vi kikar....

GöteborgsPosten - 15 feb 18 kl. 16:41

Halläningar på mässa för formgivning

Stockholm Furniture & Light Fair är världens största mässa för skandinaviska Formgivning.
– Det är kul att få visa upp sina grejer, säger Vidar Hertov, som är en av utställarna från Halland..

YLE - 22 jan 18 kl. 08:23

Galleristen Katja Hagelstam tror på det unika och handgjorda - hennes arbete för formgivning får erkännande

Katja Hagelstam lyfter fram Formgivning och konsthantverk på sitt Helsingforsgalleri och försöker hitta nya hem till enskilda konstnärers "undangömda skatter". Galleristens insatser för unga och mera etablerade namn fick ett stort erkännande i december..

Kristianstadsbladet - 28 jan 18 kl. 16:03

"Kamprad har satt svensk formgivning på kartan”

Ingvar Kamprad var en man med enorm betydelse för både de svenska hemmen och svensk Formgivning. ”Det är en förlust, men Kamprads arv kommer ju alltid leva vidare”, konstaterar Johan Lindau, Blå Station i Åhus..

Affärsvärlden - 06 dec 17 kl. 18:00

Norsk design är en bra investering

Norsk Formgivning vinner ny mark. Och det är inte bara nya varumärken som stjäl uppmärksamhet från de designstarka grannländerna i Skandinavien..

YLE - 13 dec 17 kl. 04:26

Klaus Suhonen samlar på prylar från filmvärlden: Stjärnornas krig är en värld av fantastisk formgivning

Mångsysslaren Klaus Suhonen har ett passionerat förhållande till Stjärnornas krig. Hemma i Gamla stan i Borgå finns en gedigen samling kringprodukter: dräkter, figurer, rymdskepp och andra farkoster..

Dalarnas tidningar - 13 dec 17 kl. 13:45

Formsäker kopplerska från Björbo laddar inför Paris

Att sälja hela Sverige när det gäller Formgivning – det är svårt. – Det är bättre att jobba region mot region, det ger större slagkraft, säger Ewa Kumlin. Hon förespråkar personliga kontakter och nätverkande för att profilera Dalarna som formlän..

GT - 25 nov 17 kl. 10:00

Designern Markus gör succé – med udda kreationerna

Den plockepinn-liknande stolen Nest och bläckfiskinspirerade lampan Cirrata har väckt stor uppmärksamhet runtom i världen.Markus Johanssons intresse för Formgivning väcktes i familjens möbelfabrik hemma i Hyssna. – Det är skaparprocessen som är det roliga, från att sätta pennan på skisspappret till att det blir en färdig produkt, säger den framgångrike designern som har sin studio i Göteborg..

Dalarnas tidningar - 10 nov 17 kl. 18:38

Mässa med mixat utbud – mat, inredning och trädgård

Under helgen är det hem- och villamässa på Lugnet i Falun. Runt 140 utställare visar upp sig, inom allt från inredning och Formgivning till mat och hälsa. Några av flera publikdragande namn är Jess....

DN - 16 okt 17 kl. 07:30

DN gratulerar: Stefania Malmsten, formgivare

Hon tillhörde de unga uppstickarna i 90-talets kultur- och medielandskap. Nu är Stefania Malmsten ett av de tunga namnen inom grafisk Formgivning. Och liv och arbete fortsätter hon att blanda ihop, på gott och ont..

BT - 16 okt 17 kl. 08:55

Samarbete är grejen för Stefania

Hon tillhörde de unga uppstickarna i 90-talets kultur och medielandskap. Nu är Stefania Malmsten ett av de tunga namnen inom grafisk Formgivning. Och liv och arbete fortsätter hon att blanda ihop, på gott och ont..

Helsingborgs Dagblad - 16 okt 17 kl. 09:00

Hon är tungt namn inom grafisk formgivning

Nu fyller Stefania Malmsten 50 år..

Sydsvenskan - 16 okt 17 kl. 09:00

Hon är tungt namn inom grafisk formgivning

Nu fyller Stefania Malmsten 50 år..

Barometern - 16 okt 17 kl. 08:12

”Det är helt bisarrt, jag glömmer ofta bort hur gammal jag är"

Hon tillhörde de unga uppstickarna i 1990-talets kultur och medielandskap. Nu är Stefania Malmsten ett av de tunga namnen inom grafisk Formgivning. Och liv och arbete fortsätter hon att blanda ihop, på gott och ont..

Trelleborgs Allehanda - 16 okt 17 kl. 00:01

Samarbete är grejen för Stefania Malmsten

Hon tillhörde de unga uppstickarna i 1990-talets kultur- och medielandskap. Nu är Stefania Malmsten ett av de tunga namnen inom grafisk Formgivning. Och liv och arbete fortsätter hon att blanda ihop, på gott och ont..

Blekinge Läns tidning - 16 okt 17 kl. 00:05

Samarbete är grejen för Stefania Malmsten

Hon tillhörde de unga uppstickarna i 90-talets kultur och medielandskap. Nu är Stefania Malmsten ett av de tunga namnen inom grafisk Formgivning. Och liv och arbete fortsätter hon att blanda ihop, på gott och ont..

YA - 16 okt 17 kl. 00:01

Samarbete är grejen för Stefania Malmsten

Hon tillhörde de unga uppstickarna i 1990-talets kultur- och medielandskap. Nu är Stefania Malmsten ett av de tunga namnen inom grafisk Formgivning. Och liv och arbete fortsätter hon att blanda ihop, på gott och ont..

LV - 24 aug 17 kl. 22:30

Klenoder ska få sitt rätta värde i Mörlunda

Nu är det läge att plocka fram gamla klenoder man vill veta mer om. Den 4 september kommer experter från Kalmar Auktionsverk till Mörlunda för att berätta mer om Formgivning, material och trender i auktionsvärlden. Och naturligtvis för att värdera folks föremål..

YLE - 17 aug 17 kl. 17:50

Doppa penseln och gå på Konstrunda i Ekenäs

Bildkonstnären och Ekenäsbon Larson Österberg öppnar sin ateljé under årets Konstrunda 19-20.8 Han kommer också att måla tillsammans med barn på Rådhustorget i Ekenäs på fredag mellan klockan 12 och 15. - Det är fråga om en gemensam målerisession där vi målar med vattenfärger på ett stort papper.

DI - 18 jul 17 kl. 16:33

Prinsens skålar och vaser drar in miljoner

Prins Carl Philip kunde i fjol plocka hem en rekordstor utdelning från sitt designföretag. Nu siktar han och kollegan Fredrik Kylberg på att ta sin Formgivning ut på den globala marknaden..

Kristianstadsbladet - 03 aug 17 kl. 01:01

En fusion av färg och form

Olseröds Konsthall visar sin sista utställning ”Multi-Purpose” för i sommar. Det blir en fusion mellan Formgivning och måleri, struktur och slump. Vernissage nu på fredag..

YA - 03 aug 17 kl. 01:01

En fusion av färg och form

Olseröds Konsthall visar sin sista utställning ”Multi-Purpose” för i sommar. Det blir en fusion mellan Formgivning och måleri, struktur och slump. Vernissage nu på fredag..

ÖstersundsPosten - 26 jul 17 kl. 10:00

Medveten uställning med unga formgivare visas i Östersund – projektledare: "Man vill skapa diskussioner"

Utställningen Ung svensk form är på turné och gör ett nedslag i Östersund den här veckan.
– Svensk ung Formgivning är väldigt spännande och medveten. Man vill ställa viktiga samhällsfrågor och skapa diskussioner, säger projektledaren Karin Wiberg..

Hela Gotland - 17 jun 17 kl. 10:30

Ewa Roslin skyddar sin formgivning

Gotland toppar listan över andelen designansökningar till Patent- och registreringsverket..

Dagens PS - 07 jun 17 kl. 14:09

Estrid Ericsson – Mistress of Modern

De flesta förknippar Svenskt Tenn med Josef Franks banbrytande design, men 2014 slog portarna upp för en utställning till minne av kvinnan som följde sin dröm, grundade och drev Svenskt Tenn i 56 år – Estrid Ericsson.    – Hon var entreprenör, hon var kreatör, hon var estet och hon var företagsledare, säger Svenskt Tenns marknadschef Thommy Bindefeld till Sveriges Radio.   Här kan du se en kortfilm inspirerad av Estrid Ericssons liv: http://rohsska.

Dagens PS - 07 jun 17 kl. 14:09

Estrid Ericson – Mistress of Modern

”Hon var entreprenör, hon var kreatör, hon var estet och hon var företagsledare”, säger Svenskt Tenns marknadschef Thommy Bindefeld till Sveriges Radio. Sedan 1925 har företaget legat på fashionabla Strandvägen i Stockholm. Stilen som har satt Skandinavien på den internationella designkartan tog sin början redan innan Estrid Ericson och Josef Frank inledde sin legendariska kollaboration, och det hedrades och förevigades på Sven Harrys Konstmuseum i Stockholm för tre år sedan.

YLE - 05 jun 17 kl. 10:50

Ett öga gråter när scenkonstutbildningen flyttar från Vasa till Jakobstad

Nu flyttar scenkonsten från Vasa till Jakobstad. Sedan slutet av maj har sakerna vid Kaserntorget packats ihop inför flytten till Campus Allegro i Jakobstad. Gabriele Alisch som är utbildningsansvarig och studerande Kalle Halmén tycker att det känns en aning vemodigt.

Dagensanalys.se - 05 jun 17 kl. 09:25

Web Editor NLYMAN

Har du ett kreativt mindset och letar ständigt efter nya idéer och sätt att kommunicera genom både text och bild? Då kan du mycket väl vara NLYMANs nya Web Editor. Som Web Editor kommer du vara en av de viktigaste personerna för varumärkets fortsätta utveckling framåt.

Nerikes Allehanda - 09 maj 17 kl. 04:58

Ernst gick in som delägare i lokalt företag: "Det var kärlek vid första ögonkastet"

Formgivning, tv-program, mat och vin. Nu satsar Ernst Kirchsteiger på bageribranschen sedan han gått in som delägare i Kumlabageriet Lokal..

YLE - 11 maj 17 kl. 18:48

Ett brokigt Finland på sommarutställningen i Fiskars 2017

Fiskars sommarutställning öppnas den 14 maj under rubriken Greetings from SUOMI. I takt med att Finland blir mer mångkulturellt luckras också mentala gränser upp. Den finländska identiteten får nya färger och rymligare former.

NSD - 16 maj 17 kl. 17:23

Estetelever förbereder avslutande utställning

Eleverna vid gymnasieskolans estetprogram inriktning bild och Formgivning ställer nu i ordning den avslutande utställningen..

Corren - 08 maj 17 kl. 15:05

Brett utrymme för personlig utveckling

Varje år arrangeras en slututställning av eleverna på Slöjd, hantverk & Formgivning vid Liu..

Corren - 04 maj 17 kl. 15:12

Examensarbeten på museet

För tionde året i rad som avgångsklassen visar studenterna på kandidatprogrammet Slöjd, Hantverk och Formgivning vid Linköpings universitet sin examensutställning på Östergötlands museum..

SvD - 03 apr 17 kl. 19:00

Polariseringens tid?

Hustrun och jag har besök av makarna Rebecca och Markus Uvell. Hur mycket annat vi än har att prata om under deras första vistelse i Georgien återkommer vi ofta till frågan om det svenska debattklimatet, och om den så kallade polariseringen. Och då är svårt att inte dra sig till minnes vår barndom.

YLE - 28 mar 17 kl. 11:00

Plottrigt Inter, oestetiskt Ilves, retro-RoPS, VPS fullträff - vilket är din egen favorit?

PS Kemi har ett ankare, JJK har räven, IFK Mariehamn har sin kronhjort medan KuPS lagmärke för tankarna till DDR och FC Inter andas norra Italien. Du ser fotbollsligans klubbmärken med jämna mellanrum, men har du någonsin reflekterar över deras innebörd? Inför ligastarten 2017 lät Yle Sporten författaren och sportjournalisten Leonard Jägerskiöld Nilsson ta en titt på den inhemska ligans tolv klubbmärken.


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.