Fordons

Thursday, 19 September, 17:06

Nyheter om Fordons

Sortering: Relevans | Senaste
DI - 21 aug 19 kl. 06:24

Morgonkoll: Asien i sidled efter nedgång på Wall Street

De kinesiska börserna visar på små medan Tokyobörsen handlas ned på tisdagsmorgonen. Konjunkturkänsliga sektorer som Fordons- och gruvaktier backar..

Skånskan - 15 aug 19 kl. 15:24

Stal diesel ur fordon

löberöd En Fordonsägare på Sassarpsvägen har drabbats av en dieselstöld någon gång under den 14 augusti. Det är en mindre mängd diesel som stulits från fordonet..

YA - 09 aug 19 kl. 13:49

Åtal för olovlig mopedkörning

En 17-åring åtalas för olovlig körning och brott mot lagen om Fordons registrering och användning. Han erkänner dock bara den olovliga körningen..

Barometern - 01 aug 19 kl. 11:00

Rekord för populära musik- och fordonskvällar

Under sommaren arrangeras musik- och Fordonskvällar på torget i Kristdala och dessa lockar både många Fordonsägare och stor publik..

Skånskan - 31 jul 19 kl. 10:51

Krockade stulen moped och ställde sen tillbaka den

Skurup En man stal en moped på en gård och körde 500 meter där han blev inblandad i en kollision.
Eftersom det blev plåtskador på bilen uppgav han ett personnummer som visat sig vara falskt.Det var för några dagar sedan som en moped blev stulen i Skurup.

Skånskan - 11 jul 19 kl. 15:30

Hotar dra in tillståndet för Hörby Yrkesgymnasium

Hörby Skolinspektionen hotar dra in Hörby Yrkesgymnasiums tillstånd att bedriva skolverksamhet. Myndigheten slår ner på ett stort antal brister på skolan, bland annat när det gäller ekonomin, betygssättningen och arbetet mot kränkande behandling.
Det ekonomiska läget bedöms som allvarligt och skolan föreläggs att snarast vidta kraftfulla åtgärder.

Cornucopia - 20 jun 19 kl. 09:36

Försvarsmakten krigsplacerar återigen civila fordon

Försvarsmakten har återigen börjat krigsplacera civila fordon inom svenskt totalförsvar, så kallad uttagning. Uttagna fordon omfattas av beslutet i tre år åt gången, och fordonet kommer övergå i statens ägo om det kallas in vid höjd beredskap eller krig. Även om det samma var möjligt enbart via förfogandelagen ger detta viss förutsägbarhet kring huruvida man som företag eller privatperson blir av med fordon vid höjd beredskap.

Sydöstran - 16 jun 19 kl. 12:53

Fordons- och transportprogrammet ger svar på tal

Till följd av den fortfarande pågående debatten som började igår på Sydöstrans facebook-sida, ger de inblandade svar på tal..

Sydöstran - 15 jun 19 kl. 13:54

Kontroversiellt studentflak fick Karlshamnsborna att rasa

”Raka rör och öppna spjäll, era döttrar kommer inte hem ikväll” - så löd Fordons- och transportprogrammets banderolltext..

YA - 29 maj 19 kl. 06:00

Fordonsprogrammet fick stipendium

Fordons- och transportprogrammet på Ystad gymnasium har fått ett stipendium av Motorbranschens Riksförbund, till ny modernare utrustning..

Skånskan - 17 maj 19 kl. 11:30

Programutbud spikas senare

ESLÖV Eslöv väntar några månader innan det beslutas definitivt vilka program det ska bli på nya Carl Engströmskolan läsåret 2019/2020.– Vi tar den slutgiltiga organisationen när vi har slutintagningen i september, säger Claes-Göran Wohlin (M), ordförande i gymnasie- och vuxenutbildningsnämnden.
Antalet sökande till Eslövs gymnasium har ökat mycket.

Nyan - 29 apr 19 kl. 15:52

Skadegörelse på bilar i stan idag

Polisen har idag tagit emot fler anmälningar om skadegörelse på fordon. Händelserna har skett åtminstone i centrum och i norra Mariehamn. Polisen har gjort brottsplatsundersökning och dokumenterat skadorna.

Skånskan - 12 apr 19 kl. 13:19

Körkortslös körde påverkad

SJÖBO En 55-årig Sjöbobo stoppades när polisen hade Fordons- och förarkontroll på Stora Vandstadsvägen.
Mannen hade för det första inget giltigt körkort För det andra verkade han vara påverkad av någonting så polisen la till misstanke om drograttfylla ovanpå misstanken om grov, olovlig körning.
För det tredje hittade poliserna mycket riktigt misstänkt narkotika på mannen och – efter en senare husrannsakan – en mindre mängd även i hemmet.

Kristianstadsbladet - 21 mar 19 kl. 05:00

Nytt avtal ger eleverna sommarjobb

Elever på Fordons- och transportprogrammet Wendesgymnasiet ska få större möjligheter till betalt sommarjobb och utlandspraktik. Skolan har tecknat avtal med branschorganisationen Maskinleverantörerna..

Skånskan - 04 mar 19 kl. 21:28

Körde utan att ha körkort

HÖRBY Polisen gjorde Fordons- och förarkontroller i centrala Hörby på lördagen.
Bland annat kontrollerades en man i 55-årsåldern som kom körandes i en bil genom centrum vid 11-tiden på förmiddagen.
Det visade sig att mannen saknar körkort.

PrivataAffärer - 04 mar 19 kl. 14:46

USA: Börsbolagens geopolitiska oro på femårshögsta

Det framgår av en summering av 25.000 rapportdokument, avskrivningar av analytikersamtal och frågestunder med bolagsledningar i amerikanska börsbolag som JP Morgans analysavdelning har genomfört, uppger Bloomberg News. ”I kontrast till den generella uppfattningen hos investerare ser färre S&P 500-bolag ökad takt i lönetillväxten som en risk”, skriver JP Morgan-analytikerna.

Skånskan - 04 mar 19 kl. 10:01

Vinglig bilist medtagen av polis

Medtrafikanter slog larm när en bilist körde vingligt på E6:an i höjd med Kävlinge.Polisen tog emot larmet från allmänheten 08.49 på måndagsmorgonen.

DI - 28 feb 19 kl. 13:10

EU nära nytt regelverk för tunga fordons utsläpp

En stor majoritet av ledamöterna i EU-parlamentets miljöutskott, 33 av 37, godkände i går en uppgörelsen om utsläppen från nya tunga fordon.   .

Blekinge Läns tidning - 13 feb 19 kl. 04:30

Ny teknik hjälper kommunen att komma åt p-fuskarna

Som första kommun i landet blev Karlskrona i fredags unika i jakten på så kallade målvaktsbilar och andra parkeringsfuskare. Parkeringsvakterna blev då utrustade med ett nytt dataprogram som gör att de får veta direkt om en Fordonsägare har skulder på 5 000 kronor eller mer. – Det här systemet gör att vi enklare och fortare kan bli av med de här bilarna från gatorna, säger Johan Lindh, trafikingenjör på Karlskrona kommun..

YA - 12 feb 19 kl. 05:05

Nytt och modernt för fordonselever i Skurup

Nils Holgersson-gymnasiet i Skurup satsar stort på sina Fordons- och transportprogram. Särskoleeleverna har äntligen fått egna lokaler, där de kan bedriva sin verksamhet helt utifrån sina egna behov. Även det ordinarie programmet har fått uppfräschade lokaler och ny utrustning med målet att bli motorbranschcollege..

Skånskan - 04 feb 19 kl. 14:00

Man misstänks för rattfylleri

HÖRBY I samband med en Fordons- och förarkontroll på Ekerödsrasten, vid E22, i lördags morse blåste en 30-årig man positivt i sållningsinstrument. Han fick följa med polisen till polisstationen för kroppsbesiktning, och det visade sig att han hade 0,32 promille alkohol i blodet. Han misstänks nu för rattfylleri..

BT - 31 jan 19 kl. 04:03

95-årig bildoktor ger gammal Ford ett ansiktslyft

Den pensionerade maskinisten Folke Josefsson brukar hjälpa Fordonsägare att renovera sina gamla bilar och motorcyklar. Nu har han ett ovanligt projekt där han ska sätta trälister på en Ford Falcon från 1965..

Barometern - 29 jan 19 kl. 06:10

Den ljusnande framtiden finns inom transportnäringen

Gymnasievalet ”Bara inom motorbranschen behöver 6 400 personer rekryteras mellan 2018 och 2020, varav 230 personer i Kalmar län. En av åtgärderna för att lösa rekryteringsbehovet är att få fler unga att välja Fordons- och transportprogrammet (FT-programmet) på gymnasiet.”.

GöteborgsPosten - 23 jan 19 kl. 19:49

Ny skola ska möta motorbranschens rekryteringsbehov

Kattegattgymnasiet bygger en ny skola för Fordons- och transportprogrammet. Samtidigt ska utbildningen kvalitetssäkras i samarbete med motorbranschen..

Nyan - 15 jan 19 kl. 17:00

Problem stanna vid stoppmärke

Vid polisens trafikkontroll i Eckerö i Storby i måndags morse noterades att många hade problem med att stanna vid stoppmärket i korsningen till Torpvägen. – Stopplikten skall iakttas så att fordonet står stilla, inte bara så att hjulen låser sig, skriver polisen i ett utskick. Polisen påminner att vägtrafiklagen stipulerar om situationshastighet; är det halt måste man köra mer försiktigt.

DI - 15 jan 19 kl. 13:37

DNB:s nya toppchef: "Min absoluta favoritaktie inför 2019"

Fordons- och verkstadsanalytikern Christer Magnergård blir ny global chef för aktieanalys på den norska storbanken DNB. Han tror på en skakig börs i år, men pekar ändå ut tre storbolag han tror starkt på.   .

Nyan - 06 jan 19 kl. 13:49

Skattesänkning för elbilar

Mätmetoden för nya personbilars utsläpp förändras gradvis fram till 2021.
På grund av den ändrade mätmetoden träder en ändring av Fordonsskattelagen i kraft första januari. Genom ändringen anpassas de bil- och Fordonsskatte-nivåer som uppmätts enligt den nya mätmetoden till koldioxidutsläppsvärdena enligt det nya sättet att mäta så att skattenivåerna i genomsnitt kvarstår oförändrade.

Skånskan - 18 dec 18 kl. 15:36

Körde bil utan körkort

HÖÖR En 35-årig kvinna ertappades med att köra bil trots att hon saknar körkort vid 23-tiden på måndagen. Det var i samband med en Fordons- och förarkontroll på riksväg 23 i Höör som kvinnan stoppades av en polispatrull. Hon är nu misstänkt för olovlig körning..

Affärsvärlden - 14 dec 18 kl. 10:52

Analytiker: "Stora utmaningar för Autoliv och Veoneer"

Deutsche Bank har tagit ett helhetsgrepp på en rad Fordons- och Fordonsteknikbolag i en ny sektorrapport. Bankens beskriver sin inställning som "försiktig" mot bakgrund rådande makrooro, men också med den mer långsiktiga utvecklingen mot elektrifierade och självkörande fordon i åtanke..

DI - 14 dec 18 kl. 08:11

Munters tecknar kinesiska avtal värda 120 miljoner kronor

Luftbehandlingsbolaget Munters har tecknat tre ordrar med en icke namngiven ”ledande aktör inom Fordons- och elektronikindustrin i Kina”, enligt ett pressmeddelande..

PrivataAffärer - 06 dec 18 kl. 10:26

Morgan Stanley ser cyklisk risk för fordonssektorn

”Vi tror att konsensusförväntningarna om stigande marginaler kommer att visa sig vara för optimistiska”, skriver Morgan Stanley i en analys för den europeiska sektorn för Fordons- och Fordonsrelaterade aktier (Autos & Shared Mobility). I analysen sänker Morgan Stanley rekommendationerna för Autoliv och Veoneer till jämvikt (övervikt) samt drar ned riktkursen för lastbilsföretaget Volvo som de har en underviktrekommendation för. Autolivaktien har gått starkt jämfört med sektorkollegorna och tillväxtstoryn för 2019/2020 är välkänd, menar Morgan Stanley som håller riktkursen för Autoliv oförändrad på 100 dollar trots den sänkta rekommendationen.

Cornucopia - 29 nov 18 kl. 11:48

Konjunkturläget enskilda sektorer - Internethandeln och banker rasar

Nedan följer redovisningen över konjunkturläget i de enskilda sektorerna enligt Konjunkturinstitutets (KI) barometerindikator ("konjunkturbarometern"). Bland iögonfallande förändringar är en kraftig försämring hos Internethandeln, en av de få sektorer inom konsumenternas detaljhandel som är positiv. Även raset för bank- och försäkringssektorn är intressant.

Skånskan - 12 nov 18 kl. 11:26

Åkte fast för olovlig körning

HÖRBY En man i 30-årsåldern misstänks för olovlig körning efter att ha kört bil på Kungsgatan i Hörby på fredagskvällen trots att han saknar körkort. Mannen stoppades av en polispatrull i samband med en Fordons- och förarkontroll..

NSD - 10 okt 18 kl. 16:01

Björknäsgymnasiet blev årets transportskola

Fordons- och Transportprogrammet inriktning Transport vid Björknäsgymnasiet i Boden har utsetts till utsetts till Årets Transportskola av TYA..

Helsingborgs Dagblad - 01 nov 18 kl. 07:03

Ökad vinst för Scania

Lastbilstillverkaren Scania redovisar en vinst före skatt på 3 111 miljoner kronor under tredje kvartalet, 24 procent högre än motsvarande period föregående år. "Högre Fordons- och servicevolymer, liksom valutaeffekter, bidrog positivt medan högre produ.

GöteborgsPosten - 31 okt 18 kl. 22:43

Kvinnlig biltjuv hade stöldgods på sig

En biltjuv greps vid en Fordons- och förarkontroll på Edsgatan i Vänersborg vid 21.30-tiden på onsdagen. Polisen hittade även stöldgods i bilen..

Cornucopia - 29 okt 18 kl. 15:35

FÖP-måndag: Detaljer bottenplattan Tesla Model S

Eftersom det dök upp lite frågor kring bottenplattan på Tesla Model S (och X), så lägger jag ut lite foton nedan i full upplösning vid klick, så minoriteten av FÖP:ar (Fordonsöverintresserade personer) kan studera dessa närmare.
Bakre motorutrymmet under bagageutrsymmet. Elmotorn till vänster, växelriktare DC->AC till höger.

Nyteknik - 25 okt 18 kl. 14:24

Rapport: Fordonsindustrin tummar på kvaliteten

Det finns kvalitetsproblem som hotar Fordons- och industrisektorn. Vilka är dessa och vad behöver företagen för att hantera utmaningarna?.

NSD - 14 okt 18 kl. 15:30

Hon ska kvala till Yrkes-SM

Linnea Jolanki, som går tredje året på Björknäsgymnasiets Fordons- och Transportprogram inriktning Transport ska kvala in till Yrkes-SM nästa vecka..

DN - 21 okt 18 kl. 13:57

Branscherna som törstar efter yrkeslärare

I flera år har myndigheter och företag larmat om bristen på yrkeslärare. Men vilka är det som saknas mest? DN listar de yrkeslärare som det kommer att råda mest brist på i framtiden.


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.