Finska

Tuesday, 21 January, 10:41

Nyheter om Finska

Sortering: Relevans | Senaste
Aftonbladet - 30 dec 19 kl. 20:14

Finska strömmingar till hämtade barns försvar

▸ En finländsk rörelse som tagit form genom sociala medier vill visa motstånd mot ett hat som uppstått med anledning av….

Helsingborgs Dagblad - 30 dec 19 kl. 20:13

Finska strömmingar till hämtade barns försvar

En finländsk rörelse som tagit form genom sociala medier vill visa motstånd mot ett hat som uppstått med anledning av att Finland hämtat barn från al-Hol-lägret i Syrien. Den så kallade Strömmingrörelsen är inspirerad av sardinrörelsen i Italien. Rörels.

UNT - 30 dec 19 kl. 20:13

Finska strömmingar till hämtade barns försvar

En finländsk rörelse som tagit form genom sociala medier vill visa motstånd mot ett hat som uppstått med anledning av att Finland hämtat barn från al-Hol-lägret i Syrien..

Sydsvenskan - 30 dec 19 kl. 20:13

Finska strömmingar till hämtade barns försvar

Den så kallade Strömmingrörelsen är inspirerad av sardinrörelsen i Italien..

GöteborgsPosten - 30 dec 19 kl. 20:16

Finska strömmingar till hämtade barns försvar

En finländsk rörelse som tagit form genom sociala medier vill visa motstånd mot ett hat som uppstått med anledning av att Finland hämtat barn från al-Hol-lägret i Syrien. Den så kallade Strömmingrörelsen är inspirerad av sardinrörelsen i Italien..

PrivataAffärer - 30 dec 19 kl. 13:00

Dags för årets floskelgala

1) Henrik Norström, vd på Brighter, om bolagets ”förmånsemission”: ”Erbjudandet är inte en traditionell företrädesemission utan emissionen är den första av sitt slag och specifikt skapad för att premiera Bolagets hela aktieägarkollektiv.” 2) Oscar Engelbert, grundare och vd, Oscar Properties Holding, om bolagets emissionsförslag som i slutändan inte ens blev av: ”Utbyteserbjudandena genomförs som ett led i Bolagets fortsatta arbete med att skapa en långsiktigt hållbar kapitalstruktur i syfte att möjliggöra framtida vinstgenerering och värdeutveckling.” 3) Lauri Ratia, styrelseordförande för Finska Stockmann som förvisso ser stor potential i Lindex men ändå vill sälja av innehavet.

Länstidningen i Jämtland - 30 dec 19 kl. 00:08

Debatt: EU:s sammanhållningspolitik måste prioriteras för klimatets och fredens skull

I mitten av december samlades EU:s stats- och regeringschefer för att diskutera det Finska....

Aftonbladet - 29 dec 19 kl. 21:37

Knäckte Ryssland på sex sekunder

▸ USA vann stökiga stormötet ✓ Finska krossen.

Skånskan - 27 dec 19 kl. 20:30

Han leder orkestern in i det nya året

HELGJOBB. – Jag kan inte minnas senaste gången jag hade ledigt en nyårsafton, säger Samuli Örnströmer.
Han jobbar i år också.

Aftonbladet - 28 dec 19 kl. 19:16

Finska krossen: Total dominans

▸ Dominerar i JVM.

NSD - 28 dec 19 kl. 06:00

Både ris och ros till Nina Wähä

Augustprisnominerade och hyllade Nina Wähä, med rötter i Finska Tornedalen, kom till Kiruna bokfestival..

Nyan - 26 dec 19 kl. 10:17

15 år sedan tsunamikatastrofen: ”När andra fick panik ville jag hjälpa”

Det tog ett helt år att identifiera alla finländska offer som tsunamivågen krävde. Fingerteckningar på daghem hjälpte polisen att få fingeravtryck på de allra minsta. I år har det gått 15 år sedan ”havsmonstret” svepte in över Sydostasien och skördade 300 000 människoliv.

SR - 27 dec 19 kl. 09:00

Finska tv-serier gör succé världen över

Senaste exporten från grannlandet är kriminaldramat "Alla synder" som nyligen släppts i USA och sålts till ytterligare trettiotalet länder..

SVT - 26 dec 19 kl. 21:32

Juniorkronorna vände mot Finland – förlängde JVM-sviten till 49 segrar

Juniorkronorna knep den 49:e raka segern i gruppspelssammanhang i JVM när man besegrade Finland med 3-2 efter förlängning. Den Finska målvakten Justus Annunen storspelade och räddade fyra frilägen men fick tillslut kapitulera när supertalangen Alexander Holtz avgjorde med fyra sekunder kvar..

Sydöstran - 26 dec 19 kl. 10:36

Fönster krossade på klubblokal

Vandaler har förstört Finska föreningens klubblokal på Ingenjörsgatan. Sex fönsterrutor har krossats under de senaste dagarna. – Vi behöver diskutera om vi ska sätta in larm, säger Viljo Kokko, vice ordförande..

YLE - 24 dec 19 kl. 16:40

Kör försiktigt – väglaget blir dåligt i kväll

Under julaftonskvällen och natten rör sig ett regnområde över Finska viken vilket leder till dåligt väglag i landets södra och mellersta delar, meddelar meteorologiska institutet..

Politologerna - 22 dec 19 kl. 08:00

Lucka #22: Ålder och politisk representation så in i Norden

Det här inlägget bygger på analyser publicerade i Solevid & Wängnerud (2019) Hur gamla är de som bestämmer? Om åldersrepresentation i politiska församlingar. Rapport nr 6.

DalaDemokraten - 23 dec 19 kl. 06:00

Ny finskspråkig präst i Borlänge – från sjöman till präst

Rolf Heikkinen är ny präst i Borlänge. Nu har han träffat Finska församlingsbor i sin nya hemort....

GöteborgsPosten - 23 dec 19 kl. 05:00

Sanningen bakom tomtens verkstad – så stor är den

Gigantisk anläggning ryms inte i de flesta kommuner. Finska Rovaniemi försöker bortförklara julbluff med magi..

YLE - 22 dec 19 kl. 10:05

På tv i dag: Cupklassiker på kommande? Ingredienserna för en finalthriller är uppdukade i Karis

I damernas cupfinal fanns det exakt en förhandsfavorit. På herrsidan är det mer oförutsägbart då BK-46 och Dicken ställs mot varandra för första gången i en final i Finska cupen..

YLE - 21 dec 19 kl. 18:42

Myndigheterna håller presskonferens om de två finländska barnen från al-Hol - följ med Svenska Yles direktrapportering kl 20.10

Två finländska barn från al-Hol har omhändertagits av Finska myndigheter. En presskonferens gällande barnen hålls i Statsrådsborgen i Helsingfors i kväll..

YLE - 21 dec 19 kl. 18:42

Myndigheterna höll presskonferens om de två finländska barnen från al-Hol - läs vår direktrapportering

Två finländska barn från al-Hol har omhändertagits av Finska myndigheter. En presskonferens gällande återbördandet av barnen hölls i Statsrådsborgen i Helsingfors..

YLE - 21 dec 19 kl. 18:42

De två finländska barnen från al-Hol har anlänt till Finland - Polisen: "Allt gick enligt planerna"

Utrikesministeriet bekräftade tidigare i dag att två finländska barn från lägret al-Hol i Syrien har tagits om hand av Finska myndigheter. Enligt Polisen har barnen har anlänt till Finland och befinner sig hos myndigheterna inom social- och hälsovården..

YLE - 21 dec 19 kl. 16:04

Utrikesministeriet: Två finländska barn från lägret al-Hol har tagits om hand av finska myndigheter

Utrikesministeriet bekräftar att myndigheterna har hand om två finländska barn från lägret al-Hol som ska tas hem till Finland..

Expressen - 21 dec 19 kl. 10:56

Truckföraren anslöt till IS efter Peter Mangs dåd

Peter Mangs dömdes till livstids fängelse för två mord och fem mordförsök.Efter ett av attentaten anslöt ett av hans offer till terrororganisationen Islamiska staten, uppger Sydsvenskan.Den 49-årige truckföraren från Malmö är nu fängslad i Syrien och vill tillbaka till Sverige, uppger den Finska tidningen Helsingin Sanomat..

YLE - 20 dec 19 kl. 15:27

Fotbollsspelaren Benjamin Källman skulle gärna fortsätta i norska Viking - vill också kämpa om en plats i finska EM-laget

Anfallsspelaren Benjamin Källman har trivts bra under hösten i Stavangerlaget Viking i högsta fotbollsserien i Norge. Han har fått mycket speltid i laget och skulle gärna fortsätta spela där..

YLE - 20 dec 19 kl. 13:07

Föräldrar oroliga för barnens hälsa i Korsholm – finska skolan i Toby brottas med stora inomhusluftproblem

Tuovilan koulu i Toby, Korsholm lider av stora problem med inomhusluften. Skolan har brottats med problemen en längre tid och inte ens saneringar som utfördes för några år sedan har hjälpt. Föräldrar och personal börjar få nog av kommunens velande i frågan..

Dagens PS - 19 dec 19 kl. 09:59

Rykte: Samsung gör ny version av Galaxy Fold

Finlands gratiskurs i AI, spanska matleveransbolaget som utmanar Uber Eats och ett rykte kring samsung nästa galna telefon – allt det och mer i dagens techbrief. TECHBRIEFEN – Dagens PS samlar viktigaste technyheterna på ett ställe. Finland lanserar gratiskurs i AI Vårt kära grannland har gjort en kurs, som tidigare var tänkt att erbjudas enbart till Finska medborgare, gratis för hela världen.

Dagensanalys.se - 19 dec 19 kl. 08:09

Finland bjuder på gratiskurs i AI

Det var förra årets som Finska regeringen lanserade en kurs i artificiell intelligens med mål att utbilda alla finnar i hur tekniken fungerar. Som en julklapp finns nu kursen tillgänglig för alla inom EU. Kursen som heter ”Elements of AI” finns tillgänglig på engelska, svenska, Finska och tyska.

Skånskan - 19 dec 19 kl. 08:00

Ny föräldrakritik om modersmål

MALMÖ Ännu en budgetfråga i grundskolenämnden väcker debatt.
Den här gången handlar det om modersmålsundervisningen i förskoleklasserna, som tas bort nästa höst.– Enligt skollagen måste landets skolor ordna modersmålsundervisning i klasserna 1-7 men vi har fortsatt undervisningen kvar i olika språk i klasserna 1-9, säger nämndens ordförande Sara Wettergren (L).

YLE - 19 dec 19 kl. 16:43

Sibbolärare: För få lektioner i svenska på högstadiet gör de finskspråkiga eleverna frustrerade

När Finska elever började läsa kort svenska ett år tidigare, fick de inte alls mer lektioner. Samma antal lektioner breddes ut över fler år..

Expressen - 19 dec 19 kl. 07:50

Finske skandalikonens son bryter tystnaden

Wiljami Myllylä, 18, gjorde efterlängtad debut i den Finska ligan.Sen fick talangen frågor – om sitt efternamn.– Jag gillar inte att prata om min familjebakgrund.

PrivataAffärer - 18 dec 19 kl. 23:44

Affärsvärlden: Fyra aktier att köpa

Programvarubolaget Micro Systemation har, enligt tidningen, ”väldigt frestande multiplar för ett välskött bolag på en växande marknad”. Det Finska gruvutrustningsföretaget Outotec, som kommer att slås samman med konkurrenten Metso under kommande år, får också en köprekommendation. Affärsvärlden anser att ”det bör kunna finnas en uppsida på 20 procent det närmsta året”.


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.