Finland

Monday, 23 April, 11:47

Nyheter om Finland

Sortering: Relevans | Senaste
YLE - 22 mar 18 kl. 14:25

Är det städerna eller landsbygden som förbises av politikerna? Städerna säger både forskare och Helsingfors – urbaniseringen är ”en stark megatrend"

Helsingfors och andra städer i Finland står för en stor del av tillväxten och behöver få stöd för de utmaningar det också innebär, säger stadsforskare som Helsingfors borgmästare Jan Vapaavuori samlat i en publikation..

Västerbottens Folkblad - 02 apr 18 kl. 11:45

Hund dog i vargattack

Vargen attackerade hunden som satt fast i en lina vid sin koja. Det är Vasabladet som skriver om vargattacken som skett under måndagsnatten mellan klockan 02.00 och 04.

Regeringen - 03 apr 18 kl. 13:26

Nytt avtal om nordiskt samarbete i konkurrensfrågor

Regeringen har beslutat om en proposition som ger konkurrensmyndigheterna i Sverige, Danmark, Finland, Island och Norge utökade möjligheter att samarbeta mot konkurrensbrott..

YLE - 29 mar 18 kl. 22:45

Eventuell räddning för Nordens fjällrävar i sikte – tre norska individer räddade svårt inavlad svensk population

Fjällrävens situation i Norden är usel, och Finland har inte haft en egen stam på decennier. Ett uppmärksammat fall från Sverige visar nu att ett av fjällrävens stora bekymmer, inaveln, verkar kunna lösas med väldigt små insatser..

YLE - 02 apr 18 kl. 09:47

FC Honka är tillbaka med nya bakgrundskrafter – satsar på juniorverksamheten och väntar på nytt stadion till Esbo

FC Honka är tillbaka i fotbollsligan efter tre års frånvaro. "Jag hoppas att Honka blir ett topplag igen i Finland", säger klubbikonen Joel Perovuo..

YLE - 25 mar 18 kl. 06:30

Växer pojkar upp i en våldskultur? Machoidealet om att inte gråta utan bita ihop lever starkt i bland annat sportvärlden

Att pojkar ska vara starka och tuffa är en uppfattning som är bekant för de flesta. Det här är också ett ideal som ifrågasätts då diskussionen om hur pojkar växer in i en våldsam kultur - #mentoo -har kommit igång i Finland..

YLE - 25 mar 18 kl. 18:46

Sverige tackar ja till samarbete kring Bottniska korridoren - kan ge miljoner i EU-stöd till norra Finland

Sveriges regering har fattat ett beslut om att gå in för ett samarbete med Finland kring den så kallade Bottniska korridoren. Infrastrukturminister Tomas Eneroth skickade i onsdags en förfrågan till EU-kommissionen om att förena tågkorridoren från Stockholm till Haparanda med det europeiska transportnätverket (TEN-T)..

YLE - 24 mar 18 kl. 11:56

Allt fler finländare använder den dödliga opioiden oxikodon: "Det är lättare att ta en tablett nu och då än att gå ner 15 kilo"

I USA har tiotusentals dött av starka opioida värkmediciner och i Finland ökar användningen av de starka värkmedicinerna. "Det är lättare att ta en tablett nu och då", säger ortoped..

BT - 25 mar 18 kl. 18:12

TV: Här tar Boråsfinnarna ton till karaokeklassiker

Karaoke är stort i Finland. Nyligen drog den finska kulturföreningen Kultur 75 igång en kurs i Borås. Vid andra tillfället dök det upp ett tiotal personer som var sugna på att sjunga.

Skånskan - 12 apr 18 kl. 09:22

Norska soldater på villovägar i Finland

Norden En norsk militärpatrull körde vilse och fann plötsligt sig själva på finskt territorium. Händelsen orsakade ett diplomatiskt utbyte mellan länderna. Det var när de norska soldaterna var ute på en snöskotertur i Nordnorge som de, enligt det norska public-service bolaget Nrk, råkade hamna omkring hundra meter in i Finland.

YLE - 17 mar 18 kl. 06:27

Psykolog: Tacka de tidigare generationerna för att vi är det lyckligaste folket i världen

En FN-rapport signerad organisationen "World Happiness report" utser Finland till det lyckligaste landet i världen. Alla nordiska länder intar tätpositionerna. Förutom överraskande nog Sverige, som knappt ryms med på listan bland de tio bästa.

YLE - 01 apr 18 kl. 10:50

Tipsbolagets nya uniform: Lottosparkbyxan - vi samlar de bästa aprilskämten

Här är de roligaste aprilskämten från Finland och världen. Har du stött på något kul skämt? Eller har du rent av trillat rakt in i en aprilfälla?

YLE - 25 feb 18 kl. 09:42

Oivo: Pärmäkoski visade vägen – hennes OS-bedrift är sällsynt i finländsk idrott

Utan Krista Pärmäkoskis insatser hade Finland gjort sitt medaljfattigaste vinter-OS någonsin. Pärmäkoski vann tre individuella OS-medaljer som första finländare på 34 år..

SVT - 01 apr 18 kl. 13:52

Förarlösa lastbilskonvojer fortsätter att testas – debatt om säkerheten

Den första dödsolyckan med en självkörande bil har skapat debatt om säkerheten vid testerna. Men försöken med konvojer av lastbilar, där bara det första fordonet har en aktiv förare, fortsätter. Scania i Södertälje ska delta i stora projekt på allmänna vägar i Singapore och i Finland, och pilotförsök görs även i Sverige och i EU.

SVT - 18 mar 18 kl. 16:43

Här är svenska slotten där toppmötet mellan Nordkorea och USA kan hållas

Sverige får konkurrens av Finland i arbetet att medla i en av världens svåraste säkerhetspolitiska konflikter. Men skulle toppmötet mellan USA och Nordkorea sen äga rum i Sverige så kommer det inte kunna hållas i Stockholm, detta av säkerhetsskäl. Det uppger källor med god insyn till SVT Nyheter..

Nyan - 30 mar 18 kl. 14:03

Två helikoptrar evakuerade färjepassagerare

Samma färja mellan Sverige och Finland behövde helikopterassistans för att evakuera passagerare vid två olika tillfällen på skärtorsdagskvällen. Det skriver Norrtelje Tidning. Den första passageraren insjuknade vid 20-tiden.

YLE - 05 apr 18 kl. 13:41

Rasha Ibrahims familj får stanna i Finland

Irakiern Rasha Ibrahim som tillsammans med man och två söner bor i Hangö har efter två och ett halvt år av oviss väntan beviljats uppehållstillstånd i Finland. Beskedet kom i mitten av mars (2018)..

YLE - 10 feb 18 kl. 08:00

Strömsö-kocken Paul Svensson slutar efter elva år

Efter elva år i Strömsös kök går den svenska kocken vidare. Nu berättar han om sina kära minnen från tiden i Finland. Han avslöjar också vad som inte gått som på Strömsö..

DI - 11 apr 18 kl. 08:25

Nordea bötfälls i Finland

Nordea Bank åker på 400 000 euro i böter av Finansinspektionen i Finland för att ha misslyckats med att rapportera in transaktioner i finansiella instrument..

VA - 15 mar 18 kl. 14:33

Det här är världens lyckligaste länder 2018

Finland tar ett glädjeskutt och puttar ned Norge från förstaplatsen..

YLE - 28 mar 18 kl. 20:07

President Niinistö redogjorde för sin kampanjfinansiering, överskottet går till välgörenhet

Stödföreningen Finland 2024 meddelar att överskottet på 300 000 euro går till "förbättrandet av marginaliserade ungas livssituation och till stödjandet av deras liv"..

YLE - 10 apr 18 kl. 19:49

Bittra förlusten mot Frankrike avgjorde – Finland missar U19-EM

Finlands U19-landslag avslutade EM-kvalturneringen med ett mindre målkalas, men det räckte inte. Den tunga uddamålsförlusten mot Frankrike fällde Finland i jakten på en slutspelsplats..

Nyan - 28 mar 18 kl. 06:00

Vad händer om Åland avvisar Ceta-avtalet?

Vad händer om Åland säger nej till Ceta-avtalet, handelsavtalet mellan EU och Kanada? Den frågan ska nu noggrant utredas inom landskapsförvaltningen.
Nya Åland berättade om Ceta-avtalet redan i februari när det stod klart att lagtinget ska ta ställning till det stora paketet.

YLE - 29 mar 18 kl. 16:30

Planerna skjuts fram med ett år – Finland vill ha europeisk supermatch 2021

Det blir ingen ansökan för att få den europeiska supercupfinalen till Helsingfors 2020. Av säkerhetsskäl siktar Bollförbundet in sig på 2021..

Computer Sweden - 29 mar 18 kl. 11:13

Nokia drar ner – 353 förlorar jobbet


Nokia uppger i dag att de kommer att skära bort 353 jobb på sin hemmamarknad i Finland..

IDG - 29 mar 18 kl. 11:13

Nokia drar ner – 353 förlorar jobbet


Nokia uppger i dag att de kommer att skära bort 353 jobb på sin hemmamarknad i Finland..

YLE - 29 mar 18 kl. 09:48

Drogliga tänkte sälja 74 kilo marijuana i Åbotrakten

Tullen har lyckats avslöja en grupp personer som har försökt smuggla in 74 kilo marijuana till Finland. Tullen avslöjade smugglingsverksamheten i februari i S:t Karins när man tog fast huvudmannen och en annan misstänkt tillsammans med ett stort narkotikaparti..

YLE - 21 feb 18 kl. 10:47

Damlejonens bronsglädje – ledde hela vägen och slog OAR efter dramatik

Damlejonen pallade för favorittrycket och tog OS-brons. OAR pressade Finland ordentligt, men hockeylandslaget fixade den fjärde blåvita medaljen i Pyeongchang..

Kristianstadsbladet - 28 mar 18 kl. 21:57

Inget EM-slutspel för KDFF-duon

Det blir inget EM-slutspel i Litauen i maj för KDFF-spelarna Saga Jontoft och Kajsa Törnkvist. Sveriges F17-landslaget förlorade sista matchen mot Frankrike (2–3) och slutade trea i Elite Round. Finland knep EM-biljetten..

Skånskan - 28 mar 18 kl. 17:44

Gästutställningen är på plats

lövestad Lövestads skulpturpark trotsar snö och regn och bjuder som vanligt in till vernissage på långfredagen då årets gästutställning presenteras.
I år är det Helsingborgskonstnären Viktor Praznik som har med sig tre verk där alla är gjorda av diabas – en 400 miljoner år gammal sten – som tagits fram i norra delen av Skåne.– Diabas är en granitsten som kom till i samband med ett vulkanutbrott men den kom aldrig upp ur marken.

Västerbottens Folkblad - 28 mar 18 kl. 14:08

Här är Roope Talajas nya klubb

Roope Talaja byter klubb, isvak och sida av Kvarken. Nästa säsong spelar han med Vasa Sport. Finländske forwarden Roope Talaja växte ut till en liten publikfavorit i A3 Arena under senare delen av säsongen.

Dagens PS - 28 mar 18 kl. 11:19

VD-byte: Han tar över makten i Hemtex

Kedjan Hemtex, som ingår i ICA Gruppen, har utsett Anders Lorentzon till ny vd med tillträde den 1 maj. Han efterträder Björn Abild som efter nio år inom ICA lämnar, enligt ett pressmeddelande. Anders Lorentzon sitter sedan 2016 i Hemtex ledning med ansvar för försäljning, drift och sortiment & inköp.

YLE - 28 mar 18 kl. 12:16

Tränaren Dvoršek stannar i Pargas IF: Boris ska fortsätta att utveckla Piffens handboll

Många inom handbollen i Finland höjde nog på ögonbrynen när den välmeriterade tränaren Boris Dvoršek skrev på för FM-ligans bottenlag Pargas IF. Nu är det klart att han fortsätter att leda Piffens handbollsherrar i minst två säsonger till..

YLE - 12 mar 18 kl. 05:14

Gatuhund måste avlivas på grund av valpsjuka – myndigheter misstänker fusk med rabiesvaccin

En rysk gatuhund som kom till Finland i slutet av februari insjuknade i valpsjuka och måste avlivas. Med samma transport anlände 22 andra hundar, de är nu i karantän i sina hem. Myndigheterna misstänker också fusk med rabiesvaccin..

Nya Wermlands Tidningen - 28 mar 18 kl. 09:44

David Shutrick bildar duo med Peter Morén

David Shutrick har skrivit låtar som ”Sambos på försök”, ”Finland” och ”Mer av dig”. Nu har han startat ett duoprojekt med Peter Morén från Peter, Bjorn and John..

YLE - 28 mar 18 kl. 05:03

Morgonkollen: Kim Jong-Un besökte Peking, skådespelare utsatta i filmproduktioner, många arbetslösa får sänkt bidrag

Det har nu bekräftats att Nordkoreas ledare Kim Jong-Un varit på besök i Peking. Skådespelare i Finland saknar kollektivavtal och över hälften av alla arbetslösa hotas av sänkta arbetslöshetsförmåner på grund av aktiveringsmodellen..

Expressen - 16 mar 18 kl. 18:18

Krossas av Finland på nya prestigelistan

Elias Pettersson är tidernas bästa junior i SHL.Och Växjö-stjärnan spås en lysande framtid i Nordamerika.Svensken kommer tvåa på The Hockey News årliga topp 100-ranking över världens största talanger utanför NHL..

YLE - 15 mar 18 kl. 11:41

Flera ryska slädhundar dog på Sverigebåt - polisen utreder

Åtminstone fem slädhundar har dött i samband med en färjetransport mellan Sverige och Finland. Åbopolisen larmades i morse om att det fanns flera döda hundar vid en bensinstation..

YLE - 09 apr 18 kl. 16:47

Våren kom till södra Finland - i Harabacka i Borgå uppmättes 15,3 grader

Södra Finland fick i dag uppleva vårens varmaste dag. I Borgå var det över 15 grader varmt..


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.