Fejkade

Tuesday, 26 March, 07:35

Nyheter om Fejkade

Sortering: Relevans | Senaste
Cornucopia - 27 feb 19 kl. 10:18

Pakistans luftrum stängt - har skjutit ner två indiska stridsflygplan

Konflikten mellan Pakistan och Indien fortsätter eskalera. Pakistan har nu skjutit ner två indiska stridsflygplan, och har stängt hela sitt luftrum enligt en sk NOTAM.
Generisk bild, ej indiska vapensystem eller flygplan.

Expressen - 22 feb 19 kl. 20:01

Kvinnliga politiker i skottgluggen på nätet

Socialförsäkringsminister Annika Strandhäll, S, gick ut i sociala medier och varnade för Fejkade inlägg med hennes namn som fått spridning.– Som kvinna drabbas man ofta hårdare av hot och hat i det offentliga än män, säger Strandhäll till SVT Nyheter.

Skånskan - 26 feb 19 kl. 05:55

Författarnas bästa fyndtips

Vad spanar författarna själva in under årets bokrea? Eller finns det kanske några favoriter de tycker att alla ska läsa? Vi har samlat några av Skånes främsta författares tips.

DN - 20 feb 19 kl. 19:27

Så manipuleras sociala medier: ”Botar har börjat bete sig mer som människor”

Popularitet och makt i sociala medier kan räknas i antalet följare och visningar. Men siffrorna går att blåsa upp genom att köpa Fejkade användare. På flera håll försöker man nu rensa i den dolda marknaden.

Expressen - 21 feb 19 kl. 00:43

Polisen misstänker: Tv–stjärnan fejkade misshandel mot sig själv

Jussie Smollett, känd från tv-serien Empire sa först att han blivit misshandlad med bland annat blekmedel och bunden av rep en sen januarinatt.Nu säger polisen i Chicago att misstankarna riktas mot honom och att han har iscensatt attacken själv.Två bröder som först misstänktes för brottet hjälper nu polisen i fallet som tagit en ny vändning rapporterar Fox 32.

Cornucopia - 20 feb 19 kl. 16:53

Slakt i Swedbank efter rysk penningtvätt

Sveriges största bank, Swedbank, har nu dragits in i Danske Banks massiva penningtvätt av ryska pengar. Bill Bowder, mannen som fått igenom Magnitsky-lagstiftning i många länder, sade sig ha bevis som styrkte SVT:s Uppdrag Gransknings avslöjande att Swedbank bistått med penningtvätt av 40 miljarder kronor. Bolagets aktie totalslaktades under dagen.

UNT - 20 feb 19 kl. 06:00

Lade ut ex-fruns sexchatt på nätet

Den tidigare maken lade ut en sexchatt och skrev Fejkade inlägg på Flashback om sin före detta fru..

Cornucopia - 19 feb 19 kl. 09:10

Nordnorge och Svalbard möjligt ryskt mål?

I Norge pågår en aktiv försvarsdebatt om Nordnorge och Svalbard, samtidigt som krafter vill att Norge accepterar den olagliga ryska annekteringen av Krim. Ett sådant godkännande skulle dock öppna upp för en repris av Krim på Svalbard och i Nordnorges Sör-Varanger, där det finns ryska minoriteter.
Nedlagda ryska kolgruvan och gruvstaden Pyramiden på Svalbard.

SR - 15 feb 19 kl. 05:20

Konstnär kapade googlesökning

I veckan inleds konstmässan Frieze i Los Angeles. Bildgooglar man ”frieze los angeles” får man se bilder från mässan. Det är bara ett problem.

Expressen - 07 feb 19 kl. 20:00

Tårarna efter storbråket i Farmen: ”Kollektiv mobbing”

Ett storbråk utbryter mellan ”Farmen”-deltagarna Tobbe och Mahsa i torsdagens avsnitt.Anklagelser om lögner och Fejkade skador trappar upp konflikten.– Det är kollektiv mobbning, säger Mahsa Farajollahi till Expressen..

SVT - 26 jan 19 kl. 08:27

Kläbo fejkade sjukdom för att se på VM

I serien VM-stjärnorna om berättar några av längdskidåkningens, skidskyttets och alpina sportens största stjärnorna om sina tankar kring VM. I den tredje delen berättar de om sina VM-minnen från barndomen. – Ja, såg det ett år senare på en videokassett med min pappa, säger Jessica Diggins till SVT Sport..

Expressen - 23 jan 19 kl. 07:55

Trumps fixade bilder – får honom att se yngre ut

Han brukar prata om ”fake news” (Fejkade nyheter).Frågan är nu hur sanningsenliga en del bilder på Facebook och Instagram av Donald Trump är.Enligt Gizmodo har den amerikanske presidenten mixtrat med dem för att se både smalare och yngre ut..

Expressen - 23 jan 19 kl. 10:55

Stjärnans svar – efter fejkade bilden hos Trump

Efter mästarlagets besök hos Donald Trump spreds en fejkad bild förställande collegestjärnan Trevor Lawrence.Nu har 19-åringen kommenterat den omtalade bilden..

GT - 16 jan 19 kl. 14:24

Förundersökning inleds om fejkade bygglov

En barnfamilj i Lysekil visade upp ett fejkat bygglov för kommunens tjänstemän då deras nybyggda garage granskades.Det falska bygglovet hade familjen fått av en politiker de anlitat som konsult. Nu har åklagare inlett en förundersökning om urkundsförfalskning.

Dagensanalys.se - 18 feb 19 kl. 03:12

Botarna som kan skriva fejkade nyheter på några sekunder

Att utveckla ai-styrda skrivbotar är en dröm för medier som vill lämna över yrket till en bot, istället för att anställa en journalist. Men botarna kan användas för dåliga saker som att producera Fejkade nyheter, i mängder. Tidningen The Guardian utförde nyligen ett experiment där de lärde upp en bot att skriva artiklar baserat på fejkad information.

Dagensanalys.se - 11 jan 19 kl. 16:30

Facebook lanserar egen faktagranskare för att röja undan fejk news

I en tid när fejk news är vardagsmat försöker nu Facebook, som ofta är källan, förändra läget genom att lansera en egen faktagranskare. Facebook har i Storbritannien inlett ett samarbete med brittiska organisationen Full Fact för att filtrerar bort nyheter som är fejk. När en användare på brittiska Facebook ser en nyhet som hen anser är fejk flaggas den av användaren.

UNT - 10 jan 19 kl. 20:25

Kvinna fejkade lön på halv miljon

En 38-årig kvinna i Uppsala uppgav en falsk inkomst på 490 000 kronor men avslöjades av Skatteverket..

DN - 09 jan 19 kl. 23:18

Äldre delade fler fejkade nyheter än unga på Facebook

Det var äldre och ultrakonservativa, inte unga, som delade mest falsk information på Facebook under det amerikanska presidentvalet 2016. Det visar en ny undersökning..

Dagensanalys.se - 09 jan 19 kl. 17:23

Trafikmätningar på internet är bara ”fake”

Så uttalar sig förra chefen på Reddit, Ellen Pao. Enligt henne är mätningar bara strunt och Fejkade tal. Vår svenska mätexpert Fulton Yancy tycker till om hennes uttalande.

GöteborgsPosten - 03 jan 19 kl. 09:16

Skickar falska fakturor för sjukresor – åker gratis i andras namn

Minst 70 Fejkade sjukresor har genomförts i Västra Götaland. Man behöver inte visa legitimation när man reser och därför har andra tvingats stå för fakturorna. Vassili Kalbin har polisanmält sin faktura.

GöteborgsPosten - 01 jan 19 kl. 20:04

Skickar falska fakturor för sjukresor – åker gratis i andras namn

Minst 70 Fejkade sjukresor har genomförts i Västra Götaland. Man behöver inte visa legitimation när man reser och därför har andra tvingats stå för fakturorna. Vassili Kalbin har polisanmält sin faktura.

NT - 29 dec 18 kl. 12:00

Sökte medborgarskap – med falskleg

Mannen ansökte om svenskt medborgarskap – med id-handlingar som visade sig vara Fejkade..

Sydsvenskan - 19 dec 18 kl. 17:00

Världsberömd stjärnreporter fejkade sina reportage

En världens mest prisbelönta journalister avslöjad som bluffare..

DN - 14 dec 18 kl. 07:00

Eric Rochant: Folk tror att jag är en smygvärvad hemlig agent

Eric Rochant har gjort succé med sin tv-serie om franska undercover-agenter som jobbar under Fejkade legendprofiler. Helena Lindblad förhör den franska spionfantasten inför den fjärde säsongen av ”Falsk identitet” som har premiär i SVT..

Expressen - 13 dec 18 kl. 06:15

Så sprider Telia kinesisk kommunistpropaganda

Telia tjänar pengar på Fejkade, bedrägliga och olagliga ”bekännelser” som lämnar eviga sår hos de drabbade.Hur kan ni låta detta sändas i Sverige? Ni är ett propagandaverktyg för den kinesiska statsapparaten, skriver Kurdo Baksi..

Helsingborgs Dagblad - 19 dec 18 kl. 17:00

Världsberömd stjärnreporter fejkade sina reportage

En världens mest prisbelönta journalister avslöjad som bluffare..

Blekinge Läns tidning - 20 dec 18 kl. 11:56

Tömde konto – fejkade affärer med telefoner och husbil

Den unge mannen förde över 40 000 till sig själv från en annan mans bankkonto, och lurade ytterligare sju personer med fejkaffärer om mobiltelefoner och husbil. Nu får han villkorlig dom..

Expressen - 09 dec 18 kl. 13:46

Kortbedragarna tömmer kontot när du i julhandlar

Ficktjuvsligor och Fejkade webbshoppar. Under julhandeln ökar risken att bli lurad och få kontot tömt på pengar. Polisens bedrägeriexpert Jan Olsson tipsar om hur du skyddar dig.

SVT - 13 nov 18 kl. 18:40

Falska videos är här: Kan vi fortfarande lita på vad vi ser?

Fejkade bilder har de flesta stött på, men vad händer när vem som helst kan göra övertygande, och helt falska, videoklipp? En Barack Obama som hånar Trump, Nicholas Cage i Titanic och Gal Gadot i en porrfilm är bara några exempel på deepfakes, falska videos, som cirkulerar på nätet..

Expressen - 08 dec 18 kl. 07:20

”Idag hade han show – det var bara att njuta”

ANAHEIM. The Connor McDavid Show är tillbaka.Med ett mål och tre assist såg han till att Edmonton körde över Minnesota i natt, svensk tid, med 7-2.

Cornucopia - 04 dec 18 kl. 09:19

"Låt dem köpa Tesla"

I Frankrike backar nu president Macron från ytterligare höjningar av skatten på fossila bränslen, efter omfattande protester och upplopp i landet. I Frankrike tar man bensinskatteuppror bokstavligt.
"I throw 5.

Sydsvenskan - 01 dec 18 kl. 06:23

Mares anklagades för fusk – nu gör de succé

När Mares släppte sin första singel gick det så bra att Spotify började utreda om bandet Fejkade sin lyssningsstatistik. Nu släpper den underifrån hajpade gruppen nytt – ett svar på Veronica Maggios Uppsalaskildring. När medlemmarna i Mares var 17 år la.

Blekinge Läns tidning - 01 dec 18 kl. 06:23

Mares anklagades för fusk - nu gör de succé

När Mares släppte sin första singel gick det så bra att Spotify började utreda om bandet Fejkade sin lyssningsstatistik. Nu släpper den underifrån hajpade gruppen nytt - ett svar på Veronica Maggios Uppsalaskildring.(TT).

GöteborgsPosten - 01 dec 18 kl. 06:23

Mares anklagades för fusk – nu gör de succé

När Mares släppte sin första singel gick det så bra att Spotify började utreda om bandet Fejkade sin lyssningsstatistik. Nu släpper den underifrån hajpade gruppen nytt – ett svar på Veronica Maggios Uppsalaskildring..


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.