Fastställer

Wednesday, 13 November, 15:57

Nyheter om Fastställer

Sortering: Relevans | Senaste
Skånskan - 23 okt 19 kl. 05:00

Lunchen dyrare för pensionärer

lund Lunchen kan blir dyrare för pensionärerna på vård- och omsorgsförvaltningens restauranger.
Förvaltningen räknar med att tjäna 780 000 kronor om året på höjningen.Anledningen till att förvaltningen föreslår vård- och omsorgsnämnden att höja lunchpriserna är att deras budget minskas med 78 miljoner kronor från 2020.

Skånskan - 23 okt 19 kl. 12:00

Korten på bordet i tvist

ormanäs Stundtals infekterat och två parter som verkade långt ifrån varandra. Men så till slut ett litet närmande. Tvisten mellan samfällighetsföreningen vid Lindholms väg och Höörs kommun fortsätter – i alla fall en månad till.

Cornucopia - 22 okt 19 kl. 13:56

Når Lysa nollresultat 2020 och vinst 2021?

Robotförvaltaren Lysa meddelar via sin blogg att man passerat tre miljarder kronor i förvaltade medel och 23 000 kunder. Detta talar för att bolaget kan göra nollresultat 2020 och vinst 2021, om nu någon undrar hur det står till med finanserna. Detaljer nedan.

DN - 22 okt 19 kl. 11:04

Shayan Gaff sköts till döds – 26-åring döms till 18 års fängelse

Svea hovrätt Fastställer domen på 18 års fängelse för den 26-åring som mot sitt nekande dömdes för mordet på Shayan….

Skånskan - 22 okt 19 kl. 09:30

Överklagade sin djurplågeridom

SJöbo En djurägare i Sjöbo kommun överklagade en dom han fick i tingsrätten.
Hovrätten har nu gjort sin bedömning av överklagandet.Det var för dryga året sedan som åklagare lämnade in en stämningsansökan angående djurplågeri.

Sydsvenskan - 21 okt 19 kl. 11:13

Långa fängelsestraff för brutalt rån

Den 84-årige mannen överfölls mitt i natten i sitt hem och blev brutalt misshandlad. Blekinge tingsrätt dömde två män, 24 och 38 år gamla, till fängelse i sex år för grovt rån och nu Fastställer hovrätten domen mot männen. En släkting till 84-åringen dö.

Helsingborgs Dagblad - 21 okt 19 kl. 11:13

Långa fängelsestraff för brutalt rån

Den 84-årige mannen överfölls mitt i natten i sitt hem och blev brutalt misshandlad. Blekinge tingsrätt dömde två män, 24 och 38 år gamla, till fängelse i sex år för grovt rån och nu Fastställer hovrätten domen mot männen. En släkting till 84-åringen dö.

GöteborgsPosten - 21 okt 19 kl. 11:37

Långa fängelsestraff för brutalt åldringsrån

Den 84-årige mannen överfölls mitt i natten i sitt hem och blev brutalt misshandlad. Blekinge tingsrätt dömde två män, 24 och 38 år gamla, till fängelse i sex år för grovt rån och nu Fastställer hovrätten domen mot männen..

Magazin24 - 17 okt 19 kl. 07:45

Svea hovrätt fastställer dom om misshandel

Fängelsestraff kvarstår för man från Surahammar..

Skånskan - 16 okt 19 kl. 19:28

Kvintett öppnar för mer privat i nya mål

lund Kvintetten lade på onsdagen fram nya mål som ska styra den kommunala verksamheten. Den styrande minoriteten öppnar upp för mer privat entreprenad samt ett ökat samarbete med innovationsföretag och forskning för att nå miljömål och effektiviseringar av verksamheterna.
Ekonomin ska också regleras tydligare för att undvika ökade lån och underskott i budgeten.

Blekinge Läns tidning - 09 okt 19 kl. 11:03

SD-ledaren frias även av hovrätten

SD-ledaren åtalades för hets mot folkgrupp, men friades i tingsrätten. Under onsdagen meddelade hovrätten att man Fastställer tingsrättens domslut utan några ändringar..

Nyan - 08 okt 19 kl. 19:35

ÅLD allt mer ett skärgårdsparti

Åländsk demokrati beskriver sig som ett kulturkonservativt parti som vill bevara svenskan, svensk kultur och lokala traditioner. Men innehållet i partiprogrammet rör sig numera kring allt från skärgårdstrafik till ekonomi och jämställdhet.
Åländsk demokrati har inget valprogram för partiets tio kandidater för lagtingsvalet, utan hänvisar till sitt partiprogram.

Skånskan - 06 okt 19 kl. 05:00

Morddom står fast för gängskjutning

MALMÖ Högsta domstolen tar inte upp målet med den 22-årige Malmöbo som tidigare i år dömdes till elva års fängelse för mord och mordförsök på Censorsgatan den 25 september 2016.
De bevis som 22-åringens advokat Thomas Olsson hade skickat in till HD efter förhandlingarna i hovrätten, räckte inte till utan domstolen fastställde hovrättens dom.22-åringen nekar nämligen till alla inblandning i dådet och ville enligt sin advokat frikännas från både mord och mordförsök.

Ekonomistas - 02 okt 19 kl. 17:30

Ökar verkligen förmögenhetskoncentrationen i västvärlden?

Ojämlikheten i västvärlden diskuteras flitigt inom både politiken och den akademiska forskningen. Ett utfall som intresserar många är förmögenheternas fördelning, i synnerhet koncentrationen av rikedom i den yttersta toppen. Har denna koncentration ökat på senare år?

Barometern - 23 okt 19 kl. 09:14

Hovrätten fastställer narkotikadom

Den 22-årige man som dömdes för att ha haft portionsförpackat kokain får nu sitt straff fastställt av hovrätten..

Sydsvenskan - 01 okt 19 kl. 11:15

Dom står fast efter styckmord i Högdalen

Svea hovrätt Fastställer straffet på 18 års fängelse för en 39-årig man som mördade en man i Högdalen i Stockholm förra året. Han döms även för en rad andra brott, som olaga hot, övergrepp i rättssak och grovt vapenbrott. I slutet av november förra året.

Helsingborgs Dagblad - 01 okt 19 kl. 11:15

Dom står fast efter styckmord i Högdalen

Svea hovrätt Fastställer straffet på 18 års fängelse för en 39-årig man som mördade en man i Högdalen i Stockholm förra året. Han döms även för en rad andra brott, som olaga hot, övergrepp i rättssak och grovt vapenbrott. I slutet av november förra året.

UNT - 01 okt 19 kl. 11:15

Dom står fast efter styckmord i Högdalen

Svea hovrätt Fastställer straffet på 18 års fängelse för en 39-årig man som mördade en man i Högdalen i Stockholm förra året..

DN - 01 okt 19 kl. 11:27

Dom står fast efter styckmord i Högdalen

Svea hovrätt Fastställer straffet på 18 års fängelse för en 39-årig man som mördade en man i Högdalen i Stockholm förra….

GöteborgsPosten - 01 okt 19 kl. 11:16

Dom står fast efter styckmord i Högdalen

Svea hovrätt Fastställer straffet på 18 års fängelse för en 39-årig man som mördade en man i Högdalen i Stockholm förra året. Han döms även för en rad andra brott, som olaga hot, övergrepp i rättssak och grovt vapenbrott..

Dagens PS - 30 sep 19 kl. 11:04

Historisk kollaps för modebolaget på börsen

Klädkedjan RNB:s aktie kollapsar efter besked om vinstvarning och nyemission. Nedgången är den historiskt största för bolaget. I skrivande stund är RNB:s aktie ned 40 procent.

Skånskan - 29 sep 19 kl. 05:00

Turistkonkursen är på väg att avslutas

mellanskåne En tidigare anställd på en turistförening i Mellanskåne dömdes i hovrätten för förskingring och trolöshet mot huvudman. Nu är konkursen som gäller själva turistföreningen på väg att avslutas.Det var under 2013 som turistföreningens styrelse upptäckte att allt inte stod rätt till med föreningens ekonomi.

Politologerna - 27 sep 19 kl. 15:14

Bör bilden av en (generellt sett) självständig svensk förvaltning revideras?

Regeringen kan … styra hur myndigheterna ska arbeta. Men regeringen får aldrig styra över hur myndigheten använder lagarna. I många andra länder har ett statsråd makt att direkt ingripa i myndigheternas löpande arbete.

Kristianstadsbladet - 26 sep 19 kl. 15:27

Fängelsedom efter våld i hemmet står fast

Hovrätten Fastställer fängelsedomen mot en 33-åring, som dömts för grov kvinnofridskränkning, men sänker skadeståndet till offret som utsatts för våld och hot i hemmet under flera år..

Skånskan - 26 sep 19 kl. 15:50

Döms för misshandel på parkeringsplats

Svalöv Hovrätten Fastställer tingsrättens domslut gentemot en 24-årig man i Svalöv.
Mannen har enligt hovrätten misshandlat en man med flera slag i ansiktet, detta efter ett större bråk på en parkeringsplats i Svalöv vars upprinnelse är oklart.Flera ungdomar samlades i anslutning till en parkeringsplats i oktober förra året.

Skånskan - 25 sep 19 kl. 13:48

Våldtäktsdömd släpps ur häkte

ESLÖV
Den 27-årige man som nyligen dömdes till 1,5 års fängelse för våldtäkt behöver inte sitta kvar i häkte i väntan på att domen vunnit laga kraft. Det har Högsta domstolen (HD) beslutat.Det var i augusti som mannen dömdes i Lunds tingsrätt för att ha begått ett sexuellt övergrepp på en kvinna för att kontrollera om hon varit otrogen.

Dagens PS - 25 sep 19 kl. 00:01

Nya Audi RS7-första provkörningen

Das Hardberg, Tyskland. Ett par av Audis största dragplåster på årets IAA i Frankfurt var den nya generationen av deras grymma prestandabilar RS6 och RS7. Två bilar som vänder sig finsmakaren utrustad med en stor plånbok, tung högerfot och en förkärlek till prestanda och väghållning i absolut världsklass.

Alingsås tidning - 21 sep 19 kl. 05:40

Fortsatt häktning för mordmisstänkt

Den man som misstänks för mordet på Noltorp omhäktades i veckan – enligt åklagaren kan åtal väckas tidigast i slutet av oktober.
Det var odramatiskt när den mordmisstänkte 51-åringen omhäktades under torsdagen. Tingsrätten tog sitt beslut på handlingarna, utan att åklagaren eller den misstänkte fanns på plats i rättssalen.

Skånskan - 18 sep 19 kl. 18:30

Krismöte hölls för fastighetspersonal

höör Höörs Fastighets AB:s vd Mikael Nordholm sade hastigt upp sig i förra veckan. I förra veckan lämnade också bolagets styrelseordförande sin post. På måndagsmorgonen hölls ett extrainsatt möte där personalen informerades.

Expressen - 18 sep 19 kl. 15:20

Äldre man döms – våldtog ung flicka

Mannen i 70-årsåldern dömdes i tingsrätten till tre och ett halvt års fängelse för sexuella övergrepp mot en ung flicka.Domen överklagades till hovrätten – som Fastställer straffet, skriver BT. .

Kristianstadsbladet - 16 sep 19 kl. 22:30

Privatpersoner betalar vargskyttens böter: ”Det är många jägare som är emot insamlingen”

Hovrätten Fastställer tingsrättens dom utan ändringar för 38-åringen som sköt och dödade Snapphanevargen för drygt ett år sedan. Skytten lär inte behöva betala något av bötesbeloppet..

SmålandsPosten - 13 sep 19 kl. 22:32

Långa straff för kidnappning i Växjö

Hovrätten Fastställer de långa fängelsestraffen för alla fyra männen som kidnappade en 38-årig man i Rottne och klippte av ett lillfinger med sekatör. Straffen varierar mellan sex och åtta års fängelse..

Dagens PS - 10 sep 19 kl. 11:27

De fem nivåerna för framgångsrikt ledarskap

Ledarskapet är mitt i ett paradigmskifte – och många vedertagna sanningar kastas ut. Vad behövs för att ledarskapet skall visa sig i verkliga resultat som kommer hela organisationen tillgodo och är bra för verksamheten som sådan? Det kan kan undra, speciellt om man läser vad branschexperter har skrivit i debattartiklar och vetenskapliga studier.


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.