Fastställer

Monday, 21 October, 19:33

Nyheter om Fastställer

Sortering: Relevans | Senaste
Sydsvenskan - 01 okt 19 kl. 11:15

Dom står fast efter styckmord i Högdalen

Svea hovrätt Fastställer straffet på 18 års fängelse för en 39-årig man som mördade en man i Högdalen i Stockholm förra året. Han döms även för en rad andra brott, som olaga hot, övergrepp i rättssak och grovt vapenbrott. I slutet av november förra året.

Helsingborgs Dagblad - 01 okt 19 kl. 11:15

Dom står fast efter styckmord i Högdalen

Svea hovrätt Fastställer straffet på 18 års fängelse för en 39-årig man som mördade en man i Högdalen i Stockholm förra året. Han döms även för en rad andra brott, som olaga hot, övergrepp i rättssak och grovt vapenbrott. I slutet av november förra året.

UNT - 01 okt 19 kl. 11:15

Dom står fast efter styckmord i Högdalen

Svea hovrätt Fastställer straffet på 18 års fängelse för en 39-årig man som mördade en man i Högdalen i Stockholm förra året..

DN - 01 okt 19 kl. 11:27

Dom står fast efter styckmord i Högdalen

Svea hovrätt Fastställer straffet på 18 års fängelse för en 39-årig man som mördade en man i Högdalen i Stockholm förra….

GöteborgsPosten - 01 okt 19 kl. 11:16

Dom står fast efter styckmord i Högdalen

Svea hovrätt Fastställer straffet på 18 års fängelse för en 39-årig man som mördade en man i Högdalen i Stockholm förra året. Han döms även för en rad andra brott, som olaga hot, övergrepp i rättssak och grovt vapenbrott..

Dagens PS - 30 sep 19 kl. 11:04

Historisk kollaps för modebolaget på börsen

Klädkedjan RNB:s aktie kollapsar efter besked om vinstvarning och nyemission. Nedgången är den historiskt största för bolaget. I skrivande stund är RNB:s aktie ned 40 procent.

Skånskan - 29 sep 19 kl. 05:00

Turistkonkursen är på väg att avslutas

mellanskåne En tidigare anställd på en turistförening i Mellanskåne dömdes i hovrätten för förskingring och trolöshet mot huvudman. Nu är konkursen som gäller själva turistföreningen på väg att avslutas.Det var under 2013 som turistföreningens styrelse upptäckte att allt inte stod rätt till med föreningens ekonomi.

Politologerna - 27 sep 19 kl. 15:14

Bör bilden av en (generellt sett) självständig svensk förvaltning revideras?

Regeringen kan … styra hur myndigheterna ska arbeta. Men regeringen får aldrig styra över hur myndigheten använder lagarna. I många andra länder har ett statsråd makt att direkt ingripa i myndigheternas löpande arbete.

Skånskan - 26 sep 19 kl. 15:50

Döms för misshandel på parkeringsplats

Svalöv Hovrätten Fastställer tingsrättens domslut gentemot en 24-årig man i Svalöv.
Mannen har enligt hovrätten misshandlat en man med flera slag i ansiktet, detta efter ett större bråk på en parkeringsplats i Svalöv vars upprinnelse är oklart.Flera ungdomar samlades i anslutning till en parkeringsplats i oktober förra året.

Kristianstadsbladet - 26 sep 19 kl. 15:27

Fängelsedom efter våld i hemmet står fast

Hovrätten Fastställer fängelsedomen mot en 33-åring, som dömts för grov kvinnofridskränkning, men sänker skadeståndet till offret som utsatts för våld och hot i hemmet under flera år..

Skånskan - 25 sep 19 kl. 13:48

Våldtäktsdömd släpps ur häkte

ESLÖV
Den 27-årige man som nyligen dömdes till 1,5 års fängelse för våldtäkt behöver inte sitta kvar i häkte i väntan på att domen vunnit laga kraft. Det har Högsta domstolen (HD) beslutat.Det var i augusti som mannen dömdes i Lunds tingsrätt för att ha begått ett sexuellt övergrepp på en kvinna för att kontrollera om hon varit otrogen.

Dagens PS - 25 sep 19 kl. 00:01

Nya Audi RS7-första provkörningen

Das Hardberg, Tyskland. Ett par av Audis största dragplåster på årets IAA i Frankfurt var den nya generationen av deras grymma prestandabilar RS6 och RS7. Två bilar som vänder sig finsmakaren utrustad med en stor plånbok, tung högerfot och en förkärlek till prestanda och väghållning i absolut världsklass.

Alingsås tidning - 21 sep 19 kl. 05:40

Fortsatt häktning för mordmisstänkt

Den man som misstänks för mordet på Noltorp omhäktades i veckan – enligt åklagaren kan åtal väckas tidigast i slutet av oktober.
Det var odramatiskt när den mordmisstänkte 51-åringen omhäktades under torsdagen. Tingsrätten tog sitt beslut på handlingarna, utan att åklagaren eller den misstänkte fanns på plats i rättssalen.

Skånskan - 18 sep 19 kl. 18:30

Krismöte hölls för fastighetspersonal

höör Höörs Fastighets AB:s vd Mikael Nordholm sade hastigt upp sig i förra veckan. I förra veckan lämnade också bolagets styrelseordförande sin post. På måndagsmorgonen hölls ett extrainsatt möte där personalen informerades.

Expressen - 18 sep 19 kl. 15:20

Äldre man döms – våldtog ung flicka

Mannen i 70-årsåldern dömdes i tingsrätten till tre och ett halvt års fängelse för sexuella övergrepp mot en ung flicka.Domen överklagades till hovrätten – som Fastställer straffet, skriver BT. .

Kristianstadsbladet - 16 sep 19 kl. 22:30

Privatpersoner betalar vargskyttens böter: ”Det är många jägare som är emot insamlingen”

Hovrätten Fastställer tingsrättens dom utan ändringar för 38-åringen som sköt och dödade Snapphanevargen för drygt ett år sedan. Skytten lär inte behöva betala något av bötesbeloppet..

SmålandsPosten - 13 sep 19 kl. 22:32

Långa straff för kidnappning i Växjö

Hovrätten Fastställer de långa fängelsestraffen för alla fyra männen som kidnappade en 38-årig man i Rottne och klippte av ett lillfinger med sekatör. Straffen varierar mellan sex och åtta års fängelse..

Dagens PS - 10 sep 19 kl. 11:27

De fem nivåerna för framgångsrikt ledarskap

Ledarskapet är mitt i ett paradigmskifte – och många vedertagna sanningar kastas ut. Vad behövs för att ledarskapet skall visa sig i verkliga resultat som kommer hela organisationen tillgodo och är bra för verksamheten som sådan? Det kan kan undra, speciellt om man läser vad branschexperter har skrivit i debattartiklar och vetenskapliga studier.

UNT - 10 sep 19 kl. 11:12

Hovrätten fastställer dom för Lafsenmordet

Hovrätten dömer en 26-årig man till 16 års fängelse för mordet på en 22-åring i Lafssjön i oktober 2017..

Dagens PS - 09 sep 19 kl. 10:30

”Vaping-sjukan” sprids – 450 fall rapporterade

Den snabba framväxten av allvarlig lungsjukdom i USA har väckt frågetecken kring den pågående utvecklingen av e-cigarettbranschen samt den lagliga marijuanaindustrin. Det rapporterar Bloomberg News. I USA har flera fall av allvarlig lungsjukdom hos personer som använder produkter som möjliggör inhalering av ånga, som exempelvis e-cigaretter, kopplats samman med ett ämne som förekommer i marijuana.

Sydsvenskan - 08 sep 19 kl. 12:12

HD fastställer straffet för Lundakvinna som försökte mörda sitt ex

Det blir nio år i fängelse för kvinnan som dömts för mordförsök..

Skånskan - 07 sep 19 kl. 10:00

Maxa minisemestern på Rügen

Resor Rügen i nordöstra Tyskland bjuder på en härlig blandning av natur, kultur och historia. Från Trelleborg tar det bara fyra timmar med färja till ön.Allt spännande nås på en liten yta med bil, båt eller varför inte cykel.

Sydöstran - 04 sep 19 kl. 16:00

Trafikutsatta får nej till sänkt fartgräns

Boende vid Järnaviksvägen får inget gehör för sänkt fartgräns i området. Transportstyrelsen säger nej och Fastställer länsstyrelsens tidigare beslut..

DN - 03 sep 19 kl. 11:03

Hovrättsdom fastställer domen för dubbelmordet i Vivalla

Två män från rivaliserande gäng i Örebro mördades förra sommaren i stadsdelen Vivalla. Tingsrätten dömde två män till långa fängelsestraff, men domen överklagades av bägge sidor –.

Dagens PS - 02 sep 19 kl. 14:13

Svag ekonomi bromsar Dubais flygplatsbygge

Dubai, som är ett emirat i Förenade Arabemiraten, har stoppat byggnadsarbetet vid Al Maktoum-flygplatsen som är planerad att bli en av världens största. Det uppger insatta personer till Bloomberg News. Arbetet står stilla på att Dubais ekonomi håller på att bromsa in.

Nyan - 26 sep 19 kl. 14:15

Hovrätten fastställer domen mot Fredlund

Åbo hovrätt ändrar inte domen mot lagtingsledamoten Fredrik Fredlund för misshandel, förutom på en punkt som gäller ersättningen till hans juridiska biträde. Därmed fastställs Ålands tingsrätts dom på 75 dagars villkorligt fängelse för två åtal om misshandel. Läs mer i fredagens Nya Åland!

Skånskan - 30 aug 19 kl. 16:15

KRÖNIKA: Ganska nära en drömlottning

Det finns olika uppfattningar om vad en drömlottning är i fotbollssammanhang. Klart att många säkert gärna hade sett att Malmö FF lottats mot åtminstone en storklubb som Manchester United, Arsenal, Roma eller Lazio. Klubbar som det kittlar att få se på Stadion i Malmö
Men som min gode kollega Ole Törner brukar säga: ”Det där är bara för fotbollsturister, inte för riktiga MFF-fans”.

Skånskan - 28 aug 19 kl. 18:37

IFK Malmö-spelare avstängd

fotboll IFK Malmös skyttekung Noor Zadran har blivit avstängd i nästan en hel månad efter en anmälan till Svenska Fotbollförbundets disciplinnämd.
Det var i samband med matchen Ängelholms FF – IFK Malmö i division 2 Västra Götaland som Zadran anmäldes för olämpligt uppträdande. Disciplinnämden fastställde avstängningen som gäller från 30 augusti till 26 september..

Alingsås tidning - 28 aug 19 kl. 08:10

Förslag för ökad trafiksäkerhet

Efter några om och men. Nu verkar det som Alingsås kommun och Trafikverket har närmat sig varandra i frågan om trafiksäkerhetshöjande åtgärder vid E20, genom Alingsås. En avsiktsförklaring har sett dagens ljus.

Skånskan - 26 aug 19 kl. 14:57

Skärpt straff för mördare

Malmö Hovrätten skärper straffet för den 21-årige man som tingsrätten dömde till nio år och åtta månaders fängelse för mord och mordförsök på Censorsgatan för tre år sedan.
Den högre instansen Fastställer domen till elva års fängelse.Den 21-årige Malmöbon dömdes till nio år och åtta månaders fängelse för mord och mordförsök på Censorsgatan i september 2016.

Skånskan - 24 aug 19 kl. 15:30

Nekas behandling hos Narconon

ESLÖV En 25-årig kvinna i Eslöv nekas socialbidrag till behandling för sitt missbruk hos Narconon i hemkommunen. Kammarrätten anser, liksom Eslövs kommun, att kommunens egna öppenvårdsbehandling är bra nog.Det är i en dom som kammarrätten Fastställer vad Eslövs vård- och omsorgsnämnd tidigare har beslutat.

Skånskan - 23 aug 19 kl. 21:09

Redhawks till final i Salzburg

ISHOCKEY Malmö Redhawks triumferade med 5-3 borta mot Salzburg och är klart för lördagens final (nedsläpp 20.00) i träningsturneringen i Österrike.Därmed har rödhökarna tre segrar på lika många försök under försäsongen.

Skånskan - 20 aug 19 kl. 05:00

Gatuköket stämmer kommunen efter tvist

ESLÖV Anderssons gatukök har nu lämnat in en stämning mot Eslövs kommun och gatukökets förre ägare, ett företag i Skurup.
I första hand kräver man att tingsrätten Fastställer att det är bolaget Anderssons Gatukök AB som innehar arrenderätten till gatuköket på Föreningstorget i Eslöv, samt att kommunen och Skurupsföretaget ska betala 525 000 kronor.Skånskan har i omgångar skrivit om ärendet och alla turer kring det.


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.