Fastighetsbolag

Sunday, 18 August, 22:07

Nyheter om Fastighetsbolag

Sortering: Relevans | Senaste
PrivataAffärer - 26 jul 19 kl. 14:50

Bornold: Helixaffären räddar projektet men inte Oscar Properties

”Byggnationen av Helix har gått sakta, denna affär räddar projektet”, säger han, angående affären som delgavs på torsdagen. Halva projektet säljs för 100 miljoner kronor till ett samriskbolag bestående av Fast Partner och Slättö. Sparekonomen tycker att rapporter från andra bostadsutvecklare som redan släppt halvårssiffror pekar mot att bostadsmarknaden bottnat och att en viss ljusning kan skönjas.

SmålandsPosten - 18 jul 19 kl. 18:51

Felstavning i fullmäktige - Allbohus utan revisor

Två bokstäver var fel i namnet på kommunens Fastighetsbolag Allbohus när ny lekmannarevisor skulle väljas under senaste kommunfullmäktige. Därför godkänner inte Bolagsverket ändringen och beslutet får tas om i september..

DI - 15 jul 19 kl. 08:04

Balder miljardköper fastigheter i tre huvudstäder

Erik Selins Fastighetsbolag Balder har miljardköpt fastigheter i tre europeiska huvudstäder..

Dagens PS - 12 jul 19 kl. 09:15

Svenska knarkmiljarder gömda i bilar och lyxvillor

Enorma bostäder, exklusiva bilar och lyxklockor – här finns den svenska knarkindustrins miljarder dolda, rapporterar SvD Näringsliv. Svenska Dagbladet har sedan en tid tillbaka granskat den svenska narkotikahandeln. Sedan i söndags har tidningen bland annat kunnat berätta om knarklabb i Stockholmslägenheter, om hur en betongfabrik lurades köpa kokain och om hur två unga bröder kunde sälja knark till klasskompisar från villan i Djursholm.

Realtid - 10 jul 19 kl. 16:30

Söderport säljer fastigheter för 2,3 miljarder kronor

Söderport Holding säljer fastigheter i Torslanda för 2,3 miljarder kronor och lägger grunden för ett nytt Fastighetsbolag..

Realtid - 10 jul 19 kl. 09:04

SBB vill leverera högst substandsvärde av alla fastighetsbolag

Samhällsbyggnadsbolaget i Norden, SBB, ökar resultatet rejält i rapporten för andra kvartalet och delårarapporten för första halvan av 2019. Också hyresintäkterna ökar. Bolaget ser mycket potitivt på den närmsta framtiden och flaggar för en kapitalanskaffning i samband med den kommande börsnoteringen..

Realtid - 10 jul 19 kl. 09:04

SBB vill öka substansvärdet mest av alla fastighetsbolag

Samhällsbyggnadsbolaget i Norden, SBB, ökar resultatet rejält i rapporten för andra kvartalet och delårarapporten för första halvan av 2019. Också hyresintäkterna ökar. Bolaget ser mycket positivt på den närmsta framtiden och flaggar för en kapitalanskaffning i samband med den kommande börsnoteringen..

PrivataAffärer - 08 jul 19 kl. 10:55

Ökad vinst för Wihlborgs

Tre Fastighetsbolag och ett hälsoföretag var först ut med sina kvartalsrapporter i en vad som kommer att bli en rapporttät vecka. Fastighetsbolaget Wihlborgs redovisar hyresintäkter på 757 miljoner kronor (662) i det andra kvartalet 2019 (620). Driftsöverskottet uppgick till 563 miljoner kronor (497) medan förvaltningsresultatet blev 467 miljoner kronor (354).

Skånskan - 08 jul 19 kl. 05:00

Välkända fastigheter säljs i jätteauktion

Malmö Det hör till ovanligheterna att ett stort fastighetsbestånd auktioneras ut.
När delägarna till galleristen Per-Olov Börjessons fastighetsimperium inte kunde enas om hur bolagets åtta fastigheter skulle säljas avgjordes frågan i Malmö tingsrätt. Som beslutade att husen ska auktioneras ut.

Affärsvärlden - 03 jul 19 kl. 11:46

Kepler Cheuvreux favoriter i fastighetssektorn

Kepler Cheuvreux höjer två Fastighetsbolag till köp samtidigt som köprådet upprepas för tre andra Fastighetsbolag..

Affärsvärlden - 03 jul 19 kl. 09:43

Dagens nya köpråd

Ett tobaksbolag och tre Fastighetsbolag får köprekommendationer..

Affärsvärlden - 03 jul 19 kl. 07:12

Kempen: Två köpvärda fastighetsbolag

Kempen & Co höjer rekommendationen för både Castellum och Fabege till köp..

Skånskan - 02 jul 19 kl. 11:09

Små företag kan bli energismarta

Energianvändningen i Sverige ligger i stort sett stilla sedan lång tid tillbaka och energidebatten fokuseras oftast på hur vi kan tillföra ny energi. Kanske dags att fokusera på vem som använder energi, och hur de använder energin? De stora företagens energiarbete drivs sedan länge av omfattande krav på energieffektivisering.

Cornucopia - 01 jul 19 kl. 09:13

Almedalsveckan: Enklare hitta boende i år?

En helt anekdotisk och observation är att det i år verkar vara enklare att hitta boende för Almedalsveckan än tidigare. Det verkar också lite glesare när det gäller utställare. Söndagen är dock knappast att betrakta som representativ.

Cornucopia - 26 jun 19 kl. 11:31

Ordförande Fastighetsägarna: Bara början på butiksdöden

Fastighetsägarnas ordförande och Fastighetsbolags-VD:n Lennart Stehn säger i en lång intervju hos Dagens Industri att butiksdöden i centrala lägen bara har börjat. Lyxbutiker som på Biblioteksgatan i Stockholm, lågpriskedjor och köplador utanför centrum ser ut att kunna överleva. En nedvärdering av högt värderade butiksfastigheter väntas och det går inte att bygga om alla vakanser till restauranger eller caféer.

GöteborgsPosten - 27 jun 19 kl. 05:00

16-våningshus kan bli ny entré till Mölnlycke centrum

Entrén till Mölnlycke centrum kan få ett helt nytt utseende med ett 16-våningshus ovanför parkeringshuset. I alla fall om förslaget som två Fastighetsbolag har presenterat blir verklighet..

VA - 25 jun 19 kl. 16:11

Festen fortsätter - rekordstort antal fastighetsbolag på börsen

Fastighetsbolagen står nu för 9 procent av börsvärdet i Sverige..

PrivataAffärer - 25 jun 19 kl. 11:17

Trading Direkt jämför börsens fastighetsbolag

Dessutom gästar Nyhetsbyrån Direkts utrikesredaktör Joakim Rönning studion för att följa upp fartygsattackerna i Omanbukten. Han pratar om vilka marknader som har påverkas av detta och vi tar givetvis en titt på oljans utveckling. Dessutom nämner han vad man ska hålla koll på inför helgens G20-möte.

Expressen - 20 jun 19 kl. 19:59

Ex-livvakten Hernando Labbé Solinas fick vd sparkad

Den tidigare Säpo-livvakten och polisen Hernando Labbé Solinas arbetade åt Lidingös kommunala Fastighetsbolag.Enligt vd:n behövdes någon ”med hans bakgrund som polis och livvakt”, ”som vågade säga nej när hyresgäster kom och ställde obefogade krav”.Men Labbé Solinas saknade kompetens för uppdraget och vd:ns rekrytering av honom kringgick lagen om offentlig upphandling, enligt en extern utredning.

Barometern - 19 jun 19 kl. 17:04

Rock City tappar sin musikstil

Rock City AB blir ett renodlat Fastighetsbolag när rockarkivet flyttar sin verksamhet till det nya biblioteket i centrum..

Realtid - 19 jun 19 kl. 07:53

Swedbank Robur accepterar budet på Oriflame

Swedbank Robur accepterar budet på Oriflame och Borg, Svanberg och Johnson bakom nytt Fastighetsbolag samt JP Morgans hedgefond skiftar fokus. Detta är några av rubrikerna i morgonens nyhetssvep..

DI - 18 jun 19 kl. 21:13

Topparna investerar i nytt fastighetsbolag: ”Jag är inte orolig”

Tillsammans med näringslivstoppar som Carl-Henric Svanberg och Thord Wilkne satsar Anders Borg på omsorgsfastigheter. Med en nyemission på 200 miljoner kronor i ryggen ökar Sehlhall Fastigheter takten..

Skånskan - 17 jun 19 kl. 20:16

Eslöv köper Sallerups lågpris

eslöv Sallerups Lågprisaffär lägger ner och säljer fastigheten till kommunens Fastighetsbolag Eifab för tio miljoner kronor.I affären ingår ett hyresavtal med en annan näringsidkare som får fortsätta driva matbutik i lokalerna. Det avtalet sträcker sig över tio år och Eifab tar 750 000 kronor per år i hyra, vilket alltså täcker större delen av köpeskillingen.

BT - 14 jun 19 kl. 15:47

Fastighetsbolag i konkurs – Sagahuset ute till försäljning

För fyra år sedan skrev det nybildade bolaget Borås 5960 AB på köpeavtalet för den anrika fastigheten vid Södra torget. Nu har Borås tingsrätt försatt bolaget i konkurs..

Barometern - 13 jun 19 kl. 10:47

Lägenheter vid Fredriksskans kommer närmare efter ny dom

Bostadsområdet vid Fredriksskans kommer allt närmare. En bostadsrättsförening och ett Fastighetsbolag har fått ytterligare ett nej i sin kamp mot byggplanerna..

NSD - 11 jun 19 kl. 05:00

Nytt fastighetsbolag etablerar sig på bostadsmarknaden

Familjeföretaget från Piteå investerar för en halv miljard kronor i Luleå..

Dagens PS - 10 jun 19 kl. 07:40

Börsveckan: Två glödheta aktier just nu

Börsveckan rekommenderar köp av Railcare och Eastnine i den senaste utgåvan. Tidningen ger rådet avvakta för norska NRC, Spectracure, Enea och NCAB. Järnvägsspecialisten Railcare ser ut att lämna en svacka bakom sig med en ljusning på både den svenska och brittiska marknaden.

PrivataAffärer - 10 jun 19 kl. 07:43

Två heta köptips

Med en ljusning på såväl den svenska som den brittiska marknaden ser Railcare ut att vara på väg att lämna en svacka bakom sig. ”Orderboken är full och aktien lågt värderad”, skriver Börsveckan och sätter köp. Norska NRC dubblar omsättningen efter ett stort förvärv och marknaden ser gynnsam ut.

PrivataAffärer - 07 jun 19 kl. 11:06

Hernhag: Tre aktier för sommarportföljen

Sune: Hej Marcus! Äntligen fredag (och äntligen sommar). Kan du lista tre aktier att köpa och behålla över sommaren?

PrivataAffärer - 06 jun 19 kl. 05:37

New york: handelsoptimism gav lyft, oljan sjÖnk, s&p 500 +0,8%

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) De ledande börserna i New York handlades uppåt på onsdagen efter ökad optimism om att USA:s tullar mot Mexiko inte kommer att träda i kraft. Oväntat svaga arbetsmarknadssiffror, som släpptes inför öppningen, vägde åt det negativa hållet. Samtidigt fortsatte oljepriset att sjunka under kvällen.

PrivataAffärer - 28 maj 19 kl. 00:07

Hernhag: John Mattson ett bostadsbolag du vågar teckna

Noteringen i korthet: Börslista: Nasdaq Stockholm
Teckningskurs: 90 kr
Anmälningsperiod: 23 maj-3 juni
Första dag för handel: 5 juni
Tecknas via: Carnegie, Handelsbanken, Nordnet.
Råd: Teckna John Mattson ser ut att den 5 juni bli börsens nya bostadsFastighetsbolag. Fokus är mot att äga och förvalta hyresbostäder på Lidingö.

SR - 28 maj 19 kl. 19:12

Varnar för kommersiella fastighetsbolag

Skulderna har ökat snabbt hos de kommersiella Fastighetsbolagen. "De utgör ökad risk" säger Finansinspektionens chefsekonom Henrik Braconier..

Realtid - 26 maj 19 kl. 06:00

Så blev en skoltrött DJ fastighetsbolags-vd

På 90-talet var Pål Ahlsén en skoltrött DJ som hoppade av skolan.I dag är han vd för Sveriges största noterade Fastighetsbolag. Realtid har tagit reda på hur det gick till..

Skånskan - 25 maj 19 kl. 15:30

HFAB får jättebeställning

maglehill Äldreboende, förskola med nattisavdelning, storkök och grundskola. Nu har kommunstyrelsen beslutat att kommunens Fastighetsbolag Höörs Fastighets AB (HFAB) ska tilldelas jätteuppdraget i Maglehill. Men ett slutligt investeringsbeslut krävs i kommunfullmäktige innan spaden kan sättas i marken.

Skånskan - 25 maj 19 kl. 15:30

60 bostäder planeras i ett första skede

maglehill Det är inte bara förskola, skola och äldreboende som planeras i Maglehills första etapp. Byggrätter för cirka 60 bostäder finns med i detaljplanen som kommunens tjänstemän just nu arbetar med. I tisdags kväll hölls ett samrådsmöte för allmänheten.

Skånskan - 25 maj 19 kl. 15:30

Ger 23 miljoner för Bil-Månssontomten

HÖRBY Nu klarnar detaljerna kring kommunens köp av Bil-Månssontomten i centrala Hörby.
Det överenskomna priset är 23 miljoner kronor, visar avsiktsförklaringen.När kommunledningen för en månad sedan tillkännagav att man hade kommit överens med Bil-Månsson om att få köpa deras tomt i centrum – med fastighetsbeteckningen Hörby Hovdala 10 – ville man inte avslöja detaljerna i uppgörelsen, till exempel priset för fastigheten.

PrivataAffärer - 24 maj 19 kl. 11:33

Hernhag: Fyra intressanta aktier som tagit stryk i rekylen

Missa inte Marcus nya bok: Häromdagen kom Marcus femte aktiebok ut - ”Att lyckas med aktiesparande”. Boken är skriven tillsammans med Jan Sterner och är något av en guide in i aktiernas underbara värld. En enkel väg till klokt långsiktigt sparande och till ett rikare liv.

Realtid - 24 maj 19 kl. 06:20

“Det finns gott om utköpskandidater”

Fastighetsbolag, spelbolagsoperatörer och verkstadsbolag är branscher där det finns gott om kandidater för utköp från börsen, enligt aktiestrateger som Realtid talat med efter onsdagens bud på Oriflame. .

DI - 23 maj 19 kl. 19:35

Amasten har köpt fastighetsbolag för 2,8 miljarder

Amasten har köpt Fastighetsbolaget Urbano för 2,8 miljarder kronor på kassa- och skuldfri basis, från ICA-handlarnas Förbund. .

DI - 23 maj 19 kl. 16:19

På jakt efter utländska investerare: ”Bättre prissättning”

Allt fler Fastighetsbolag vill finansiera verksamheten på den internationella kapitalmarknaden. Kungsleden med vd:n Biljana Pehrsson är ett av bolagen som är på jakt efter bra upplåningskällor..


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.