Faluån

Friday, 12 February, 14:57

Nyheter om Faluån

Sortering: Relevans | Senaste
DalaDemokraten - 22 jan 16 kl. 18:09

Borlänge HK behåller dominansen – seger i fyra av fyra derbyn mot Falu HK

■■ Håll koll på den lokala sporten – få pushnotiser om Leksands IF, Mora IK och allt annat stort som händer. Ladda ner DT:s nya app till Iphone eller Android. Följ dessa länkar för DD:s app, Iphone eller Android..

Dalarnas tidningar - 22 jan 16 kl. 10:46

Skolinspektionen tvingar Tegelbruksskolan till bättring

Efter att ha genomfört en tillsyn av Falu kommuns skolor under höstterminen 2015 har Skolinspektionen bedömt att den psykolog och kurator som finns tillgänglig på Tegelbruksskolan inte är delaktig i elevhälsans förebyggande och hälsofrämjande arbete..

Dalarnas tidningar - 19 jan 16 kl. 17:00

Live-TV: Slaget om Runn mellan Borlänge HK-Falu HK

Det enda du behöver göra för att se sändningen är att logga in eller att skapa ett konto hos oss. När man har gjort det kan man se både livesport och ta del av allt vårt premiuminnehåll på sajten – just nu helt utan extra kostnad..

Dalarnas tidningar - 21 jan 16 kl. 06:23

Vattenläcka i Linghed - kommunen felsöker

Under natten till torsdagen upptäcktes en läcka. Falu kommun felsöker just nu men det finns ingen prognos om när vattnet kan vara tillbaka..

DalaDemokraten - 20 jan 16 kl. 10:37

Dålig service och insyn i kommunen

Servicen i Falu kommun måste bli bättre..

Dalarnas tidningar - 20 jan 16 kl. 09:13

Riskerar dagsböter efter misstänkt rattfylla

Falu tingsrätt åtalar en 32-årig man för rattfylleri och ringa narkotikabrott efter en händelse på Tångringsgatan i Borlänge i februari 2014..

Dalarnas tidningar - 15 jan 16 kl. 07:27

Anders räds inte en utmaning

För den trogne dalatidningsläsaren är Anders Norin ett bekant namn. Under sex år var han DT:s sportchef och de senaste åren har han varit Falu-Kurirens kort i kampen mot maktmissbruk. Men redan som 13-åring gjorde han sina första inhopp bland spalterna i Mora tidning där han bl a skrev referat från juniorhockeymatcher..

DalaDemokraten - 18 jan 16 kl. 13:11

Din gamla julgran blir värme och el

– De får det som energi. Vi reducerar deras faktura. Det räcker inte riktigt men en bit på Riastugans årsförbrukning, säger Bengt Östling, Falu Energi&Vatten..

Dalarnas tidningar - 19 jan 16 kl. 16:23

Jessica Wide lämnar sin roll i kommunens Miljöråd

Jessica Wide (S), mest känd som ordförande i Barn- och utbildningsnämnden i Falu kommun lämnar sitt uppdrag som ledamot i Miljörådet..

DalaDemokraten - 19 jan 16 kl. 17:00

Live-TV: Slaget om Runn mellan Borlänge HK-Falu HK

Det enda du behöver göra för att se sändningen är att logga in eller att skapa ett konto hos oss. När man har gjort det kan man se både livesport och ta del av allt vårt premiuminnehåll på sajten – just nu helt utan extra kostnad..

Dalarnas tidningar - 19 jan 16 kl. 13:43

En skadad i skoterolycka i Ängelsfors

Tre personer var inblandade i skoterolyckan som inträffade vid halv tvåtiden på tisdagseftermiddagen. En av dem, en man i 40-årsåldern, fördes med ambulans till Falu lasarett. Mannen är hemmahörande i Hofors..

Dalarnas tidningar - 18 jan 16 kl. 11:52

Stor platsbrist och överbeläggningar på Falu lasarett - Kliniker tvingas hjälpa varandra

Den senaste tiden har medicin- och infektionsklinikerna vid Falu lasarett drabbats av överbeläggningar. Samma enheter drog i fjol in vårdplatser på grund av den akuta sjuksköterskebristen..

DalaDemokraten - 26 jan 16 kl. 13:42

Falu FN-förenings samtal om fred

Under vintern och våren arrangerar Falu FN förening en mötesserie där utgångspunkten är FN-stadgarna för en fredlig och hållbar utveckling..

Dalarnas tidningar - 18 jan 16 kl. 16:52

Brottsoffersjouren söker fler som vill stötta drabbade

I Falu tingsrätt rör sig Berndt Bergström vant i salarna. Han har tidigare arbetat som polis. Nu förbereder ha för de personer som arbetar med vittnesstöd genom Brottsofferjouren..

Dalarnas tidningar - 18 jan 16 kl. 16:52

Han hoppas att fler i Dalarna vill stödja brottsdrabbade

I Falu tingsrätt rör sig Berndt Bergström vant i salarna. Han har tidigare arbetat som polis. Nu förbereder ha för de personer som arbetar med vittnesstöd genom Brottsofferjouren..

Dalarnas tidningar - 29 dec 15 kl. 08:17

Minnespåsar ska hjälpa föräldrar som mist sitt barn i Dalarna

Ett tiotal barnmorskor och övrig personal från förlossningsavdelningen på Falu lasarett samlas i fikarummet när Spädbarnsfonden kommer på besök. Då och då piper larmet från ett förlossningsrum och någon skyndar dit..

DalaDemokraten - 16 jan 16 kl. 17:22

Julen dansades ut på Stora Torget

Centrala Stadsrum har hand om den julgransplundring som tog rum på Stora Torget i Falun under lördagseftermiddagen tillsammans med scouterna och Falu kommun..

DalaDemokraten - 15 jan 16 kl. 10:19

Myrans mark har börjat säljas

Torsdag eftermiddag gav Fortifikationsverket och Falu kommun klartecken; nu är det grönt ljus för intresserade företag att lägga bud på Myrans mark. Exploateringsområdet ligger intill E16 på vänster sida efter att ha passerat Falu centrum och VM-hoppbacken i riktning mot Gävle..

Dalarnas tidningar - 16 jan 16 kl. 17:00

Falu BS snuvades på poäng mot Helenelund.

>> Ladda ner den nya DT-appen i Appstore för Iphone eller här i Google play om du har en telefon med Android.

DalaDemokraten - 11 jan 16 kl. 15:34

Efter "sju svåra år och elva bedrövelser" – nu väntar stjärnspäckad invigning av Lugnets nya ishall

Klockan halv sex på fredag startar invigningen av ishallen. En konståkningsshow kommer följas av en parad med aktiva från hockeyklubben Falu IF och konståkningsklubben Falu KK. Gamla hockey- och konståkningsprofiler kommer också finnas på plats..

DalaDemokraten - 15 jan 16 kl. 16:01

Massor av fina skidspår runt Falun och Borlänge – se lista på spårstatus

Hittills i vinter har skidåkare i Falu/Borlänge fått hålla sig till konstsnöspåren i Lugnet och Bergebo samt vissa sjöisar. Men snöfallen i början av veckan har inneburit att flera andra anläggningar nu har spårats. Ett exempel är Sörskog utanför Bjursås där Bert Hag tog en premiärtur i veckan..

Dalarnas tidningar - 15 jan 16 kl. 12:34

Falu BS klättring mot eliten har börjat – får friplats i högre division

Ladda ner den nya DT-appen i Appstore för Iphone eller här i Google play om du har en telefon med Android.

DalaDemokraten - 15 jan 16 kl. 12:34

Falu BS klättring mot eliten har börjat – får friplats i högre division

Ladda ner den nya DT-appen i Appstore för Iphone eller här i Google play om du har en telefon med Android.

Dalarnas tidningar - 15 jan 16 kl. 10:13

Falu Energi & Vatten tar bort inflyttningsavgiften

Inflyttningsavgiften har funnits för att täcka kostnaderna för administrationen av kunder som flyttar, skriver företaget i ett pressmeddelande..

Dalarnas tidningar - 14 jan 16 kl. 16:26

Åtalas för grovt rattfylleri

Falu tingsrätt åtalar en 49-årig man för grovt rattfylleri..

Dalarnas tidningar - 14 jan 16 kl. 16:34

Snattade kläder på Intersport – åtalas

Falu tingsrätt åtalar en man för snatteri efter att han den 9 januari i år tagit kläder på Intersport på Norra Backa i Borlänge..

Dalarnas tidningar - 14 jan 16 kl. 14:20

Kostsam fyllekörning

På Gamla Bangatan stoppade polisen i början av januari en lätt lastbil. Den kördes av en man från Ludvika och han visade tydliga tecken på att vara berusad. Utandningsprovet gav besked – han hade 0,72 promille alkohol i blodet.

DalaDemokraten - 14 jan 16 kl. 14:20

Kostsam fyllekörning

På Gamla Bangatan stoppade polisen i början av januari en lätt lastbil. Den kördes av en man från Ludvika och han visade tydliga tecken på att vara berusad. Utandningsprovet gav besked – han hade 0,72 promille alkohol i blodet.

Dalarnas tidningar - 14 jan 16 kl. 14:28

Motorsågar och elverktyg stals

En anmälan har inkommit till polisen om inbrott i ett fritidshus vid Ryssjön utanför Vintjärn i Falu kommun..

Dalarnas tidningar - 12 jan 16 kl. 15:37

Falu Jazzklubb släpper vårprogram - firar 40 år till hösten

Totalt handlar det om sju uppträdanden under våren på Gamla Elverket. Först ut den 21 januari är Lena Swanberg Kvintett. I februari följer Some Funk Junk och Amanda Sedqwick Kvintett.

DalaDemokraten - 13 jan 16 kl. 17:59

Skulle omhändertas - slog mot polis

Det var i mitten av oktober som en polis ska ha försökt omhänderta en man i centrala Borlänge enligt LOB, det vill säga lagen om omhändertagande av personer. I stället ska mannen, som är född 1996, både ha försökt angripa polisen med våld och därefter gjort motstånd när polisen försökt omhänderta honom. Den 19-åriga mannen har erkänt händelserna och står nu åtalad i Falu tingsrätt för både försök till våld mot tjänsteman samt våldsamt motstånd..

DalaDemokraten - 13 jan 16 kl. 17:53

Kraftigt berusad voltade med släp

En man i 50-årsåldern ertappades längs Lugnetleden i Falun i slutet av oktober förra året med att köra rattfull i en bil med en släpvagn, efter att han kört rakt över en rondell och därefter voltat med bilen. Föraren klarade sig oskadd, men polisen uppmätte på platsen att mannen hade mer 2,2 promille alkohol i blodet. Mannen har erkänt brottet och står nu åtalad i Falu tingsrätt för grovt rattfylleri..

DalaDemokraten - 13 jan 16 kl. 18:04

Påverkad man slog sönder fönster

En man född 1987 slog sönder ett fönster i ett bostadsområde i Borlänge i slutet av mars förra året. Mannen ska ha använt amfetamin och varit påverkad vid tillfället, vilket gör att han nu är åtalad misstänkt för både skadegörelse och ringa narkotikabrott i Falu tingsrätt. Åklagaren yrkar på att mannen ska betala fönsterskadan som uppmätts till 2 122 kronor till det kommunala fastighetsbolaget Tunabyggen, men även också att mannen döms till 70 dagsböter á 50 kronor vilket detsamma som 3 500 kronor..

DalaDemokraten - 13 jan 16 kl. 18:08

Narkotikapåverkad man körde bil

Det var i slutet av november som en man stoppades i en bil på Bygatan i Borlänge. Då visade sig att mannen var narkotikapåverkad, vilket gör att mannen nu står åtalad misstänkt för ringa narkotikabrott samt rattfylleri i Falu tingsrätt..

DalaDemokraten - 13 jan 16 kl. 17:37

Spjänade emot när polis skulle gripa

Det var i mitten av augusti förra året som en man ska ha varit narkotikapåverkad i centrala Borlänge och även gjort motstånd när polisen kommit till platsen. Därför har nu en stämningsansökan skickats in till Falu tingsrätt då mannen nu åtalas misstänkt för både våld mot tjänsteman, våldsamt motstånd men också för ringa narkotikabrott. Polisen ska även ha hittat narkotika på mannen, som erkänt att han haft och brukat droger vid tillfället.

Dalarnas tidningar - 13 jan 16 kl. 15:38

Åtalas för innehav av cannabis

Falu tingsrätt åtalar en 32-årig man för två fall av ringa narkotikabrott..

Dalarnas tidningar - 13 jan 16 kl. 13:51

Ung man åtalad för vapenbrott

I början av november ertappades den unge mannen från Ludvika med att på en skola i kommunen inneha en statpistol. Han har nu åtalats för vapenbrott vid Falu tingsrätt. I förhör har han erkänt brottet..

DalaDemokraten - 13 jan 16 kl. 13:51

Ung man åtalad för vapenbrott

I början av november ertappades den unge mannen från Ludvika med att på en skola i kommunen inneha en statpistol. Han har nu åtalats för vapenbrott vid Falu tingsrätt. I förhör har han erkänt brottet..

Dalarnas tidningar - 13 jan 16 kl. 14:22

Kvinna har erkänt flera brott

En kvinna från Grängesberg har vid Falu tingsrätt åtalats för flera brott. I juli 2015 körde hon bil på Gonäsvägen utan att ha körkort. Två månader senare blev hon stoppad när hon körde bil vid Konstdammen.


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.