Falska

Tuesday, 20 August, 00:26

Nyheter om Falska

Sortering: Relevans | Senaste
Helsingborgs Dagblad - 29 jul 19 kl. 08:25

Pojkar gick på nöjesfält med 20 000 i falska sedlar

Erkänner brott: ”Det känns väldigt jobbigt”..

Skånskan - 06 aug 19 kl. 13:59

Greps med falska se­dlar

Malmö En man greps i en kläd­bu­tik i cen­trala Malmö vid 16-tiden. Per­son­al ska ha larmat po­lis om att mannen för­sökt be­tala med Falska se­dlar.
Hur myc­ket Falska se­dlar mannen ska ha haft på sig är oklart.

Barometern - 07 aug 19 kl. 06:00

Hemtjänstbolag hade falska papper

Ett privat bolag förlorar sin rätt att jobba med hemtjänst. IVO, Inspektionen för vård och omsorg, upptäckte att bolaget lämnade Falska uppgifter i sin ansökan att förnya sitt tillstånd..

SVT Debatt - 26 jul 19 kl. 11:03

”Vi har inte decennier på oss att lösa klimatkrisen”

Dagens omvandling från naturskog till plantager bidrar med växthusgaser, inte tvärtom. “Naturliga och än så länge intakta skogliga kolsänkor och kolförråd” och “skogliga snabbväxande kolsänkor” måste därför särskiljas så att Falska klimatargument kan synas, skriver debattörerna..

Skånskan - 26 jul 19 kl. 11:26

Falska poliser lurar äldre

Malmö Ännu ett fall av försök till bedrägeri mot äldre med annat hemspråk än svenska anmäldes på torsdagen till Malmöpolisen. Liksom i majoriteten av de tidigare fallen handlade det om en uppringare som talade polska, som utgav sig för att vara från polisen och som ville ha tillgång till målsägandens kontonummer. Målsäganden, en man i 80-årsåldern som liksom merparten tidigare offer har ett polskklingande efternamn, fattade dock misstanke om att något inte stod rätt till och lämnade inte ut något kontonummer utan kontaktade istället polisen.

DN - 25 jul 19 kl. 20:31

Korruptionsmisstänkt svensk utreds inte i Sverige – kan slippa straff

Den internationellt efterlyste 63-årige affärsmannen befinner sig nu i Sverige.  Men svenska myndigheter tänker inte utreda brottsmisstankarna eller lämna ut honom till Brasilien.  – Anklagelserna är Falska och jag är oskyldig, säger han till DN..

Dagen - 25 jul 19 kl. 16:05

Missriktad oro för ny teknik

Ödsla inte krafterna med att på Falska grunder motarbeta bättre informationsteknik. Det vore dåligt förvaltarskap, skriver tre fysiker som svar på den oro som uttryckts inför utbyggnaden av 5G..

Dagen - 25 jul 19 kl. 16:05

Missriktad oro för ny teknik

Ödsla inte krafterna med att på Falska grunder motarbeta bättre informationsteknik. Det vore dåligt förvaltarskap, skriver tre fysiker som svar på den oro som uttryckts inför utbyggnaden av 5G..

BT - 06 aug 19 kl. 15:54

Polisen varnar äldre i Sjuhärad – för falska poliser

Efter flera fall av ”Falska poliser” riktade mot äldre går polisen i Sjuhärad ut med en varning till allmänheten..

UT - 06 aug 19 kl. 15:54

Polisen varnar äldre i Sjuhärad – för falska poliser

Efter flera fall av ”Falska poliser” riktade mot äldre går polisen i Sjuhärad ut med en varning till allmänheten..

Skånskan - 06 aug 19 kl. 05:00

Falska barn­barn döms för be­drä­ge­ri

Skåne Två män döms nu för att ha ringt upp äld­re och upp­gett sig vara deras barn­barn. På så vis har de lurat till sig pengar och smyc­ken.Den 32-årige mannen och hans 35-årige kum­pan riktade in sig på äld­re i hela Skåne mel­lan 91 och 98 år.

Sydsvenskan - 24 jul 19 kl. 11:34

35-åring gripen för falsk 500-sedel

Polisen varnade i måndags om att det är många Falska sedlar i omlopp i Malmö..

Expressen - 23 jul 19 kl. 14:59

Polisen varnar för falska poliser – ringer äldre

Polisen i region Väst har gått ut med en varning.Under tisdagen har flera äldre personer blivit uppringa från personer som uppger sig ringa från polisen och uppmanar de äldre att lämna ifrån sig värdesaker när polisen kommer. Gärningsmannen eller gärningsmännen har vid ett av tillfällena fått med sig värdesaker.

GT - 05 aug 19 kl. 09:39

Falska poliser lurar sig in hos åldringar

Minst tre åldringar i Borås har under helgen blivit lurade och bestulna av Falska poliser. Det rapporterar BT.”Poliserna” uppges göra hembesök för att informera om åldringsbrott – sedan stjäl de värdesaker.

YLE - 22 jul 19 kl. 20:27

Yles utredning: Hussein al-Taee har överdrivit uppgifter om sin utbildning

Yle och Iltalehti rapporterar att SDP:s riksdagsledamot Hussein al-Taee uppgett Falska uppgifter om sin utbildning på sajten Linkedin. Al-Taee avslutade på söndag sin stressrelaterade sjukledighet..

Skånskan - 22 jul 19 kl. 18:30

Falska samtal till äldre

STAFFANSTORP Äldre kommuninvånare har blivit uppringda av någon som falskeligen uppger att de ringer från kommunen alternativt Räddningstjänsten.
Staffanstorp skriver nu på sin hemsida att kommunen aldrig ringer hem till privatpersoner för att sälja tjänster eller produkter såsom brandvarnare, brandfiltar eller annat. Får man en sådan uppringning bör man kontakta polisen på telefonnummer 114 14..

Sydsvenskan - 22 jul 19 kl. 16:57

Polisen varnar för falska 500-lappar

Flera butiker har drabbats i helgen. "Vi ser en ny topp", säger polisen..

Alingsås tidning - 20 jul 19 kl. 05:30

Kvinna åtalas för falsklarm

Efter misstankar om att ha ringt in Falska larm till polisen åtalas nu en kvinna för falskt larm.
Under fjolåret larmade en kvinna polis och uppgav att hon blivit misshandlad av en man, vilken hon också namngav. Polis ryckte ut till den adress i Alingsås kommun där gärningen skulle ha ägt rum.

YA - 18 jul 19 kl. 11:31

Brott: Smet från polisen i stulen bil med falska plåtar

Mannen som smet till fots vid en poliskontroll gjorde sig skyldig till mer än smitande. Han hade nämligen bytt ut den stulna bilens svenska registreringsskyltar mot tyska..

DI - 18 jul 19 kl. 09:31

Polistillslag: Verkstad byggde billiga falska Ferrari

En ny Ferrari eller Lamborghini för en halv miljon kronor - för bra för att vara sant, visar det sig. .

GT - 16 jul 19 kl. 20:39

Ung kvinna ljög om våldtäkt – döms

Kvinnan anklagade två män för våldtäkt.Men anklagelserna var Falska.Nu döms en ung kvinna från Lidköping kommun till ungdomstjänst för falsk tillvitelse, rapporterar Nya Lidköpings-Tidningen.

SR - 01 aug 19 kl. 06:01

Det falska leendet avslöjas

Vad sägs om datorprogram som kan identifiera ett falskt leende? Ja nu har forskare vid brittiska Bradford universitetet tagit fram ett program som kan känna igen Falska ansiktsuttryck..

Skånskan - 31 jul 19 kl. 11:23

Falska indiska sedlar hittades

Malmö Att det cirkulerar Falska sedlar i Malmö i sommar är ingen nyhet, men i veckan gjorde man en något mer ovanlig upptäckt på ett växlingskontor på Stadiongatan. Sex sedlar, var och en värd tusen indiska rupier, upptäcktes och skickades in till polisen där kommunikatör Nils Norling konstaterar att fyndet är udda.
– Det är primärt Falska svenska sedlar vi ser, och i någon utsträckning euro och dollar, men det är första gången jag ser att det rör sig om rupier.

Expressen - 13 jul 19 kl. 14:29

Ett underhållande vaccin mot dumhet och kunskapsresistens

Falska påståenden sprids snabbare och bredare än sanna.Och vi tar till oss den information som bekräftar de åsikter vi redan har. Även om den är helt fel.

Skånskan - 11 jul 19 kl. 16:32

Falska barnbarn gav sig på 90-åriga offer

SKÅNE Två män åtalas för ett stort antal bedrägerier där de systematiskt valt ut offer som varit i 90-årsåldern.
Männen har lurat sina äldre offer genom att utge sig för att vara barnbarn som behövt låna pengar.Ett av offren i det omfattande åtalet är en 96-årig kvinna från Höör.

SVT - 09 jul 19 kl. 09:00

Svensk app ska stoppa deepfakes

Debatten om deepfakes – Falska videos gjorda med AI-teknik – har eskalerat under våren sedan flera politiker och kända personer figurerat i manipulerade videoklipp. Med hjälp av en ny app vill forskare i Lund nu ta upp kampen mot Falska nyheter..

Sydsvenskan - 10 jul 19 kl. 02:45

Två bolagsmän åtalas för fakturafiffel

Två män i Småland åtalas för bland annat grovt bokföringsbrott och grovt försvårande av skattekontroll, skriver Barometern. De ska bland annat ha bokfört Falska fakturor och påhittade inköp för drygt tio miljoner kronor. Den osanna bokföringen har lett.

Helsingborgs Dagblad - 10 jul 19 kl. 02:45

Två bolagsmän åtalas för fakturafiffel

Två män i Småland åtalas för bland annat grovt bokföringsbrott och grovt försvårande av skattekontroll, skriver Barometern. De ska bland annat ha bokfört Falska fakturor och påhittade inköp för drygt tio miljoner kronor. Den osanna bokföringen har lett.

Expressen - 10 jul 19 kl. 02:52

Frisläppte studenten: Jag var inte spion i Nordkorea

Den australiensiske studenten Alek Sigley greps i Nordkorea i slutet på juni – misstänkt för att ha begått spionage i landet där han studerade.Med svensk hjälp kunde före en vecka sedan släppas ur fångenskap.Nu svarar han på Nordkoreas spionanklagelser.

UNT - 09 jul 19 kl. 20:50

Falska mejl med utpressning

En anmälan om utpressning via mejl har kommit in till polisen..

Skånskan - 06 jul 19 kl. 14:35

Miljonfastighet misstänkt ha sålts med förfalskade handlingar

Vellinge En 52-årig kvinnan misstänks ha förFalskat ett gåvobrev, med det bluffat till sig lagfarten till en attraktiv tomt i Vellinge som hon därefter sålt till ett skånskt par för 6,2 miljoner kronor.
Nu åtalas kvinnan för en rad bedrägeribrott i Malmö tingsrätt.När pappan dog 90 år gammal i maj 2018 lämnade han bland annat efter sig tre tomter i Vellinge kommun till sina två döttrar.

SR - 09 jul 19 kl. 06:02

App ska avslöja falska nyheter

Ljud och videor kan numera manipuleras med hjälp av AI – så kallade Deepfakes. Men nu ska forskare i Lund ta fram en app som ska kunna avslöja AI-manipulerat svenskt nyhetsmaterial..

Expressen - 29 jul 19 kl. 09:31

Tonåringar gick på nöjesfält – med 20 000 i falska sedlar

Två tonårspojkar gick på nöjesfält i Helsingborg i april i år. Med sig hade de 20 000 kronor i Falska 500-kronorssedlar, skriver HD. – Det var väldigt dumt gjort, säger en av pojkarna i förhör..

NSD - 08 jul 19 kl. 08:00

8 juli 1994: Falska sedlar och uteserveringar

Under några sommarveckor framöver blickar vi tillbaka på vad som rapporterades i NSD och Kuriren somrarna 1969 och 1994..

Expressen - 08 jul 19 kl. 07:40

Amnesty: Tusentals dödas i knarkkriget

Tusentals filipiner har dödats i president Rodrigo Dutertes krig mot landets droghandel.Enligt en ny rapport från Amnesty sker dödandet systematiskt och polisen anklagas för att plantera ut Falska bevis.Samtidigt uppmanas FN att utreda brott mot mänskligheten, skriver AP.

Expressen - 08 jul 19 kl. 03:03

Ursinnig Trump slår tillbaka mot medierna

Överbefolkat och ohygieniskt – så beskriver olika tidningar migranternas situation vid gränspatrullernas stationer i USA.President Donald Trump slår tillbaka mot bilden på Twitter.”Fake news-medier skriver Falska och överdrivna uppgifter”, skriver Trump..

Expressen - 06 jul 19 kl. 20:05

Kvinnan utnyttjade döende personer – tjänade miljoner

Kvinnan i 50-årsåldern misstänks ha förFalskat dokument i döende personers namn – och sålt fastighet för över sex miljoner. Samtidigt har hon beställt Falska identiteter för att tjäna pengar på en annan fastighet.Nu åtalas hon på flera punkter, enligt SVT Nyheter Skåne..

Sydsvenskan - 05 jul 19 kl. 19:06

Polacker i slavliknande tillvaro i England

En domstol i Birmingham har dömt ytterligare tre polacker till fängelse för att ha fört hundratals landsmän till Storbritannien under Falska löften om välbetalda jobb och ett bättre liv. I själva verket tvingades offren leva under hot, misshandel och sl.


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.