Facebooks

Sunday, 18 August, 21:29

Nyheter om Facebooks

Sortering: Relevans | Senaste
Dagensanalys.se - 26 jul 19 kl. 18:13

Allt fler annonsörer upptäckter Instagram

Instagram lockar till sig allt fler annonsörer, och det är framförallt funktionen Stories de väljer. Stories är en av de mest populära funktionen för användarna. Enligt VD Mark Zuckerberg använder en halv miljard människor Stories varje månad på Facebook, Instagram och Messenger.

Dagens PS - 24 jul 19 kl. 14:47

Facebook får jättebot – 5 miljarder dollar

Amerikanska myndigheter ger Facebook rekordböter för bolagets behandling av persondata. Facebook tvingas nu betala 5 miljarder dollar i böter, rapporterar bland annat CNBC. Amerikanska Federal Trade Commission (FTC) annonserar på onsdagen förlikning i fallet med Facebooks hanterande av personlig användardata.

SVT - 25 jul 19 kl. 11:29

Facebooks vinst något högre än väntat

Facebook redovisar en vinst på 16,9 miljarder dollar i sin kvartalsrapport, något högre än väntat. Samtidigt åker bolaget på böter från amerikanska myndigheter på totalt fem miljarder dollar..

NSD - 25 jul 19 kl. 07:00

Facebooks resultat bättre än väntat

Facebook redovisar en vinst på 16,9 miljarder dollar i sin kvartalsrapport, något högre än väntat..

GöteborgsPosten - 24 jul 19 kl. 22:46

Facebooks resultat bättre än väntat

Facebook redovisar en vinst på 16,9 miljarder dollar i sin kvartalsrapport, något högre än väntat..

Nyteknik - 24 jul 19 kl. 15:49

Facebook tvingas böta mångmiljardbelopp

Det sociala nätverket Facebook åker på en rekordbot på fem miljarder dollar. Böterna är en del av en uppgörelse med den amerikanska handelsmyndigheten FTC som har utrett Facebooks hantering av användarnas integritet..

Dagens PS - 23 jul 19 kl. 15:40

Boris Johnson ny Tories-ledare och vattenbrist

BUSINESSBRIEFEN – för dig som missat nyhetsdagen samlar Dagens PS alla de viktigaste nyheterna och de mest lästa artiklarna på ett ställe. Brexit-vänlige Boris Johnson ny premiärminister
Det brittiska regeringspartiet Tories valde som väntat Brexit-anhängaren Boris Johnson till ny ledare. Han kommer således också att bli ny premiärminister i Storbritannien.

VA - 23 jul 19 kl. 13:05

Kryprokriget: Kina utvecklar en egen digital valuta

Kina snabbar på utvecklingen av en digital valuta i respons till Facebooks libra..

Sydsvenskan - 23 jul 19 kl. 11:12

Stora risker med kryptovalutan libra

Fler användare, ökade intäkter och en ökad vinst. Det väntar sig bedömarna inför Facebooks kvartalsrapport som släpps på onsdag. Men siffrorna är kanske inte det mest spännande med bolaget just nu.

Helsingborgs Dagblad - 23 jul 19 kl. 11:12

Stora risker med kryptovalutan libra

Fler användare, ökade intäkter och en ökad vinst. Det väntar sig bedömarna inför Facebooks kvartalsrapport som släpps på onsdag. Men siffrorna är kanske inte det mest spännande med bolaget just nu.

GöteborgsPosten - 23 jul 19 kl. 11:13

Stora risker med kryptovalutan libra

Fler användare, ökade intäkter och en ökad vinst. Det väntar sig bedömarna inför Facebooks kvartalsrapport som släpps på onsdag..

VA - 19 jul 19 kl. 14:47

Så skiljer sig Bitcoin från Facebooks Libra

Den nya, omtalade Facebookiniterade "kryptovalutan" Libra är mer olik klassiska Bitcoin än vad man kanske tror. .

Världen Idag - 18 jul 19 kl. 13:57

Facebook blockerar prolife-budskap

Inför att Irland 2018 skulle rösta om att liberalisera landets abortlag eller inte, valde Facebook att medvetet censurera annonser med budskap från abortmotståndare. Detta har Facebooks vd Mark Zuckerberg nu själv medgivit..

VA - 18 jul 19 kl. 13:10

G7-länderna varnar för Facebooks libra

Oron kring kryptovalutan libra bottnar i att den kan vända upp och ned på det finansiella systemet. .

Dagens Media - 02 aug 19 kl. 11:54

Konkurrensmyndighet synar Facebooks uppköp

Den amerikanska tillsynsmyndigheten FTC tittar närmare på om Facebooks köp av bland annat Instagram och WhatsApp gjorts för att hindra konkurrens, skriver Wall Street Journal med hänvisning till källor..

Computer Sweden - 02 aug 19 kl. 09:13

Facebooks köp av Instagram konkurrensgranskas i USA


Bara några dagar efter att Facebook fått fem miljarder dollar i böter relaterat till Cambridge Analytica-skandalen utreds företaget igen. Denna gång tittar amerikanska FTC närmare på Facebooks köp av Instagram och Whatsapp..

Dagens PS - 16 jul 19 kl. 15:22

Global Gaming börsrusar och Boeing byter namn

BUSINESSBRIEFEN – för dig som missat nyhetsdagen samlar Dagens PS alla de viktigaste nyheterna och de mest lästa artiklarna på ett ställe. Spelbolaget får ny storägare – aktien rusar
Krisande Global Gaming har fått in en ny storägare – branschkollegan Betsson storköpet aktier i bolaget. Köpet är det första Betsson gjort i Global Gaming.

Affärsvärlden - 15 jul 19 kl. 18:39

Japan inför G7-möte: vad kan Libra ha för effekter

Japan i diskussioner om effekter av Facebooks föreslagna valuta Libra..

PrivataAffärer - 15 jul 19 kl. 13:00

Förslag förbjuda tech-bolag lansera kryptovalutor

Utkastet på ett lagförslag som getts namnet ”Keep Big Tech Out Of Finance Act” och som skulle omfatta tech-bolag vars kärnverksamhet utgörs av online-plattformar med minst 25 miljarder dollar i årliga intäkter har cirkulerat bland finansutskottets demokrater. Utkastet innehåller regler om böter uppgående till 1 miljon dollar per dag som åläggs det bolag som bryter mot lagen, skriver Reuters som kommit över en kopia. Om utkastet vinner gillande kan det leda till ett lagförslag som blockerar Facebooks planerade lansering av kryptovalutan Libra, som bolaget avser rulla ut under 2020.

Dagens PS - 15 jul 19 kl. 07:58

Facebook tvingas betala 47 miljarder i böter

Amerikanska myndigheten, FTC, har gett Facebook rekordhöga böter på cirka 5 miljarder dollar, motsvarande 47 miljarder kronor. Det skrev Wall Street Journal under helgen. Notan relaterar till hur användarinformation på Facebook otillåtet hamnat hos bolaget Cambridge Analytica, som senare använde den för att hjälpa Donald Trump under presidentkampanjen 2016.

VA - 15 jul 19 kl. 08:04

Amerikansk myndighet ger Facebook rekordhög böter

”Den här bötessumman är en bråkdel av Facebooks årliga inkomster.”, säger demokraten David Cicilline..

Dagens PS - 12 jul 19 kl. 08:35

Trump om kryptovalutor: ”Baserade på luft”

Trump har inte mycket till övers för bitcoin eller övriga kryptovalutor. På Twitter skriver presidenten att han inte är någon beundrare av valutagruppen, eftersom han anser dem inte vara pengar och ”baserade på tunn luft”. Inte heller Facebooks nya kryptovaluta Libra, som är planerad att släppas nästa år, lyckas undgå kritiken.

DI - 13 jul 19 kl. 16:22

Ingves brädar Zuckerbergs libra

Vad har Mark Zuckerberg och Stefan Ingves gemensamt?  En sak är att båda funderar på framtidens betalningsmedel. Riksbankens e-krona har dock en avgörande fördel gentemot Facebooks planer på det digitala betalningsmedlet libra.

DI - 13 jul 19 kl. 12:09

Därför steg techjättens aktie trots rekordböter: ”Avslutar mörkt kapitel”

Facebooks aktie steg med 1,8 procent under fredagen, trots nyheten att FTC beslutat att bötfälla det sociala nätverket med rekordsumman 5 miljarder dollar för sin inblandning i Cambride Analytica-skandalen. Analytiker menar att bötesbeloppet är litet sett till deras massiva omsättning. .

VA - 12 jul 19 kl. 08:17

Trumps känga mot Libra: ”Vi har bara en riktig valuta i USA”

Donald Trump inte såld på Facebooks kryptovaluta..

Dagens PS - 11 jul 19 kl. 12:16

Feds Facebook-oro får Bitcoin att rasa

Bitcoin tappar mer än tio procent sedan Fed-ordförande Jerome Powell uttryckt oro över Facebooks kryptovaluta Libra. Powell, som förhördes av representanthusets finanskommitté på onsdagen, sade att Facebook först borde åtgärda marknadens oro kring Libra innan man fortskrider med valutan. Han pekade på bland annat frågor gällande penningtvätt, konsumentskydd och finansiella stabilitet.

DI - 11 jul 19 kl. 11:33

Bitcoin rasar efter Fed-oro över kryptovaluta

Bitcoin tappar mer än tio procent sedan Fed-ordförande Jerome Powell uttryckt oro över Facebooks kryptovaluta Libra..

VA - 11 jul 19 kl. 11:53

Bitcoin rasar efter Fed-oro över Libra

Jerome Powell uttryckte oro över Facebooks kryptovaluta Libra..

VA - 11 jul 19 kl. 08:10

Fed-chefen: ”Libra har flera allvarliga problem”

Fed-chefen Jerome Powell vill granska Facebooks kryptovaluta. Facebook kommer att vittna inför senatens bankutskott i ett förhör den 16 juli..

DI - 09 jul 19 kl. 09:50

EU-domstolen tar upp GDPR-mål – hundratusentals bolag påverkas

Under tisdagen inleder EU-domstolen ett mål som kan avgöra om Facebooks metoder för överföring av personlig användardata från Europa till USA är lagliga, rapporterar danska Berlingske. .

Dagensanalys.se - 27 jul 19 kl. 17:07

2,1 miljarder använder Facebooks tjänster varje dag

Facebook rapporterade nyligen om sitt andra kvartal och siffrorna fortsätter att häpna. Här summerar vi alla höjdpunkter. När Facebook räknar ihop alla sina tjänster – Facebook, Instagram, WhatsApp och Messenger – når bolaget 2,7 miljarder människor över hela världen, varje månad.

DI - 06 jul 19 kl. 09:49

Ingves om Facebookvalutan: ”Mitt jobb är att se till att kronor är bättre”

Facebooks planerar att lansera sin kryptovaluta Libra redan nästa år. Riksbankschefen Stefan Ingves tar projektet på allvar – men menar att det är staten som måste styra betalningarna. ”Mitt jobb är se till så att svenska kronor är bättre än Libra-pengar”, säger han i en intervju i DN..

Dagens PS - 04 jul 19 kl. 09:58

Uber Eats expanderar – trots flera dödsfall

I dagens techbrief kan du läsa om en ny förundersökning mot tetchjättar i Storbritannien, ett avslöjande kring Facebooks AI-motor, samt dödsfallen hos Uber Eats i Mexiko. TECHBRIEFEN – Dagens PS samlar viktigaste technyheterna på ett ställe. Ny rapport: Samsung har fixat Galaxy Fold Efter problemen med den ”vikbara” telefonen funkar nu allt som det ska, och produkten är redo för återlansering på marknaden, hävdar Bloomberg News källa.

DN - 05 jul 19 kl. 20:06

Stefan Ingves: Mitt jobb är att kronan klarar konkurrensen från Facebook-pengar

För första gången på över hundra år har den svenska kronan och det vi kallar pengar kastats in i snabb omvandling. Riksbankens kärnuppgift utmanas nu från flera håll. Senast av Facebooks valutainitiativ Libra.

SVT - 02 jul 19 kl. 22:33

FBI: Inget nervgift i Facebookpaket

Ett paket som vid en kontroll vid Facebooks huvudkontor i Kalifornien i USA gav utslag för nervgiftet sarin är ofarligt, meddelar den federala polisen FBI..

Sydsvenskan - 02 jul 19 kl. 20:58

FBI: Inget nervgift i Facebookpaket

Ett paket som vid en kontroll vid Facebooks huvudkontor i Kalifornien i USA gav utslag för nervgiftet sarin är ofarligt, meddelar den federala polisen FBI. Myndigheterna spärrade av fyra byggnader när det misstänkta paketet hittades i måndags. Men efter.

UNT - 02 jul 19 kl. 20:58

FBI: Inget nervgift i Facebookpaket

Ett paket som vid en kontroll vid Facebooks huvudkontor i Kalifornien i USA gav utslag för nervgiftet sarin är ofarligt, meddelar den federala polisen FBI..


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.