Förvaltning

Tuesday, 23 July, 02:31

Nyheter om Förvaltning

Sortering: Relevans | Senaste
DN - 01 jul 19 kl. 15:19

Nej till vakter vid Hornsbergs strand

Det blir inga ordningsvakter vid Hornsbergs strand i år – polisen säger nej. – Jag är mycket besviken. Det förekommer omfattande ordningsstörningar och både boende, Kungsholmens stadsdelsFörvaltning och polisen beskriver platsen som otrygg och problematisk, säger trygghetsborgarrådet Erik Slottner (KD)..

DI - 30 jun 19 kl. 15:09

Förvaltaren: De kan vara nästa uppköpskandidat – ”ägarna oerhört professionella”

Efter att Wilson Therapeutics köptes upp finns signaler om att ett annat forskningsbolag kan vara näst på tur, enligt Johan Thorén på Strand kapitalFörvaltning. ”Vi gillar bolaget och ägarna”, konstaterar han..

BT - 28 jun 19 kl. 20:25

Har inte vägt in klimatanpassning: ”Då får man säga det”

Tekniska Förvaltning är glasklar i sin uppfattning att det är omöjligt med en bättre cykelbana längs Åsbogatan utan att träden fälls. Men någon avvägning mot kravet att anpassa staden för hårdare värmeböljor har inte gjorts, medger enhetschef Michael Dahlander..

Skånskan - 28 jun 19 kl. 15:30

Missnöje med hög värme på Orup

orup Fastighetsägaren Pelle Skerup har stora planer för Orupssjukhuset. Men personalen som jobbar på sjukhuset är inte nöjd med den dåliga luften i fastigheten. Det framkom på ett informationsmöte i förra veckan.

Affärsvärlden - 28 jun 19 kl. 15:05

Sommarbörs på topp

PORTFÖLJUPPDATERING Sommaren skänker många placerare nya intryck och perspektiv till mer genomtänkt långsiktig portföljFörvaltning. Nordiska Värdeportföljen går in i stiltjen positionerad för framtida sättningar..

DI - 28 jun 19 kl. 15:18

Förvaltaren: Så blir du börsvinnare på ödesmötet – oavsett utgång

G20-mötet inleddes på fredagen och kan sätta kraftig prägel på börsen framöver. Som sparare finns det många bolag att satsa på vare sig man räknar med positiva eller negativa besked rörande handelskonflikten, anser förvaltaren Johan Thorén på Strand kapitalFörvaltning. ”Det är där vi kommer se den största återstudsen”, säger han om två sektorer..

UT - 26 jun 19 kl. 18:00

Debatt: Jägarna måste driva frågan om hur vilt ska jagas

Vill vi fortsatt kunna se älg, kron- och dovhjort, rådjur och vildsvin i naturen behöver vi förstå att det måste ske i en gemensam Förvaltning. Det skriver Jägareförbundet Södra Älvsborg..

Skånskan - 26 jun 19 kl. 16:04

Bajsande vandaler förorenade pool

BARA Vid två tillfällen den senaste veckan har vandaler tagit sig in på Barabadet och bajsat i den stora bassängen.
Nu installeras värmekameror tillsammans med ytterligare säkerhetsåtgärder.Efter stängning natten mot midsommarafton samt även natten mot söndagen har en eller flera okända personer tagit sig in på Bara badsjös område och lämnat efter sig avföring i den stora bassängen.

Skånskan - 26 jun 19 kl. 15:30

Tors förskola kan tvingas att stänga

ESLÖV Frisksportklubben Tor i Stehag har sedan september drivit sin förskola utan att ha giltigt bygglov för det.
Sak samma för Tors gym som rent formellt varit ett svartbygge sedan 2013. I allra värsta fall kan Tors förskola få stängas.

Affärsvärlden - 26 jun 19 kl. 12:41

Kapitalförvaltningschef lämnar Danske Bank för Nordea

Lars Ellehave-Andersen, chef för Danske Banks förmögenhetsFörvaltning avseende privatkunder, lämnar den danska storbanken efter fyra år för Nordea..

DI - 26 jun 19 kl. 11:07

Chef lämnar skandalbanken

Lars Ellehave-Andersen, chef för Danske Banks förmögenhetsFörvaltning avseende privatkunder, lämnar den danska storbanken efter fyra år för Nordea..

DI - 25 jun 19 kl. 15:28

Förvaltaren: Fynda fyra aktier som alla hatar

Sparare som är öppna för att gå mot strömmen bör köpa in sig i fyra svenska bolag i nuläget, anser Georg Norberg, fondförvaltare på Case kapitalFörvaltning. ”Det sticker ut väldigt mycket, för det är ju en hatad aktie. Jag gillar att vara ’contrarian’”, säger han om sitt första köptips..

Skånskan - 25 jun 19 kl. 08:40

Intensiv inledning för nye ordföranden

Svalöv Kommunstyrelsens nya ordförande hade knappt hunnit tillträda innan han, åtminstone tillfälligt, blev rikskänd.
Teddy Nilsson (SD) ser tillbaka på några intensiva veckor och fram emot en mandatperiod med ett helt nytt styre.Teddy Nilsson slår sig ner i en av kommunhusets svala lokaler.

Realtid - 25 jun 19 kl. 07:02

"Fonden är en lyxprodukt"

Mikael Petersson förvaltar hedgefonden Coeli Absolute European Equity med 600 miljoner kronor under Förvaltning med målet att nå 1 miljard till årsskiftet. "Jag har ingen problem med att ta betalt för den överavkastning som jag levererar. Det tycker jag är högst rimligt", säger Mikael Petersson om kritiken mot branschens höga avgifter..

BT - 23 jun 19 kl. 18:23

Den amerikanska matjätten vill öppna i Borås: ”2020 hoppas vi på”

Den amerikanska snabbmatsjätten Kentucky Fried Chicken, KFC, vill öppna i Borås. På Systembolagets parkering i Knalleland vill Herde Förvaltning bygga en snabbmatskedja. – Vi vill hjälpa Borås till ett bättre matutbud, säger Gustav Pokorny, ägare till Herde Förvaltning..

BT - 24 jun 19 kl. 06:43

Skolchef: ”Varje hemmasittare är ett misslyckande”

Att hitta rätt stöd till elever kan vara en svår utmaning. – Varje hemmasittare är ett misslyckande, säger Håkan Anving, verksamhetschef på Borås stads grundskoleFörvaltning..

SmålandsPosten - 18 jun 19 kl. 18:49

Förvaltning behöver mer tid till utredning

Vård- och omsorgsnämnden ber om mer tid för avvecklingen av resurspoolen. Utredningen är del av en plan för att få budgeten i balans..

Sydöstran - 17 jun 19 kl. 17:31

Socialsekreterare slår larm om missförhållande inom sin förvaltning

Flera socialsekreterare slår larm om missförhållanden inom socialFörvaltningen. De tycks se ett mönster där ekonomin styr framför behoven om vilka insatser barn får. – Rapporterna handlar om barn som farit illa på grund av fel bedömningar, det är inte min bild att det varit så, säger Thomas Svensson..

PrivataAffärer - 17 jun 19 kl. 09:31

Kursrusning i Doxa efter bud

Adma Förvaltnings, som ägs av affärsmannen Greg Dingizian, lämnar ett offentligt kontanterbjudande till aktieägarna i biokemibolaget Doxa på 3:00 kronor per aktie. Det innebär en premie på 37 procent jämfört med fredagens stängningskurs på 2:19 kronor för Doxa-aktien på Nasdaq First North. Erbjudandets totala värde är cirka 118 miljoner kronor.

YA - 15 jun 19 kl. 06:00

Så ska Bollhusparken få nytt liv

Skridskobana, plaskdamm och dansbana. Utställningar, fler sittplatser och en scen. Det är förslag som ska väcka nytt liv i Bollhusparken när hotellbygget är färdigt.

Skånskan - 15 jun 19 kl. 05:00

Uggla i plast ska skrämma bajsande gäss

SÖVDE Det senaste badvattenprovet från Sövdesjön visade åter tjänligt vatten.
Nu ska gässen, som kan ha orsakat det förra otjänliga vattenprovet, skrämmas bort från bryggorna.En skrämmande uggla kan kanske skrämma bort gässen som gillar att använda bryggorna i Sövdesjön.

Skånskan - 14 jun 19 kl. 14:24

109 kvadratmeter stort hus i Harlösa sålt till ny ägare

Harlösa Försäljningen av huset på Gårdstångavägen 21 i Harlösa är nu klar. Ny ägare blir Culjak Fastigheter AB från Staffanstorp, som köper fastigheten av Sydab FastighetsFörvaltning AB. Huset är byggt 1944 och har en boyta på 109 kvadratmeter.

DI - 14 jun 19 kl. 10:31

Catella går under 10 procent i Electra Gruppen

Catella FondFörvaltning har minskat med 5 000 aktier i Electra Gruppen och äger därefter 516.814 aktier. .

Skånskan - 13 jun 19 kl. 14:00

Sågar hanteringen av ansvarsbeslutet

HÖRBY Axel Danielsson, expert på kommunala beslutsprocesser, dömer ut Hörby kommuns hantering av ansvarsprövningen i fullmäktige.
– Man får inte vara med och besluta i ett ärende som gäller ens egen ansvarsfrihet. Det kan inte vara mer klockrent, säger han.

Sydöstran - 13 jun 19 kl. 13:40

Sölvesborg slår ut i blom

Personalen på Sölvesborgs kommuns parkFörvaltning har haft fullt upp med att plantera växter runt om i kommunen. Före midsommar ska alla växter vara på plats..

GöteborgsPosten - 12 jun 19 kl. 05:00

Usel förvaltning av stora värden

Området runt Slottsskogen, Botaniska trädgården och Sahlgrenska måste vara Göteborgs sämst förvaltade område om man ser vilket värde området tillmäter..

DN - 11 jun 19 kl. 23:18

Klubben Trädgården får undantag från rökförbudet

Från och med första juli blir det förbjudet att röka på uteserveringar i hela Sverige.  Men utomhusklubben Trädgården i Skanstull har fått okej att avsätta ett särskilt utomhusområde för rökare inne på klubben, rapporterar Södermalm direkt.  – Vi anser att det borde finnas utrymme att vara lite mer pragmatisk, säger Karin Hultman, vid Stockholms miljöFörvaltning till tidningen.

PrivataAffärer - 10 jun 19 kl. 07:36

Uppgifter: EQT kan börsnoteras i höst

Enligt källorna skulle en börsnotering ske i Stockholm och formellt komma att presenteras i slutet på september med första handelsdag antingen i november eller december i år. Källorna säger att uppgifterna om en börsnotering har uppkommit under bolagets översyn för alternativ till att nå tillväxt och att det ”lutar mot en börsnotering”. I mitten av april skrev Bloomberg News med hänvisning till källor att EQT utsett rådgivare till den strategiska översyn som enligt rapporteringen kan leda till en börsnotering.

UNT - 09 jun 19 kl. 21:00

Hembygdsgård kan säljas

Karlsro, huset där Villberga hembygdsförening höll till fram till sommaren 2018, kommer nu att säljas om inte någon kommunal Förvaltning har användning för byggnaden..

PrivataAffärer - 07 jun 19 kl. 11:06

Hernhag: Tre aktier för sommarportföljen

Sune: Hej Marcus! Äntligen fredag (och äntligen sommar). Kan du lista tre aktier att köpa och behålla över sommaren?

Realtid - 07 jun 19 kl. 08:57

Tobak och vapen ut från AP-fonderna – men inte spel

Andra AP-fonden har sålt innehaven inom tobak och kärnvapensystem. Orsaken är nya regler om hållbar Förvaltning..

SVT - 05 jun 19 kl. 17:13

Så ser statliga närvaron ut i landet

Femton kommuner saknar helt statlig service, det visar en kartläggning som länsstyrelserna gjort åt regeringen. I 29 kommuner finns varken polis, försäkringskassa eller arbetsförmedling. I Stockholm jobbar lika många med statlig Förvaltning som i 258 kommuner tillsammans..

Realtid - 05 jun 19 kl. 06:00

Riskkapitalist bakom nytt fintech-bolag

Nu lanseras Driftio, en beslutsstödstjänst, som ska ge privatpersoner lägre kostnader på bolån, pensioner och kapitalFörvaltning. ”Vår vision är att med hjälp av finansiell data ta bort övervinster och ineffektivitet hos banker, kapitalförvaltare och kreditbolag”..

Cornucopia - 03 jun 19 kl. 14:29

Brittiska crowdfundingbolaget Lendy i konkurs

Det brittiska crowdfundingbolaget Lendy har gått i motsvarande konkurs, i vad som beskrivs som den största kollapsen hittills bland crowdfundingbolag. 22 000 investerare och 160 MGBP (nästan två miljarder svenska kronor) omfattas.Camden, London.

Skånskan - 04 jun 19 kl. 16:31

Mumindalen får okej för återflytt i höst

KLÅGERUP Mumindalens förskolas inomhus miljö kan renoveras och tas i bruk någon gång i höst, precis som utemiljön där arsenik hittats.
Men fortfarande är det oklart exakt när eller om samtliga 90 barn kan flytta tillbaka till lokalerna.– Den politiska ambitionen är att Klågerupsbarnen ska komma tillbaka till Klågerup så snart som möjligt.

Skånskan - 04 jun 19 kl. 15:07

Ny ledare utsedd för Miljöpartiet

MALMÖ Stefana Hoti har valts till ny gruppledare för Miljöpartiet i Malmö. Hon efterträder Märta Stenevi som blivit partisekreterare.På måndagskvällen valde medlemmarna i Miljöpartiet i Malmö sin nya gruppledare och det blev Stefana Hoti som vann omröstningen.

Expressen - 03 jun 19 kl. 19:12

EU-förespråkarna låter som hovnarrar

Sverige är på god väg att bli en lydstat till EU. Har någon med tyngd inom svensk statsFörvaltning någonsin rest varningsflagg gällande EU:s expansionsiver? Nej, just det, skriver Mark Brolin..

DI - 03 jun 19 kl. 11:01

Oro efter kinesiskt förstatligande - här är bankerna som kan stå på tur

HONGKONG. Växande skuldberg och eskalerande handelskriget med USA sätter ökad press på Kinas regionala banker. Nu växer spekulationerna om vilken bank som står på tur att sättas under tvångsFörvaltning.

GöteborgsPosten - 03 jun 19 kl. 06:50

Nytt företag startas i Kungsbacka – Svenska Mark- och Anläggningsbolagen AB

Bolaget uppger att de ska "bedriva mark- och anläggningsarbeten, försäljning av administrativa tjänster, Förvaltning av värdepapper samt därmed förenliga verksamheter.".


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.