Förväntan

Friday, 22 February, 02:48

Nyheter om Förväntan

Sortering: Relevans | Senaste
YA - 02 feb 19 kl. 00:01

Spelsugen Gustavsson gör comeback: ”Det kliar i fingrarna”

Det har varit en lång väntan för IFK Ystad att få göra årets första match mot Sävehof. Men en som fått vänta längre än någon annan är Jesper Gustavsson. Sist han spelade match med A–laget var i förlustmatch mot just Sävehof (23–24).

Affärsvärlden - 25 jan 19 kl. 07:37

Ericsson över förväntan

Telekombolaget Ericsons rapport för det fjärde kvartalet kom in över analytikernas förväntningar..

Affärsvärlden - 31 jan 19 kl. 08:07

H&M under förväntan - behåller utdelningen

Klädjätten H&M redovisar ett lägre resultat än väntat och lämnar utdelningen oförändrad på 9,75 kronor. .

Cornucopia - 01 feb 19 kl. 11:42

Hushållens sämre ekonomi - bra ursäkt skylla på klimatångest

De högt skuldsatta storstadshushållen ser allt mer ut att hålla i slantarna. Ofta låter det som alibit inte är de stora skulderna och oron över räntan, utan istället alibiserar man för sig själv och andra med klimatångest. Således kommer neddragningar i hållbar riktning upphöra när hushållen blir mer positiva till ekonomin framöver.

GöteborgsPosten - 01 feb 19 kl. 17:50

Gravid skadad i t-banan – vakter avstängda

En gravid kvinna skadades på torsdagskvällen i samband med en biljettkontroll i Stockholms tunnelbana. Polisen utreder händelsen och två vakter har stängts av från jobbet i väntan på en internutredning..

DI - 11 feb 19 kl. 10:35

Skuggdirektionen: Håll räntan still nu - då är det dags att höja

Med en färsk räntehöjning i ryggen och tecken på svagare europeisk konjunktur är det bäst att låta räntan vara. Det anser Skuggdirektionen.  Men det är ingen tvärnit som väntar för vare sig tillväxt eller inflation och de flesta ledamöterna räknar med en ny höjning i år..

DI - 01 feb 19 kl. 17:04

Överraskande stark jobbrapport

NEW YORK. USA:s arbetsmarknad uppvisar nya styrketecken och tycks inte ha påverkats av nedstängningen av statsapparaten.  Fortsätter den trenden lär det bli svårt för Federal Reserve att inte höja räntan under 2019.

DI - 01 feb 19 kl. 12:23

Analytiker: Avknoppningen ger fart åt Electrolux på börsen

Electrolux presenterade en stabil kvartalsrapport över Förväntan på fredagen. Men det var den aviserade uppdelningen av konsumentvaror och professionella produkter som fick störst uppmärksamhet när aktien steg kraftigt på fredagen. .

GöteborgsPosten - 01 feb 19 kl. 12:00

Tidspressat i trång lokal med god mat

Uteätarna drabbas av smaksuccé – men också av väntan, knuffar och stress..

PrivataAffärer - 30 jan 19 kl. 09:14

Signaler om framtida räntehöjningar i fokus

Olika enkäter bland analytiker visar så här långt en i stort sett total enighet om Fed kommer att lämna styrränteintervallet oförändrat nu. Enligt CME Groups ”FedWatch Tool” prisar terminsmarknaden på fredagen in en sannolikhet på strax över 97 procent att styrränteintervallet oförändrat den 30 januari, och nära 70 procents sannolikhet att ränteintervallet också förblir oförändrat året ut. Fed höjde senast ränteintervallet med 25 punkter i december, till 2,25-2,50 procent, vilket då var helt i linje med förväntningarna.

PrivataAffärer - 30 jan 19 kl. 21:58

Fed tar det lugnt

Federal Reserve lämnar målet för dagslåneräntan, Fed funds, oförändrat inom intervallet 2,25-2,50 procent. Enligt Reuters enkät räknade samtliga 111 tillfrågade ekonomer med att målintervallet för Fed funds skulle lämnas oförändrat nu. Fedkommittén var enig om räntebeslutet.

Affärsvärlden - 01 feb 19 kl. 08:07

Electrolux över förväntan - höjer utdelningen

Vitvarubolaget Electrolux redovisar en omsättning som var högre än väntat under fjärde kvartalet. Resultatet var positivt och bättre än väntat..

GöteborgsPosten - 01 feb 19 kl. 08:12

Jenny lever med öppen buk

I väntan på operation lever Jenny Salonen med en öppen buk och får vård varje dag. Operationen hon gjorde för att ta bort en cysta slutade olyckligt och nu anmäler NU-sjukvården sig själva..

DI - 28 jan 19 kl. 16:22

Trots minusräntan – svenska bolån dyrare än i grannländerna

Svenska bolåneräntor är historiskt låga, men inom EU lånar kunderna billigare i exempelvis Danmark, Finland och Frankrike. Den dyraste bostadsfinansieringen finns i östra Europa..

DI - 30 jan 19 kl. 20:00

Fed lämnar räntan oförändrad

Som väntat lämnar den amerikanska centralbanken styrränteintervallet oförändrat på 2,25-2,50 procent efter FOMC-mötet som avslutades på onsdagen. Fed-chefen Jerome Powell håller pressträff klockan 20.30 svensk tid..

UT - 01 feb 19 kl. 06:00

UEAB: ”Vi ger de besked vi kan”

Energibolaget försökte få Telia att vänta med stängningen av ett antal telestationer i Ulricehamns kommun, i väntan på att fastigheter i de aktuella områdena hade anslutits med fiber..

GöteborgsPosten - 01 feb 19 kl. 06:04

Jennys operation slutade med långvarig vård

I väntan på operation lever Jenny Salonen med en öppen buk och får vård varje dag. Operationen hon gjorde för att ta bort en cysta slutade olyckligt och nu anmäler NU-sjukvården sig själva..

DI - 21 jan 19 kl. 08:01

Bättre än väntat från Sandvik

Verkstadsjätten Sandvik inleder rapportperioden med ett något bättre fjärde kvartal än väntat. Orderingången var även den över Förväntan, och bolaget höjer utdelningen mer än väntat..

Helsingborgs Dagblad - 25 jan 19 kl. 10:53

Bra cancerbehandling – men bara för de rika

En effektiv cancerbehandling, men bara för dem som kan betala ur egen ficka. I väntan på klartecken skickar den offentliga vården svårt sjuka patienter till en privatklinik i Stockholm. Men bara om de kan betala 70 000 kronor i månaden för behandlingen,.

DI - 30 jan 19 kl. 06:11

Spelplanen helt ändrad – nu laddar börsen för rally

Synen på amerikansk räntepolitik har förändrats kraftigt senaste månaden. Prissättningen på ränteterminsmarknaden indikerar nu att sannolikheten är nästan lika stor att Fed sänker som höjer räntan i år. På onsdagens räntemöte spås dock styrräntan hållas oförändrad..

DI - 31 jan 19 kl. 16:52

Bästa börsdagen på 10 år för General Electrics

Det amerikanska industrikonglomeratet General Electrics är på väg mot sin bästa börsdag sedan mars 2009 efter att ha rapporterat en omsättning i fjärde kvartalet över Förväntan..

BT - 30 jan 19 kl. 19:13

Stoppet hävt – men restriktiv vår väntar Säs

Rekryteringsstoppet på Säs hävs, men fortsatt restriktivitet råder. Alla nyanställningar, vikariat och kontrakt på hyrpersonal måste godkännas av biträdande sjukhusdirektör i väntan på att en ny rekryteringsenhet är på plats..

DI - 31 jan 19 kl. 11:35

SEB: Då höjer Riksbanken troligtvis räntan

SEB räknar inte med att Riksbanken kommer att leverera några nya signaler efter det penningpolitiska mötet den 12 februari. Det har inte kommit in särskilt mycket ny statistik förutom inflationsdata för december, och den kom in helt i linje med Riksbankens egen prognos..

Nyan - 23 jan 19 kl. 19:01

Ministern: En varg finns kvar

I väntan på att lagtingets behandling av lagen om skyddsjakt ska behandlas en andra gång, lagen föll i lagstiftningskontrollen förra gången, beslutade jaktminister Camilla Gunell (S) på tisdagen att förlänga ett tidigare beslut som medför att ålänningar kan freda sina tamdjur vid en vargattack. Den här gången sträcker sig beslutet till den sista maj. Genom lagförslaget får djurägare rätt att skydda sig mot angrepp av rovdjur utan att det skulle behövas särskilt beslut av landskapsregeringen.

PrivataAffärer - 30 jan 19 kl. 09:31

Nu lockar aktiefonder igen

Det är första månaden sedan september som nettoköpen av aktiefonder ökat, konstaterar Johanna Kull, sparekonom på Avanza. Även om spararna hittat tillbaka till aktiefonder är det företagsobligationsfonder, vilka var förra månadens mest sålda fonder, som toppar köplistan i januari. – Om man har rätt förväntningar och sparar på lite kortare sikt kan företagsobligationsfonder vara ett alternativ som ger dig lite mer än bankräntan.

DI - 31 jan 19 kl. 09:05

Spaniens BNP något över förväntan men januariinflationen lägre än väntat

Spaniens BNP steg 0,7 procent under fjärde kvartalet, jämfört med föregående kvartal. Jämfört med motsvarande kvartal föregående år steg BNP med 2,4 procent. Det visar preliminär statistik..

PrivataAffärer - 31 jan 19 kl. 08:25

Academedia under förväntan

Nettoomsättningen var 3.076 miljoner kr, jämfört med väntade 3.062 miljoner kr enligt Bloomberg News.

Dagens PS - 31 jan 19 kl. 08:32

H&M:s rapport sviker igen: ”Förvånande”

Börsproffs anser att missen ”är lite förvånande”. Så här tror han och en kollega att det påverkar aktien i dag. Den svenska klädjättens rörelseresultat för fjärde kvartalet i bolagets räkenskapsår är långt under proffsens Förväntan.

DI - 30 jan 19 kl. 20:50

Uppåt på Wall Street efter Feds besked

Marknaden reagerade positivt på beskedet att styrräntan förblir på oförändrad nivå. Strax innan klockan 22 svensk tid hade Nasdaqs kompositindex avancerat till plus 2,2 procent, medan breda S&P 500 handlades upp 1,7 procent..

Affärsvärlden - 31 jan 19 kl. 07:11

Tesla under förväntan - finanschef lämnar

Som avslutning på gårdagskvällens konferenssamtal avslutade elbilstillverkaren Teslas vd Elon Musk med att berätta att bolagets finanschef slutar, skriver Financial Times..

DI - 30 jan 19 kl. 22:00

Starkt avslut på Wall Street efter Fed-besked – Apple bland vinnarna

Feds besked att styrräntan oförändrad välkomnades på New York-börsen där tekniktunga Nasdaqs kompositindex stängde på plus 2,2 procent, medan breda S&P 500 avslutade upp 1,6 procent. Apple lyfte närmare 7 procent på stark rapport..

Sydsvenskan - 30 jan 19 kl. 22:10

Teknik draglok på Wall Street

De amerikanska börserna gick starkt upp efter att flera positiva rapporter presenterats tidigare under onsdagen. Samtidigt rådde stor Förväntan inför ett flertal kommande rapporter. Flygplanstillverkaren Boeing, som levererade större vinst än väntat und.

Kristianstadsbladet - 30 jan 19 kl. 22:10

Teknik draglok på Wall Street

De amerikanska börserna gick starkt upp efter att flera positiva rapporter presenterats tidigare under onsdagen. Samtidigt rådde stor Förväntan inför ett flertal kommande rapporter.(TT).

Helsingborgs Dagblad - 30 jan 19 kl. 22:10

Teknik draglok på Wall Street

De amerikanska börserna gick starkt upp efter att flera positiva rapporter presenterats tidigare under onsdagen. Samtidigt rådde stor Förväntan inför ett flertal kommande rapporter. Flygplanstillverkaren Boeing, som levererade större vinst än väntat und.

DN - 30 jan 19 kl. 22:21

Teknik draglok på Wall Street

De amerikanska börserna gick starkt upp efter att flera positiva rapporter presenterats tidigare under onsdagen. Samtidigt rådde stor Förväntan inför ett flertal kommande rapporter..

Barometern - 30 jan 19 kl. 22:10

Teknik draglok på Wall Street

De amerikanska börserna gick starkt upp efter att flera positiva rapporter presenterats tidigare under onsdagen. Samtidigt rådde stor Förväntan inför ett flertal kommande rapporter.(TT).

YA - 30 jan 19 kl. 22:10

Teknik draglok på Wall Street

De amerikanska börserna gick starkt upp efter att flera positiva rapporter presenterats tidigare under onsdagen. Samtidigt rådde stor Förväntan inför ett flertal kommande rapporter.(TT).

SmålandsPosten - 30 jan 19 kl. 22:10

Teknik draglok på Wall Street

De amerikanska börserna gick starkt upp efter att flera positiva rapporter presenterats tidigare under onsdagen. Samtidigt rådde stor Förväntan inför ett flertal kommande rapporter.(TT).

BT - 30 jan 19 kl. 22:10

Teknik draglok på Wall Street

De amerikanska börserna gick starkt upp efter att flera positiva rapporter presenterats tidigare under onsdagen. Samtidigt rådde stor Förväntan inför ett flertal kommande rapporter.(TT).


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.