Förväntan

Thursday, 20 September, 06:26

Nyheter om Förväntan

Sortering: Relevans | Senaste
Nya Wermlands Tidningen - 31 aug 18 kl. 06:00

Nytt sikte på uppåtkval

BK Tegnér har slickat såren efter fallet ur Elitserien i våras och är nu fulla av Förväntan inför återtåget i Allsvenskan.– Allt annat än ett nytt elitseriekval skulle vara en besvikelse, säger lagkapten Dany Nordström Green..

Expressen - 28 aug 18 kl. 09:36

Drottningens förväntan inför presidentbesöket

Under tisdagen landar Frankrikes president Emmanuel Macron och hans fru Brigitte i Köpenhamn. Drottning Margrethe låter paret sova över på Amalienborg och regenten är Förväntansfull inför besöket. – Det är spännande, för han verkar vara en annorlunda politiker, säger hon.

Sydsvenskan - 30 aug 18 kl. 18:00

Byggstart för nya Idalaskolan och idrottshall

Efter år av väntan: Veberöd får en ny skola för upp till 400 elever..

Skånskan - 24 aug 18 kl. 20:38

EM-guldjubel för Fredrik Persson

BANGOLF Malmöbon Fredrik Persson var ostoppbar då han spelade hem EM-guldet med fyra slag.
Trots en dag fylld med väderomslag och ändrade jurybeslut blev det guldjubel i Dolomiterna.– Kändes bra i kroppen redan i morse.

Dagens PS - 30 aug 18 kl. 15:37

Storbolagsraket faller just nu som en sten

Kursen rasar och nästan 4 miljarder kronor har försvunnit ut i tomma intet. Di.se berättar att strålknivsbolaget Elektas aktie i dag har stark motvind.

PrivataAffärer - 29 aug 18 kl. 13:06

Valet stoppar utdelning i skolbolagen

Visserligen finns det ingen riksdagsmajoritet för att begränsa vinsterna i välfärden för närvarande – och sannolikt inte heller efter valet. Men bara att bli ett argument för den rödgröna sidan mot privata alternativ på skolområdet har givetvis fått bolagen att tänka till ordentligt om man skulle lämna någon utdelning. Det gäller särskilt i Academedia som slår förväntningarna i sitt bokslut på onsdagen och redovisar ett hyggligt resultat trots att det sista kvartalet är en besvikelse med en minskning av rörelseresultatet med 10 procent.

GöteborgsPosten - 30 aug 18 kl. 12:16

”Subtila smaker och klädsam återhållsamhet”

Inga öl från Göteborg? Nej, inte den här gången. I väntan på Systembolagets nästa nyhetslansering väljer vi lite gott och blandat från några olika europeiska länder..

Affärsvärlden - 30 aug 18 kl. 07:40

Elekta över förväntan

Elekta redovisade ett kvartal över analytikernas förväntningar. Strålterapibolaget har nu sålt 32 Unity-system, målet är 75 order fram till 2020..

Affärsvärlden - 30 aug 18 kl. 07:40

Elektas resultat under förväntan

Strålterapibolagt Elekta levererade ett i många avseenden bra första kvartal, skriver vd Richard Hausmann i rapporten..

PrivataAffärer - 28 aug 18 kl. 10:24

Bomarknaden: ”Prisförväntningarna ovanligt negativa”

”Prisförväntningarna är ovanligt negativa. Om man undantar hösten och vintern 2017, som marknaden håller på att återhämta sig från, har inte nettot i EOBi varit lika negativt sedan hösten 2012, som i de två senaste mätningarna”, säger Erik Olsson, vd på Erik Olsson Fastighetsförmedling, i en kommentar. Han säger att flera krafter nu påverkar bostadsmarknaden åt olika håll.

NSD - 27 aug 18 kl. 17:40

"Så tragiskt att det inte finns ord"

Kalixbon Maarit Kemi, 64, är kvar vid Kuopio universitetssjukhuset i Finland i väntan på operation till följd av den skallskada hon fick i den tragiska bussolyckan..

DN - 27 aug 18 kl. 07:57

Italien kan bli euroområdets nästa krishärd

Utländska långivare flyr Italien i väntan på att landets regering ska lägga fram sin första budget. Oro finns för att Italien blir euroområdets nästa krutdurk. Men Donald Trump har lovat att komma till undsättning och köpa italienska statspapper.

GöteborgsPosten - 29 aug 18 kl. 12:31

Ljus sommar för Hallarna

Sommarens rekordvärme hade en positiv påverkan på Hallarna.
– Försäljningen gick över Förväntan, säger Niklas Santesson, centrumchef..

Expressen - 06 sep 18 kl. 09:30

Riksbanken låter räntan ligga kvar på historisk nivå

Riksbanken, med Stefan Ingves i spetsen, låter räntan ligga kvar på nuvarande nivå på –0,5 procent.Samtidigt flyttar direktionen fram tidpunkten för nästa räntehöjning..

DI - 29 aug 18 kl. 07:52

Asienbörser: Stillsamt i väntan på handelsavtal

De asiatiska börserna hade överlag en något positiv utveckling på onsdagen även om Kinabörserna gick mot strömmen och tappade en del..

Dalarnas tidningar - 29 aug 18 kl. 07:02

Brändh: Familjen Gustafssons sista show slutade i noll och intet

Det var en fläkt av gamla tider med en spänd Förväntan i luften. Far och son Gustafsson, Henka....

Helsingborgs Dagblad - 26 aug 18 kl. 18:00

Helsingborgskrögare om den extrema sommaren: ”Det var helt galet redan i maj”

Helsingborgskrögare om den extrema sommaren: ”Det har varit över Förväntan”.

Skånskan - 29 aug 18 kl. 05:00

Polisfacket: Vi är kritiska mot dröjsmålet

ESLÖV Enligt polisfacket är det tufft för poliserna i Eslöv att man nu tvingas jobba i tillfälliga lokaler ännu ett år.
Facket är kritiska mot att bygget försenats ytterligare.
– Det är dåligt att det tar så här lång tid, säger Ann-Cathrine Larsson på Polisförbundet.

GöteborgsPosten - 28 aug 18 kl. 21:49

Nu döms politikern för bokföringsbrott

Kommunpolitikern har varit aktiv i Miljöpartiet i Vänersborg men befunnit sig på time-out i väntan på domen. Nu döms han i tingsrätten för två fall av bokföringsbrott..

Skånskan - 20 aug 18 kl. 20:16

”Stort engagemang för Öresundsmetro”

Öresund På måndagen hölls det första mötet med partnerskapet Öresundsmetro Executive i Köpenhamn.
– Det var ett väldigt postitivt möte, säger Malmös kommunalråd Katrin Stjernfeldt Jammeh (S).Hon har precis klivit av tåget vid Triangeln efter en 40 minuter lång tågresa på väg hem från mötet när Skånskan pratar med henne.

Nya Wermlands Tidningen - 28 aug 18 kl. 17:08

Förlängd häktning efter skott mot hus

Männen som är misstänkta för att stå bakom skottlossningen i Åmål tidigare denna sommar har återigen blivit omhäktade i väntan på svar från den tekniska undersökningen. Mycket mer än så vill åklagaren inte säga om ärendet..

Expressen - 24 aug 18 kl. 11:03

Esa Teittinen, 62, släpps fri – efter åtta år i fängelse

Esa Teittinen, 62, dömdes för mordet på sin vän som hittades mystiskt drunknad i ett badkar i Stockholm. Nu släpps han fri i väntan på dom – vilket tyder på att han kommer att frias. – Det känns helt underbart, jag har nära till gråt, säger Esa Teittinens försvarsadvokat, Marko Tuhkanen, till SVT.

Skånskan - 28 aug 18 kl. 14:49

Humorsåpa kan vinna filmpris

Hörby Hörbys humorsåpa Hörby, som man skapade förra året för att marknadsföra kommunen, kan vinna ett filmpris.Humorsåpan Hörby, som handlar om två syskons kamp om ett potatisimperium och som Hörby kommun förra året satsade hela sin marknadsföringsbudget på att spela in, har nominerats till Publishingpriset 2018. Det är ett pris som årligen delas ut till ”lovvärd redaktionell kommunikation” i de tre klasserna print, webb respektive film.

Expressen - 28 aug 18 kl. 09:21

SEB: Då höjer Riksbanken räntan

Banken SEB målar upp en ljus bild av svensk ekonomi kommande år, och höjer BNP-prognosen för i år och nästa. – Den ljusa tillväxtbilden har förstärkts, skriver bankens ekonomer.Men Riksbanken spås ändå avvakta med en räntehöjning till april nästa år..

Dagens PS - 28 aug 18 kl. 07:38

Good news fick fart på Wall Street

Wall Street lyfte på måndagen efter uppgifter om att amerikanska och mexikanska tjänstemän har nått en del-uppgörelse i ett nytt handelsavtal. Under eftermiddagen twittrade även den amerikanske presidenten Donald Trump i positiva ordalag om uppgörelsen. Exportexponerade bolag som Caterpillar och Boeing steg med 2,8 respektive 1,3 procent.

Sydsvenskan - 26 aug 18 kl. 09:17

Här är smärtgränsen för en räntehöjning

En höjning av boendekostnaden med 2 000 kronor per månad. Där går smärtgränsen för hälften av alla bolånetagare. Det här anser de som tillfrågats i en undersökning gjord av Ica-banken om hur kunder skulle påverkas om boräntan höjs.

Dagens PS - 27 aug 18 kl. 07:37

NY-börserna på nya rekordnivåer

De amerikanska börserna avslutade handeln på fredagen genom att stänga på nya högstanivåer. Index fick stöd från Netflix som steg 5,8 procent efter att analytiker på Sun Trust uppgraderat aktien och uttryckt förväntningar på fortsatta framgångar utomlands. Sentimentet gynnades också av att representanter från amerikanska centralbanken Federal Reserve karakteriserat den amerikanska ekonomin som ”stark”.

Nya Wermlands Tidningen - 23 aug 18 kl. 10:37

Samuelsson: "Gillar nya utmaningar"

2006 tog Tommy Samuelsson upp Skellefteå i SHL efter 16 års väntan – nu är han tillbaka.

Expressen - 19 aug 18 kl. 19:22

Jönsson efter succén: ”Jag har blivit väldigt bortglömd”

Helsingborgs IF är ny serieledare i superettan.Seger med 2–0 i Skånederbyt mot Landskrona innebär sju raka matcher utan förlust – och mål tre matcher i följd för hemvändaren Rasmus Jönsson.– Det har nästan gått lite över Förväntan, speciellt efter det långa uppehåll jag hade innan, säger han..

NSD - 22 aug 18 kl. 05:00

Väntan på färdtjänst: Fyra månader

Fyra månaders väntetid..

PrivataAffärer - 24 aug 18 kl. 11:32

Hernhag: Fem investmentbolag för portföljen

Lena: Hej Marcus! Kan du nämna fem investmentbolag att ha i en aktieportfölj? Vad tror du om Swedish Match och Nibe framöver, värda att ha i portföljen?

Affärsvärlden - 27 aug 18 kl. 08:01

Kina ledde Asienbörserna uppåt

De asiatiska börserna steg med stöd av uppgångar i USA. Detta efter att amerikanska Federal Reserve upprepat sin penningpolitik under fredagen med gradvis höjning av styrräntan..

Helsingborgs Dagblad - 26 aug 18 kl. 09:17

Här är smärtgränsen för en räntehöjning

En höjning av boendekostnaden med 2 000 kronor per månad. Där går smärtgränsen för hälften av alla bolånetagare. Det här anser de som tillfrågats i en undersökning gjord av Ica-banken om hur kunder skulle påverkas om boräntan höjs.

DI - 07 sep 18 kl. 15:34

Teknikföretagen: Riksbanken bör höja räntan

Riksbanken borde ta tillfället i akt att nu börja höja reporäntan, för att inleda en normalisering av penningpolitiken och minska riskerna för att den långa perioden av extremt expansiv penningpolitik leder till finansiella bubblor och ett lågt omvandlingstryck som sänker Sveriges långsiktiga tillväxtkraft..

Sydsvenskan - 17 aug 18 kl. 06:45

Efter tio år av väntan: Lugi gymnastik får sin hall

Lunds toppolitiker ger klartecken för att bygga en ny gymnastikhall vid Arenan..

Expressen - 24 jul 18 kl. 19:17

Ikea-skämtet – när Olsen presenterades

Väntan är över.Robin Olsen är presenterad av Roma. – Jag är väldigt glad och upprymd, säger han.

YA - 26 aug 18 kl. 09:17

Här är smärtgränsen för en räntehöjning

En höjning av boendekostnaden med 2 000 kronor per månad. Där går smärtgränsen för hälften av alla bolånetagare. Det här anser de som tillfrågats i en undersökning gjord av Ica-banken om hur kunder skulle påverkas om boräntan höjs.

Kristianstadsbladet - 26 aug 18 kl. 09:17

Här är smärtgränsen för en räntehöjning

En höjning av boendekostnaden med 2 000 kronor per månad. Där går smärtgränsen för hälften av alla bolånetagare. Det här anser de som tillfrågats i en undersökning gjord av Ica-banken om hur kunder skulle påverkas om boräntan höjs.

Blekinge Läns tidning - 26 aug 18 kl. 09:17

Här är smärtgränsen för en räntehöjning

En höjning av boendekostnaden med 2 000 kronor per månad. Där går smärtgränsen för hälften av alla bolånetagare. Det här anser de som tillfrågats i en undersökning gjord av Ica-banken om hur kunder skulle påverkas om boräntan höjs.


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.