Försvarsmaktens

Sunday, 19 November, 20:28

Nyheter om Försvarsmaktens

Sortering: Relevans | Senaste
Cornucopia - 06 okt 17 kl. 08:58

Hur kan Dan Eliasson fortfarande behålla jobbet? Gick mot försvarets förbud

Det framkommer nu att Försvarsmakten uttryckligen sade nej till Polismyndighetens flytt av säkerhetsklassat data utan försvarskryptering. Trots beskedet fattade Dan Eliasson beslut om att gå runt svensk lag och Försvarsmakten. Ändå behåller han jobbet - vilket väcker frågan vad han egentligen har för hållhakar på Sveriges politiker sedan tiden på Säpo.

GöteborgsPosten - 16 sep 17 kl. 20:42

3 500 i tåg mot värdlandsavtal

Försvarsmaktens övning Aurora 17 är i full gång. Ett trettiotal organisationer demonstrerade på lördagen mot Sveriges värdlandsavtal med Nato i centrala Göteborg. Bland talarna hördes Gudrun Schyman och Sven Wollter..

YLE - 27 okt 17 kl. 10:53

Militärfordon och personbil krockade i Ekenäs

En människa har förts till sjukhus för kontroll efter en krock mellan en personbil och ett av Försvarsmaktens terrängfordon. Olyckan skedde ett stenkast från Nylands brigad i Ekenäs..

Sydöstran - 27 okt 17 kl. 11:11

Tillverkade smällare och tog sig in på försvarets område - döms

En 37-årig man döms för att han olovligen tog sig in på Försvarsmaktens område i Nättraby. Han hade även svartkrut hemma för att tillverka smällare..

Sydsvenskan - 25 okt 17 kl. 07:00

Låt Försvarsmaktens personal avlasta polisen

Militären kan hjälpa till med polisarbete, tycker insändarskribenten..

Sydsvenskan - 26 okt 17 kl. 09:12

Minst fyra döda i tågolycka i Finland

Minst fyra människor har omkommit då ett militärfordon kolliderat med en rälsbuss vid Ekenäs i södra Finland, bekräftar polisen för TT. – För tillfället har vi fyra avlidna, varav tre är beväringar (värnpliktiga) som befunnit sig i Försvarsmaktens fordo.

Helsingborgs Dagblad - 26 okt 17 kl. 09:12

Minst fyra döda i tågolycka i Finland

Minst fyra människor har omkommit då ett militärfordon kolliderat med en rälsbuss vid Ekenäs i södra Finland, bekräftar polisen för TT. – För tillfället har vi fyra avlidna, varav tre är beväringar (värnpliktiga) som befunnit sig i Försvarsmaktens fordo.

Dagens Media - 23 okt 17 kl. 16:12

Här är Försvarsmaktens höstkampanj

Nya kampanjen ska få folk att förstå hur Försvarsmakten försvarar Sverige..

SR - 25 okt 17 kl. 12:47

Hunduppfödare: Många av avelstikarna var sjuka

Majoriteten av de schäfertikar som köpts in till Försvarsmaktens hundavelsprogram har fungerat dåligt som avelsdjur. Det visar en granskning som P1-programmet Kaliber har gjort..

IDG - 25 okt 17 kl. 06:02

Han leder Sveriges cyberförsvar: "Utmaning att knyta ett angrepp till en aktör"


Nu bygger Sverige upp sitt cyberförsvar. Sedan förra året har Försvaret fått klartecken att bygga upp en förmåga att svara på angrepp. Men det handlar också om att säkra Försvarets it-miljö för att stå emot angrepp, framhåller generalmajor Fredrik Robertsson, Försvarsmaktens cio..

Computer Sweden - 25 okt 17 kl. 06:02

Han leder Sveriges cyberförsvar: "Utmaning att knyta ett angrepp till en aktör"


Nu bygger Sverige upp sitt cyberförsvar. Sedan förra året har Försvaret fått klartecken att bygga upp en förmåga att svara på angrepp. Men det handlar också om att säkra Försvarets it-miljö för att stå emot angrepp, framhåller generalmajor Fredrik Robertsson, Försvarsmaktens cio..

DN - 16 okt 17 kl. 16:41

Sergeant får löneavdrag efter utbrott mot rekryter

Rekryterna, som anmälde sergeantens agerande till Försvarsmaktens personalansvarsnämnd, hade honom inte som befäl och visste inte vem han var när han utan att presentera sig stormade in och skällde på dem, en kväll när de var lediga. Två av soldaterna var kvinnor. De städade logementen, men såg senare att sergeanten hade lagt upp en video på sin Facebooksida där han filmat hur han sparkar upp dörren, åtföljt av texten ”Jag skiter i värdegrund och gender när det ser ut som ett jävla horhus”..

Sydsvenskan - 22 okt 17 kl. 08:00

Sven Thufvesson får Försvarsmaktens medalj

Han deltog i striden i Kongo 1962..

LV - 20 okt 17 kl. 17:00

Jonas är helikopterflottiljens nye chef

Jonas Nellsjö började arbeta på Malmen 1991. I november blir han ny förbandschef på Försvarsmaktens helikopterflottilj..

LV - 16 okt 17 kl. 21:53

Skogstokig Eksjö-officer tappade allt - nu straffas han

En officer i Eksjö tappade allt - sparkade upp en dörr, beskrev logementet som ett "jävla horhus" och la sedan ut utbrottet på Facebook. Nu straffas han av Försvarsmaktens personalansvarsnämnd..

Cornucopia - 12 okt 17 kl. 19:55

Massivt spionage mot Aurora - minst tiofaldigade incidenter

Försvarsmaktsövningen Aurora utsattes för omfattande försök till underrättelseinhämtning. Antalet rapporterade säkerhetshändelser har minst tiofaldigats enligt Försvarsmaktens presstjänst.
Försvarsövningen Aurora.

GöteborgsPosten - 12 okt 17 kl. 19:22

Misstänkt spioneri mot militärövningen Aurora

Försvarsmakten har fått in ovanligt många tips om säkerhetshändelser under militärövningen Aurora 17. – Utan att överdriva kan vi tala om minst en tiodubbling mot vad som är normalt under den här perioden, berättar pressekreterare Jesper Tengroth vid Försvarsmaktens högkvarter för DN..

IDG - 13 okt 17 kl. 12:56

Den här teknikspäckade stridsdräkten ska kunna stå emot kärnvapen


Ratnik-3 är den tredje generationen av den ryska Försvarsmaktens stridsdräkt som nyligen visades upp i en prototyp. Dragplåstret är en inbyggd klocka som ska kunna visa rätt tid även om kärnvapenkriget bryter ut..

GT - 25 sep 17 kl. 06:46

Nazistledaren utbildades av Försvarsmakten

En av nazistiska Nordiska motståndsrörelsens ledarfigurer i Västsverige, Simon Högberg, har fått vapenträning av Försvarsmakten, avslöjar Göteborgs-Posten. På Försvarsmaktens hemsida finns bilder där han poserar med automatvapen..

Sydöstran - 29 sep 17 kl. 13:19

Hangar invigs med flyguppvisning

Försvarsmaktens nya helikopterhangar på F 17 invigs 20 oktober. Under festligheterna blir det flyguppvisning med stridsflygplanet Jas samt försvarets helikoptrar..

YLE - 27 sep 17 kl. 15:45

Nylands brigad varnar för ovanligt högt buller i Syndalen - krigstida granat hittades i Leksvall

Det kan bullra extra mycket från Försvarsmaktens övningsområde Syndalen i Hangö på onsdagen (27.9). Orsaken är att en krigstida granat sprängs i Syndalen, meddelar Nylands brigad..

Hela Gotland - 27 aug 17 kl. 10:30

Aurora 17 får nej av många gotländska markägare

Bara en tredjedel av de fastighetsägare på Gotland som tillfrågats har sagt ja till Försvarsmaktens förband under storövningen Aurora..

YLE - 17 sep 17 kl. 06:25

Luddiga kriterier, massövervakning och tortyr - här är farorna med de nya underrättelselagarna

Ska Skyddspolisen få rätt att bryta sig in i din bil eller avläsa din datatrafik utan att någonsin berätta det för dig? Kan jakten på terrorister i själva verket leda till att du åker dit för alkohol- eller mutbrott? Vi listar de öppna och svåra frågorna i de nya underrättelselagarna.

Kristianstadsbladet - 25 sep 17 kl. 17:15

Aurora lyfte från Everöd

Kristianstad Österlen Airport används i Sveriges största försvarsmaktsövning sedan mitten av 90-talet. "Det handlar om att öka Försvarsmaktens förmåga", säger Michael Edebrant", major..

Cornucopia - 25 sep 17 kl. 18:08

Försvarsmakten: Inte något svenskt förband i Gävle

Försvarsmaktens Jesper Tengroth har nu svarat negativt på frågan om svenska specialförband och om det alltså inte rörde sig om främmande undervattenverksamhet och inte svenska förband så bör slutsatsen bli känd undervattenverksamhet från allierat eller samarbetsland.

Försvarsmaktens presstalesman Jesper Tengroth har tidigare sagt till SvD att det inte rörde sig om främmande undervattenverksamhet vid observationen i Gävle hamn.
"Utifrån det vi vet finns det inget som tyder på att det är främmande undervattensverksamhet.

Sydöstran - 24 sep 17 kl. 14:00

Sorgkantad övning för marinen

Försvarsmaktens övning Northern Coasts 2017 är över. Den stora övningen speglas av två tragiska dödsolyckor..

Cornucopia - 25 sep 17 kl. 16:53

Försvarsmakten förnekar inte undervattensverksamhet i Gävle

DN har publicerat referat av en privat framtagen rapport, som fastslår att det var undervattensverksamhet i Gävle hamn. Försvarsmakten förnekar inte det hela, utan förnekar bara att det skulle vara främmande undervattensverksamhet. Vilket gör att det hela landar i svenska eller allierade specialförband på övning, krigsförberedelser eller i skarp insats.

Nya Wermlands Tidningen - 27 sep 17 kl. 06:00

Måste verka för fred

Det är dags för fredsrörelsen och andra folkrörelser att avvisa partikäbblet och återskapa en folklig uppslutning bakom en politik för fred byggd på oberoende och alliansfrihet. En politik som skapar säkerhet och avvisar att hantering av datalagring, civil beredskap, Försvarsmaktens inriktning och psykförsvar överlåts åt marknaden eller främmande makt på viktiga punkter..

Cornucopia - 24 sep 17 kl. 20:04

Massivt stöd för svenskt försvar och Aurora - 80 000 besökte Gärdet

Stockholmarna visade ett massivt stöd för svenskt försvar och Aurora, när enligt polisen ca 80 000 personer besökte Försvarsmaktens uppvisningar på Gärdet under dagen. Detta kan jämföras med de enligt uppgift till bloggen 20 personer som besökte ett seminarium arrangerat av stalinisterna bakom anti-Aurorademonstrationen i Göteborg, eller organisationen Fredsrörelsen på Orust, som består av två personer.Hemvärnsmän på hundpatrull i Stockholm tidigare i veckan i anslutning till plats som Försvarsmakten själva sagt ska vara en del av övningen.

Cornucopia - 26 sep 17 kl. 09:19

Folkfesten Aurora på Gärdet vs socialisterna på första maj

Den massiva uppslutningen av svenskarna till förevisningen på Gärdet under Aurora i söndags visar var svenska folkets sympatier verkligen ligger. Man kan i kontrast titta på socialisternas högtidsdag 1:a maj och hur få som slöt upp då i Stockholm.
Gärdet.

Expressen - 18 sep 17 kl. 11:47

Nu trappas Aurora 17 upp – så påverkas du

I dag drar andra delen av Försvarsmaktens övning Aurora 17 i gång. Förbanden ska nu öva tillsammans – och övningen kommer märkas allt mer för allmänheten. På flera håll i landet kommer trafiken att påverkas.

GöteborgsPosten - 22 jul 17 kl. 16:58

Därför flög stridsflyg över Göteborg

Många göteborgare har förvånats av ett Jas gripen-plan som har dånat över staden i dag. − Vi flyger dygnet runt alla dagar i veckan över hela Sverige, säger Jesper Tengroth, Försvarsmaktens pressekreterare..

GöteborgsPosten - 22 jul 17 kl. 14:40

Därför flög stridsflyg över Göteborg

Många göteborgare har förvånats av ett Jas gripen-plan som har dånat över staden i dag. − Vi flyger dygnet runt alla dagar i veckan över hela Sverige, säger Jesper Tengroth, Försvarsmaktens pressekreterare..

Nerikes Allehanda - 01 sep 17 kl. 10:04

Hårt tryck på länets vägar under största militärövningen på 20 år: "Långa kolonner"

Örebro län påverkas av Försvarsmaktens övning Aurora 17.
Pendlare och vanliga bilister får trängas med militära fordon under hela september.
– Jag rekommenderar att man är ute i god tid, säger Anton Landenmark, handläggare länsstyrelsen till Nya wermlands tidningen, NWT..

GöteborgsPosten - 22 sep 17 kl. 16:13

Okänd drönare vid försvarsövning

En okänd drönare ska ha setts i samband med försvarsövningen på norra Öland. Men observationer om drönare är ingenting ovanligt, enligt Jesper Tengroth, Försvarsmaktens pressekreterare..

Trelleborgs Allehanda - 22 sep 17 kl. 16:58

Okänd drönare vid försvarsövning

En okänd drönare ska ha setts i samband med försvarsövningen på norra Öland. Men observationer om drönare är ingenting ovanligt, enligt Jesper Tengroth, Försvarsmaktens pressekreterare. Under onsdagen anlände ett amerikanskt luftvärnsförband till norra Öland för att delta i försvarsövningen Aurora 17.

Kristianstadsbladet - 22 sep 17 kl. 16:13

Okänd drönare vid försvarsövning

En okänd drönare ska ha setts i samband med försvarsövningen på norra Öland. Men observationer om drönare är ingenting ovanligt, enligt Jesper Tengroth, Försvarsmaktens pressekreterare.(TT).

YA - 22 sep 17 kl. 16:13

Okänd drönare vid försvarsövning

En okänd drönare ska ha setts i samband med försvarsövningen på norra Öland. Men observationer om drönare är ingenting ovanligt, enligt Jesper Tengroth, Försvarsmaktens pressekreterare.(TT).

SmålandsPosten - 22 sep 17 kl. 16:13

Okänd drönare vid försvarsövning

En okänd drönare ska ha setts i samband med försvarsövningen på norra Öland. Men observationer om drönare är ingenting ovanligt, enligt Jesper Tengroth, Försvarsmaktens pressekreterare.(TT).

Sydöstran - 22 sep 17 kl. 16:13

Okänd drönare vid försvarsövning

En okänd drönare ska ha setts i samband med försvarsövningen på norra Öland. Men observationer om drönare är ingenting ovanligt, enligt Jesper Tengroth, Försvarsmaktens pressekreterare.(TT).


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.