Förlorare

Friday, 07 August, 14:07

Nyheter om Förlorare

Sortering: Relevans | Senaste
Cornucopia - 13 jul 20 kl. 10:03

Går inte stänga ner utveckling hur länge som helst - signaler om att teknik- och IT startar upp igen till hösten

Dags för en anekdotbaserad observation. Våra storföretag kan inte stänga ner sin utvecklingsverksamhet - vare sig produktutveckling, teknikutveckling eller IT-utveckling - hur länge som helst. Tvärt om får jag signaler från flera håll att man drar igång verksamheten igen efter sommaren och rent av börjar anställa och/eller ta in konsulter igen.

GöteborgsPosten - 13 jul 20 kl. 20:53

Besvikelsen: ”Inte sämre – ändå förlorare”

Inte vunnit på Vångavallen sedan 2011..

DI - 13 jul 20 kl. 16:36

Dagens vinnare och förlorare: Kinnevik stiger på höjd rek

Handelshumöret stärktes under måndagseftermiddagen. Med drygt en timme kvar till stängning var storbolagsindex OMXS30 upp 1,5 procent och….

Cornucopia - 12 jul 20 kl. 18:54

Undervärdera inte handslaget - är fungerande distansarbete bara tillfälligt - bygger på inarbetade sociala nätverk?

Många inom privilegierade tjänstemannayrken har med gott resultat jobbat hemifrån på distans under våren och coronapandemin, och flera arbetsgivare tittar nu på möjligheten att permanenta distansarbete och minska på lokalytorna. Men frågan är om det välfungerande distansarbetet bara fungerar initialt på grund av att man använder redan inarbetade sociala nätverk, både inom arbetsplatser och kontra kunder? I takt med att kund- och leverantörskontakter och medarbetare byter jobb kommer därmed det lyckade resultatet att vända till ett misslyckande?

Cornucopia - 10 jul 20 kl. 13:55

Fredagsmys: Butiker, krogar, båtar och norrmän i coronakrisens semester-Bohuslän

Dags för lite fredagsmys och en insiderrapport om hur det går för turistorterna i Bohuslän under coronatiderna. Mycket är annorlunda, och det finns vinnare och Förlorare, men brist på folk är det inte. Utom norrmän.

DI - 24 jul 20 kl. 08:23

Handelsbanken sänker rapportförlorare – här är dagens rekar

I dagens analysflöde noteras att gårdagens rapportFörlorare Mips blir av med sin köprekommendation hos Handelsbanken..

PrivataAffärer - 06 jul 20 kl. 05:22

Lindberg: Aktiva vinnare på rörligare börser

Krönikan publicerades första gången i Privata Affärer nummer 7/8 som kom till prenumeranterna förra veckan. I morgon går den att köpa i butik.  Från panikras har börsen blivit till rena drömmen för aktiva placerare.

DI - 03 jul 20 kl. 13:38

Dagens vinnare och förlorare: SBB vinnare på barnslig miljardaffär

Handeln surnade till efter lunchtid - strax efter klockan 13.30 är storbolagsindex ned 0,3 procent, medan OMXSPI backar knappt 0,1 procent..

Cornucopia - 30 jun 20 kl. 09:34

Sista chansen förlänga Brexitförhandlingarna i morgon onsdag första juli

I morgon onsdagen den första juli är det sista chansen att enligt Brexit-avtalet förlänga förhandlingarna mellan EU och den fd EU-nationen Storbritannien. Om inte förhandlingskommittéen fattar beslut om förlängning i upp till två år, så kommer övergångsperioden avslutas utan avtal den första januari 2021. Brittiska parlamentet.

DI - 29 jun 20 kl. 13:47

Dagens vinnare och förlorare: Råvarubolagen i topp

Efter en trevande inledning lyser börsen i grönt. Strax efter 1340 är breda OMXSPI upp 0,3 procent, medan storbolagsindex OMXS30 är upp 0,7….

GöteborgsPosten - 26 jun 20 kl. 14:43

Stora skillnader i handeln under pandemin

Detaljhandeln blev coronakrisens vinnare – men också dess Förlorare. Omsättningen ökade med 1,5 procent i maj, men bakom de positiva siffrorna döljer sig en djupt polariserad bransch..

DI - 25 jun 20 kl. 13:27

Dagens vinnare och förlorare: Rusning till bioteknikbolaget

Torsdagens handel är trögrörlig. Strax innan klockan 13.30 är breda OMXSPI ned 0,1 procent, medan OMX30 rör sig kring nollan.

Cornucopia - 23 jun 20 kl. 10:48

Finanspolitiska rådet: Kraftigt sänkt statlig marginalskatt, höjt skatteavdrag för alla, höjd skatt för företagare, återinförd fastighetsskatt, enhetlig moms

Finanspolitiska rådet har lämnnat sitt förslag på reform av skattesystemet, vilket enligt JÖK;en ska ske. Bland annat sänks den statliga marginalskatten kraftigt, alla jobbskatteavdrag och grundavdrag slopas och istället införs ett höjt skatteavdrag för alla. Företagare får höjd skatt på utdelningar  och full fastighetsskatt utan tak återinförs, samt reavinstskatten på bostadsdförsäljning höjs.

DI - 15 jun 20 kl. 18:31

Europabörserna: BP förlorare i London efter besked om avskrivningar

Europabörserna inledde den nya handelsveckan med nedgångar till följd av oro för en andra våg av coronaviruset..

Vestmanlands Läns Tidning - 13 jun 20 kl. 08:57

Debatt: Vi är alla förlorare

Mitt i den pågående pandemin presenterar media nya politiska opinionsmätningar och hävdar att....

Cornucopia - 12 jun 20 kl. 13:37

Spaning: Även stockholmarna har tröttnat på coronapandemin

En uppföljande spaning efter den tidigare i Göteborg. Allt talar för att även stockholmarna nu tröttnat på coronapandemin - undantaget riskgrupper, anhöriga till svårt sjuka eller döda, och förstås sjukvårds- och omsorgspersonal. Spaning nedan.

Cornucopia - 11 jun 20 kl. 10:35

Spaning: Allmänheten har tröttnat på coronapandemin - konsumtionen kommer skjuta fart som en löning den 25:e

Dags för en spaning. Allmänheten - åtminstone de som inte är riskgrupp eller inte jobbar inom vård och omsorg - har tröttnat på coronapandemin, och med lönen den 25:e kommer den inhemska konsumtionen ta fart igen - även om den redan börjat återhämta sig. Inte mindre än fem spaningsanekdoter av kravet tre nedan.

Expressen - 10 jun 20 kl. 11:21

”Är det någon som är vinnare så är det vi”

Tre månader utan fotboll.Bland all världens Förlorare pekas nu Malmö FF ur ett allsvenskt perspektiv ut som vinnare.– Jag förstår det och kan hålla med.

SmålandsPosten - 10 jun 20 kl. 05:30

Varför ska inte …utbildning få kosta?

De senaste dagarna har det publicerats ett replikskifte mellan Välfärdsinitiativet och de blågröna politikerna i Växjö om effektiviseringar (eller nedskärningar) i skolan. Vem har rätt? Vem är vinnare?

Sydöstran - 09 jun 20 kl. 07:30

Vinnare och förlorare i nästa års budget

Omsorgsnämnden och barn- och utbildningsnämnden är de nämnder som nästa år föreslås få sin ekonomiska ram mest uppräknad. De båda nämnder föreslås få vardera sju miljoner, vilket i procent räknat utgör 70 procent..

Barometern - 09 jun 20 kl. 06:00

Coronakrisen ett lyft KLS Ugglarps

Coronapandemin skapar både många Förlorare och några få vinnare. När vissa branscher blöder går livsmedelsindustrin på högvarv. På KLS i Kalmar kombinerar man just nu hög produktion med utveckling av nya produkter, även rena vegoprodukter..

Cornucopia - 07 jun 20 kl. 17:17

Starkare krona och urstark börs - Stockholmsbörsen snart på plus i år

Ännu en positiv börsvecka är avklarad och Stockholmsbörsen stängde på högstanotering för veckan, bara 1.32% ner sedan årsskiftet. Om inte uppgången bryts nästa vecka kommer börsen alltså ligga på plus i år.

YLE - 05 jun 20 kl. 15:17

Nu kommer nästa vårdreform – Österbotten redan på god väg men ekonomin oroar

Österbotten och Nyland Förlorare ekonomiskt..

DI - 04 jun 20 kl. 14:13

Vinnare och förlorare: Storbankerna faller på FI:s varning

ECB:s stödköp piggade upp Stockholmsbörsen ett kort tag men sjönk snabbt tillbaka..

Cornucopia - 02 jun 20 kl. 14:01

S vinnare på coronakrisen i opinionen - men MP och L åker ur riksdagen

Coronakrisen har räddat Socialdemokraterna i opinionen, men samtidigt skulle regeringskollegorna i MP och stödpartiet L ur riksdagen om det vore val idag. Andra Förlorare är V och SD, vilket antagligen är varifrån S stärkta opinionsstöd kommer.Vinnare.

Realtid - 01 jun 20 kl. 15:01

Börsrusningarna kan vara ett tecken på att de underliggande sårbarheterna i realekonomin håller på att förvärras

Den snabba börsåterhämtningen har skapat förhoppningar om att vi inom nio månader, börsens tillskrivna prognoshorisont, åter är på god fot. Krisen har sorterat ut lite vinnare och Förlorare. Men annars kommer det att rulla på igen.

DI - 01 jun 20 kl. 12:47

Vinnare och förlorare: H&M lyfter på rekhöjning

Stockholmsbörsen inleder maj med stigande kurser och vid klockan 12.40 är OMXSPI upp 0,7 procent medan OMXS30 handlas upp 0,9 procent H&M….

Cornucopia - 30 maj 20 kl. 11:20

Konjunkturen enskidla sektorer - sämre för bygg, mataffärer, hotelll och restaurang, finans, samt tekniska konsulter - bättre för elektronik, fritid och Internethandel

Många branscher återhämtade sig något i konjunkturbarometern per bransch, medan andra föll tillbaka. Intrycket är att efter den initiala paniken i april så har konsumtionen hos företag och hushåll stabiliserats något, även om man ändrat fokus. Bland förlorarna hittas hela byggsektorn och de relaterade tekniska konsulterna och arkitektbyråerna, mataffärerna som upplevde överhettning under hamstringspaniken, medan hotell och restaurang fortsätter falla, liksom bank- och finansbranschen.

PrivataAffärer - 29 maj 20 kl. 09:52

Spararna fiskade i kurskollapser i maj

Börsen har rusat sedan den senast bottnade den 23 mars. Men den reala samhällsekonomin har gått åt diametralt motsatt håll. Det har lett till ett inte helt tippat beteende bland spararna.

DI - 29 maj 20 kl. 06:28

Asienbörserna faller – kreditkortstillverkare stor förlorare

De asiatiska marknaderna är i spänd förväntan inför Donald Trumps utlovade presskonferens under fredagen gällande Kina. .

DI - 28 maj 20 kl. 12:58

Vinnare och förlorare: Bulten rusar på rekommendation

Veckans uppgångssvit fortsätter på Stockholmsbörsen. Strax innan klockan 13 är både OMXSPI och OMXS30 upp drygt 1 procent..

DI - 25 maj 20 kl. 15:25

Mäklarchefen stämmer in i kritiken mot Nasdaq: ”Alla är mer eller mindre förlorare”

Priset på en aktie som syns i orderboken är långt ifrån alltid det pris en investerare i verkligheten kan få..

Kristianstadsbladet - 25 maj 20 kl. 13:00

Coronaviruset tar död på house- och knaslåtar

Sommarplågans tid är här – men coronaviruset ställer till det för genrer som i vanliga fall brukar blomma ut i början av juni. EDM-musiken, latinhitsen och knaslåtarna kan bli årets stora Förlorare..

Cornucopia - 25 maj 20 kl. 12:19

Sveriges ekonomi gynnas av stängda gränser om semesterkassan stannar i Sverige

Sveriges ekonomi gynnas om gränserna förblir stängda för personresor. Sverige har nämligen normalt en negativ tjänstehandelsbalans när det gäller resor - både privat och affärsresor - det vill säga att svenskarnas konsumtion av resetjänster utomlands är större än besökares konsumtion av de samma inom Sverige.
Inte Sverige, men väl Nederländerna i form av Saba, Karibien.

Sydsvenskan - 25 maj 20 kl. 06:00

Coronaviruset tar död på house- och knaslåtar

Sommarplågans tid är här – men coronaviruset ställer till det för genrer som i vanliga fall brukar blomma ut i början av juni. EDM-musiken, latinhitsen och knaslåtarna kan bli årets stora Förlorare. Coronaviruset har redan stoppat de flesta stora festiv.

Helsingborgs Dagblad - 25 maj 20 kl. 06:00

Coronaviruset tar död på house- och knaslåtar

Sommarplågans tid är här – men coronaviruset ställer till det för genrer som i vanliga fall brukar blomma ut i början av juni. EDM-musiken, latinhitsen och knaslåtarna kan bli årets stora Förlorare. Coronaviruset har redan stoppat de flesta stora festiv.

Sydöstran - 25 maj 20 kl. 06:00

Coronaviruset tar död på house- och knaslåtar

Sommarplågans tid är här – men coronaviruset ställer till det för genrer som i vanliga fall brukar blomma ut i början av juni. EDM-musiken, latinhitsen och knaslåtarna kan bli årets stora Förlorare..

BLT - 25 maj 20 kl. 06:00

Coronaviruset tar död på house- och knaslåtar

Sommarplågans tid är här – men coronaviruset ställer till det för genrer som i vanliga fall brukar blomma ut i början av juni. EDM-musiken, latinhitsen och knaslåtarna kan bli årets stora Förlorare..

YA - 25 maj 20 kl. 06:00

Coronaviruset tar död på house- och knaslåtar

Sommarplågans tid är här – men coronaviruset ställer till det för genrer som i vanliga fall brukar blomma ut i början av juni. EDM-musiken, latinhitsen och knaslåtarna kan bli årets stora Förlorare..


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.