Förlänger

Wednesday, 17 October, 04:09

Nyheter om Förlänger

Sortering: Relevans | Senaste
Skånskan - 27 sep 18 kl. 15:00

Välkommen kamp mot sopdumpning

Att dumpa icke-återvinningsbara sopor på en återvinningscentral är inte bara en sanitär olägenhet, utan ett brott mot nedskräpningslagen. Sopdumpning är ett växande problem runt om i landet, vilket är allvarligt och dessutom provocerande för dem som sköter sin sophantering snyggt.
Förpacknings- och Tidningsinsamlingen, som har hand om återvinningsstationerna, har sökt tillstånd till kameraövervakning på två stationer: en i Malmö och en i Helsingborg.

Skånskan - 27 sep 18 kl. 16:17

Föreläsningshösten står för dörren

SVEDALA Från Arktis och Alfred Nobel till Nord Korea och musikaliska toner.
Den 9 oktober drar Svedala föreläsning igång sitt 124:e föreläsningsår.Det är åter Kulturhuset Flammans scen som är platsen för Svedala föreläsningsförenings program.

VA - 24 sep 18 kl. 16:50

Den motvilliga riskkapitalisten: ”Mina bästa investeringar har gett sju gånger pengarna”

Amerikanska affärsängeln Suzanne Biegel jobbar för att fler investerare ska sätta på sig genusglasögon. .

Dalarnas tidningar - 27 sep 18 kl. 14:46

Andreas Jonsson förlänger med Rospiggarna – Conny Ohlsson: "Han är viktig på så många plan"

Rospiggarnas lagledare Conny Ohlsson har förlängt med ännu en förare i Rospiggarna. 38-årige....

Skånskan - 27 sep 18 kl. 15:00

”Effektivisera ärendegången”

Skurup Revisionen kräver att kommunen effektiviserar sin ärendehantering.
25 procent av medarbetarna använder inte det avsedda hjälpmedlet och många ärenden skickas på återremiss och kompletteringar vilket tjänstemannaorganisationen inte mäktar med i önskvärt tempo.
Ärendehanteringen har ökat med 130 procent under de senaste fyra åren – bland annat på grund av ökad aktivitet från oppositionen.

PrivataAffärer - 26 sep 18 kl. 20:03

Väntad räntehöjning från Fed

Den amerikanska centralbanken Federal Reserve höjer styrräntan, målnivån för dagslåneräntan Fed funds, till ett intervall mellan 2,00 och 2,25 procent. Målet var tidigare mellan 1,75 och 2,00 procent. Enligt Reuters enkät räknade samtliga av 113 tillfrågade ekonomer med att målintervallet för Fed funds skulle höjas med 25 punkter.

Skånskan - 27 sep 18 kl. 13:45

Gospelgung i Södra Åsums kyrka

Sjöbo På söndag blir det gospelgung i Södra Åsums kyrka klockan 11. Körledare Hallfridur Kristensson och kören bjuder på fem gospelsånger.
Evenemanget ordnas av Sjöbo församling..

DN - 24 aug 18 kl. 18:56

Mestadels fel om SD:s arbetsmarknadspolitik

En bild som delats över 5.000 gånger påstår sig visa hur Sverigedemokraterna ändrat åsikt i en rad arbetsmarknadsfrågor. Flera av påståendena är dock direkt felaktiga, och tar inte hänsyn till att SD röstat ned regeringens budget men själva haft samma förslag i sin egen budget..

Expressen - 21 sep 18 kl. 14:09

”Det känns overkligt när jag står vid gravstenen”

Michael Mortensen har en framgångsrik karriär som både spelare och tränare inom tennis.I en självbiografi berättar han nu om sin stora sorg efter att hans dotter gick bort – endast 22 år gammal.– Det kommer alltid vara en del av mig.

Nyan - 23 sep 18 kl. 10:58

Skarven ur trafik kommande vecka

Från och med måndag till söndag förmiddag är Skarven ur trafik för årlig översyn. Knipan kommer istället att trafikera på Föglölinjen, och Ejdern ersätter i sin tur Knipan mellan Hummelvik och Torsholma. Ålands landskapsregering rekommenderar i ett pressmeddelande samtliga resenärer på Föglölinjen att använda kollektivtrafiken.

GöteborgsPosten - 31 aug 18 kl. 18:18

C: Göteborg ska ha flest skyskrapor efter Paris

Göteborg ska ha flest höga skyskrapor i EU efter Paris. Det menar Centerpartiet som går till val på att bygga hus som spränger hundrametersgränsen..

SmålandsPosten - 21 sep 18 kl. 04:00

Hjärnspöken om fördelning

Tidigare i veckan samlades EU:s regeringschefer i Salzburg, i Österrike, för ytterligare en mangling i den infekterade migrationsfrågan. I en intervju med Aftonbladet lyfter Stefan Löfven, som så många gånger förr, särskilt upp frågan om omfördelning av flyktingar som sin huvudprioritering vid mötet. Det är en förhandlingsingång som varken är realistisk eller svarar mot något av de faktiska problemen..

GöteborgsPosten - 27 sep 18 kl. 12:00

Bästa nyheterna på Systembolagets hyllor

Fyra gånger om året tar Systembolaget in nyheter i sitt fasta sortiment. Det skedde senast nu i början av september. Dessa öl finns att köpa i många butiker och är ofta ganska billiga..

Nya Wermlands Tidningen - 27 sep 18 kl. 11:55

Boende i Sunne stänger – asylsökande flyttas till Vasallen

Men även det boendet har planerats att stänga under hösten..

Länstidningen i Jämtland - 27 sep 18 kl. 10:47

Efter stormen – träd hänger över väg i Överammer

När Annakarin Olsson skulle åka från sitt hem i Strömsund till kontoret i Hammarstrand på....

Blekinge Läns tidning - 26 sep 18 kl. 14:24

Mjällby stänger av mittfältaren

Simon Dimitrijevic har fått begränsat med speltid i Mjällby AIF. Efter en händelse under måndagsträningen är mittfältaren nu portad från såväl träning som match med klubben. – Det här beslutet har byggts upp under en längre tid.

Skånskan - 27 sep 18 kl. 08:58

Beviljas bidrag mot samarbete

ystad Sällskapet Länkarna får återigen ett föreningsbidrag på 40 000 kronor – med kravet att de samarbetar med rådgivningsbyrån.Föreningen Sällskapet Länkarna har bedrivit verksamhet i Ystad sedan 1950-talet för människor med missbruksproblem.
De senaste åren har medlemsantalet successivt minskat.

DN - 27 sep 18 kl. 08:17

Guide: Värt att veta om Ryder Cup

Hur många gånger har Henrik Stenson vunnit Ryder Cup? Vad är det som gör Phil Mickelson historisk? Och vem var egentligen den där Ryder?

UNT - 27 sep 18 kl. 06:18

De viktigaste nyheterna från natten som var

Svenska utrikesministern reagerar på Donald Trumps FN-framträdande och ett barn i Västerbotten fick en tio gånger för hög dos av smärtstillande läkemedel..

Barometern - 27 sep 18 kl. 06:00

Enkät: Tror du att det blir extraval?

Stefan Löfven (S) leder tills vidare en övergångsregering. Talmannen Andreas Norlén (M) har inlett arbetet att sondera för en ny regering. Han kommer senare be en av partiledarna att bilda ny regering.

Computer Sweden - 27 sep 18 kl. 06:04

AI exploderar – men hänger Sverige med?


Sverige ligger hyfsat till i Europa när det gäller AI-utvecklingen. Framför allt har vi kommit långt när det gäller avancerad användning. Men i rena investeringar ligger vi rejält i lä..

IDG - 27 sep 18 kl. 06:04

AI exploderar – men hänger Sverige med?


Sverige ligger hyfsat till i Europa när det gäller AI-utvecklingen. Framför allt har vi kommit långt när det gäller avancerad användning. Men i rena investeringar ligger vi rejält i lä..

Helsingborgs Dagblad - 06 okt 18 kl. 10:00

Framför Hasse och Tages sånger på Hamnkrogen i Höganäs

Trubadurer spelar den svenska komikerduons sånger..

Nyan - 26 sep 18 kl. 18:00

Narkotikapåverkad vid bilkörning i stan

En man ska ha framfört en personbil i trafik trots att han varit så påverkad av läkemedel innehållande klonazepam och oxkarbazepin att hans förmåga att föra fordonet på ett betryggande sätt varit nedsatt. Läkemedel innehållande klonazepam och oxkarbazepin påverkar prestationsförmågan och Klonazepam klassas som narkotika. Mannen ska ha ha kört från Shell Selects parkeringsplats till Servicegatan och Villagränd och längs Österleden i Mariehamn.

DI - 26 sep 18 kl. 20:59

Politiskt spel hotar Ericssons 5G-affär i Kina

När världen alltmer stänger dörren för Huawei och ZTE borde det vara goda nyheter för Ericsson. Men om Kina tvingas stötta sina inhemska bolag äventyrar det Ericssons vågade investering i kinesiska marknadsandelar..

PrivataAffärer - 24 sep 18 kl. 06:43

Hernhag: Titta lagom mycket på enskilda siffror

Med all respekt för alla som de senaste två veckorna i ärendet tyckt kloka saker, eller i alla fall försökt. Tio är bara ett jämnt tal. Jag ser ingen koppling mellan att en investmentbank i USA ansöker om konkursskydd och att det sedan dess gått exakt 3650 dagar.

UNT - 10 sep 18 kl. 11:22

Stjärnkvartetten på plats i Uppsala i natt

Stjärnskådespelarna Alexandra Rapaport, Julia Dufvenius, Eva Röse och Anja Lundqvist besöker Uppsala flera gånger i höst..

Sydöstran - 26 sep 18 kl. 14:24

Mjällby stänger av mittfältaren

Simon Dimitrijevic har fått begränsat med speltid i Mjällby AIF. Efter en händelse under måndagsträningen är mittfältaren nu portad från såväl träning som match med klubben. – Det här beslutet har byggts upp under en längre tid.

NT - 26 sep 18 kl. 21:30

Därför har IFK gett sig guldchansen

Med en skyttekung med utdelning igen hänger IFK kvar i guldracet..

BT - 26 sep 18 kl. 22:30

”Tänkte flera gånger att jag inte skulle få bli matchhjälte”

En allsvensk debutant stängde till bakåt – och en ovan drömmålskytt hittade rätt framåt. Då sköt Elfsborg bort Hammarby från SM-guldet – och sig själv en bra bit närmare nytt kontrakt. – Vi hade tur på slutet, men det gör bara allt ännu bättre, säger Frederik Holst..

Blekinge Läns tidning - 24 sep 18 kl. 05:30

Flera M-politiker i länet öppnar upp för SD

Moderaterna ska inte under några omständigheter samarbeta med Sverigedemokraterna. Det har partiledaren Ulf Kristersson slagit fast mängder med gånger. Men trots det har flera lokala M-politiker i Skåne öppnat för att samarbeta med partiet.

Skånskan - 26 sep 18 kl. 21:30

Norrköping spräckte MFF:s allsvenska svit

Markus Rosenberg avstängd – då kom Malmö FF:s första allsvenska förlust under Uwe Röslers ledning och en åtta matcher lång segersvit sprack borta mot guldjagande Norrköping.– I 75 minuter var det bara ett lag på planen, men i en allsvensk toppstrid får man inte göra de misstag som vi gjorde i den första halvleken, konstaterade MFF-tränaren Uwe Rösler i C More efter matchen.
Det var ett oväntat försiktigt och sidledspassande MFF som inledde den första halvleken utan den direkta offensiva spetsen utan avstängde Markus Rosenberg.

GöteborgsPosten - 26 sep 18 kl. 21:44

Väntad seger för Sävedalen som förlänger vinstsviten

Allt talade för seger för Sävedalen, och så blev det också när det formstarka laget mötte Mölnlycke på bortaplan. Efter segersiffrorna 4–0 har nu Sävedalen fem raka segrar. Mölnlycke har sex förluster i rad i division 3 Göteborg i fotboll..

Skånskan - 26 sep 18 kl. 21:30

Norrköping spräckte MFF:s allsvenska svit

Markus Rosenberg avstängd – då kom Malmö FF:s första allsvenska förlust under Uwe Röslers ledning och en åtta matcher lång segersvit sprack borta mot guldjagande Norrköping.– I 75 minuter var det bara ett lag på planen, men i en allsvensk toppstrid får man inte göra de misstag som vi gjorde i den första halvleken, konstaterade MFF-tränaren Uwe Rösler i C More efter matchen.
Det var ett oväntat försiktigt och sidledspassande MFF som inledde den första halvleken utan den direkta offensiva spetsen utan avstängde Markus Rosenberg.

Nya Wermlands Tidningen - 22 sep 18 kl. 06:00

Näsblodet begränsar livet för Ralph, 4 år

"Förra vintern var det som värst, då blödde han 3–4 gånger per dygn".

Skånskan - 26 sep 18 kl. 20:00

Äldre ska inte bli vårdade av anhöriga

Sjöbo Personer som har hemtjänstbehov ska inte vårdas av anhöriga – om det inte verkligen anses nödvändigt. Det har politikerna i vård- och omsorgsnämnden beslutat.Sedan omkring ett år tillbaka har Sjöbobor kunnat bli anställda i ett företag som kommunen anlitar för att vårda anhöriga.

Helsingborgs Dagblad - 26 sep 18 kl. 17:58

Nu får kvinnor sätta upp opera på The Met

Metropolitan opera i New York har bestämt sig för att för första gången ge kvinnliga kompositörer i uppdrag att sätta upp föreställningar på den anrika scenen, rapporterar SVT:s Kulturnyheterna. Endast två gånger tidigare har kvinnliga kompositörer tagi.

Skånskan - 26 sep 18 kl. 16:02

Avvisade efter nio veckor på förvaret

Malmö De två senegalesiska män som sattes i förvar i juli när de skulle besöka sin kusin i Malmö har nu avvisats till sitt hemland. De satt instängda nio veckor på förvaret i Åstorp.Bröderna Ibra Lo Fall och Pape Matar Fall från Senegal skulle i somras besöka sin kusin i Malmö.


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.