Företag

Sunday, 21 July, 07:08

Nyheter om Företag

Sortering: Relevans | Senaste
Jönköpingsnytt - 01 jul 19 kl. 17:34

Företagarnas dröm spinner vidare på en pinne

I sommar ska de sälja sockervadd och de hoppas kunna sprida glädje till barn. Paret Thyra Rang och Albin Pettersson från Mullsjö ska i sommar driva ett eget Företag som de hoppas ska kunna vara början på ett bra, långvarigt koncept.
.

DN - 01 jul 19 kl. 18:00

Här skapas Sveriges nya innovationer

På Kungliga tekniska högskolan i Stockholm föds många idéer till innovationer. Men det krävs mer än tekniskt kunnande för att lyckas lansera dem.  Civilingenjörsstudenten Mohammed Al Abassi fick hjälp av skolans innovationscoacher att ta sin idé till färdig produkt.

Dagen - 01 jul 19 kl. 18:04

Centern: Certifiera mot tvångsarbete

Genom en frivillig märkning som visar att Företag är fria från människohandel kan konsumenter göra bättre val, skriver Martina Johansson, Centerpartiet..

Dagen - 01 jul 19 kl. 18:04

Centern: Certifiera mot tvångsarbete

Genom en frivillig märkning som visar att Företag är fria från människohandel kan konsumenter göra bättre val, skriver Martina Johansson, Centerpartiet..

Sydöstran - 01 jul 19 kl. 16:05

Blekinge: Nyföretagandet ökar mest i Sverige

Det startas allt fler Företag i Sverige, visar nya siffror. NyFöretagandet ökar dessutom mest i Blekinge, utav landets alla län..

Realtid - 01 jul 19 kl. 15:45

Sampo investerar i svenskt fintech-bolag

”Genom att ha Sampo ombord har vi ett kraftfullt stöd i finansieringen av vår produktutveckling till fördel för våra kunder inom bank och större Företag”, säger Milena Torciano, vd på Mitigram som nu tar in 100 miljoner kronor i en ny investeringsrunda..

BT - 01 jul 19 kl. 14:39

Boråsföretag blir ny tröjleverantör åt handbollslandslaget

BoråsFöretaget Craft är från och med 1 juli tröjleverantör åt svenska handbollslandslaget, både på dam- och herrsidan. – Vi är fantastiskt glada, säger vd:n Stefan Persson i ett pressmeddelande..

Cornucopia - 01 jul 19 kl. 14:56

ÖB: RBS 23 och luftvärnet på Gotland har moderniserats

Överbefälhavaren Micale Bydén sade på ett seminarium hos Folk & Försvar på soldathemmet i Visby att det förbandssatta robotsystem 23 har moderniserats, och alltså är rmodernare idag än när det levererades till Försvarsmakten 2008.Eldenhet 23 och spaningsradar 90.RBS 23 med eldenhet 23 ska enligt överbefälhavaren ha moderniserats som en del i det ett och ett halvt år långa arbetet att införa systemet i Försvarsmakten.

DI - 01 jul 19 kl. 13:47

Nya tjänsten SolcellsOfferter hjälper Svenskarna gå över till solceller

Genom att låta konsumenter jämföra leverantörer, kvalitét och priser på solceller så vill SolcellsOfferter.se hjälpa Svenska privatpersoner och Företag att ta informerade beslut när dem går över till grön el. .

SVT - 01 jul 19 kl. 11:04

Stad begravd i hagel

Ett ovanligt istäcke begravde delar av den mexikanska staden Guadalajara och dess omgivning på söndag efter en stark hagelskur som överraskade invånarna och orsakade skador på bostäder, Företag, fordon och blockerade vägarna..

Skånskan - 01 jul 19 kl. 11:36

Hackare kräver lösen

Hörby Ett Företag i Hörby råkade ut för ett dataintrång för ett par veckor sedan.
De misstänkta har tagit sig in i systemet och gjort datorernas appar vita och oåtkomliga.
Bedragarna kräver nu ett lösen för att återställa datorerna.

DI - 01 jul 19 kl. 10:17

”Rättstavningsprogram” för ojämställt språk ska öppna för toppjobb

Företag skulle kunna locka fler kvinnor att söka jobb hos dem, om bara språket i jobbannonserna var mer neutralt. Det menar Jenifer Clausell Tormos, som hoppade av sin forskarkarriär för att utveckla en mjukvara som upptäcker och ersätter stereotypa formuleringar i rekryteringstexter..

BT - 01 jul 19 kl. 09:23

Kreativa idéer blir ferieföretag i sommar

När Sjuhäradsungdomarna får jobba som ferieentreprenörer fyller de sin sommar med allt från husuthyrning till odling och service..

Aftonbladet - 01 jul 19 kl. 09:56

Brand på husvagnsföretag

Dagens PS - 01 jul 19 kl. 07:51

Kina och USA överens: ”Åter tillbaka på rätt spår”

USA och Kina kommer inte att införa några nya tullar mot varandra. Det är en av överenskommelserna från G20-mötet i Osaka, Japanm, rapporterar CNBC. Mötet mellan USA:s president Donald Trump och hans kinesiska motsvarighet Xi Jinping utmynnade också i att handelssamtalen återupptas och att Trump tar tillbaka tidigare förbudet för amerikanska Företag att sälja till kinesiska Huawei.

NSD - 01 jul 19 kl. 06:00

"Vi känner till företaget"

Konsumenternas energimarknadsbyrå som främst hjälper konsumenter och småFöretag känner till Företaget Stockholms Elbolag AB..

SR - 01 jul 19 kl. 06:02

Många nya apotek men brist på personal

I dag är det exakt tio år sedan apoteksbranschen avreglerades och privata Företag fick möjlighet att konkurrera med det statliga Apoteket. Många nya apotek har öppnats, men sedan flera år är det skriande brist på farmaceuter..

PrivataAffärer - 01 jul 19 kl. 05:00

Rutavdraget höjs – bensinskatten sänks

På måndag, den 1 juli, träder en rad viktiga ändringar i kraft som påverkar många svenskar. Slopad särskild löneskatt för äldre: Dagens löneskatt för äldre betalas på lön, förmåner och andra ersättningar till personer som fyllt 65 år. Särskild löneskatt tas även ut på bland annat inkomst av aktiv näringsverksamhet för personer som vid årets ingång har fyllt 65 år.

DI - 01 jul 19 kl. 05:36

Undervattenspionjären: ”Med vår teknik är vi unika”

När laxodlingar ska spolas rena eller lyxkryssningsrederier vill skicka iväg förmögna resenärer på exotiska dykturer går uppdraget till ett litet familjeFöretag i Linköping. Bakom spakarna sitter en 73-årig undervattenspionjär..

DI - 30 jun 19 kl. 23:02

Företagen fruktar it-attacker mer än finanskris

Svenska Företag räds cyberattacker mer än en stundande finanskris. Samtidigt investerar de inte mer kapital för att höja sin it-säkerhet.  ”Det är det händer aldrig mig-tänket som styr”, säger säkerhetsexperten Björn Lantto.

Supermiljöbloggen - 28 jun 19 kl. 15:08

Matsvinn är så 2017 – nu är det dags att tackla vårt #Prylsvinn!

"Både Företag och privatpersoner drunknar i prylar. Det spelar ingen roll hur miljövänliga grejer du äger, om du inte använder dem. Som privatkonsumenter gör vi miljömedvetna val men har garderober och utrymmen fulla av saker som inte används.

YA - 10 jul 19 kl. 16:50

Kund får inte rätt mot Tomelillaföretag

En kund som anmält ett Företag i kommunen till Allmänna reklamationsnämnden får inte gehör för sina krav..

Barometern - 30 jun 19 kl. 19:00

Han tog över stjärnkrogen: ”Jag har förstått att en del har tvivlat”

Owe och Karin Fransson har satt Öland på den gastronomiska kartan med Hotell Borgholm. När paret i vintras sålde sitt Företag klev 32-årige Christofer Johansson in på arenan. Ett kamikazeuppdrag, tycker många.

Skånskan - 30 jun 19 kl. 17:29

Trump skrev historia

Ofta är det först i efterhand vi vet när världshistorien ändrade riktning. Nixons resa till Kina är förstås ett givet exempel. Ett annat är när det som började med varvsarbetares protester i Polen och som blev den tändande gnistan som fick Sovjetkommunismen på fall öststaterna att bli demokratier.

Mobil - 30 jun 19 kl. 12:02

Trump vill lyfta amerikansk Huawei-blockad

USA:s president Donald Trump har meddelat att han kan tänka sig att lyfta den amerikanska blockaden mot Huawei och åter låta amerikanska Företag handla med bolaget..

Helsingborgs Dagblad - 30 jun 19 kl. 11:00

Industriföretag krävs på åtgärder i arbetsmiljön

Bland annat måste en korrekt förteckning av kemiska riskkällor upprättas..

NT - 30 jun 19 kl. 07:00

Snabbfotat företag hyllar personalen

"För oss handlar det om att ha bra personal och att inte nischa sig för hårt", säger Kalle Moberg, vd på Häv & Gräv i Östergötland AB..

DN - 30 jun 19 kl. 06:00

Silicon Valley satsar på att göra kött – utan animaliskt innehåll

Måste kött komma från ett djur? Eller kan det komma från växter i ett laboratorium, bli blodigt med genmodifierad jäst eller odlas som köttceller utan ett djur?  En ny generation Företag jagat den perfekta ersättningen för animaliskt kött.

YLE - 10 jul 19 kl. 04:03

Åländska företag har svårt att hitta sommarjobbare: “Kom över, det finns jobb här”

Varje sommar anställer åländska Företag och den offentliga sektorn tillsammans runt 1000 sommarjobbare, de flesta inom restaurangbranschen. Men under de senaste åren har intresset för att jobba på Åland sjunkit. Ännu i juni fanns det över 80 lediga sommarjobb på Åland..

Nyan - 29 jun 19 kl. 16:28

Michael vill samla åländska företagare under samma tak

Michael Taevs är ivrig på att äntligen sätta igång sitt projekt Stonehus. Ett koncept som ska samla åländska Företag på ett hållbart sätt..

Cornucopia - 29 jun 19 kl. 16:50

Nyamko Sabuni blev ny partiledare för Liberalerna

Som väntat efter att övriga kandidater hoppat av valde Nyamko Sabuni till partiledare för Liberalerna på partiets landsmöte. I sitt tal sade hon att staten ska vara som en snäll storasyster.
Slut med ståndaktig politik?

Skånskan - 29 jun 19 kl. 15:30

Byns ödehotell öppnar för bud

HARLÖSA I över tio år har det anrika hotellet i Harlösa stått tomt och öde.
Nu kan det bli ändring på den saken. På söndag hålls den första visningen i samband med att huset nu ligger ute till försäljning.

Expressen - 29 jun 19 kl. 09:44

Utbildad makeup-artist – med eget klädföretag

På lördagskvällen möts Sverige och Tyskland i kvartsfinal.
För 16 år sedan stod de två landslagen mot varandra i en VM-final. Trots svensk förlust så är det en historisk bragd, men vad hände egentligen sen med silverhjältarna?


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.