Förändrats

Friday, 21 July, 04:30

Nyheter om Förändrats

Sortering: Relevans | Senaste
YLE - 25 jun 17 kl. 08:18

Stuga i Åboland fortfarande en bra investering - men inte lika bra som för 30 år sedan

Svenska Yle har kartlagt stugfastigheternas köpesummor i Svenskfinland. I Åboland ser Kimitoön ut att toppa statistiken, medan stugor i Åbo verkar vara rejält billigare än dito i skärgården. Ser man bakom statistiken är skillnaderna mellan kommunerna inte så stor som det verkar vid första anblick.

YLE - 28 jun 17 kl. 13:02

Polisens råd i händelse av attentat: Fly, göm dig, slå larm

Polisen i Finland har publicerat en video om vad man ska göra om man råkar ut för en allvarlig situation såsom ett terrordåd. – Även om man i allmänhet kan resa säkert både i hemlandet och utomlands är det ändå möjligt att något kan hända, säger polisinspektör Timo Kilpeläinen vid Polisstyrelsen. Kilpeläinen anser att det är viktigt att känna till det rätta sättet att handla.

Magazin24 - 29 jun 17 kl. 13:12

Följ med på en tidsresa i Köping från 1917

KBAB visar upp hur standarden och lägenheterna har Förändrats..

Regeringen - 29 jun 17 kl. 10:50

Skärpt exportkontroll av krigsmateriel

De senaste decenniernas utveckling på de utrikes-, säkerhets- och försvarspolitiska områdena har inneburit att förutsättningarna för och kraven på den svenska kontrollen av exporten av krigsmateriel har Förändrats..

DN - 29 jun 17 kl. 08:49

Pia Gripenberg: H&M letar efter sitt magiska mönster

H&M är inte i kris, som raset i aktien antyder, men man har tappat sin tidigare magi. Frågan är när företaget hittar den. Eller om kundernas köpmönster har ändrats så till den grad att H&M har tappat sin lyster..

Dagen - 29 jun 17 kl. 03:00

Skolluncher motade svälten i byn

Mekele/Mai Ambesa. När torkan slog till förra året slutade barnen att komma till skolan. Det fanns nästan ingen mat, och många låg hemma, hungriga.

Dagen - 29 jun 17 kl. 03:00

Skolluncher motade svälten i byn

Mekele/Mai Ambesa. När torkan slog till förra året slutade barnen att komma till skolan. Det fanns nästan ingen mat, och många låg hemma, hungriga.

Nya Wermlands Tidningen - 15 jun 17 kl. 06:01

Olyckligt tillåtande attityd till narkotika

Attityden till narkotikaanvändning bland ungdomar och unga vuxna har Förändrats radikalt, det i sin tur bidrar till den goda tillgången på narkotika, skriver Marléne Lund Kopparklint med flera..

YLE - 16 jun 17 kl. 04:21

Hussyrsan - det nya goda från Borgå

Insektfarmen ryms i en liten container på Laura Hynninens gård. Hon hoppas på allt fler östnylänningar öppnar sin mun för den proteinrika hussyrsan. I en stor ljus sal i den gamla korvfabriken på Prästgårdsåkern i Borgå är det uppdukat för provsmakning.

YLE - 17 jun 17 kl. 12:35

Westenergy i Korsholm hör till de bästa i Europa

Westenergy i Korsholm är en av Europas ledande avfallsförbränningscentraler. Det hävdar man i alla fall själv. Informatör Josefin Stolpe säger att siffrorna talar sitt tydliga språk.

SmålandsPosten - 09 jun 17 kl. 06:00

Familj gläds åt triss i pojkar

Alla goda ting är tre heter det ju. För Monika och Miroslaw Lukasiewicz blev det triss i pojkar när Adrian, Allan och Mateusz kom till världen. Sedan trillingarna föddes för tolv veckor sedan har familjens tillvaro Förändrats rejält..

YLE - 20 jun 17 kl. 19:22

Jakobstad inför parkeringsautomater och högre parkeringsbot

Den pågående ombyggnaden av gatorna i stadscentrum gör att staden förlorar 81 parkeringsplatser. Detta gå grund av fler enkelriktade gator och bredare gång- och cykelvägar. En arbetsgrupp har jobbat med parkeringsproblemen och kom med sin slutrapport i maj.

Skånskan - 09 jun 17 kl. 23:24

Träning i naturen ska göra hästarna bättre

RIDSPORT Han är bäst i Sverige, 21:a på den internationella rankningen och han har ett färskt OS-silver. Men Peder Fredricson vill bli ännu bättre – och satsar nu på naturridning.
– Min målbild har ändrats, säger han.

YLE - 23 jun 17 kl. 17:58

Fredric Portins motivationsproblem ett minne blott: ”Ett helt annat driv nu”

Fredric Portin är ett av de finländska hoppen i VM i orientering som inleds nästa vecka. För den finländska orienteringen är det en seger i sig att han över huvud taget deltar. I fjol höstas hade han nämligen problem med motivationen.

YLE - 23 jun 17 kl. 07:45

Neurolog: Barns huvudvärk oroväckande

Barn och unga har betydligt mer huvudvärk än tidigare. Orsakerna är precis de samma som ger vuxna huvudvärk, det vill säga stillasittande och stress. Neurologen och migränspecialisten Mikael Ojala säger att barn inte rör på sig tillräckligt utan anstränger både ögon och nacke då de stirrar på skärmar i oergonomiska ställningar.

YLE - 10 jun 17 kl. 08:55

Åboland för hundra år sedan: Åbolands sjukhus

Många åbolänningar har fötts på Åbolands sjukhus. Mycket har också hunnit hända i sjukhusets historia sedan huset byggdes 1950-talet. Tanken om ett sjukhus föddes redan i mitten av 1850- talet, då Carl-Gustav Eschner testamenterade sina pengar för att grunda Eschnerska Frilasarettet.

Ekonomistas - 22 maj 17 kl. 10:41

Vad förklarar SD:s framgång?

Få saker i vår samtid diskuteras lika flitigt som hur vi bäst kan förstå de nationalistiska strömningar som sköljer över västvärlden. Trumps valseger och Brexit överrumplade många, men faktum är att högerpopulistiska partier i Europa varit på frammarsch alltsedan 1980-talet (se figur nedan). Här i Sverige har SD ungefärligen fördubblat sitt väljarstöd i varje riksdagsval sedan 1988.

YLE - 19 jun 17 kl. 20:21

De gröna har stark framtidstro också i Raseborg

De gröna valde ny ordförande under helgen och tror starkt på växande understöd. Också i Raseborg förväntar sig den gröna politikern Charlotta Wolff att stora framgångar väntar partiet. Wolff höll själv på Emma Kari som ny ordförande, men då valet av Touko Aalto nu är klart har hon bara gott att säga om den politiska kometen från Jyväskylä.

YLE - 03 jun 17 kl. 14:19

"En stor framtid väntar oss efter nian"

Det var både vemod och framtidstro i luften när niorna vid Vasa Övningsskola fick sina avgångsbetyg på lördagsförmiddagen.
- En stor framtid väntar oss, säger Muhammad Ibrahim. Muhammad Ibrahim och Arttu Rintamäki är två av Vasa Övningsskolas nästan 50 nior som fick sina avgångsbetyg i år.

YLE - 20 jun 17 kl. 13:05

Inrikesminister Risikko om terrorhotet: Finland redo

Finland är välförberett på terrorhot försäkrar Inrikesminister Paula Risikko (Saml). Hon understryker samtidigt att hotbilden nu har Förändrats och att det därför är viktigt att vara alert. Skyddspolisen höjde sin terrorhotnivå för en vecka sedan och i söndags genomförde polisen en större operation kring Tempelplatsens kyrka i Helsingfors på grund av ett misstänkt terrorhot.

YLE - 18 jun 17 kl. 15:00

Rånhoten mot guldsmedsaffärerna ökar

Juvelerare och folk inom guldsmedsbranschen känner av ett ökat hot. De upplever att det är otryggare än förr och till exempel undviker man att vara ensam i affären eftersom risken för rån är större än för något decennium sedan. Henrik Kihlman, VD på Finlands guldsmedsförbund, säger att någon markant ökning av juvelstölder inte har märkts av i Finland, men att grova brott också finns här i form av grövre rån, en del försnillningar och snatterier.

YLE - 06 jun 17 kl. 20:20

30 år av svensk missbrukarvård i Malax

Omkring 1 500 personer från olika håll i Svenskfinland har fått vård för sitt missbruk, främst alkoholmissbruk, på Pixnekliniken i Malax. - Varje klient som varit här har lämnat spår hos personalen. Vi har lärt oss av våra klienter hur vi ska bemöta de människor som kommer hit, säger Pixneklinikens enhetschef Tore Lund.

YLE - 18 jun 17 kl. 10:13

Varning för kraftiga åskskurar under söndagen

Det kan bli kraftiga åskskurar i en del av landet i dag, varnar Meteorologiska institutet. Varningen gäller i Satakunta, Egentliga Tavastland, Päijänne-Tavastland, Birkaland, Södra Österbotten, Mellersta Finland, Kymmenedalen, Södra Karelen och Södra Savolax. I de här landskapen bildas åskskurar och i samband med dem förekommer kraftiga åskbyar på söndag eftermiddag.

YLE - 17 jun 17 kl. 07:00

Sverige slopar monopol på penningspel i tuff miljö

Det är vilda västern på penningspelsmarknaden i Sverige. Det försöker man komma åt genom ny lagstiftning. Svenska Spel blir av med monopolet och andra spelbolag kan söka licenser.

Nerikes Allehanda - 12 jun 17 kl. 09:03

Mycket har förändrats på Folkasboskolan under året

Efter några turbulenta år råder nu en stabil personalsituation på Folkasboskolan i Pålsboda. Trygghet, struktur och måluppfyllelse är några av ledorden som rektorerna betonar när de beskriver skolan idag..

YLE - 12 jun 17 kl. 23:00

Vem kastar ut vem ur regeringen?

Snabba problemfria regeringsförhandlingar utgående från nuvarande program. Det hoppades de flesta i måndagskvällens A-studio om regeringskrisen. Vänsteroppositionen vill ha nyval.

Nerikes Allehanda - 12 jun 17 kl. 09:01

"Nu finns lärare i alla ämnen"

Mycket har Förändrats på Folkasboskolan sedan förra läsåret. Eleverna Lucas Erhagen och Sigrid By tycker skolan Förändrats till det bättre det senaste året..

YLE - 15 jun 17 kl. 19:23

Läsare efterlyser striktare kontroll över ett evighetsproblem

Att många har samlats på parkeringen utanför de österbottniska nöjesparkerna verkar ha varit ett problem i evigheter. Det framkommer i kommentarerna på en av Yle Österbottens artiklar. Ett ämne som har engagerat många av Yle Österbottens lyssnare och läsare har varit att folkparksbesökarna ofta väljer att vistas på parkeringen i stället för inne på folkparken.

YLE - 11 jun 17 kl. 13:56

Kaos då Sannfinländarna diskuterade deltagande i presidentvalet

Det rådde kaos på partikongressen i Jyväskylä då Sannfinländarna skulle fatta beslut om deltagande i presidentvalet. Partifolket var oense om vad mötet skulle besluta om och i vilken ordning. Partiordförande Jussi Halla-aho föreslog att beslut om deltagande i presidentvalet fattas senare i partifullmäktige.

YLE - 15 jun 17 kl. 19:23

Läsare: Ungdomar på parkeringsplatser är evighetsproblem

Att många har samlats på parkeringen utanför de österbottniska folkparkerna verkar ha varit ett problem i evigheter. Det framkommer i kommentarerna på en av Yle Österbottens artiklar. Ett ämne som har engagerat många av Yle Österbottens lyssnare och läsare har varit att folkparksbesökarna ofta väljer att vistas på parkeringen i stället för inne på folkparken.

News55 - 07 jun 17 kl. 11:49

Claes Elfsberg: ”Erfarenhet betyder något, både i journalistiken och i privatlivet”

Claes Elfsberg känner sig skarpare än någonsin och vill fortsätta att arbeta i många år till. Om han får önska vill han bli minst 120 år gammal och njuta av livet till fullo med sin fru Monica, barnen och barnbarnen, det skriver Expressen. Äktenskapet med Monica är Claes tredje.

GöteborgsPosten - 14 jun 17 kl. 14:00

Nytt hopp om OS i Sverige

De svenska olympiska kommittén har inte gett upp hoppet om att arrangera spelen 2026 – tros att politikerna i Stockholm i april beslöt att säga nej. – Det är oerhört många förutsättningar som har Förändrats, säger ordförande Hans Vestberg..

YLE - 14 jun 17 kl. 16:55

Regeringen ångar på som vanligt

Petteri Orpon blir statsministerns ställföreträdare och Sampo Terho blir del av ledningstrion. Förutom detta ändras regeringens sammansättning inte. Regeringen har återgått till sin normala dagordning, uppgav statsminister Juha Sipilä (C) för medierna i riksdagen på onsdagen.

YLE - 13 jun 17 kl. 20:58

Mangs och Häggblom fortsätter leda Kaskö

Carl-Gustav Mangs (SFP) fortsätter att leda stadsstyrelsen i Kaskö och Kari Häggblom (SDP) leder fullmäktige. Nu ska man behandla en eventuell fusion med Närpes. Det nya fullmäktige i Kaskö sammanträdde för första gången på tisdag.

DN - 14 jun 17 kl. 15:29

SOK hoppas fortfarande på OS i Stockholm

Sveriges olympiska kommitté (SOK) vägrar att ge upp hoppet om ett vinter-OS och Paralympics i Stockholm. SOK hoppas att politikerna ska ändra sig sedan IOK beslutat att skjuta till mer pengar till arrangörerna. – Förutsättningarna har Förändrats, säger SOK:s ordförande Hans Vestberg..

Helsingborgs Dagblad - 14 jun 17 kl. 14:15

SOK hoppas fortfarande på OS i Stockholm

Sveriges olympiska kommitté (SOK) vägrar att ge upp hoppet om ett vinter-OS och Paralympics i Stockholm. SOK hoppas att politikerna ska ändra sig sedan IOK beslutat att skjuta till mer pengar till arrangörerna. – Förutsättningarna har Förändrats, säger S.

BT - 14 jun 17 kl. 14:15

SOK hoppas fortfarande på OS i Stockholm

Sveriges olympiska kommitté (SOK) vägrar att ge upp hoppet om ett vinter-OS och Paralympics i Stockholm. SOK hoppas att politikerna ska ändra sig sedan IOK beslutat att skjuta till mer pengar till arrangörerna. - Förutsättningarna har Förändrats, säger SOK:s ordförande Hans Vestberg.

Kristianstadsbladet - 14 jun 17 kl. 14:15

SOK hoppas fortfarande på OS i Stockholm

Sveriges olympiska kommitté (SOK) vägrar att ge upp hoppet om ett vinter-OS och Paralympics i Stockholm. SOK hoppas att politikerna ska ändra sig sedan IOK beslutat att skjuta till mer pengar till arrangörerna. - Förutsättningarna har Förändrats, säger SOK:s ordförande Hans Vestberg.

YA - 14 jun 17 kl. 14:15

SOK hoppas fortfarande på OS i Stockholm

Sveriges olympiska kommitté (SOK) vägrar att ge upp hoppet om ett vinter-OS och Paralympics i Stockholm. SOK hoppas att politikerna ska ändra sig sedan IOK beslutat att skjuta till mer pengar till arrangörerna. - Förutsättningarna har Förändrats, säger SOK:s ordförande Hans Vestberg.

SmålandsPosten - 14 jun 17 kl. 14:15

SOK hoppas fortfarande på OS i Stockholm

Sveriges olympiska kommitté (SOK) vägrar att ge upp hoppet om ett vinter-OS och Paralympics i Stockholm. SOK hoppas att politikerna ska ändra sig sedan IOK beslutat att skjuta till mer pengar till arrangörerna. - Förutsättningarna har Förändrats, säger SOK:s ordförande Hans Vestberg.


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.