Förändrats

Saturday, 27 May, 17:38

Nyheter om Förändrats

Sortering: Relevans | Senaste
Dagensanalys.se - 03 maj 17 kl. 12:51

Biohacking på Mindshare

Företaget Mindshare valde för ett drygt halvår sedan att titta närmare på biohacking. Jag fick chansen att prata med deras VD Kenneth Danielsson om implantat, möjligheter och hur vardagen Förändrats på Mindshare sedan dess. I höstas genomförde Mindshare ett seminarium om Man vs.

Nyheter 24 - 30 mar 17 kl. 16:17

Djurgården byter färg på Tele2 Arena inför den allsvenska premiären

På måndag spelar Djurgårdens IF sin allsvenska premiär mot nykomlingarna IK Sirius från Uppsala. Förutom förändringar i spelartruppen finns det en annan sak som också Förändrats. Tele2 Arena brukar vanligtvis vara upplyst i Djurgårdens sköldfärger: gul, röd och blå.

GöteborgsPosten - 30 apr 17 kl. 06:00

Därför drabbas Arktis av extremväder

Jordskred, laviner och skyfall. Vädret i Arktis blir allt mer extremt. På Svalbard, i världens nordligaste samhälle, har livet redan Förändrats för både människor och djur.

DI - 03 maj 17 kl. 18:03

Martin Blomgren: Europa ett sänke för Securitas

Varningen om en svagare period i Europa hade inte gått hem fullt ut på börsen och Securitas rapport gav aktien en tryckare.  Lyfter man blicken har däremot inget Förändrats för Securitas..

Skånskan - 03 maj 17 kl. 07:04

Finlandsvenskarnas kan bli nationell minoritet

Idag röstar riksdagen om att öppna en utredning för att undersöka om svensktalande finlandssvenskar ska bli en ny nationell minoritet i Sverige. ERWP.fif(5)Sju av åtta partier har ställt sig bakom förslaget i riksdagens konstitutionsutskott, rapporterar Sveriges radio.

YLE - 03 maj 17 kl. 02:03

SFP:s presidentkandidat blir sannolikt Nils Torvalds

Europaparlamentarikern Nils Torvalds verkar bli Svenska Folkpartiets presidentkandidat. SFP:s partifullmäktige ska i helgen diskutera presidentkandidaturen. En rundringning som Finska Notisbyrån har gjort bland riksdagsledamöter och partistyrelsemedlemmar tyder på att det blir Nils Torvalds som får axla ansvaret och ställa upp som partiets kandidat.

GöteborgsPosten - 02 maj 17 kl. 20:43

Därför lägger det kreativa kollektivet "Respect My Hustle" ner

Häromdagen meddelade samtliga medlemmar i det kreativa kollektivet "Respect My Hustle" att de lägger ner. Nu förklarar grundaren Babak Azarmi varför till Sveriges radio: "Nu under det senaste halvåret så känner jag att viben kring oss har Förändrats. Inte i oss utan kring oss.

YLE - 02 maj 17 kl. 21:43

Nya byggnadsordningen i Raseborg manglas

Byggrätten i skärgården, möjligheterna att bygga flera hus på en tomt och solpaneler hör till de frågor miljö- och byggnadsnämnden och byggnadstillsynen vill ändra på i förslaget till ny byggnadsordning i Raseborg. Raseborgs stad har länge försökt åstadkomma en byggnadsordning som ska göra byggandet smidigare i staden. Målet är också att göra byggnadsordningen så lättläst att ingen kan feltolka den.

YLE - 23 apr 17 kl. 14:23

Delade stugor vid garnisonen i Dragsvik?

Vid Nylands brigad i Dragsvik sover kvinnliga beväringar fortfarande i egna stugor. I framtiden kan det handla om gemensam inkvartering med männen. Antalet kvinnor som gör frivillig värnplikt i Finland ökar hela tiden.

DN - 29 apr 17 kl. 18:00

Ewa Stenberg: De grönas roll på politikens spelplan har förändrats

Pinsamt! skanderade utbildningsminister Gustav Fridolin (MP) i en musikvideo om jakten på papperslösa för två år sedan. Det var då det..

YLE - 27 apr 17 kl. 15:54

Fick fråga om karaoke – då log Räikkönen: "Är en kul grej"

Säsongsupptakten har varit tung för Kimi Räikkönen. När han fick svara på en fråga om sitt karaokesjungande log han ändå. ”Om jag kan sjunga?

DN - 29 apr 17 kl. 18:00

Ewa Stenberg: De grönas roll på politikens spelplan har förändrats

Pinsamt! skanderade utbildningsminister Gustav Fridolin (MP) i en musikvideo om jakten på papperslösa för två år sedan. Det var då det..

YLE - 23 apr 17 kl. 13:24

Stubb: Folk har kanske inte riktigt förstått hur bra det här laget sist och slutligen blev

I Göran Stubbs papper gäller USA som favorit i U18-finalen i ishockey. Han anser ändå att det finska U18-laget har varit underskattat. De finska juniorframgångarna är ett resultat av förändrade strukturer.

YLE - 26 apr 17 kl. 16:15

Barnmorskor på Barnmorskeinsitutet lättade över att bli tagna på allvar

- Vem bär ansvaret för de barnmorskor som blivit allvarligt sjuka, undrar Nora Sjöholm, barnmorska på Barnmorskeinstitutet. Personalen på Barnmorskeinstitutet informerades tidig eftermiddag på onsdagen om att delar av Barnmorskeinstitutet i Helsingfors ska avvecklas.
Inomhusluften är för dålig i byggnaden och personalen har länge visat symptom.

DN - 03 apr 17 kl. 11:48

Magnus Linton om svensk knarkpopulism: Synen på droger har förändrats

Allt fler länder går mot en narkotikapolitik som fokuserar mer på behandling och mindre på bestraffning. Magnus Linton läser en ny antologi som visar att synen på droger håller på att förändras..

YLE - 10 apr 17 kl. 05:14

Se kommunalvalets viktigaste kartor - Här har makten skiftat, här är medelåldern är lägst och här finns det flest kvinnor i politiken

Samlingspartiet har förlorat greppet om tolv kommuner och Sannfinländarna är inte längre störst i en enda kommun. SFP behöll makten i 23 kommuner och KD är nu störst i Larsmo. På många håll har fullmäktige möblerats om.

Sydsvenskan - 25 apr 17 kl. 08:00

Livslång kärlek och företagsbygge medan Svedala gick från historia till framtid

Nisse Nilsson, 91, har mött sitt livs kärlek, bildat familj och sålt möbler medan Svedala vuxit och Förändrats..

GöteborgsPosten - 27 apr 17 kl. 15:44

Tre väljare om Donald Trumps USA

På lördag har Donald Trump varit USA:s president i 100 dagar och det är tydligt att hans ledarskap delar USA i två läger: Trump har mycket låga opinionssiffror för en nytillträdd president samtidigt som stödet i de egna leden är stabilt. En färsk undersökning visar att 96 procent av dem som röstade på honom i höstas skulle göra det igen. TT har frågat ett tre väljare: 1.

SvD - 07 apr 17 kl. 18:20

Vad ska jag säga till barnen när jag kommer hem?

På fredagseftermiddagen var det vårvernissage på barnens förskola. De hade gjort stentroll och keramiktacos och vårlökar vars stjälkar utgjordes av handavtryck. ”Jag doppade handen i ljusgrön färg och sen tog jag gul glitterfärg och målade blommorna”, förklarade dottern stolt.

YLE - 26 apr 17 kl. 17:48

"Familjeledigheten ett lapptäcke som regeringen inte vågade röra"

- Det finns beslutsunderlag som både partierna och arbetsmarknadsparterna har gjort för att förnya familjeledigheten. Systemet är ändå som ett lapptäcke, säger forskningschef Minna Salmi vid THL, därför har förändringarna hittills bestått av kompromisser. Minna Salmi är en av våra främsta experter på familj och arbetsliv.

Dagens PS - 26 apr 17 kl. 10:44

Bankjättar vill lämna London

Efter brexit börjar stora, internationella banker planera för att flytta personal till bland annat Frankfurt i Tyskland, rapporterar Bloomberg News med hänvisning till mäklare, uppger Nyhetsbyrån Direkt. ”Inget konkret hände under förra året, men det har ändrats under årets första kvartal”, säger Carsten Ape, chef för kontorsuthyrning i Tyskland vid CBRE Group. Bankerna överväger att etablera nya finanscentrum som en följd av osäkerheten som brexit fört med sig.

Skånskan - 26 apr 17 kl. 09:53

Långhoppa Hare är redo för skånsk turné

Förra året blev det stormande succé och nu kommer barnmusikalen Svingelskogen tillbaka. Sexåringar Skåne runt får möta djuren i sagoskogen och med start på fredag den 28 april det blir också offentliga föreställningar i Eslöv, Lund, Ystad, Kristianstad och Hässleholm.
– Det här är det roligaste jag vet, säger Monica Forsberg, alias Långhoppa Hare.

GöteborgsPosten - 25 apr 17 kl. 14:17

Mördade sin fru: "Tappade respekten"

Hustrun hade Förändrats, enligt hennes make. – Vi tappade respekten för varandra, har han sagt i polisförhör. Det ska ha fått mannen i 45-årsåldern att - inför ögonen på deras barn - hugga ihjäl sin fru.

YLE - 24 apr 17 kl. 10:13

Statsministern: Regeringens rörelseutrymme är litet eller obefintligt

Regeringspartiernas ledare är samlade till regeringens halvtidsgranskning i statsministerns tjänstebostad Villa Bjälbo. Den viktigaste frågan är enligt statsminister Juha Sipilä (C) att höja sysselsättningsgraden. - Gällande sysselsättningen vet vi att ytterligare åtgärder behövs, säger statsminister Sipilä.

Ekonomistas - 24 apr 17 kl. 14:51

Vem vinner det franska presidentvalet enligt prediktionsmarknaderna?

Prediktionsmarknadernas handel i politiska utfall brukar ge träffsäkra gissningar på hur det faktiskt kommer att gå, men både Brexit och Trumps valseger var exempel på motsatsen. Hur lyckades dessa markander inför den första valomgången i det franska presidentvalet? Och vad säger marknaderna om de återstående kandidaternas segerchanser dagen efter den första valomgången?

YLE - 20 apr 17 kl. 08:46

Kulturdebatt: Teaterjobben tryter och på facket står man handfallna

Inom teatern har jobbtillfällena blivit färre samtidigt som det har blivit svårare att få utkomststöd. Skådespelaren Marika Parkkomäki beslutade sig för att utbilda sig till närvårdare. För henne var det både tvång och eget val.

YLE - 24 apr 17 kl. 13:06

Analys: Vänsterförbundet misslyckades i platsförhandlingarna

Vilket parti som får vilken post är nu klart i Helsingfors. På förhand strävade Vänsterförbundet efter platsen som fullmäktigeordförande men fick enbart posten som andra vice ordförande under halva valperioden. Det här måste ses som ett misslyckande.

YLE - 19 apr 17 kl. 13:15

Skyddspolisen och militären föreslås få utvidgade maktbefogenheter

Polis, underrättelseorgan och militär ska få större maktbefogenheter. På det här sättet är det tänkt att myndigheterna ska kunna bekämpa allvarliga säkerhetshot bättre än förr. Det kan handla om terrorism, utländskt spionage eller hot om att lamslå finländsk infrastruktur.

YLE - 24 apr 17 kl. 13:06

Analys: Vänsterförbundet misslyckades i platsförhandlingarna i Helsingfors

Vilket parti som får vilken post är nu klart i Helsingfors. På förhand strävade Vänsterförbundet efter platsen som fullmäktigeordförande men fick enbart posten som andra vice ordförande under halva valperioden. Det här måste ses som ett misslyckande.

UNT - 24 apr 17 kl. 14:34

Därför blev finvädret skitväder på sista april

På måndagsmorgonen utlovades 14 grader och sol i Uppsala på sista april – nu har prognosen ändrats till tre grader och regn..

Sydsvenskan - 24 apr 17 kl. 10:21

Livslång kärlek och företagsbygge medan Svedala gick från historia till framtid

Nisse Nilsson, 91, har mött sitt livs kärlek, bildat familj och sålt möbler medan Svedala vuxit och Förändrats..

YLE - 22 apr 17 kl. 10:23

Artificiell intelligens polariserar arbetslivet - vissa har värdefulla jobb och andra har inget att göra

Allt fler branscher använder olika former av artificiell intelligens för att underlätta jobbet och göra det mera exakt. Det här gäller till exempel inom sjukvården och rekryteringsbranschen. Samtidigt förutspås det att många jobb helt försvinner och i stället sköts av artificiell intelligens och maskiner.

DN - 12 apr 17 kl. 20:47

Viktor Barth-Kron: Det är inte tiden som är ny – det är politiken

GÖTEBORG. Samhället förändras snabbt, men Socialdemokraterna har Förändrats snabbare. Även om de fortfarande helst inte låtsas om det..

YLE - 23 apr 17 kl. 16:04

Frågor och svar om kanalförnyelsen Yle Teema & Fem

Tittarna har många frågor om kanalförnyelsen. Svenska Yles direktör Marit af Björkesten, mediechef Johan Aaltonen och Arenachef Tomas Lindh svarar på frågorna. Varför slår ni ihop Yle Teema och Yle Fem?

YLE - 19 apr 17 kl. 16:07

Regeringen vill ändra grundlagen på grund av avlyssningen

Regeringen vill genomdriva ändringen av underrättelselagarna i skyndsam ordning. För att luckra upp bestämmelserna om kommunikationshemligheterna måste den nuvarande grundlagen ändras för första gången. För att det ska lyckas måste oppositionen vara med på noterna.

Kristianstadsbladet - 24 apr 17 kl. 00:01

Rockarrangören hittade rätt i köket

Från stora evenemang som Sweden Rock till gårdskrog i Tolånga. Flytt från Lund till lugn i Degeberga. Mycket har Förändrats i Rasmus Reckewegs liv de senaste åren.

Realtid - 14 mar 17 kl. 12:50

Vad händer om Ikea inte längre vill vara svenskt?

Bilden av Sverige är inte något som Förändrats över en natt – eller något som plötsligt försämrats för att Sverige omnämnts av president Trump i ett tal. Jag har bott utomlands i ungefär 20 år, och sett den här förskjutningen äga rum en längre tid, skriver Jan Kallberg, disputerad statsvetare som bor och arbetar i USA..

Expressen - 13 apr 17 kl. 19:17

Här är allt du någonsin velat veta om påsken

Påsken står för dörren – och med det både ägg och godis i mängder. Precis som alla andra högtider har påsken Förändrats genom historien. Men det kristna arvet lever kvar – både i maten och i lekarna.

Expressen - 17 apr 17 kl. 19:28

Kvinnan visar: Så dog Usko – för 22 år sedan

På en film med polisen visar Södertäljekvinnan hur det gick till den där natten för över 22 år sedan när Usko Uutinen miste livet. Men när hon väl kommer till mordplatsen har hon svårt att redogöra för händelseförloppet. – Jag kan inte göra något åt mitt minne.

Nyan - 20 apr 17 kl. 14:30

Alandica bugg bjuder upp till dans

Det behövs mer bugg på Åland!

Det anser nygrundade föreningen Alandica Bugg som också råder bot på problemet.
Varje onsdag kväll samlas mellan tjugo och trettio ivriga dansare i Alandicas teatersal.


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.