Förändrats

Tuesday, 28 February, 18:05

Nyheter om Förändrats

Sortering: Relevans | Senaste
SVT - 07 feb 17 kl. 20:20

Här är skadorna som ökar i skidbacken

Nya skidor, nya brädor, nya åkstilar, bättre preparerade backar. Det är mycket som Förändrats för utförsåkare om man ser över längre tid. Benbrotten har blivit färre, samtidigt som knäskadorna nu utgör en tredjedel av alla skador, visar statistik som SVT Nyheter tagit del av..

YLE - 03 feb 17 kl. 19:21

SDP:s ordförandeval: Här är kandidaternas sista argument

I morgon bitti väljer Finlands socialdemokratiska parti ordförande. På fredag kväll fick kandidaterna tio minuter var att presentera sig inför delegaterna vid partikongressen i Lahtis. Här är de tre kandidaternas egna sista argument för att bli valda.

Skånskan - 03 feb 17 kl. 18:44

Danmark låter svensk polis gå ombord på Kastrup

Danska myndigheter öppnar för att låta svenska poliser utföra gränskontroller på dansk mark. Åtgärden kan minska restiden med mellan 10 och 20 minuter. ERWP.

Kristianstadsbladet - 03 feb 17 kl. 03:00

Bilmekaniker – ett yrke som förändrats

Mikael Andersson har varit bilmekaniker i drygt 25 år. "Det är ett helt annat yrke i dag jämfört med när jag började", konstaterar 43-åringen som är personlig servicetekniker på Kristianstads Automobil i Hammar..

Dagen - 02 feb 17 kl. 03:00

Så här har svärandet förändrats

Det händer att tittare hör av sig till både SVT och TV4 om förekomsten av svordomar i deras program. Kanalerna menar att svordomar är mer berättigade i vissa situationer än i andra..

DI - 02 feb 17 kl. 20:42

Källor: Spotify överväger skjuta på notering

Musikundret Spotify med över 100 miljoner användare varav cirka 40 miljoner betalande abonnenter har setts som en trolig börsintroduktionskandidat i år. Men nu verkar planerna ha ändrats. Det skriver tekniksajten Techcrunch och hänvisar till källor..

SvD - 02 feb 17 kl. 21:31

Uppgifter: Spotify skjuter upp börsnotering

Musiktjänsten Spotify skjuter upp sin planerade börsnotering. Enligt tidigare rykten siktade bolaget på att gå till börsen under andra halvan av 2017. Nu har planerna ändrats, enligt källor till tekniksajten Techcrunch..

YLE - 02 feb 17 kl. 17:37

President Niinistö efterlyser debatt om dubbelt medborgarskap

President Sauli Niinistö har uttalat sig om den aktuella frågan om dubbelt medborgarskap. Han tog upp frågan i riksdagen i dag. Niinistö anser att läget har Förändrats sedan 2003 då Finland fick en lag om dubbelt medborgarskap.

Dalarnas tidningar - 02 feb 17 kl. 09:27

Hockeypuls Allsvenskan utvecklas – här är förändringarna: "Bättre än tidigare"

Här är nyheterna som gör Hockeypuls Allsvenskan ännu bättre.
Från och med nu kan du läsa alla Plus-artiklar i appen. Dessutom har designen Förändrats.

Helsingborgs Dagblad - 26 jan 17 kl. 10:00

Min mening: "Det har inte förändrats till det bättre"

Svar på Torkild Strandbergs replik (L), "Vi tar visst det ansvar - genom att förändra".

Dagens PS - 02 feb 17 kl. 07:00

Här är maten billigast – och dyrast

Halland kan stoltsera med lägsta priserna på mat medan den dyraste maten återfinns i Norrbotten. Enligt PRO:s årliga mätning kostar en genomsnittlig matkorg med 34 varor i Norrbotten 1.028 kronor.

Dagen - 02 feb 17 kl. 03:00

Så här har svärandet förändrats

Det händer att tittare hör av sig till både SVT och TV4 om förekomsten av svordomar i deras program. Kanalerna menar att svordomar är mer berättigade i vissa situationer än i andra..

YLE - 01 feb 17 kl. 18:30

Företagare i Karis centrum: Allt stannar upp om vi inte utvecklas

Ju mera det händer i en stad, desto mera rör det sig folk och då får min restaurang fler gäster, säger en företagare. Jag hoppas att Karis om tjugo år ser annorlunda ut än i dag för så här dör vi, kommenterar en annan. En ny plan för ett mera tättbebyggt centrumkvarter i Karis tar som bäst form på stadsplaneringskontoret i Raseborg.

Skånskan - 31 jan 17 kl. 09:48

”Ibland kikar jag på sista sidan”

Abdul Salam Muhialdeen och Nora Ali, båda 15 år, är två av eleverna som varit med och tyckt till om urvalet av böcker till Berättelser som förändrar. Och båda tycker att böckerna redan förändrat mycket för dem. ERWP.

YLE - 01 feb 17 kl. 13:37

Förvaltningsrådet rår inte på Yles journalistik

Enskilda medlemmar i Yles förvaltningsråd har försökt påverka bolagets journalistiska innehåll. Det lyckas inte, försäkrar Yles vd Lauri Kivinen. – Det är inte förvaltningsrådets uppgift att ha åsikter om journalistiken, säger Yles verkställande direktör Lauri Kivinen.

YLE - 31 jan 17 kl. 17:31

Försvarsministern vill begränsa tillträde till militära uppgifter för folk med dubbla pass

Förvirringen kring om dubbelt medborgarskap ska vara ett hinder för att få vissa militära poster ökar. Ska dubbelt, finskt och ryskt pass, vara ett hinder för att få viss militärutbildning? Till Yle säger försvarsminister Jussi Niinistö att han tänker sätta i gång en lagberedning som gör det möjligt att förhindra människor som har dubbelt medborgarskap från att få tjänster i försvaret.

SR - 31 jan 17 kl. 21:04

Professor: Inte oväntat att inreseförbudet ändras

Människor med dubbelt medborgarskap kan nu åter resa in USA. Det tidigare beslutet om stopp har ändrats av president Donald Trump. Enligt professor Dag Blanck vid Svenska Institutet för Nordamerikastudier vid Uppsala Universitet är det tydligt att beslutet fattades hastigt och att det därför inte är oväntat att det ändras..

YLE - 12 jan 17 kl. 05:01

Tiderna förändras - så också finskundervisningen

Jaana Grönlund är lärare i finska på Närpes högstadieskola. Tillsammans med Mirjo Kaakinen har hon tagit fram nya läromedel för finskundervisningen på årskurs sju. De är redan i användning.

SVT Debatt - 30 jan 17 kl. 16:01

”Regeringens plötsliga besked är mycket bekymrande”

”I kväll möts kommunledningen och delar av regeringen för att diskutera gasledningen. Vad jag då skulle vilja veta vad det är i grunden som har Förändrats?”.

LV - 30 jan 17 kl. 09:14

Färre distansutbildningar i Vimmerby

Allt fler distansutbildningar läggs ner i landet, vilket har kritiserats för att vara ett direkt hot mot glesbygden där det redan råder brist på arbetskraft inom vissa yrken. Även i Vimmerby har distansutbildningar dragits tillbaka, men det är egentligen inget som påverkar antalet studerande säger Mari-Louise Johansson, campuschef i Vimmerby. – Det vi ser är att formen har Förändrats på utbildningen..

Posh24 - 29 jan 17 kl. 11:28

Willow Smith - Så har hon förändrats genom åren!

Vi gör en stilstudie på Willow Smith
.

YLE - 29 jan 17 kl. 08:16

Hyllad Kurri oroad över målmängden i NHL: ”Hellre 7–6 än 2–1”

En rörd Jari Kurri hyllades i helgen som en av NHL:s 100 bästa spelare genom tiderna. Och målsprutan passade samtidigt på att slå ett slag för offensiv gladhockey. Över 600 mål i NHL hjälpte Jari Kurri att ta en plats på ligans egen lista över de 100 främsta spelarna.

Nerikes Allehanda - 28 jan 17 kl. 07:00

Från Napster till Netflix – så har internet revolutionerat betaltjänsten

Nu lanserar VLT sin digitala betaltjänst Plus - och blir därmed en del av en tydlig samhällsutveckling.
Netflix på tv:n, Spotify i mobilen och HBO:s nya serie på läsplattan. Våra medievanor har Förändrats i takt med internets utveckling och i dag tar allt fler del av digitala betaltjänster.

UT - 28 jan 17 kl. 01:00

En stadsgata som förändrats

YLE - 27 jan 17 kl. 17:30

Förundersökning om polismordet i Vichtis klar: Motivet förblir mysterium

Centralkriminalpolisen har avslutat förundersökningen om det polismord som inträffade i Vichtis i somras. En polis dödades och en skadades allvarligt i ett skottdrama där gärningsmannen sedan sköt sig själv. Enligt förundersökningen sköt den 67-årige mannen avsiktligen och medvetet mot poliserna.

YLE - 27 jan 17 kl. 14:59

Åsikterna fortsätter gå isär om privatisering av vården i Jakobstadsregionen

Jakobstad bör avstå från att gå in för ett regionalt bolag med privat majoritet inom social-och hälsovården och på det sättet förekomma landskapsreformen. Det skriver stadsdirektör Kristina Stenman i Jakobstad i sin beredning till stadsstyrelsens möte på måndag. Enligt Kristina Stenman är det svårt att uppnå några fördelar innan landskapet tar över.

YLE - 27 jan 17 kl. 14:07

Flera barn i Grankulla utan vaccin mot mässling

Vaccinationstäckningen bland småbarn i Grankulla är sämre jämfört med grannkommunerna. Det här framgår av en färsk rapport som har publicerats av Institutet för hälsa och välfärd, THL. Vaccinationstäckningen bland barn födda år 2014 är över lag på en bra nivå i Finland, men det finns stora skillnader.

Västerbottens Folkblad - 27 jan 17 kl. 10:04

Bildspel: Ett annat Umeå fotograferat på en och samma dag

18 juni 1973 begav sig Gun och Kurt Boberg ut på Umeås gator och fotograferade hotade hus och gatumiljöer. I dag kan man konstatera att bilderna visar på en stad som har Förändrats kraftigt. Då hade Umeå fortfarande många trähus i centrum, men så är det inte längre.

DalaDemokraten - 27 jan 17 kl. 08:12

Rissveds stängde ner sin blogg – efter sexistiska kommentarerna: "Obehagligt"

Jenny Rissveds gick plötsligt från doldis till rikskändis efter sitt OS-guld.
Men uppmärksamheten har haft en mörk sida.
– Jag har känt mig splittrad efter OS.

Dalarnas tidningar - 27 jan 17 kl. 08:12

Rissveds stängde ner sin blogg – efter sexistiska kommentarerna: "Obehagligt"

Jenny Rissveds gick plötsligt från doldis till rikskändis efter sitt OS-guld.
Men uppmärksamheten har haft en mörk sida.
– Jag har känt mig splittrad efter OS.

YLE - 25 jan 17 kl. 13:37

Johaug: "Det här är det värsta man kan uppleva som toppidrottare"

Den uppmärksammade rättegången i fallet Therese Johaug nådde en höjdpunkt på onsdagseftermiddagen när Therese Johaug fick återge sitt vittnesmål kring det som hände i hennes positiva dopningsfall. Johaugs förhör i samband med "rättegången" fick varken filmas eller bandas, men en samlad presskår följde ändå med händelserna i salen vid Ullevål fotbollsstadion. – Det här är det värsta man kan uppleva som toppidrottare.

Corren - 26 jan 17 kl. 09:27

"Blir ganska ofta tråkig ishockey"

Ishockeyn har Förändrats – och LHC-stjärnan Broc Little tycker att utvecklingen går åt fel håll..

YLE - 26 jan 17 kl. 05:47

Helenasjukhuset i Kristinestad säljs på nätauktion

På torsdagen klockan 12 avslutas budgivningen på Helenasjukhuset i Kristinestad. För närvarande är det högsta budet 2500 euro för sjukhusfastigheten och sex hektar mark. Fastigheten omfattar ett outbrutet område med en före detta sjukhusbyggnads helhet med tre olika byggnader.

DN - 25 jan 17 kl. 20:00

Gissa själv: Hur har det gått för Stefan Löfven?

Stefan Löfven firar fem år som partiledare. Kan du gissa hur förtroendet för Stefan Löfven, väljarstödet för Socialdemokraterna och arbetslösheten har Förändrats genom tid? .

DN - 25 jan 17 kl. 20:00

Gissa själv: Hur har det gått för Stefan Löfven?

Stefan Löfven firar fem år som partiledare. Kan du gissa hur förtroendet för Stefan Löfven, väljarstödet för Socialdemokraterna och arbetslösheten har Förändrats genom tid? .

Dagens PS - 25 jan 17 kl. 10:34

”Folkmord sker bäst bakom stängda dörrar”

Med Donald Trump som ny president kan USA:s hållning i en rad utrikespolitiska frågor komma att ta nya vändningar. I konflikten på koreahalvön kommer den dock med all sannolikhet att vara oförändrad. Och även i fortsättningen kommer Nordkorea att vara kvitto på att internationell säkerhet fortfarande är knutet till stater snarare än medborgare.

Barometern - 25 jan 17 kl. 06:39

Farligt och fult med all trafik

Det är med stor sorg i hjärtat vi ser på hur vår stad Nybro har Förändrats till en negativ bakåt­strävande stad..

PrivataAffärer - 24 jan 17 kl. 13:01

Bästa stockpickern har ny favorit

Öresund är en av de stockpickers som hade den bästa avkastningen förra året. Portföljen har inte Förändrats så mycket 2016, men Nordax är den nya favoriten som kommit till. Låg värdering kombinerat med hanterbar risk är faktorer som gjort att....

SvD - 23 jan 17 kl. 20:31

M om SD 2002: "Oändligt långt från anständigheten"

Anna Kinberg Batra vill ”bryta låsningen” kring Sverigedemokraterna i riksdagsarbetet. Det är den senaste noteringen i ett utdraget relationsdrama, som började med att Jimmie Åkesson övergav Moderat skolungdom. SvD:s Göran Eriksson har grävt i arkiven och undersökt hur Moderaternas syn på SD har Förändrats genom åren..

YLE - 23 jan 17 kl. 13:31

Större utbud av färdigmat - nu får också vegetarianer skräpmat

Intresset för vegetarisk kost syns tydligt också bland färdigmaten. Nu finns det både smalmat och skräpmat för vegetarianer. Vegetarisk makaronilåda, tofu tikka masala, grönsakspiroger, vegetarisk pizza, soppor och sallader, grönsaksbiffar och spenatplättar - det finns gott om olika rätter att välja mellan också för dem som undviker kött och fisk.


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.