Förändrade

Sunday, 18 November, 16:07

Nyheter om Förändrade

Sortering: Relevans | Senaste
Skånskan - 26 okt 18 kl. 15:00

Villaägare slits mellan hopp och förtvivlan

HÖRBY Precis när de boende trodde att de kunde andas ut kom kallduschen: Kommunen driver frågan om radhuslägenheterna på Stattena norra ända upp i högsta instans och begär prövningstillstånd hos högsta förvaltningsdomstolen.Kommunen vill att det ska byggas knappt 30 radhuslägenheter mitt i villaidyllen på Stattena norra. De boende protesterar och tycker att de lediga tomterna i området ska bebyggas med villor.

DN - 12 okt 18 kl. 07:00

Johan Lindeberg: ”Top gun” förändrade mitt liv

Johan Lindeberg, mannen bakom det världskända klädmärket J Lindeberg, berättar hela historien om uppgången, fallet och det nya hoppet. Och en pizzeria. Reportern Filip Yifter-Svensson och fotografen Anders Hansson följde med.

Corren - 28 okt 18 kl. 17:00

Centern riktar kritik mot koncentrerad makt

Det finns kritik mot den Förändrade politiska organisationen i Boxholm – och mot hur förändringen gått till..

SmålandsPosten - 26 okt 18 kl. 15:46

Sportpodden #74: Ernst

Dan spekulerar om tränarfrågan i Växjö DFF, hyllar en av Östers stora och dividerar om en basketskandal. Stubben serverar Corsi, ser stora uppsidor med Växjö Lakers, efterlyser Förändrade arenakrav i SHL och sätter fingret på hockeyns största problem. Paltrecept, vilde Wessner, en kommunikatör på dubbla stolar och avsågade ben är andra inslag i 74:an..

GT - 17 okt 18 kl. 21:12

Alexandra Zazzis nya liv – efter "Biggest Loser"

Deltagandet i ”Biggest Loser VIP” Förändrade Alexandra Zazzis liv.Nu berättar hon om sin lyckliga tillvaro efter programmets slut.– Jag har uppnått en balans som jag strävat efter i många år, säger stjärnkocken..

BT - 27 okt 18 kl. 06:00

”Ingen annanstans än på en spelning kan du få 100 personer att sjunga *Horsepundarpop” tillsammans. Och det är för jävla vackert”

Musiken Förändrade livet för Rasmus Arvidsson. På drygt två år har han gått från missbrukare till hyllad av hela musiksverige med en grammisnominering och spelningar på stora festivalscener. Runt hörnet väntar bandets tredje album, och i kväll blir det turnépremiär i Borås..

DN - 12 okt 18 kl. 07:00

Johan Lindeberg: ”Top gun” förändrade mitt liv

Johan Lindeberg, mannen bakom det världskända klädmärket J Lindeberg, berättar hela historien om uppgången, fallet och det nya hoppet. Och en pizzeria. Reportern Filip Yifter-Svensson och fotografen Anders Hansson följde med.

PrivataAffärer - 25 okt 18 kl. 08:17

Dometic höjde omsättningen

Nettoomsättningen uppgick till 4.501 miljoner kronor efter en organisk tillväxt på 1 procent Förväntningarna låg på 4.484 miljoner kronor respektive en organisk tillväxt om 3,6 procent, enligt Infront Datas sammanställning.

PrivataAffärer - 24 okt 18 kl. 09:33

Riksbanken rör inte räntan

Enligt SME Direkts enkät väntade samtliga av tolv tillfrågade analytiker att Riksbanken skulle lämna reporäntan oförändrad på -0,50 procent. Riksbanken skriver att ”om ekonomin utvecklas på ett sätt som fortsätter att stödja utsikterna för inflationen bedömer direktionen att det snart är lämpligt att börja höja reporäntan i långsam takt”. Prognosen för reporäntan är densamma som i september och indikerar att räntan höjs med 0,25 procentenheter i antingen december eller februari.

Politologerna - 23 okt 18 kl. 07:30

Folkets främsta företrädare – nya resultat från Riksdagsundersökningen

Det här är ett gästinlägg av David Karlsson, lektor vid förvaltningshögskolan, Göteborgs universitet. *** Runt om i världen ställs demokratin inför nya utmaningar. Etablerade partier förlorar val och nya populistiska och auktoritära krafter vinner mark.

Västerbottens Folkblad - 24 okt 18 kl. 20:00

Ändrade kvoter räddar torsken

Nästa svenska regering måste lägga ännu mer kraft på samarbete så att vi lever upp till den nya fiskepolitiken – att ha livskraftiga fiskebestånd i europeiska vatten, skriver Madelaine Jakobsson och Fredrick Federley (C). Den 15 oktober enades EU:s medlemsländer om fiskekvoterna för 2019 i Östersjön. Återigen så verkar majoriteten av EU:s medlemsländer inte ta […].

Skånskan - 15 okt 18 kl. 04:30

Sänkta löner med 6 000 i månaden

Hässleholm/Skåne Arriva vill ta bort säkerhetstjänsten för tågvärdarna på Pågatågen och införa en ny befattning – kundvärdar – med 6 000 kronor mindre i lön.Den centrala förhandlingen mellan tågvärdarnas fack, Seko, och Arriva slutade i oenighet nyligen.
Oron är nu stor för att Arriva på sikt ska dumpa lönerna när kollektivavtalet för tågvärdarna löper ut om två år.

Barometern - 24 okt 18 kl. 17:15

Framtidens turist tänker nytt

Förändrade upplevelsebeteenden, digitaliseringen och nya sätt att ta hand om besökare och anställda i branschen. Framtidens turismnäring var i fokus under Smålandsdagen på Kalmar slott..

Dagens PS - 24 okt 18 kl. 10:44

Volkswagen sänker försäljningsprognos

Volkswagen har sänkt prognosen för den tyska fordonsjättens försäljning i Kina under 2018. Bolaget spår nu att volymerna kommer att vara oFörändrade, eller till och med lägre, jämfört med 2017. Det uppger vd Jochem Heizmann för Nikkei Asian Review på onsdagen.

DI - 24 okt 18 kl. 13:33

Utnyttja dippen - aktien är köpvärd

Lägre provisionsintäkter än väntat pressar Nordea. Besparingarna fortsätter som planerat och utsikterna för är oFörändrade.  Aktien är köpvärd – utnyttja dippen.

Nyan - 24 okt 18 kl. 10:00

Hovrätten ändrade inte fortkörningsdom

Hovrätten har beslutat att inte sänka dagsbotsbeloppet för en man som fällts för grovt äventyrande av trafiksäkerheten på Åland. Mannen ville att beloppet sänks eftersom hans inkomster minskat. Hovrätten konstaterar i sin dom att mannens inkomster inte sjunkit till så väsentlig grad att bötesbeloppet bör sänkas.

Dagens PS - 24 okt 18 kl. 10:44

Volkswagen sänker försäljningsprognos

Volkswagen har sänkt prognosen för den tyska fordonsjättens försäljning i Kina under 2018. Bolaget spår nu att volymerna kommer att vara oFörändrade, eller till och med lägre, jämfört med 2017. Det uppger vd Jochem Heizmann för Nikkei Asian Review på onsdagen.

PrivataAffärer - 24 okt 18 kl. 06:40

Sämre än väntat för Nordea

Nordea redovisar ett rörelseresultat på 866 miljoner euro för det tredje kvartalet. Det kan jämföras med ett snittestimat om 930 miljoner euro utifrån Infront Datas sammanställning av 17 analytikers prognoser. De totala intäkterna uppgick till 2.

Dagens PS - 24 okt 18 kl. 06:40

Nordeas vd: ”Vi är inte nöjda”

Nordea Bank redovisar lägre resultat än väntat i tredje kvartalet. Intäkterna var också något lägre än väntat. Banken spår ett högre nettoresultat i år jämfört med 2017.

PrivataAffärer - 05 nov 18 kl. 06:48

Mäklarstatistik: Bopriserna oförändrade i oktober

Under den senaste tremånadersperioden har bostadsrättspriserna i riket som helhet, i glidande medelvärde, stigit 3 procent jämfört med föregående tremånadersperiod, medan villapriserna har varit oFörändrade. De senaste tolv månaderna har bostadsrättspriserna sjunkit 4 procent samtidigt som villapriserna sjunkit 1 procent. Svensk Mäklarstatistik redovisar prisutvecklingen som tremånaders glidande medelvärden, viktade efter antalet försäljningar, för att dämpa säsongseffekter och tillfälliga avvikelser som inte har med den underliggande marknadsutvecklingen att göra.

Helsingborgs Dagblad - 13 okt 18 kl. 17:24

ÖVK-passaren ville sluta – men nu visar han klassen

Ludvig von Sydow var nära att lägga av, men ÖVK tackar förstås för att han ändrade sig..

UNT - 21 okt 18 kl. 12:00

Metoo förändrade världen

Gabriella Ohlzon (L), initiativtagare till #metoo Stockholmsmanifestationen..

Skånskan - 23 okt 18 kl. 01:00

At­ti­tyder kan på­verkas över tid

Un­der min upp­växt fick jag klart för mig att homosexualitet är nå­got ona­tur­ligt och att det där­för gäller att akta sig för homosexuella. Den romska fa­milj som bodde och levde i vår när­het var inte hel­ler så att säga na­tur­lig, i alla fall inte i min barn­doms Mo­ta­la, och där­för varnades jag även för den.
Jag vill tro att jag växte upp un­der täm­li­gen nor­mala för­hål­lan­den.

Skånskan - 22 okt 18 kl. 12:03

Betyg och frånvaro ändrade på skola

Malmö Någon har modifierat betyg och elevfrånvaro på en skola i centrala Malmö. Nu behöver skolan gå igenom 400 betyg för att säkerställa att det blir rätt.
– Det här är ett omfattande arbete, säger rektorn.

PrivataAffärer - 22 okt 18 kl. 11:19

Kepler: Volvo attraktivt efter kursfall

Det skriver Kepler Cheuvreux i en analys, där rekommendationen för Volvo höjs till köp (behåll). Riktkursen sänks däremot till 160 kr (180), vilket kan ställas mot att Volvo handlas till drygt 134 kr på måndagsförmiddagen. I analysen tar Kepler Cheuvreux upp att de starka kvartalssiffrorna delvis kan hänvisas till att efterfrågan och därmed beställningar har tidigarelagts och Kepler påminner om att det är en cyklisk industri.

PrivataAffärer - 22 okt 18 kl. 08:36

Svenskarna mer pessimistiska om bomarknaden

Andelen som tror på stigande priser de kommande tolv månaderna uppgår till 32 procent, ett fall från 46 procent samma period i fjol och 53 procent 2016. Andelen som tror på sjunkande priser ökar till 26 procent från 13 procent förra året och 8 procent under 2016. ”Vi får gå tillbaka ända till 2012 för att hitta en så liten andel som tror på stigande priser.

Blekinge Läns tidning - 11 okt 18 kl. 18:45

Vänförfrågan förändrade hela deras liv

Helena letade efter en gammal klasskompis på Facebook. I stället dök Magnus upp. Några dagar senare träffades de för första gången.

UNT - 29 sep 18 kl. 07:00

Cancern ändrade hennes syn på livet

I mars fick Isabell Segerstedt beskedet att hon drabbats av obotlig cancer och att hon hade tre år kvar att leva..

YLE - 14 okt 18 kl. 09:43

Deras upprop förändrade skolan - "Efter #övistoo är stämningen mycket bättre"

Knappt ett år efter uppropet #övistoo uppger elever vid Vasa övningsskolas gymnasium att stämningen vid skolan förbättrats rejält..

Expressen - 21 sep 18 kl. 18:00

Angela, 29, fick en ovanlig diagnos – rakade bort håret

Angela Nakitende, 29, märkte tidigt hur hon tappade mer och mer hår.Till slut rakade hon av sig allt – och berättar nu öppet om diagnosen som Förändrade hennes liv.– Oftast när man pratar om håravfall tänker man på äldre män, man tänker inte på att unga tjejer kan tappa hår, säger hon..

BT - 21 okt 18 kl. 01:00

De startade en egen hjälporganisation

En oväntad relation på internet ändrade deras liv. Sture och Marguerite Axelsson startade en egen stiftelse för att jobba med biståndsarbete i Uganda. Nu laddar de för att göra sin tredje resa dit i november..

DI - 15 okt 18 kl. 12:47

Möjligt livnära tio miljarder människor med ändrade kostvanor

Livsmedelssystemet är en signifikant drivkraft till klimatförändringen och har en stor global miljöpåverkan som riskerar att öka med 50–90 procent till år 2050. Den slutsatsen drar ett internationellt forskarteam, EAT Lancet-kommissionen, som för första gången har kvantifierat hur stor omställning som behövs för att livsmedelssystemet ska kunna bli hållbart inom planetens gränser..

SVT - 17 sep 18 kl. 11:02

Afghanistan tros bli blodigare än Syrien

Konflikten i Afghanistan kan i år gå om Syrienkriget som världens blodigaste konflikt. IS förflyttning mot Afghanistan, talibanernas Förändrade strategi, USA:s ökade närvaro och att Syrienkriget gått in i sitt slutskede tros vara några av orsakerna..

PrivataAffärer - 16 okt 18 kl. 07:17

Ambea i mångmiljardaffär

”Genom förvärvet blir Ambea Nordens största omsorgsbolag med verksamhet i Sverige, Norge och Danmark”, skriver Ambea som i dag är den näst största aktören på privatmarknaden för omsorg i Sverige och sjunde största i Norge. Transaktionen är föremål för godkännande av berörda konkurrensmyndigheter och beräknas slutföras under det första kvartalet 2019, dock senast under det andra kvartalet 2019. Ser synergier på 90 miljoner per år Ambea räknar med att förvärvet av Aleris Omsorg kommer att generera både direkta kostnadssynergier och möjligheter till operationella förbättringar.

PrivataAffärer - 17 okt 18 kl. 13:09

Därför är Investor bättre än Sverigefonder

Läs även: Investor höjde substansvärdet På onsdagsmorgonen kom Investors delårsrapport för det tredje kvartalet och som vanligt är det inte någon särskilt dramatisk läsning. De kärninvesteringar som bolaget har på börsen är i stort sett oFörändrade liksom de onoterade innehaven som finns samlade i Patrica Industries. Det viktiga är att den långsiktiga utvecklingen håller i sig – och det handlar framför allt att Investor utvecklas bättre än Stockholmsbörsen räknat som totalavkastning, det vill säga både Investors utdelning och

Blekinge Läns tidning - 11 okt 18 kl. 18:45

Knapptryckningen förändrade Jonas och Sofies liv

Sofie Olgrim installerade Tinder mest på skoj. Samma kväll matchade hon med Jonas Wremert. Sedan dess är de oskiljaktiga..

Expressen - 17 okt 18 kl. 11:21

Så ser du när filmerna försvinner från Netflix

Vänta inte med att se streamade filmer eller tv-program. De kan försvinna fortare än du anar.Vi förklarar varför och vad du ska göra för att inte bli överraskad av Netflix ändrade utbud..

GöteborgsPosten - 14 okt 18 kl. 05:00

Dagarna som förändrade IFK Göteborg

En usel kryssmatch på Gamla Ullevi.
En kraftfull dementi på hemsidan.
En upprörd huvudtränare på Kamratgården.

DI - 18 okt 18 kl. 10:04

Dystra signaler om bomarknaden framöver

I princip oFörändrade bostadspriser är Valueguards analys över september månad. Men en stigande räntetrend och börsoro talar för att kallare vindar snart kan blåsa på bostadsmarknaden. Dessutom har oktober redan börjat i moll..

SVT - 16 okt 18 kl. 15:34

SHL-basen efter sparkandet av vd:n: ”Vi har tagit intryck av de åsikter som finns”

Under gårdagen fick SHL:s vd Jörgen Lindgren sparken. Styrelseordföranden Anders Källström berättar nu om SHL:s ändrade riktning. Det har varit ett hårt tryck från media och fans, inte minst i diskussionen kring att SHL upplevs kontrollerande och har gjort det svårare för de allsvenska klubbarna att nå SHL.


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.