Får hård kritik men är kritiken rättvis

Friday, 22 February, 18:31

Nyheter om Får hård kritik men är kritiken rättvis

Sortering: Relevans | Senaste
Supermiljöbloggen - 22 aug 18 kl. 11:28

Partigranskningen: Vad vill C göra för miljön?

Centerpartiet har länge kallat sig Alliansens gröna röst och håller en hög profil i miljöfrågor. De talar gärna om grön tillväxt, liksom teknikens roll för hållbar utveckling. Men i praktiken verkar Centerns miljöpolitik splittrad.

Skånskan - 28 jun 18 kl. 21:37

Hyckleri kring frihandel

Den som minns 1950- och 1960-talet kommer säkert ihåg hur amerikanska bilar utgjorde en mycket stor andel av bilparken i vårt land, och konkurrerade framgångsrikt med svenska och europeiska biltillverkare. Idag är amerikanska bilar sällsynta. Inte beror det på att de är sämre eller mindre miljövänliga, däremot är prislappen avskräckande.

DN - 13 okt 18 kl. 05:00

”Politiker sprider okunnig kritik om Arbetsförmedlingen”

Politiker av olika kulör använder ständigt Arbetsförmedlingen som syndabock. Men kritiken är ofta orättvis och okunnig, skriver den pensionerade arbetsförmedlaren Göran Björkman..

YLE - 20 maj 18 kl. 07:00

Kan aktivism och vetenskap gå hand i hand? Genusvetenskapen får hård kritik, men är kritiken rättvis?

Varför väcker genusvetenskap så mycket upprördhet? Är det för att det ses som ett slags aktivism? Och varför lockas så få män till genusstudier?

YLE - 06 jun 17 kl. 15:23

Feldt-Ranta: Jag behöver ingen krona för att vara motiverad

Maarit Feldt-Ranta (SDP) förnekar att hon kröp till korset då hon tog emot platsen i Raseborgs stadsstyrelse. Nu vill hon enbart blicka framåt och jobba över partigränserna för raseborgarnas bästa. Det var först på måndag förmiddag som Maarit Feldt-Ranta fick frågan om hon kunde tänka sig bli ordinarie medlem i Raseborgs stadsstyrelse.

YLE - 11 maj 17 kl. 05:25

I köket tror man på cook and chill

I Jakobstad gick man in för metoden cook and chill vid årsskiftet. Efter omställningen har man fått kritik för varierande kvalitet på maten. Men både från chefshåll och i köket tror man på metoden.

Skånskan - 15 feb 17 kl. 06:52

Ungerns regering vill låsa in asylsökande

budapest Regeringen i Ungern vill lagstifta om att låsa in alla asylsökande i landet samtidigt som de vill föra tillbaka de asylsökande som i dag befinner sig i öppna läger runt om i landet till gränsen.
Men förslaget har fått hård kritik från människorättsorganisationer skriver Sveriges Radio Ekot. ERWP.

Skånskan - 19 okt 16 kl. 14:00

Målet har förändrats och sänkts

Skurup Kommunen har ändrat sitt mål för inflyttningen – till att uppnå en procent under hela mandatperioden.
– Vi såg att det fanns en brist i framförhållningen vad gäller planberedskapen, säger KS-politiker Magnus Alm (S).I samband med budgetarbetet efter förra valet upptäckte det nya minoritetsstyret att framförhållningen på detaljplanesidan var för låg för att det skulle vara möjligt att realisera en inflyttning om cirka 150 personer om året.

YLE - 09 sep 16 kl. 04:40

Donner konfronterar Bergh: "Varför har ni gjort den här kapitala dumheten?"

Författaren Jörn Donner skräder inte orden då det kommer till de nyländska tidningarnas situation. Donner anklagar Konstsamfundet för att ha förstört sina tidningar i östra och västra Nyland. - Nu finns det två skräptidningar i väst och öst, och Husis som förlorar läsare.

YLE - 16 aug 16 kl. 07:27

Rinne: Jag har fortfarande mycket att ge

SDP:s ordförande Antti Rinne avslöjar ännu inte om han ställer upp för omval men försäkrar att han har mer att ge partiet än vad kritikerna hittills sett. Rinnes ledarskap och framträdande väcker missnöje bland partikamraterna. Det tiotal socialdemokrater som Yle talat med säger att många socialdemokrater vill ha en mer slagfärdig partiledare som klarar sig i partiledardebatterna inför riksdagsvalet år 2019.

Ekonomistas - 04 jun 16 kl. 07:00

Blundar nationalekonomer för de stora frågorna?

Jag minns hur den gamle Erik Dahmén brukade bevista seminarierna på Handelshögskolan och inte sällan beklaga sig över hur nationalekonomer allt oftare föredrar att söka exakta svar på ointressanta problem framför att ställa viktiga frågor även om resultaten kan bli otydliga. Dahméns kritik då var säkert inte ny, men den är i alla händelser fortfarande aktuell. En debatt har återigen blossat upp i USA på just detta tema, och kanske kommer diskussionen även att nå hit till vårt land.

News55 - 27 apr 16 kl. 15:14

Kritiserat resebolag lockar äldre med ”gratisresor” – pris: 590 kronor.

Kenba Travel är ett reseföretag som specialiserat sig på att locka äldre till försäljningsmöten under falsk flagg. Det konstaterar Konsumentverket efter att ha haft personal på plats vid två olika möten. Företaget bjuder in till en marknadsundersökning, men det handlar i själva verket om försäljningsmöten.

YLE - 26 apr 16 kl. 10:03

Finnwatch: Ansvarsmärkta varor måste kontrolleras bättre

Det finns stora brister i hur produktionen av rättvisemärkta varor kontrolleras. Flera av kontrollsystemen som finländska företag använder är bristfälliga, konstaterar organisationen Finnwatch i en rapport. I rapporten jämförs 16 finländska företags certifiering eller märkning för att visa socialt ansvar.

Skånskan - 16 feb 16 kl. 08:30

Billebergaförälder anmäler Svalöv till Skolinspektionen

BILLEBERGA Den minst sagt förvirrade situationen inom barnomsorgen i Billeberga fortsätter.
Nu väljer Sara Bonde, en av de drabbade föräldrarna, att anmäla Svalövs kommun till Skolinspektionen.Anledningen är att dessa inte kan anvisa plats i förskolan inom lagstadgade fyra månader.

Skånskan - 23 jan 16 kl. 08:00

Dåliga vintervägar oroar åkeribranschen

HÖRBY Åkeriföretagen Syd, med ordförande Stefan Espersson i Hörby i spetsen, rasar mot vinterväghållningen på de svenska vägarna. Snöröjningen och halkbekämpningen är under all kritik och trafiksäkerheten äventyras, anser han.
– Det är våra chaufförers arbetsmiljö det handlar om!

YLE - 16 sep 15 kl. 18:53

"Förväntningarna skyhöga på Sipiläs tal"

Medieforskare och professor Anu Koivunen är inte förvånad över nyheten om statsminister Juha Sipiläs (C) tv-sända tal. Men nu höjs förväntningarna på innehållet, säger hon. - Att Sipilä håller ett tv-sänt tal är ingenting som förvånar medieforskare och professor Anu Koivunen.

YLE - 20 maj 17 kl. 15:38

Personalen på Attendos Villa Stella: Kritiken mot oss är orättvis

Kritiken mot Attendos äldreboende Villa Stella i Raseborg är både obefogad och orättvis. Det säger personalen, som upplever sig utpekad på fel grunder. Attendos vårdhem i Västnyland har fått en hel del kritik, bland annat gällande personalbrist och dålig hygien.

Sydsvenskan - 28 apr 15 kl. 14:27

Ett råd på villovägar

När jag läste juridik under 1990-talet präglades studierna av auktoritetstro, okritisk hållning och lojalitet mot rättsordningen. Mycket har förändrats sedan dess och Göran Lambertz har en stor del i den förändringen. Jag arbetade på juridiska institutionen vid Umeå universitet under den revolution som utlöstes 2006 när Lambertz fastslog att det förekommer att poliser ljuger i domstolar och att det finns personer som felaktigt dömts för allvarliga brott.

Helsingborgs Dagblad - 28 apr 15 kl. 14:27

Ett råd på villovägar

När jag läste juridik under 1990-talet präglades studierna av auktoritetstro, okritisk hållning och lojalitet mot rättsordningen. Mycket har förändrats sedan dess och Göran Lambertz har en stor del i den förändringen. Jag arbetade på juridiska institutionen vid Umeå universitet under den revolution som utlöstes 2006 när Lambertz fastslog att det förekommer att poliser ljuger i domstolar och att det finns personer som felaktigt dömts för allvarliga brott.

Trelleborgs Allehanda - 22 sep 14 kl. 21:46

Hätsk debatt på sista mötet

Foto: Andreas Mårtensson
Först fick politikerna beröm av den ordföranden Inger Hansson (M) för en valrörelse utan skamgrepp. Sedan drabbade tre ledamöter samman i ett av de värsta verbala råkurren på länge.
Det var två revisionsrapporter om socialtjänsten som fick socialnämndens ordförande Marianne Ohrlander (M) att ilskna till under måndagens fullmäktigemöte som var mandatperiodens sista.

Trelleborgs Allehanda - 13 sep 14 kl. 16:33

Politiska tungviktare drabbade samman

Foto: Tomas Nyberg
Missade du TA:s debatt mellan Ulf Bingsgård (M) och Torbjörn Karlsson (S) i dag? Ingen fara, TA ger dig här ett längre referat av debatten.
Har femklövern med Moderaterna i spetsen gjort tillräckligt för kommunens bästa?

SvD - 30 nov 16 kl. 16:45

Akademibokhandeln: Tamas kritik orättvis

Akademibokhandeln ställer in en författarsignering med Gellert Tamas som skulle ha ägt rum i butiken på Mäster Samuelsgatan i Stockholm på lördag. Nu uppmanar Tamas Akademibokhandeln att backa. Men företagets vd tycker att kritiken är orättvis..

GöteborgsPosten - 30 nov 16 kl. 13:53

Bokhandeln: Tamas kritik orättvis

Akademibokhandeln ställer in en författarsignering med Gellert Tamas som skulle ha ägt rum i butiken på Mäster Samuelsgatan i Stockholm på lördag. Nu uppmanar Tamas Akademibokhandeln att backa. Men företagets vd tycker att kritiken är orättvis..

YLE - 18 aug 14 kl. 16:05

Mirjam Kalland: Alla förlorar på det nya hemvårdsstödet

Regeringen vill att papporna i högre utsträckning ska stanna hemma med sina barn - men beslutet får kritik för att vara ogenomtänkt. Enligt forskare och medborgarorganisationer leder det närmast till problem för de mammor som inte har något jobb att återvända till. Politiker igen försvarar sin rätt att visa vägen mot ett mer jämställt familjeliv.

Barometern - 31 jul 14 kl. 08:04

Underhåll på väg

Måhända är tågets uppgift omöjlig. Om SJ finns, som företagets förre ordförande Ulf Adelsohn har skrivit, uppfattningen att det punktligt, regelbundet och under nästan alla dygnets timmar ska trafikera hela landet till låga och fasta priser.
Tågen ska också dessutom stanna där man bor, men helst inte vid alla andra stationer för då tar resan för lång tid.

Barometern - 31 jul 14 kl. 08:04

Underhåll på väg

Måhända är tågets uppgift omöjlig. Om SJ finns, som företagets förre ordförande Ulf Adelsohn har skrivit, uppfattningen att det punktligt, regelbundet och under nästan alla dygnets timmar ska trafikera hela landet till låga och fasta priser.
Tågen ska också dessutom stanna där man bor, men helst inte vid alla andra stationer för då tar resan för lång tid.

BT - 03 jun 14 kl. 09:12

Ett twitterinlägg långt över gränsen

Sällan, och då menar jag verkligen sällan, kritiseras män i samma utsträckning och innebörd som det görs när det gäller kvinnor. Det är någonting märkligt att det verkar vara mer tillåtet, mer vanligt och normalt att granska kvinnor, ge sig på dem och att trampa på dem. Då menar jag inte att kvinnor granskas för saker som de gör.

SvD - 30 apr 14 kl. 20:30

Polisen behöver fler med annan bakgrund

Polisen anklagas då och då för att vara flata mot rasister och nazister eller i värsta fall agera i deras sak. Kritiken är ofta orättvis, men det finns också kritik som måste tas på allvar. Polisförbundet vill öka mångfalden i kåren, skriver ordförande Lena Nitz, som här listar flera förslag för att polisen ska kunna göra ett ännu bättre jobb..

SvD - 30 apr 14 kl. 20:30

Polisen behöver fler med annan bakgrund

Polisen anklagas då och då för att vara flata mot rasister och nazister eller i värsta fall agera i deras sak. Kritiken är ofta orättvis, men det finns också kritik som måste tas på allvar. Polisförbundet vill öka mångfalden i kåren, skriver ordförande Lena Nitz, som här listar flera förslag för att polisen ska kunna göra ett ännu bättre jobb..

Kristianstadsbladet - 05 mar 14 kl. 20:07

H & M-chef årets mäktigaste kvinna

Mer hållbart mode, till ett pris som gör att många har råd. Det är målet för Helena Helmersson, hållbarhetschef på H & M. Hon är näringslivets mäktigaste kvinna 2014, enligt Veckans affärer.

TA - 05 mar 14 kl. 20:07

H & M-chef årets mäktigaste kvinna

Mer hållbart mode, till ett pris som gör att många har råd. Det är målet för Helena Helmersson, hållbarhetschef på H & M. Hon är näringslivets mäktigaste kvinna 2014, enligt Veckans affärer.

BT - 05 mar 14 kl. 20:07

H & M-chef årets mäktigaste kvinna

Mer hållbart mode, till ett pris som gör att många har råd. Det är målet för Helena Helmersson, hållbarhetschef på H & M. Hon är näringslivets mäktigaste kvinna 2014, enligt Veckans affärer.

Barometern - 18 jan 14 kl. 09:33

Störst mötesplatsför Nybroborna

Nybro har nu äntligen fått sin ishall ombyggd. Sett till de investerade pengarna har vi fått en bra ishall för 26 miljoner kronor. Bättre än många ishallar ute i landet där man satsat 100 miljoner.

SmålandsPosten - 07 dec 13 kl. 00:55

Krönikan: Kunos avgång ingen jätteöverraskning

Jag kan inte säga att jag är jätteöverraskad över Peter Kuno Johanssons beslut att avgå som sportchef i Öster. När jag pratat med honom senaste tiden har han haft svårt att dölja sin frustration över konsekvenserna av Östers IF:s dåliga ekonomi.
Han har betonat att man inte kan hålla ett framgångsrikt lag utan en fungerande, och förhållandevis omfattande, organisation runt laget.

YA - 16 sep 13 kl. 06:30

Jämnare väntetider för olika orter

Att dela ut bonus för kortade väntetider är nytt i Region Skåne och verksamhetschef Poul Kongstad ser risker med det. Falck däremot menar att det är orättvis kritik att säga att ambulansen flyttats på grund av pengarna.
?

Helsingborgs Dagblad - 29 jun 13 kl. 11:44

Jagland lovprisar turkiska reformer

Europarådets generalsekreterare Torbjørn Jagland är delvis kritisk ? men lovprisar Turkiets reformer och hoppas på snabbt EU-medlemskap. Han tycker också att en del kritik under och efter upploppen varit orättvis.

SvD - 17 nov 15 kl. 14:44

Löfven: Kritik mot Wallström orättvis

Både Jan Björklund och Anna Kinberg Batra är kritiska till utrikesminister Margot Wallströms uttalande efter terrordåden i Paris där hon gör kopplingen till palestiniernas frustration. Men statsminister Stefan Löfven tycker att kritiken är orättvis..

Trelleborgs Allehanda - 08 sep 12 kl. 06:45

Delade åsikter om ledarskap

Dåligt ledarskap och ett klimat där de anställda inte vågar säga vad de tycker. Så beskrivs arbetsmiljön på räddningstjänsten av många källor med god insyn som TA varit i kontakt med. Bilden bekräftas av ett skyddsombud men dementeras av räddningschefen Kent Naterman.

BT - 22 jun 12 kl. 19:08

Reinfeldt försvarar Rio-mötet

Resultatet borde ha varit mycket bättre, men mötet har ändå varit värdefullt. Så sammanfattar statsminister Fredrik Reinfeldt utgången av FN:s världsmöte om hållbar utveckling i Rio de Janeiro.
På fredagen anlände statsministern till mötet där han höll tal för Sveriges räkning inför de församlade delegaterna från FN:s 193 medlemsstater.

Kristianstadsbladet - 27 okt 14 kl. 07:00

Ytterligare översyn efter kritik

Kommunens undersökning om att föräldrar överbokar förskolan resulterade i ett nytt bidragssystem och kritik från både personal och fack. Nu ska det ses över igen.
Våren 2013 undersökte Kristianstads kommun hur många av de beställda timmarna inom barnomsorgen som föräldrarna faktiskt utnyttjar.


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.