Fälla

Thursday, 18 April, 22:43

Nyheter om Fälla

Sortering: Relevans | Senaste
Blekinge Läns tidning - 25 mar 19 kl. 09:51

Polisen vill ha tips om tjuv förklädd till fastighetsskötare

En tjuv som låtsas vara fastighetsskötare rör sig i Bromölla. I fredags tog han sig in i en äldre kvinnans bostad och stal bland annat hennes vigselringar. Han ska ha setts av flera personer och polisen är nu i behov av tips för att ta fast bedragen..

Blekinge Läns tidning - 29 mar 19 kl. 19:00

Henrik Flemming: Dags att ställa saker och ting till rätta

Vi kan i alla fall vara överens om detta: Det kan bara bli bättre. För sämre går inte..

GT - 30 mar 19 kl. 14:09

”Det är att kliva över gränsen – faktiskt”

GÖTEBORG. Roger Rönnberg och Peter Andersson rök ihop ordentligt på presskonferensen efter Frölundas 5–3-seger i Malmö.Dagen efter kommenterar Frölundas huvudtränare händelsen – där han tycker att Andersson gick över gränsen.

Magazin24 - 22 mar 19 kl. 09:08

Anrika föreningen väcker liv i fotbollssektionen – igen

För första gången sedan i mitten av 1990-talet kommer Köpings IS att ställa upp med ett fotbollslag i seriesystemet..

GöteborgsPosten - 30 mar 19 kl. 17:04

I natt är det dags att ställa om till sommartid

Men det kan bli en av de sista gångerna vi ställer om klockan..

Alingsås tidning - 26 mar 19 kl. 05:30

Nya bud för parkbadskaféet

Nolhaga parkbad skulle drivas i egen regi – då intresset från presumtiva entreprenörer var ljumt. Men nu ska kommunen åter ringla ut sina tentakler i den fria företagsamhetens värld och se ifall någon hugger.
”Vi har just nu inga planer på att lägga ut det på en entreprenör.

Nyheter 24 - 28 mar 19 kl. 09:59

Så slutar Allsvenskan – om ekonomin får avgöra

I november förra året lyfte AIK-spelarna Lennart Johanssons pokal mot himmeln efter ha vunnit Allsvenskan med två poäng före IFK Norrköping.  På söndag drar den allsvenska cirkusen igång igen och Malmö FF är av många tippade att vinna. Men fotboll handlar, som mycket annat, om pengar.

YA - 30 mar 19 kl. 16:15

Glöm inte: Dags att ställa om klockan

På söndag ställer vi om till sommartid, men snart är tidsomställningen ett minne blott..

PrivataAffärer - 28 mar 19 kl. 10:37

Vad du ska göra – och inte – vid pensionsinvestering

Ladda ner aktiemarknadsutsikt här: Vill du veta mer om vart aktiemarknaden är på väg och hur den påverkas av politiska händelser och ekonomiska indikatorer? Gå då inte miste om regelbundna uppdateringar om aktiemarknaden och vad Fisher Investments Norden kan göra för dina investeringar. Ladda ner den kompletta aktiemarknadsutsikten här.

BT - 28 mar 19 kl. 20:55

JUST NU: Populär chipssort återkallas

Ica återkallar sina grillchips då de kan innehålla mjölkprotein som kan utgöra en risk för allergiker..

Skånskan - 30 mar 19 kl. 15:00

V-politiker hyllar friskoleelever

Höör Elever i Höörs friskolor är mer väluppfostrade än eleverna i den kommunala skolan. Det tycker i alla fall Olle Krabbe (V) – en åsikt som fick hårt mothugg från Krabbes politiska motståndare.Det var under onsdagens kommunfullmäktigesammanträde när ledamoten Olle Krabbe (V) skulle kommentera förra årets revisionsberättelse som han kom in på sina upplevelser från höstens valkampanj då han stod i Vänsterpartiets valstuga på Nya torg och fick besök av flertalet skolklasser.

SVT - 25 feb 19 kl. 09:01

Arbetsgivaravgifter sänks med halv miljard i vårbudgeten

Det kommer bli billigare att anställa unga under 18 år och för enmansföretag att anställa sin första medarbetare. Förändringarna kommer i vårändringsbudgeten och ska börja gälla från och med den den 1 augusti..

Skånskan - 18 mar 19 kl. 14:43

Staffanstorp vill inte ta emot återvändare

STAFFANSTORP Staffanstorp kommer inte att ta emot och betala ut stöd till återvändande terrorister.
Förslaget lades på måndagen av kommunstyrelsens ordförande Christian Sonesson (M).Förslaget ska behandlas i kommunstyrelsen på onsdag.

PrivataAffärer - 28 mar 19 kl. 07:16

Så får du högre avkastning med klimatsmart sparande

Köp boken här: Du som läser Privata Affärer kan köpa boken "Guld och gröna skogar - investera klimatsmart och bli rik" för specialpris i vår butik.  Klicka här för att beställa. De flesta av oss sopsorterar, pantar burkar och letar lite extra efter ekologiska grönsaker i matbutiken.

Skånskan - 29 mar 19 kl. 07:00

Dokumentär som tog en egen väg

De träffas, blir förälskade, gör slut, blir vänner och pratar om precis allt. I dokumentären Parning, som får biopremiär i dag, följer regissören Lina Mannheimer 90-talisterna Naomi Carter och Edvin Kempe under ett år för att få svar på frågor kring den digitala generationens syn på relationer.
– Jag hade nog aldrig kunnat föreställa mig att det här projektet skulle sluta med en romcom-dokumentär, säger Lina Mannheimer med ett skratt.

SR - 30 mar 19 kl. 13:30

Långlyssning: 73-punktsprogrammet - så går det till

Hur går arbetet med uppgörelsen till rent praktiskt och hur gör Centerpartiet och Liberalerna för att hålla sin utlovade distans till regeringen?.

Skånskan - 30 mar 19 kl. 13:50

Vill bygga 400 bostäder

Svalöv Han har vunnit kommunens pris för sin skånska byggstil och längorna på Kälkbacken. Nu vill Stefan Persson ta nästa steg och bygga lägenheter när maskinföretaget OP Systems lämnar byn.I fredags berättade Skånskan att OP System flyttar från Billeberga för att istället bygga upp sin verksamhet i Landskrona.

Skånskan - 30 mar 19 kl. 11:39

Ja, nej eller jag avstår

SVEDALA Om en månad är det dags för folkomröstning angående en etablering av ett fängelse i Svedala kommun men även EU-valet.
Inför valdagen samlas nu all fakta i en särskild Svedala extra.– Det är en tidning med all praktisk information om de båda valen.

Skånskan - 30 mar 19 kl. 11:57

S-klagan får inget stöd av förvaltningsrätten

SKURUP Socialdemokraterna Sylve Qvillberg och Lena Axelsson får inget stöd av förvaltningsrätten i sin klagan på att fullmäktige valde en politiker från SD till ordförande för kommunens revision.I mitten av november valde en majoritet av fullmäktiges politiker SD:s Karl Kårebrandt till ordförande för kommunens revision.
Fel, tyckte företrädare för socialdemokraterna.

Barometern - 19 mar 19 kl. 15:06

Här är matbrödet som gav SM-guldet

Jenny Nyström-skolan har i flera år lyckats hålla sig högt på prispallen i skol-SM i bakning. I år tog Sofia Fransson och Alona Grenmyr skolan till tredje plats i tävlingen och vann i kategorin bästa matbröd..

Nyteknik - 21 mar 19 kl. 16:45

Källa: Här är prislappen på Ikeas smarta Sonoshögtalare Symfonisk

I sommar lanserar Ikea och Sonos en serie uppkopplade högtalare. Nu kommer färska uppgifter om hur ”Symfonisk” ska se ut – och hur mycket den kan kosta..

UNT - 30 mar 19 kl. 09:30

Tidsomställning kan snart bli ett minne blott

Natten mellan lördag och söndag är det dags att ställa fram klockorna fram igen, som så många gånger förr..

Skånskan - 30 mar 19 kl. 09:41

Frölundaspelare anmäld till disciplinnämnden

Ishockey Frölundas Simon Hjalmarsson har anmälts till Svenska Ishockeyförbundets disciplinnämnd efter tacklingen på Malmö Redhawks Emil Sylvegård under SM-kvartsfinalen på fredagen. Det var efter 7.23 i den tredje perioden i Malmö arena som Redhawks Emil Sylvegård åkte på en ordentlig tackling mot huvudet av Frölundas Simon Hjalmarsson.

Skånskan - 22 mar 19 kl. 05:00

Rånvåg vid Trollsjön bryter danstradition

ESLÖV Nio somrar i rad har dansglädjen fått blomma ut under danskvällarna vid Trollsjön.
I år går den epoken i graven efter att utmaningarna blivit övermäktiga för arrangören Rasmus Gerdin.
Myndighetskrav, sviktande besöksintäkter och den sista tidens rånvåg har gjort att han tappat sugen att fortsätta.

SVT - 30 mar 19 kl. 06:58

Sex lag att hålla koll på i superettan

I helgen startar herrfotbollens superetta, som är serien närmast under allsvenskan. Här listar TT några lag att ha koll på..

Dagensanalys.se - 29 mar 19 kl. 15:20

Facebook lanserar nya verktyg inför Europaparlamentsvalen

Inför Europaparlamentsvalen i maj genomför Facebook stora ändringar kring hur politisk annonsering och innehåll ska visas. Några av de verktyg som kommer att underlätta för att behålla valens integritet inkluderar: Förhindra utländsk inblandning i samband med onlineannonsering Ökad transparens kring alla former av politisk och syftesdriven annonsering Några av sätten man planerar att öka transparensen är att användare som inte är verifierade inte kommer att kunna annonsera om valet. Dessutom kommer alla politiska annonseringar vara tydligt märkta med ett ”Betalat […] Inlägget Facebook lanserar nya verktyg inför Europaparlamentsvalen dök först upp på Dagensanalys.

NSD - 30 mar 19 kl. 06:00

Nilsson inför V75: "Hoppas jag kan skrälla"

Roger Nilsson är den ende Bodentränaren som vunnit två V75-lopp med egentränade hästar på hemmabanan Bodentravet..

DI - 26 mar 19 kl. 11:35

Valega Capital som tryggar transaktioner inom blocktech lanserar crowdfundingrunda med FundedByMe

Bolaget har idag lanserat en crowdfunding-kampanj på FundedByMe.com för att ta in kapital för framtida tillväxt och för att bredda sin ägarbas. Valega Capital ser ett stort behov av att säkerställa digitala transaktioner inom blockkedjor, en handelsplats som saknat transparens.

Dagensanalys.se - 29 mar 19 kl. 15:09

World Backup Day lyfter fram vikten av säkerhetskopiering

Begreppet säkerhetskopiering är omtvistat, inte minst hos företag med en tydlig vision och strategi. Det finns chefer som säger att en plan B betyder att plan A aldrig kommer att fungera. Samtidigt existerar det en typ av backup-alternativ som nästan alla anser vara en nödvändighet.

Skånskan - 30 mar 19 kl. 05:00

Bred enig­het be­hövs

Järn­vägs­nätet i Sverige är över­be­lastat ef­ter att ha un­der­fi­nan­sierats i de­cen­ni­er. Detta uttalande av pro­jekt­chefen vid SJ Per Helgesson mot­sades inte av po­li­ti­kerna som med­ver­kade vid Bygg­in­du­striernas kon­fe­rens i Häss­le­holm, in­fra­struk­tur­mi­nis­ter Tomas Eneroth (S) och vice ord­fö­ran­den i riks­dagens tra­fik­ut­skott An­ders Åkesson (C).
Ef­ter att ha satsat två­ pro­cent av BNP i in­fra­struk­tur­in­ves­te­ringar un­der 1950- och 1960-talen sjönk ni­vån un­der 1970-talet till om­kring en pro­cent från 1980-talet och fram­åt.

Länstidningen i Jämtland - 28 mar 19 kl. 06:30

Därför stänger Tott hotell i Åre fram till december 2020

Tott hotell i Åre stängs för en större renovering i vår och kommer därefter att hålla stängt i....

Expressen - 22 feb 19 kl. 20:18

Varför sitter du där och ljuger, Johaug?

SEEFELD. Therese Johaug har startat i elva distanslopp i vinter. Vunnit samtliga.

BT - 29 mar 19 kl. 09:12

JUST NU: Efter BT:s artikel – stopp för Banksy-utställningen i Borås

Det blir ingen Banksy-utställning i Borås till hösten. De storslagna planerna har avblåsts. – Vi kunde inte säkerställa kvaliteten, säger Helena Alcenius, vd på Borås TME..

Skånskan - 28 mar 19 kl. 05:00

Klubben siktar framåt efter tuffa år

Bosjökloster Efter kärva tider för Bosjöklosters GK visar bokslutet plus för första gången på flera år. Nu satsar golfklubben på inomhusträning.Efter golfboomen på 90-talet har många golfklubbar upplevt en kris och de senaste åren har flera klubbar – bland annat Svalövs golfklubb – tvingats lägga ner sin verksamhet.

Skånskan - 27 mar 19 kl. 15:00

Bondehot ska utredas

På landet Hur upplever lantbrukare hat och hot? Och hur kan problemen förebyggas? Det är några av de frågeställningar som ska undersökas i ett nytt forskningsprojekt som drar i gång i vår.

YA - 30 mar 19 kl. 00:01

Succélaget har tagit känslan med sig från hösten

I höstas gjorde Baskemölla IF en historisk bedrift. För första gången sedan 1969 gick man upp en division. Nu går man in i YA-cupen mot Brösarp som ett division 6-lag.

Kristianstadsbladet - 26 mar 19 kl. 09:00

Nya parkeringsregler införs – markerade platser gäller i centrum

Finns det ingen markerad p-plats så är det förbjudet att parkera. Kommunen inför nya parkeringsregler i centrala Bromölla. De börjar gälla 8 april..

DN - 24 feb 19 kl. 21:00

”Kommunernas sätt att ta ut p-avgifter måste ses över”

Trafikexperten Jan Söderström: Parkeringsavgifterna har blivit en osund intäktskälla för att förbättra den kommunala budgeten..


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.