Expressen

Thursday, 20 September, 08:39

Nyheter om Expressen

Sortering: Relevans | Senaste
Expressen - 18 jul 18 kl. 19:24

Beslutet: Brandmän från Väst rycker in: ”Viktigt”

Räddningstjänsten i Storgöteborg, Bohus, Jönköping och Halland skickar personal till Dalarna.Detta för att bistå vid skogsbränderna.– Vi känner att det är viktigt att hjälpa till, säger Anders Ekberg, räddningschef i Storgöteborg..

Expressen - 20 jul 18 kl. 13:32

Jerker, 48, hamnade mitt i branddramat: ”En krigsfilm”

Hemvärnssoldaten Jerker Welén, 48, hade varit ute i skogen i tolv timmar för att hjälpa till när skogsbränderna i Älvdalen under veckan blossade upp ytterligare.Men med bara någon timma kvar av sitt pass befann han sig plötsligt i ett ”brinnande inferno” som under inga som helst omständigheter fick sprida sig.– Vi hade panik.

Expressen - 31 aug 18 kl. 16:32

Varning för dricksvattnet i Arvidsjaur

Förhöjda värden av PFAS har upptäckts i dricksvattnet i Arvidsjaur. Myndigheter har nu gått ut med en varning till kommunens invånare..

Expressen - 01 sep 18 kl. 08:30

AIK har knepig uppgift mot formstarkt Häcken

Dagens bästa spel 1 septemberSpelform: Bomben 2Spelstopp: 15.59Spelexpert: Eskil Hellberg.

Expressen - 01 sep 18 kl. 15:28

Ulf Kristersson om stödet från sin hustru Birgitta Ed

Hon stöttar sin make i hans politiska strävanden – men är osäker på om han har ett nytt jobb att gå till nästa söndag.Birgitta Ed är gift med statsministerkandidaten Ulf Kristersson (M):– Ingen kan ju vara säker på hur det här ska sluta. Man kan bara ladda upp så gott det går..

Expressen - 27 jul 18 kl. 07:58

Stor polisinsats i centrala Fagersta

En stor polisinsats pågår under fredagsmorgonen i centrala Fagersta i Västmanland.Enligt vittnen från platsen är ett stort område avspärrat och flera polisbilar rör sig runt en viadukt.– Det är minst hundra meter som är avspärrat, säger ett vittne..

Expressen - 17 aug 18 kl. 18:49

Ronaldos grannar är redan upprörda

Cristiano Ronaldo har acklimatiserat sig till sitt nya liv i Italien på bästa sätt. Enligt Daily Mail har han redan fått en bästa kompis i laget och slagit sig till ro i en gigantisk lyxvilla utanför Turin. Men grannarna är inte lika nöjda.

Expressen - 28 aug 18 kl. 20:56

Tidigare anställd hos Massi Fritz: ”Samfundet tog det på allvar”

Generalsekretaren Anne Ramberg ville utesluta henne – i stället blev det en varning och högsta boten för stjärnadvokaten Elisabeth Massi Fritz.
Anna Wahlström är en av de 16 kvinnliga advokater som berättat om hur de upplevde tiden på stjärnadvokatens byrå.– Jag känner att samfundet tog det på allvar, säger hon..

Expressen - 29 aug 18 kl. 16:04

Så vill partierna lösa problemen i vården

Vården är en av väljarnas viktigaste frågor inför valet den 9 september, visar flera opinionsmätningar.Frågan har tagit stor plats i debatten – men vad vill egentligen partierna?Här svarar alla riksdagspartier på tre frågor om vården..

Expressen - 01 sep 18 kl. 14:59

Motorcyklister i olycka – en person till sjukhus

Två motorcyklister har råkat ut för en olycka på väg 160 utanför Uddevalla.– De hakade i varandra på något sätt och hamnade i diket, säger Håkan Axelsson, styrkeledare vid räddningstjänsten i Uddevalla.En av förarna har förts till sjukhus med ambulans..

Expressen - 05 jul 18 kl. 08:21

”Nu kommer det in en massa känslor”

CARSON. Sverige kan bli världsmästare.Det tror Zlatan Ibrahimovic, 36.

Expressen - 15 aug 18 kl. 23:54

Kristerssons vallöfte: Porta kriminella från sina områden

Efter den senaste tidens bilbränder går Moderaterna vidare med sitt tidigare förslag om vistelseförbud:Bilbrännare och grovt kriminella ska kunna portas från sina bostadsområden.– Det handlar om extrem tydlighet nu om vilka spelregler som gäller, säger M-ledaren Ulf Kristersson..

Expressen - 21 aug 18 kl. 13:38

”Har förrått det japanska folket”

Fyra japanska basketspelare har skickats hem från de asiatiska mästerskapen för att ha betalat prostituerade för sex. Spelarna ska synts i Jakartas ”red light district” iförda landslagets egna dräkter..

Expressen - 26 aug 18 kl. 22:24

Kristerssons inspiration – republikanska succén

”Du får gärna rösta på Ulf den nionde september. Snälla”, säger Ulf Kristerssons fru Birgitta Ed i M:s nya valfilm. Men hon är inte den första att vädja om röster åt sin politiknördiga make.

Expressen - 19 aug 18 kl. 21:00

Sverige behöver partier stora nog att ta ansvar

Ju mindre partierna blir, desto fler blir de plottriga utspelen. Den svenska politiken behöver partier som är stora nog att ta ansvar..

Expressen - 26 aug 18 kl. 18:43

Fikru Maru: UD reagerade bara tack vare medierna

Svensk-etiopiske hjärtläkaren Fikru Maru satt i fem år fängslad i Etiopien.Han är besviken på att utrikesminister Margot Wallström (S) aldrig besökte honom i fängelset.– Det är tack vare massmedia som UD reagerade.

Expressen - 27 aug 18 kl. 20:58

Bajen känns fortfarande som AIK:s enda utmanare

GÄVLE. Den allsvenska serielunken såg ut att kosta Hammarby två blytunga poäng. Men återigen svarade Bajen upp efter en svartgul seger - och spelarna i Stefan Billborns gäng har visat prov på stor mental styrka de senaste omgångarna.

Expressen - 29 aug 18 kl. 11:20

Kvinna förd till sjukhus efter misstänkt våldtäkt

Polisen utreder en våldtäkt i centrala Oxelösund där offret uppges vara en kvinna i 20-årsåldern, skriver polisen på sin hemsida..

Expressen - 30 aug 18 kl. 00:28

Vägg rasade in i explosion

En explosion har ägt rum i Åkersberga, norr om Stockholm..

Expressen - 30 aug 18 kl. 00:33

MC-förare död i olycka – körde i från polisen

En 25-årig man på motorcykel har avlidit efter en trafikolycka i Haparanda. Det var efter att en polispatrull försökte stoppa motorcykeln som mannen inte stannade och körde av vägen, skriver polisen på sin hemsida. .

Expressen - 30 aug 18 kl. 14:40

Bil satt i brand – gärningsman flydde platsen

En bil har satts i brand i nordöstra Göteborg.Vittnen på platsen har sett en person närma sig bilen, öppnat dörren och kastat in ett föremål som föranlett branden i fordonet, det skriver polisen på sin hemsida..

Expressen - 01 sep 18 kl. 12:40

Hanna Gedin (V) om Expressens valkompass: ”Kan hjälpa många”

Söndagen den nionde september är det dags – då går Sverige till val. Är du osäker på var du står eller hur partierna resonerar i enskilda frågor kan du  göra Expressens valkompass.Hanna Gedin, Vänsterpartiets biträdande partisekreterare, har gjort valkompassen.

Expressen - 01 sep 18 kl. 12:48

Sex personer inblandade i krock

Två personbilar har kolliderat utanför Uddevalla.– Vi är på väg fram till platsen, säger Jenny Widén, polisens presstalesperson i region väst, strax efter klockan 12.30.

Expressen - 31 jul 18 kl. 19:00

Svensexa anklagas för övergrepp – betalade hemlös för att tatuera sig

Ett kompisgäng på svensexa i Spanien gav en hemlös man 1 000 kronor för att tatuera in brudgummens namn i pannan.Tatueringen gjorde så ont att göra att den till slut inte kunde slutföras.Nu riktas ilska mot såväl kompisgänget som tatueringsstudion i fråga för att ha utnyttjat den hemlöse mannen..

Expressen - 16 aug 18 kl. 17:11

Galnaste utförsäljningen – Dunkin' donuts rear ut varenda pryl och möbel i butiken

Gillar du Dunkin' Donuts? Då har du en chans nu som aldrig återkommer.Eftersom företaget konkat i Sverige säljer man ut precis allting som finns.

Expressen - 25 aug 18 kl. 21:46

Knivskuren man till sjukhus

En man hittades på lördagskvällen knivhuggen i en fastighet i centrala Åstorp.Han fördes till sjukhus. Det är inte känt hur illa skadad han blivit..

Expressen - 29 aug 18 kl. 07:10

Larsson: ”Det är knappt mänskligt”

Johanna Larsson tog en efterlängtad grand slam-singelseger.Men den 32-gradiga värmen var den heta snackisen under US Open-tennisens andra dag.– Att som i herrmatcherna spela bäst av fem set – det är knappt mänskligt, säger hon..

Expressen - 01 sep 18 kl. 12:24

Bilist körde mot trafiken på E22 – krockade och smet

En bilist som körde mot trafiken på E22 vid Söderåkra var under lördagen inblandad i en krock.Men innan polisen kom till platsen han bilisten smita, rapporterar Barometern..

Expressen - 25 jul 18 kl. 13:33

Sven Melanders besked efter cancerdiagnosen

Skådespelaren Sven Melander har gjort succé med sina politiska inlägg på Youtube.I sommar spelar han in ”Stjärnorna på slottet” – trots att han inte är helt återställd efter sin cancersjukdom.– Det är en tung behandling, man tar slut i kroppen och immunförsvaret slås ut, så det är en rätt omfattande sak.

Expressen - 01 sep 18 kl. 11:09

Bil har voltat på E4 – oklart skadeläge

Polis, ambulans och räddningstjänst har larmats till E4 vid Ödåkra där en personbil voltat.Skadeläget är oklart.– Vi är där men jag vet inte om vi spärrat av vägen.

Expressen - 15 jul 18 kl. 18:22

Räddningstjänstens varning till boenden efter branden

Det brinner kraftigt i Ängra och Ljusdals kommun.Nu har räddningstjänsten uppmanat alla som befinner sig i området att utrymma, rapporterar SR. .

Expressen - 26 jul 18 kl. 07:06

Stor framgång för V – största stödet någonsin

Vänsterpartiet får det högsta stödet på tolv år. I SVT/Novus mätning når partiet hela 10,1 procent. Det rapporterar SVT under morgonen..

Expressen - 18 aug 18 kl. 13:42

Stefan Löfven talar i Uppsala

Klockan 13.45 talar statsminister Stefan Löfven i Uppsala. Efter talet kommer han att presentera en nyhet inför valet.

Expressen - 21 aug 18 kl. 15:55

Malmö FF:s glädjebesked inför Europa League-kvalet

Två dagar kvar till Europa League-kvalet mot Midtjylland, då kommer drömbeskedet för Malmö FF.Bortsett från Guillermo Molins är samtliga spelare i full träning. – Vill tränaren att jag spelar så är jag redo, säger Rasmus Bengtsson..

Expressen - 01 sep 18 kl. 10:23

”Då brinner det till i mina ögon”

Starten i Hammarby var tuff men i år har Muamer Tankovic växt fram till en av Hammarbys viktigaste spelare.För SportExpressen berättar "Mujo" om att hantera motgångar, den stora pressen och att ärlighet lätt kan slå tillbaka.– När folk säger att Tankovic inte håller då brinner det i mina ögon, säger han..

Expressen - 03 jul 18 kl. 15:30

JUST NU: Skottlossning i Malmö – uppgifter om en skadad person

Polis fick under tisdagseftermiddagen in ett larm om en skottlossning i Nydala i Malmö. Enligt polis finns uppgifter om en skadad person.– Vi jobbar febrilt vid området och har spärrat av området, säger Maya Forstenius vid polisens ledningscentral..

Expressen - 10 aug 18 kl. 11:21

”Min dotter frågade mig: varför gråter du, pappa?”

GÄVLE. Efter elva år i NHL blev drömmen verklighet när Nicklas Bäckström vann Stanley Cup med Washington Capitals. – Första känslan var lättnad, sen var det bara glädje.

Expressen - 24 aug 18 kl. 21:22

Ilskan efter super– affären: ”Pinsam”

Saman Ghoddos är klar för Amiens – detta trots att Huescas vd har hävdat att han är klar för dem.Nu går Daniel Kindberg till attack mot klubben.– Deras kommunikation är rent pinsam, säger han till SVT..

Expressen - 31 aug 18 kl. 11:11

Stockholmsjurist döms till fängelse för våldtäkt

Han bet kvinnan i ryggen, drog ner henne i sängen och våldtog.Nu döms Stockholmsjuristen till två års fängelse för våldtäkt..


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.