Ewa-Gun Westford

Tuesday, 28 January, 21:36

Nyheter om Ewa-Gun Westford

Sortering: Relevans | Senaste
Skånskan - 03 jan 20 kl. 15:56

Hundraåringar är bedragares offer

Malmö Under torsdagen utsattes flera äldre kvinnor för försök till bedrägerier av falska poliser i Malmö.
Två av kvinnorna är 103 respektive 104 år boende i Limhamn.I förra veckan kunde Skånska Dagbladet berätta om hur polisen sett en markant ökning av bedrägerier riktat mot äldre Malmöbor.

Skånskan - 30 dec 19 kl. 16:10

Bedragare väljer ut 90-åriga kvinnor

Malmö Under de senaste dagarna har en eller flera gärningspersoner riktat in sig på 90-åringar kvinnor runt om i Malmö. Det handlar om flera fall av bedrägeri och försök därtill, i vilka bedragaren utger sig för att vara polis.En eller flera personer tycks närmast systematiskt ha gett sig på äldre kvinnor födda 1926-1927, i mellandagarna.

YA - 03 dec 19 kl. 06:00

”Där stod jag i polisjacka och polismössa – och med röd-vita fleecebyxor”

Bakom lucka 3 i YA:s julkalender hittar vi ingen mindre än den folkkära Ystadspolisen Ewa-Gun Westford..

Skånskan - 02 dec 19 kl. 13:55

Påverkad man i annans bil

Malmö En främmande man klev plötsligt in en bil som stod parkerad med motorn på vid Bo Widerbergs plats vid halv tolv på söndagskvällen.
Ägaren och några vittnen som stod en bit bort trodde att mannen skulle stjäla bilen och ringde polisen.
När en patrull kom till platsen satt mannen fortfarande kvar i bilen.

Skånskan - 27 nov 19 kl. 12:30

Kvinnor tvingades gifta sig

Malmö Polisen har själva upprättat anmälningar om tvångsäktenskap sedan två unga kvinnor anmälts försvunna.
Efterforskningar visade att kvinnorna, 18 och 20 år gamla, gift sig i Tyskland. Polisen misstänker att det skett genom tvång.

Skånskan - 25 nov 19 kl. 12:39

Ingen gripen för rån mot man i 80-årsåldern

Malmö Polisen har ännu inte gripit någon efter söndagskvällens rån mot en man i 80-årsåldern i hans hem på Kronetorpsgatan.Vi ska göra teknisk undersökning under måndagen. Det tar minst hela förmiddagen, säger Ewa-Gun Westford, polisens presstalesperson.

Skånskan - 19 nov 19 kl. 16:06

Kronprinsessparet mötte polis som var först på plats när 15-åring mördades

Malmö Kronprinsessan Victoria och prins Daniel besökte på måndagen Malmöpolisen.
De fick bland annat träffa patrullen som var först på plats när en 15-åring pojke mördades på en pizzeria på Ystadsgatan för drygt två veckor sedan.– Det mötet gick från en allmän fråga rakt på djupet, när de förstod att de faktiskt var där och möttes av denna syn, säger Ewa-Gun Westford, presstalesperson för Malmöpolisen, om besöket.

Trelleborgs Allehanda - 18 nov 19 kl. 13:17

Nu kartläggs relationen mellan den misstänkte och döda Trelleborgskvinnan

Under torsdagskvällen påträffades en ung kvinna från Trelleborg död i en bil i Hyllie. Trots att den misstänkte gärningsmannen hittades död i sin cell i Odense ska en fullständig förundersökning göras. ”Vi gör det för de anhörigas skull”, säger Ewa-Gun Westford, presstalesperson vid polisen..

Trelleborgs Allehanda - 16 nov 19 kl. 12:00

Söderslätts poliser förstärker i Malmö – ”Får skjuta sitt mer nära polisarbete åt sidan”

Utredare inom polisområde Söderslätt får nu lägga stora delar av sitt arbete åt sidan för att stötta Malmöpolisen. Det säger polisinformatör Ewa-Gun Westford som förklarar att de senaste tidens många grova våldsbrott i Malmö kräver förstärkning från hela landet..

Skånskan - 12 nov 19 kl. 16:52

Vittnens mobilfilmer samlas in av polisen

Malmö Ännu har inte någon gripits någon för mordet på en 15-åring pojke på Möllan i lördags.
Sedan mordet har polisen arbetat med att samla in bevis. Bland annat har många privatpersoner delat med sig av filmer som de tog med sina mobiler vid tiden för skjutningen.

Skånskan - 12 nov 19 kl. 15:51

Skjuten 16-åring lindrigt skadad

Malmö Den 16-årige pojke som skottskadades när två bilar besköts på Eriksfältsgatan i måndags klarade sig undan med lindriga skador.
Det uppger polisen på tisdagen.– Han är inte kvar på sjukhuset.

Expressen - 13 nov 19 kl. 06:45

Så jagar polisen Jaffars mördare

Mordet på 15-årige Jaffar i Malmö har skakat om staden och resten av landet.Polisen arbetar intensivt med att hitta mördarna, två män som flydde på cykel. Mordet tros ha fångats på film.

Helsingborgs Dagblad - 12 nov 19 kl. 09:31

Två anhållna efter skjutning mot tonåring

De två som greps under måndagskvällen i samband med att en tonårig pojke skottskadades i Malmö har anhållits. – De som greps har anhållits, säger Ewa-Gun Westford till TT. De anhållna är i övre tonåren och misstänks vara inblandade i mordförsöket i områ.

Sydsvenskan - 12 nov 19 kl. 09:31

Två anhållna efter skjutning mot tonåring

De två som greps under måndagskvällen i samband med att en tonårig pojke skottskadades i Malmö har anhållits. – De som greps har anhållits, säger Ewa-Gun Westford till TT. De anhållna är i övre tonåren och misstänks vara inblandade i mordförsöket i områ.

Skånskan - 07 nov 19 kl. 10:47

Uppgifter: Tre gripna för sprängdåd

hässleholm Enligt uppgifter till Kvällsposten har tre personer gripits för inblandning i onsdagskvällens sprängning.Tidningen rapporterar om att polisen gjort tillslag mot flera kriminella personer i såväl Malmö som Hässleholm med anledning av den senaste tidens sprängningar i Malmö, och onsdagskvällens mot en adress på Göingegatan i Hässleholm. – Vi har gjort en insats i morse mot kriminella med anledning av den senaste tidens händelser.

Skånskan - 06 nov 19 kl. 16:20

Bråk mellan butiker ledde till gripande

Malmö
En man butiksanställd i tjugoårsåldern sitter frihetsberövad efter att ha hotat två personer i en närliggande butik med en hammare.
Mannen greps vid kvart i fyra på tisdagen och anhölls vid tiotiden på kvällen. Butikerna ligger tvärs över gatan från varandra på en centralt belägen gata.

Skånskan - 25 okt 19 kl. 12:01

Cykeltjuv greps efter tips

Malmö Vittnen såg två män försöka stjäla cyklar på Södra Förstadsgatan. När polisen kom till platsen hade en av dem hunnit försvinna på en stulen cykel.
Men hans kompanjon var kvar och greps misstänks för cykelstöld och häleri.

Skånskan - 22 okt 19 kl. 12:41

Kameror kan ge svar på trafikolycka

Malmö Polisen hoppas att filmbilder från kameraövervakning ska kunna ge svar på omständigheterna kring trafikolyckan vid Värnhem där två personer skadades när de blev påkörda av en bil.Olyckan inträffade i korsningen Sallerupsvägen och Nobelvägen strax efter klockan 19. En man och en kvinna skadades.

Expressen - 16 okt 19 kl. 21:25

Nu söks personen som sågs före dubbelmordet

Tio dagar efter dubbelmordet på ett par i 75-årsåldern i Arlöv söker polisen en person som blev sedd vid ingången till huset där de bodde.– Hemtjänstpatrullen mötte personen men vi har inte kunnat fastställa vem det var, säger polisens presskontakt Ewa-Gun Westford..

SmålandsPosten - 14 okt 19 kl. 18:18

En föreläsning mellan bombdåd och dubbelmord

Föreläsningarna i SPF-regi brukar vara populära. Men när Ewa-Gun Westford lämnar Wallanderland och besöker Älmhult för att prata fördomar och personliga poliserfarenheter, så är det verkligen rusning till månadsmötet i Kyrkbackssalen..

Expressen - 13 okt 19 kl. 18:47

Mördaren misstänks ha spanat på mördade paret

Polisen misstänker att mördaren spanat på det äldre par i Arlöv som hittades döda i sin lägenhet för en vecka sedan. – Vi har fortfarande ingen misstänkt, säger Ewa-Gun Westford, polisens presstalesperson.Under söndagen gjorde utredare en kartläggning av området kring parets bostad..

Expressen - 13 okt 19 kl. 09:11

Ewa-Gun Westford till mördarna: How dare you?

”How dare you?”Det måste vara den mest kloka och intelligenta frågan som ställts till makthavare på bra länge..

Skånskan - 11 okt 19 kl. 13:25

Tidpunkten förbrylla polisen

Malmö Dubbelmordet i Arlöv har ännu inte nått sin lösning. Det är tidpunkten för morden som förbryllar polisen.– Brottet har skett mitt på dagen när normalt många människor är i rörelse, vilket innebär att upptäcktsrisken är stor, skriver Ewa-Gun Westford på Polisens hemsida.

Skånskan - 10 okt 19 kl. 14:15

Nytt poliscenter och utökad övervakning

Danmark Danska regeringen föreslår ett nytt poliscenter för brottsbekämpning i Öresundsregionen på torsdagens pressträff.De nya gränskontrollerna mellan Sverige och Danmark var inte danska regeringens enda punkt i det säkerhetspaket som presenterades på torsdagen.
Justitieminister Nick Hækkerup (S) lyfte utöver bland annat fram förslag om att kraftigt utöka videoövervakningen på stationer och andra offentliga platser samt göra det tillåtet för privatpersoner att filma på allmän plats.

Skånskan - 09 okt 19 kl. 13:27

Rånmord inte helt uteslutet

Arlöv
Att helt utesluta rånmord när det gäller dubbelmordet i Arlöv går inte enligt polisens presstalesperson Ewa-Gun Westford.
– Vi vet ju inte vem som har haft tillgång till lägenheten eller vad som fanns där, säger hon. Det var i söndags som hemtjänsten vid 14-tiden kom på sitt andra besök för dagen och fann det äldre paret döda i sin lägenhet.

Sydsvenskan - 07 okt 19 kl. 11:18

Ingen misstänkt för dubbelmordet

”Vi har ringat in brottstillfället”, säger Ewa-Gun Westford, polisens kommunikatör..

Skånskan - 05 okt 19 kl. 16:00

Cirkuskulturen prisades

HÖÖR Under en mängd av år har Skånska Akademin delat ut vandringspriset Årets Medelpunkt.
I lördags var det dags igen och i år föll valet på Cirkus Brazil Jack med ägaren Trolle Rhodin den III:e i spetsen.Vid en ceremoni på stiftsgården Åkersberg i Höör delades priset ut och det var akademins director Martin Martinsson som höll i trådarna.

Expressen - 27 sep 19 kl. 20:05

Ung kvinna våldtagen på köpcentrets toalett

En kvinna i 20-årsåldern blev våldtagen inne på en toalett på köpcentret Caroli i centrala Malmö. Förövaren var en man hon fått kontakt med på en dejtingsajt.– De hade stämt träff, gått en promenad och skulle ha sex.

Skånskan - 27 sep 19 kl. 12:11

90-tal anmälningar efter Skånederbyt

Malmö Torsdagens derby, där Malmö FF besegrade Skånerivalen Helsingborgs IF med klara 3-0, resulterade efteråt i ett 90-tal polisanmälningar.Nästan samtliga rör användandet av pyroteknik på ståplatsläktaren under matchen.
– Ett antal personer har maskerat sig och tänt bengaler.

Skånskan - 22 sep 19 kl. 11:36

Skånsk cirkus årets medelpunkt

höör De har verkat som cirkus i 120 år. Nu belönas Cirkus Brazil Jack med priset som Årets medelpunkt.
– Cirkusen är en del av skånsk kulturhistoria, säger Martin Martinsson, director för Skånska Akademien.

Skånskan - 15 sep 19 kl. 14:16

Ingen har gripits än

Lund En kvinna i 25-årsåldern vårdas på sjukhus med allvarliga skador efter helgens explosion på Stora Södergatan i Lund.
Polisen har ännu inte gripit någon misstänkt för brottet. Utredningsarbetet fortsätter i veckan.

Expressen - 16 sep 19 kl. 17:40

Sprängningen mot butiken gjorde huset obeboeligt

Fastigheten på Stora Södergatan i Lund har fått vattenskador. Elen fungerar inte och hyresgästerna har tvingats bort. Kvinnan som skadades har i förhör kunnat lämna uppgifter om vad som hände innan explosionen.

Expressen - 15 sep 19 kl. 17:04

Efter sprängdådet: Skadade studenten nyckel för polisen

Den 23-åriga studenten har opererats – och vårdas nu för allvarliga ansiktsskador efter sprängdådet i Lund.Vad hon såg sekunderna innan smällen kan bli avgörande för polisens jakt efter bombmännen.– Vilka har hon mött på vägen?

Sydsvenskan - 15 sep 19 kl. 10:57

Polisen hoppas på kamerabevis från sprängningen

Ewa-Gun Westford: ”Detta är en unik händelse för staden”.

Trelleborgs Allehanda - 06 sep 19 kl. 13:55

Förening flyttar höstens föredrag

Klagstorps föreläsningsförening flyttar till Östra Torp i höst, och lockar bland annat med poliskvinnan Ewa-Gun Westford..

YA - 31 aug 19 kl. 18:21

Hyllade polisen debuterade på Sillens Dag

Det blev vackert väder och trångt runt Hamnplan. Inte bara för att Sillens Dag i Simrishamn under lördagen sammanföll med målgång i Staffettmaran, utan för sin egen tradition och av möjligheten att prova på allt från radiostyrda båtar, vandra på däck till gamla seglare som Sarpen och Hoppet, samt att håva in små räkor och andra havsfynd. Massor av sill förstås samt — inte minst — debut, på ett flak för hyllade polisen Ewa-Gun Westford..

SVT - 29 jul 19 kl. 18:58

Antalet stölder på Sveriges campingar och stränder minskar

Håll ögon och öron öppna och gör det så svårt som möjligt för tjuven. Det är Ewa-Gun Westford, presstalesperson region syd, för att undvika stölder när man håller till på landets campingplatser. – Det är tillfället som gör tjuven, säger hon..

Skånskan - 25 jul 19 kl. 15:40

Vittnen finns till de senaste bilbränderna

LUND För första gången har polisen fått in vissa vittnesuppgifter att gå vidare med i fråga om de många bilbränderna.– Det är tack vare uppmärksam allmänhet i Lund som vi har fått in en del iakttagelser i samband med de senaste bränderna där, säger polisens presstalesperson Ewa-Gun Westford. Natten till torsdagen brann bilar i både Lund och Malmö.

Sydsvenskan - 25 jul 19 kl. 18:00

Polisen till Lundaborna: ”Tänk till och tänk smart!”

Presstalesperson Ewa-Gun Westford vädjar om nya vittnesuppgifter..

Skånskan - 17 jul 19 kl. 12:56

Tvååring fanns i beskjutna bilen

Malmö Det fanns ett barn i förskoleåldern i den bil som på tisdagskvällen besköts på Sevedsplan i Malmö.
Enligt uppgifter från polisen fanns tre personer i bilen, två män i 25-årsåldern och ett barn fött 2017.Det var vid tjugo i åtta på tisdagskvällen som larm om skottlossning kom till polisen från boende i området.


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.