Europa

Monday, 19 November, 10:41

Nyheter om Europa

Sortering: Relevans | Senaste
Västerbottens Folkblad - 30 okt 18 kl. 20:00

Hbtq-kampen i Europa inte över

Att folkomröstningen i Rumänien för att förbjuda samkönade äktenskap misslyckades innebär inte att faran är över, skriver Fredrik Saweståhl, förbundsordförande för Öppna Moderater. Den folkomröstning som hållits i Rumänien i syfte att förbjuda samkönade äktenskap må ha misslyckats då endast 20 procent av väljarna röstade, men det betyder inte att faran är över eller att […].

DI - 30 okt 18 kl. 17:39

EU-kommissionen inleder djupare granskning av stålfusion

EU-kommissionen har öppnat en djupare granskning av den föreslagna fusionen mellan tyska industrikonglomeratet Thyssen Krupps och Tata Steels stålverksamheter i Europa. .

Skånskan - 28 okt 18 kl. 20:24

Formstark Nielsen redo för toppmötet

Fotboll Han gjorde en toppmatch mot Sarpsborg.
Nu är MFF-backen Lasse Nielsen redo för en av årets tuffaste matcher i Allsvenskan – serieledande AIK på bortaplan.
- Vi går för tre poäng, säger han.

DN - 30 okt 18 kl. 14:38

DN gratulerar: Fredrik Önnevall, journalist

I programserien ”Fosterland” bevakade Fredrik Önnevall den framväxande nationalismen i Europa. Nu leder han kulturmagasinet ”Sverige!” från en studio i Malmö.

Expressen - 30 aug 18 kl. 21:06

JUST NU: MFF klart för Europa League

Malmö FF är klart för Europaspel till hösten. Skåningarna stod för en jättematch borta mot Midtjylland och vann med 2-0 efter att Markus Rosenberg klivit fram..

Dagensanalys.se - 30 okt 18 kl. 11:37

Rapport från BigSurv 18

Nyligen genomfördes konferensen BigSurv, där över 400 representanter från hela världen för första gången träffades och presenterade över 100 papers på temat hur statistiska metoder kan tillämpas i gränslandet mellan survey teori och big data. Nedan följer en kort rapport och några bilder från eventet. Konferensen hade som syfte att föra samman ledande internationella auktoriteter för att presentera och diskutera hur nya tekniker och metoder kan tillämpas på stora datamängder för att förbättra, komplettera eller ersätta data från komplexa undersökningar.

Affärsvärlden - 30 okt 18 kl. 11:25

Ahlstrom-Munksjö vill stänga pappersmaskin

"Marknadssituationen är speciellt ansträngd i Europa", skriver bolaget efter att ha presenterat rapporten för tredje kvartalet..

DI - 30 okt 18 kl. 11:31

Ahlstrom-Munksjö planerar stänga fransk pappersmaskin

Ser ansträngd marknadssituation i Europa och vill spara kostnader..

GöteborgsPosten - 27 okt 18 kl. 13:06

Häcken körde över Dalkurd

Häcken fortsätter imponera i jakten på Europa. 5-0 borta mot Dalkurd utan skyttekungen Paulinho innebär att Hisingslaget nu är på tredjeplats, men med en match mer spelad än konkurrenterna i toppen..

Dagens PS - 30 okt 18 kl. 08:33

Bjässen utmanar Swish i Sverige

I dag lanserar Google Pay för mobila betalningar, skriver SvD. Tidningen berättar att Google är den tredje av globala teknikjättar som nu lanserar en lösning för mobila betalningar i Sverige. Även Samsung och Apple har gjort det, men för Google ser starten ut att gå trögt då endast en av Sveriges fyra storbanker är med i debuten.

DI - 30 okt 18 kl. 08:12

Astra Zeneca säljer rättigheter för Nexium och Vimovo

Läkemedelsjätten Astra Zeneca har sålt rättigheter i Europa för Nexium och globalt för Vimomo. Köpare är Grünenthal och försäljningen innebär direktintäkter för Astra Zeneca på totalt 7,5 miljarder kronor..

DN - 29 okt 18 kl. 19:13

Avgången kan leda till att Macron blir monsieur Europa

BRYSSEL. Angela Merkel har varit fyrbåken i vars ljus övriga EU-ledare navigerat. Nu håller den på att slockna.

GöteborgsPosten - 08 nov 18 kl. 20:52

Antonsson räddade MFF i Europa

När Marcus Antonsson fick chansen från start räddade han Malmö FF i Europa League. Anfallaren kvitterade till slutresultatet 1–1 hemma mot Sarpsborg och med två omgångar kvar att spela lever hoppet om en 16-delsfinal efter nyår för skåningarna..

DN - 08 nov 18 kl. 21:01

Antonsson räddade MFF i Europa

När Marcus Antonsson fick chansen från start räddade han Malmö FF i Europa League. Anfallaren kvitterade till slutresultatet 1–1 hemma mot Sarpsborg och med två omgångar kvar att spela lever hoppet om en 16-delsfinal efter nyår för skåningarna..

Expressen - 29 okt 18 kl. 17:43

De auktoritära ledarna börjar ta över världen

De "Starka Männens Klubb" har just fått en ny medlem.Brasiliens nye president Jair Bolsonaro är den senaste som lovat fixa sitt lands problem med hårda nypor.Det våras för auktoritära ledare över hela världen.

DI - 29 okt 18 kl. 17:55

Fordon och finans starka kort på Europabörserna

De ledande börserna i Europa inledde veckan med stigande kurser på måndagen. Samlingsindexet Stoxx 600 var upp 0,9 procent..

Expressen - 02 sep 18 kl. 21:14

Bildt och Åkesson i debatt i SVT om EU

Efter utfrågningen i SVT möter Jimmie Åkesson Carl Bildt i en debatt i Agenda. Den tidigare statsministern har tidigare berättat att det var Agenda som frågade om han kunde ta debatten. – Det var ”Agenda” som frågade mig och det gjorde de därför att jag hade twittrat och sagt att jag inte tyckte att Europa- och utrikesfrågorna kommit fram i debatten.

DI - 29 okt 18 kl. 16:00

Fordon och IBM i fokus på stigande USA-börser

De ledande New York-börserna inledde veckan med breda uppgångar i den tidiga måndagshandeln, i linje med måndagens kraftiga uppgångar i Europa. .

Skånskan - 28 okt 18 kl. 20:51

Schyman lämnar partiledarposten

Inrikes Gudrun Schyman lämnar partiledarposten för Feministiskt initiativ. Hon kommer inte att ställa upp för omval vid nästa partikongress.Gudrun Schyman lämnar inte partiet, utan fortsätter med kommunpolitiken i Simrishamn.

DI - 29 okt 18 kl. 14:11

Terminerna pekar upp i USA, fordonssektorn draglok

Terminshandeln pekar på positiv öppning i USA efter breda uppgångar i Europa på måndagen. Fordonssektor driver på med både GM och Ford upp över 4 procent i förhandeln..

Sydsvenskan - 29 okt 18 kl. 11:39

Läsarbrev: "Förstår ni inte vad ett kärnvapenkrig i Europa kan innebära?"

Om försvarssamarbete, kärnvapenförbud och kungligheter..

Helsingborgs Dagblad - 29 okt 18 kl. 11:39

Läsarbrev: "Förstår ni inte vad ett kärnvapenkrig i Europa kan innebära?"

Om försvarssamarbete, kärnvapenförbud och kungligheter..

GöteborgsPosten - 29 okt 18 kl. 11:00

Analys: Merkels vägval ökar osäkerheten i Europa

Slutar som partiordförande, men stannar som förbundskansler. Beskedet från Angela Merkel är början på ett långt farväl för en politiker som står i centrum för tysk och europeisk politik..

Skånskan - 28 okt 18 kl. 07:00

Så har gården förvandlats till ett drömhem

bostad För tre år sedan köpte Karl Fredrik Gustafsson och hans sambo Petter Kjellén gården Eklaholm i Hagestad radby på Österlen. Föga visste de att en skatt skulle gömma sig under infallna tak, lager av mögliga tapeter och masonit.Vinden viner runt knutarna på gården från 1923.

Expressen - 28 okt 18 kl. 14:12

MFF tvingas till ändring mot AIK: Bengtsson osäkert kort

Malmö FF:s tvingas till ändring i backlinjen i måndagens toppmöte mot AIK.Behrang Safari är avstängd och Rasmus Bengtsson, 32, är ett stort frågeteckenMittbacksgeneralen utgick i torsdagens Europa League-match mot Sarpsborg och medverkade inte på den öppna delen av MFF:s träning på söndagseftermiddagen..

Expressen - 26 okt 18 kl. 16:16

Här är fonderna som stått emot börsraset

Det har varit turbulenta tider på börsen.Men när USA, Europa och Asien darrat finns andra marknader som i stället stått pall. .

YLE - 18 okt 18 kl. 11:14

MOT: Dataläcka blottar enormt aktieutdelningsfusk i Europa - skatteintäkter för tiotals miljarder har gått om intet

De europeiska staterna har gått miste om minst 55 miljarder euro till följd av skattefiffel i samband med aktieutdelning, visar en enorm dataläcka som blev offentlig på torsdag..

NT - 28 okt 18 kl. 19:24

IFK-seger gör hösten hetare

IFK Norrköping gav sig självt en chans om att komma närmare Europa, genom att besegra Östersund med 4–2 (2–1) på Östgötaporten..

YA - 29 okt 18 kl. 00:00

Fredrik Önnevall: ”Jag vill förstå hur människor tänker”

I programserien ”Fosterland” bevakade Fredrik Önnevall den framväxande nationalismen i Europa. Nu leder han kulturmagasinet ”Sverige!” från en studio i Malmö.

Expressen - 26 okt 18 kl. 00:12

”Jag får leva med att de småspottar på mig”

SAPRSBORG/STOCKHOLM. Sarpsborgs Joachim Thomassen hyllar MFF-fansen efter matchen i Europa League.Detta trots att han vittnar om en inte alltför behaglig upplevelse vid sidlinjen.

BT - 28 okt 18 kl. 21:16

Så gick det för ex-elfsborgarna i Europa

Viktor Claesson blev matchhjälte för sitt Krasnodar..

Dagens PS - 23 okt 18 kl. 08:18

Biltest: Det här kan bli nya folkkombin

Den koreanska biltillverkaren (som faktiskt är mer europeisk) har inte bara genomgått en stadig klättring på registreringslistan utan även genomfört radikala kvalitetshöjningar de senaste åren. Nya Ceed Sportswagon har de flesta kvaliteter som kan göra den till nya ”folkkombin”. I september bröt Kia igenom den mångåriga registreringsdominansen som Volvo och Volkswagen haft på den svenska marknaden genom att placera sig som tvåa efter Hisingens stolthet.

Corren - 28 okt 18 kl. 19:24

IFK-seger gör hösten hetare

IFK Norrköping gav sig självt en chans om att komma närmare Europa, genom att besegra Östersund med 4–2 (2–1) på Östgötaporten..

Cornucopia - 28 okt 18 kl. 18:18

Trident Juncture: Amerikansk trupp tömde Reykjavik på öl

Försvarsövningen Trident Juncture drar nu igång i Norge, där den ömsesidiga defensiva försvarsalliansen Nato ska öva försvar av Norge, assisterad av de norska grannarna Sverige och Finland. I helgen ledde detta till att cirka 6 000 - 7 000 amerikanska sjömän och soldater, som anlänt till Island, tömde huvudstaden på öl.
Arleigh Burke-klassens robotjagare, USN 96 USS Bainbridge förtöjd i Oslo tidigare i sommar.

Blekinge Läns tidning - 28 okt 18 kl. 16:30

Mattis diskuterar nytt vapenavtal med Europa

USA:s försvarsminister Jim Mattis ser ut att försöka lugna sina europeiska allierades oro genom att prata om ett nytt nedrustningsavtal. Men Nato-medlemmar ser hellre att Washington får Ryssland att följa det nuvarande INF-avtalet.(TT).

Sydsvenskan - 28 okt 18 kl. 16:30

Mattis diskuterar nytt vapenavtal med Europa

USA:s försvarsminister Jim Mattis ser ut att försöka lugna sina europeiska allierades oro genom att prata om ett nytt nedrustningsavtal. Men Nato-medlemmar ser hellre att Washington får Ryssland att följa det nuvarande INF-avtalet. USA:s president Donal.

Kristianstadsbladet - 28 okt 18 kl. 16:30

Mattis diskuterar nytt vapenavtal med Europa

USA:s försvarsminister Jim Mattis ser ut att försöka lugna sina europeiska allierades oro genom att prata om ett nytt nedrustningsavtal. Men Nato-medlemmar ser hellre att Washington får Ryssland att följa det nuvarande INF-avtalet.(TT).

Helsingborgs Dagblad - 28 okt 18 kl. 16:30

Mattis diskuterar nytt vapenavtal med Europa

USA:s försvarsminister Jim Mattis ser ut att försöka lugna sina europeiska allierades oro genom att prata om ett nytt nedrustningsavtal. Men Nato-medlemmar ser hellre att Washington får Ryssland att följa det nuvarande INF-avtalet. USA:s president Donal.

GöteborgsPosten - 28 okt 18 kl. 16:30

Mattis diskuterar nytt vapenavtal med Europa

USA:s försvarsminister Jim Mattis ser ut att försöka lugna sina europeiska allierades oro genom att prata om ett nytt nedrustningsavtal. Men Nato-medlemmar ser hellre att Washington får Ryssland att följa det nuvarande INF-avtalet..


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.