Estland

Wednesday, 14 November, 01:58

Nyheter om Estland

Sortering: Relevans | Senaste
PrivataAffärer - 23 okt 18 kl. 07:16

Swedbanks resultat klart över förväntan

Swedbanks rörelseresultat blev 7.061 miljoner kronor i det tredje kvartalet, att jämföra med Infront Datas analytikersnittestimat på 6.373 miljoner kronor.

DI - 23 okt 18 kl. 12:14

Tidigare Danske Bank-anställda kan åtalas efter estländsk penningtvätt

Ett antal tidigare anställda hos Danske Bank kan komma att åtalas i kölvattnet av penningtvättshärvan i Estland..

PrivataAffärer - 22 okt 18 kl. 15:33

Analytikernas fokus inför tisdagens rapporter

Rapportbolag 23 oktober: Swedbank (kl 7.00)
Enea (kl 7.20)
Hemfosa (kl 7.

YLE - 12 okt 18 kl. 22:43

Tredje raka segern! Pukki matchhjälte med sent segermål mot Estland

Teemu Pukki har blivit Finlands stora hjälte i Nations League. För tredje matchen i rad gjorde han mål och Finland knep tre poäng. I bortamötet mot Estland dröjde det 90 minuter innan Finland fick utdelning..

Dagens PS - 22 okt 18 kl. 06:31

22 oktober: Här är dagens kalender

Håll dig uppdaterad med vad som händer på affärsfronten – varje vardagsmorgon på Dagens PS. Börs
Rapporter
07:30 Akelius, 13:00 Studsvik, 13:15 Arjo, 14:00 VBG Group, Beijer Ref, Christian Berner, Igrene Utländska rapporter
12:00 Topdanmark, 13:30 Kimberly-Clark, Philips, Ryanair Stämmor
10:00 Willak (extra), 14:00 Mantex (extra), 16:00 Unibap Utländska stämmor
Rovsing Investerarmöte
14:00 Arjo telefonkonferens
14:00 Studsvik telefonkonferens
15:00 Akelius telefonkonferens
17:00-19:00 Medicpen investerarmöte Malmö Utländska övriga händelser
Textilwirtschaft veckoförsäljning Makro
07:00 Estland PPI
08:00 Danmark arbetslöshet
08:00 Nederländerna husprisindex
09:00 Spanien industriorder

Dagens PS - 19 okt 18 kl. 12:07

Penningtvättsrykte förvånar Nordea

Storbanken anser att påståendena ”är mycket djärva”. Det är finansmannen Bill Browder som vänt sig till Ekobrottsmyndigheten med penningtvättsupgifter om Nordea. Han gjorde samma sak tidigare med Danske Banks misstänkta penningtvättshärva i Estland.

YLE - 13 okt 18 kl. 07:30

Utmattad Pukki var förvånad över Estlands passiva taktik: ”De gav oss bollen totalt”

Senast igår cementerade Teemu Pukki sin plats i de finländska fotbollsvännernas hjärtan då han stod för sitt tredje raka segermål och sänkte Estland Nations League. Att Finland höll boll så gott som hela matchen kom som en överraskning för den stora hjälten..

SVT - 17 okt 18 kl. 17:56

Ekobrottsmyndigheten går vidare med anmälan mot Nordea

Ekobrottsmyndigheten går vidare med den anmälan som kommit in mot Nordea om misstänkt penningtvätt i Estland. – Vi tar allvarligt på denna anmälan, säger Niklas Ahlgren, presskommunikatör på myndigheten till SVT Nyheter..

SR - 18 okt 18 kl. 16:16

Guldlagen Edin och Hasselborg till curling-EM

Det blev de väntade lagen som togs ut till EM – OS-guldmedaljörerna i lag Hasselborg och de regerande världsmästarna i lag Edin.De får nu åka till Estland..

Skånskan - 18 okt 18 kl. 05:00

Många aktörer vill in i avkristnad kyrka

Malmö Nyligen förvandlades den till en naturpark och snart blir det både körsång och julshow. Planerna var många för Caroli kyrka när den avkristnades 2010 men nuvarande fastighetsägare hyr inte ut till vilka evenemang som helst.Agora, A group of retail assets, blev ägare till köpcentrumet Caroli och kyrkan under 2015.

SR - 17 okt 18 kl. 14:13

Arvo Pärt hyllas med ett nybyggt center

I år firar Estland 100 år och det firas bland annat med Arvo Pärt Centre som byggts färdigt på bara tre år. P1 Kultur pratar om kompositören och centret till hans ära..

Expressen - 17 okt 18 kl. 11:15

Danske Banks nye chef tvingas vända i dörren

Efter penningtvättsskandalen på Danske Banks filial i Estland tvingades högste chefen att avgå.Nu måste den nominerade nye chefen också bort - innan hans ens har tillträtt.Danske Bank drar tillbaka nomineringen av Jakob Aarup-Andersen som vd..

PrivataAffärer - 17 okt 18 kl. 10:02

Förnyad bankoro efter nya uppgifter om penningtvätt

Det skriver Morgan Stanley i en kommentar med anledning av Reuters uppgifter om att Ekobrottsmyndigheten mottagit dokument från Hermitage Capital Management som påstås visa att Nordea har brutit mot penningtvättslagar. ”Reutersartikeln får tillbaka oron på marknaden kring eventuella anti-penningtvättsrisker på andra ställen i den nordiska banksektorn”, utöver Danske, skriver investmentbanken. Förutom att detta tynger Nordea har även Swedbank samt SEB och DNB bedrivit verksamhet i Estland/Baltikum, noterar Morgan Stanley vidare.

PrivataAffärer - 17 okt 18 kl. 06:28

Nordea pekas ut i penningtvättshärva

”Vi har fått dokument från Hermitage som berör penningtvätt och vi utvärderar vilken myndighet som ska hantera ärendet, säger en talesperson från EBM till nyhetsbyrån. Hermitage Capital Management, med grundaren Bill Browder i spetsen, har tidigare agerat som uppgiftslämnare i samband med Danske Banks misstänkta penningtvätt i Estland. I rapporten uppger hedgefonden Hermitage Capital Management att den har identifierat betalningar på 175 miljoner dollar, motsvarande drygt 1,5 miljarder kronor, till 365 konton hos Nordeas svenska, danska, finska och norska verksamheter, rapporterade Dagens Industri på tisdagskvällen.

PrivataAffärer - 16 okt 18 kl. 21:28

Nordea dras in i penningtvättshärva

”Vi har fått dokument från Hermitage som berör penningtvätt och vi utvärderar vilken myndighet som ska hantera ärendet, säger en talesperson från EBM till nyhetsbyrån. Hermitage Capital Management, med grundaren Bill Browder i spetsen, har tidigare agerat som uppgiftslämnare i samband med Danske Banks misstänkta penningtvätt i Estland.  .

YLE - 12 okt 18 kl. 12:19

Hradecky tror på favorit i repris: ”Pukki gör på nytt matchens enda mål”

1–0 hemma mot Ungern efter mål av Teemu Pukki, 1–0 hemma mot Estland efter mål av Teemu Pukki. Gissa hur målvakten Lukas Hradecky tror att det går när fotbollsherrarnas Nations League-äventyr i kväll fortsätter i Tallinn..

Nyan - 11 okt 18 kl. 09:25

Tjära ska locka vildsvin i fällan

Vårdöbon Stig-Göran Nordberg misstänker att det finns spår av vildsvin på Simskäla på Vårdö. Landskapsregeringens jaktförvaltare Robin Juslin håller med. – Det är svårt att tänka sig att det kan vara något annat.

YLE - 08 okt 18 kl. 18:00

Petteri Forsell är tillbaka i landslaget och vill visa upp sig mot Estland och Grekland: "Vi ska vinna båda matcherna, den pressen tycker jag att vi kan kosta på oss"

Finlands fotbollsherrar har samlats för att fortsätta Nations League-spelet. Petteri Forsell som har stått för en stark höst i Polen är tillbaka i landslaget och tycker att han nu är en bättre spelare. Tidigare har jag kommit till landslaget rakt från träningarna i fotbollsligan.

DI - 12 okt 18 kl. 11:34

Danske Bank stänger delar av Estlandsverksamhet

Danske Bank är mitt i en process med att avsluta sin lokala kundverksamhet i Estland som varit i centrum för påstådd penningtvätt. Det uppger en talesperson för banken till Reuters på fredagen..

Computer Sweden - 12 okt 18 kl. 06:02

Snart kan du hämta ut e-recept i andra EU-länder – men journalutbyte får vänta


Finland och Estland inleder ett samarbete kring läkemedelsrecept och fler länder ska följa efter nästa år, bland annat Sverige. Däremot deltar Sverige inte i EU-samarbetet kring patientöversiker..

IDG - 12 okt 18 kl. 06:02

Snart kan du hämta ut e-recept i andra EU-länder – men journalerna får vänta


Finland och Estland inleder ett samarbete kring läkemedelsrecept och fler länder ska följa efter nästa år, bland annat Sverige. Däremot deltar Sverige inte i EU-samarbetet kring patientöversiker..

DI - 10 okt 18 kl. 17:00

Investerare ser risk för penningtvätt i fler baltiska banker

I spåren av Danske Banks penningtvättsskandal i Estland ser investerare en risk att penningtvätt har förekommit i fler banker i Baltikum. Det framgår av en onlineundersökning som Londonbaserade Procensus har gjort bland institutionella investerare..

Dagens PS - 10 okt 18 kl. 14:54

Ikeas plan: Nå tre miljarder kunder

Ikea planerar att expandera till ett dussintal länder över de kommande åren i samband med att man vill nå tre miljarder potentiella kunder år 2025. Det rapporterar BNN Bloomberg med hänvisning till årsrapporten från Inter Ikea, ägaren till Ikea-konceptet. Ikea kommer bland annat ta sikte på Sydamerika där man ska öppna upp i Chile, Colombia och Peru under franchise-märket Falabella.

Expressen - 10 okt 18 kl. 09:31

Smällen: Estlandshärvan kan påverka låneräntor

Danske Banks penningtvättshärva i Estland ser nu ut att allmänt börja påverka danska bankers upplåningskostnader. I slutändan riskeras danska slutkunder att drabbas av högre räntor på sina lån.Det skriver danska Berlingske.

DI - 10 okt 18 kl. 09:06

Danske Bank-skandalen höjer upplåningsräntorna för danska banker

Danske Banks penningtvättshärva i Estland ser nu ut att allmänt börja påverka danska bankers upplåningskostnader. I slutändan riskeras danska slutkunder att drabbas av högre räntor på sina lån. Det skriver tidningen Berlingske..

Affärsvärlden - 10 okt 18 kl. 09:08

Penningtvättshärva skruvar upp dansk upplåningsränta

Danske Banks penningtvättshärva i Estland ser nu ut att allmänt börja påverka danska bankers upplåningskostnader..

Dagens PS - 10 okt 18 kl. 06:31

10 oktober: Håll koll på kalendern

Missa ingen viktig affär eller viktigt möte. Dagens PS påminner dig varje vardag. Börs
Rapporter
08:00 Dustin Stämmor
10:00 Dextech, 11:00 Moxietech, 13:00 Dustin (extra), 17:00 Isofol Medical (extra) Investerarmöte
09:00 Dustin telefonkonferens
12:00 Axkid investerarmöte offentliggör prospekt Corporate Actions
Absolicon exklusive rätt till aktier i Solar Holding, villkor 2:1
Devport exklusive rätt fondemission 1:1
Finepart exklusive rätt N 1:2, 2,80 kronor per aktie Övriga händelser
Sverige månadsrapport läget på elmarknaden enligt Nordic Green Energy Utländska övriga händelser
Lufthansa passagerarstatistik Makro
01:50 Japan maskinorder preliminär
06:30 Nederländerna industriproduktion
07:00

Sydsvenskan - 08 okt 18 kl. 16:39

Dansk banktillsyn granskas av EU

EU:s bankmyndighet EBA har inlett en utredning av hur Danmarks finansinspektion skötte tillsynen av Danske Bank sedan bankens filial i Estland misstänkts för omfattande problem med penningtvätt 2007–2015. – Vi gör preliminära utfrågningar för att se om.

Helsingborgs Dagblad - 08 okt 18 kl. 16:39

Dansk banktillsyn granskas av EU

EU:s bankmyndighet EBA har inlett en utredning av hur Danmarks finansinspektion skötte tillsynen av Danske Bank sedan bankens filial i Estland misstänkts för omfattande problem med penningtvätt 2007–2015. – Vi gör preliminära utfrågningar för att se om.

Kristianstadsbladet - 08 okt 18 kl. 16:39

Dansk banktillsyn granskas av EU

EU:s bankmyndighet EBA har inlett en utredning av hur Danmarks finansinspektion skötte tillsynen av Danske Bank sedan bankens filial i Estland misstänkts för omfattande problem med penningtvätt 2007-2015.(TT).

GöteborgsPosten - 08 okt 18 kl. 16:39

Dansk banktillsyn granskas av EU

EU:s bankmyndighet EBA har inlett en utredning av hur Danmarks finansinspektion skötte tillsynen av Danske Bank sedan bankens filial i Estland misstänkts för omfattande problem med penningtvätt 2007–2015..

SmålandsPosten - 08 okt 18 kl. 16:39

Dansk banktillsyn granskas av EU

EU:s bankmyndighet EBA har inlett en utredning av hur Danmarks finansinspektion skötte tillsynen av Danske Bank sedan bankens filial i Estland misstänkts för omfattande problem med penningtvätt 2007-2015.(TT).

YA - 08 okt 18 kl. 16:39

Dansk banktillsyn granskas av EU

EU:s bankmyndighet EBA har inlett en utredning av hur Danmarks finansinspektion skötte tillsynen av Danske Bank sedan bankens filial i Estland misstänkts för omfattande problem med penningtvätt 2007-2015.(TT).

Barometern - 08 okt 18 kl. 16:39

Dansk banktillsyn granskas av EU

EU:s bankmyndighet EBA har inlett en utredning av hur Danmarks finansinspektion skötte tillsynen av Danske Bank sedan bankens filial i Estland misstänkts för omfattande problem med penningtvätt 2007-2015.(TT).

Blekinge Läns tidning - 08 okt 18 kl. 16:39

Dansk banktillsyn granskas av EU

EU:s bankmyndighet EBA har inlett en utredning av hur Danmarks finansinspektion skötte tillsynen av Danske Bank sedan bankens filial i Estland misstänkts för omfattande problem med penningtvätt 2007-2015.(TT).

Sydöstran - 08 okt 18 kl. 16:39

Dansk banktillsyn granskas av EU

EU:s bankmyndighet EBA har inlett en utredning av hur Danmarks finansinspektion skötte tillsynen av Danske Bank sedan bankens filial i Estland misstänkts för omfattande problem med penningtvätt 2007-2015.(TT).

BT - 08 okt 18 kl. 16:39

Dansk banktillsyn granskas av EU

EU:s bankmyndighet EBA har inlett en utredning av hur Danmarks finansinspektion skötte tillsynen av Danske Bank sedan bankens filial i Estland misstänkts för omfattande problem med penningtvätt 2007-2015.(TT).

GöteborgsPosten - 08 okt 18 kl. 16:39

Dansk banktillsyn granskas av EU

EU:s bankmyndighet EBA har inlett en utredning av hur Danmarks finansinspektion skötte tillsynen av Danske Bank sedan bankens filial i Estland misstänkts för omfattande problem med penningtvätt 2007–2015..

Expressen - 19 sep 18 kl. 09:11

Bankens vd avgår efter penningtvättshärvan

Danske Banks vd Thomas Borgen har informerat bankens styrelse om att han önskar att avgå.Beslutet kommer i samband med utredningen av bankens penningtvättsskandalen i Estland..

PrivataAffärer - 04 okt 18 kl. 12:01

”Rimlig värdering med tanke på penningtvättrisk”

Det framgår av den analys där JP Morgan sänker sin rekommendation för Swedbank till neutral från övervikt och justerar ned riktkursen från 240 till 210 kr. JP Morgan vill invänta klargöranden kring riskerna rörande penningtvätt i Baltikum. Allt fokus ligger på penningtvättsfrågor och bankernas kundkännedomsarbete, noteras det i analysen.


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.