Estimaten

Monday, 17 February, 17:52

Nyheter om Estimaten

Sortering: Relevans | Senaste
DI - 24 jan 20 kl. 08:55

SEB om Ericsson: Aktien och estimaten ska ner 5 procent

Snittestimatet för Ericsson rörelseresultat för 2020 kan komma att behöva justeras ned med uppemot 2 miljarder efter….

DI - 14 jan 20 kl. 12:53

JP Morgan överträffar estimaten – redovisar 2,57 dollar per aktie i vinst

Den amerikanska storbanken JP Morgan överträffar vinstEstimaten för fjärde kvartalet..

PrivataAffärer - 14 jan 20 kl. 07:42

Pareto: USA och Nederländerna Kindreds största problem

Pareto menar att intäkterna från sportboken faktiskt var högre än analyshusets, ännu ej publicerade, estimat. Det talar för att andra faktorer har haft en större påverkan på ebitda-resultatet som nu halveras jämfört med samma kvartal föregående år. Ebitda-Estimaten för 2020 kan komma att behöva justeras ned med 15-25 procent, menar Pareto, beroende på hur stor andel kostnadsökningen från USA-satsningen som är tillfällig, samt vilka kostnadsbesparande åtgärder som bolaget kan genomföra på kort och medellång sikt.

Cornucopia - 17 dec 19 kl. 07:08

Tesla-aktien nära börsrekord

Tesla-aktien har gjort en kraftig återhämtning på börsen och är sedan botten i juni upp 114%. Kursen är på nivåer från 2018 och nära börsrekordet från 2017. Veckochart Tesla.

PrivataAffärer - 18 nov 19 kl. 11:35

Analytiker: Catena Medias uppgång före rapport skapar fallhöjd

Läs även: Catena Medias vd: Mycket positiv syn på USA-marknaden ”Det är svårt att säga varför, men går man tillbaka någon vecka eller två så är den tillbaka där den var runt 43-44 kr. Så förväntningarna var ganska högt satta inför rapporten”, säger en analytiker till Nyhetsbyrån Direkt. Bara under förra veckan steg aktien 14 procent inför måndagens rapport, och analytikern, som har bett om att få vara anonym, menar att förväntningarna kan ha sprungit ifrån Estimaten och därmed har bågen spänts

Dagens PS - 12 nov 19 kl. 10:42

Nissans resultat kraschar – biljätten sänker prognos

Japanska Nissan Motors rörelseresultat i räkenskapsårets andra kvartal föll med hela 70,4 procent och var sämre än väntat. Det medför att bolaget sänker prognosen för hela året. Bolaget räknar nu med att rörelseresultatet för året blir 150 miljarder yen, mot tidigare 230 miljarder yen.

PrivataAffärer - 21 okt 19 kl. 11:17

SEB: Sandvik når botten andra halvåret 2020

”Under 2020 tror vi att den huvudsakliga drivkraften för aktien kommer att vara avknoppningen av affärsområdet SMT samt intjäningstillväxt från stabiliserande efterfrågan som möter accelererande besparingar”, heter det i den analys där SEB höjer sin rekommendation för Sandvik från behåll till köp. SEB justerar samtidigt upp riktkursen från 165 till 190 kr. Sandviks värderingsmultiplar har sjunkit sedan början av 2018 och aktien handlas nu till en 13-procentig rabatt jämfört med det femåriga genomsnittet, enligt analysen.

PrivataAffärer - 15 okt 19 kl. 09:54

DNB: Köpläge i Net Ent

Det skriver DNB Markets i en analys och som Nyhetsbyrån Direkt har rapporterat kort om tidigare på tisdagen höjer banken sin rekommendation till köp och justerar upp riktkursen till 36 kronor (31). ”Vi ser Red Tiger som en spännande story i den hårda konkurrensen inom online-kasinoslots; deras (Red Tigers) dagliga jackpotspel är unika på ett sätt som är ovanligt i dag”, skriver DNB som räknar med en tillväxt omkring 40 procent med en ebitda-marginal över 50 procent för Red Tiger under 2020. För det tredje kvartalet är en svag organisk tillväxt alltjämt att vänta trots att Red Tiger inkluderas i siffrorna från och med september, där det framförallt är den svaga svenska marknaden som tynger i Norden efter omregleringen vid årsskiftet.

PrivataAffärer - 11 okt 19 kl. 11:45

Nordea: Arjo på väg att bli en tillväxthistoria

”Efter en framgångsrik vändning efter att ha lämnat Getinge tror vi nu att Arjo är på att bli en tillväxthistoria. Förutom den framgångsrika underliggande verksamheten är Arjo på väg att lansera nya innovativa sårvårdsprodukter, Wound Express, som vi tror kommer addera försäljningsmässigt”, skriver Nordea om Arjo i ett marknadsbrev. Banken har höjt sitt försäljningsestimat för Arjos två kommande år med 1,1-1,7 procent.

PrivataAffärer - 10 okt 19 kl. 09:50

Pareto: Köpläge i Electrolux

Det skriver Pareto i en analys och höjer analyshuset sin rekommendation till köp från tidigare behåll. Riktkursen justeras samtidigt upp till 260 kr (240). Pareto anser att en förhållandevis bra efterfrågetrend i kombination med prisökningar och en bättre produktmix kommer att kompensera för råvarumotvind och de ökade tullarna i USA.

PrivataAffärer - 07 okt 19 kl. 14:30

Danske Bank: Risk för börsoro i rapportsäsongen

Redan har det inkommit ett antal vinstvarningar från utländska bolag, främst från USA, Tyskland och Finland. Det leder till viss nervositet inför fortsättningen, anser hon. Å andra sidan anser Maria Landeborn, senior strateg och sparekonom, inte att oron bör leda till att vi överger aktier som tillgångsslag.

PrivataAffärer - 02 okt 19 kl. 07:55

Här är onsdagens färska analyser

DNB Markets höjer riktkursen för Hexpol till 92 kr från 90 kr. Rekommendationen köp upprepas. ABG Sundal Collier höjer riktkursen för Tieto till 28 euro från 27 euro.

Cornucopia - 23 sep 19 kl. 07:08

Thomas Cook i konkurs - 10 000-tals svenskar drabbade

Den brittiska resekoncernen Thomas Cook har gått i konkurs. Upp till runt enmiljon resenärer är drabbade i varierande omfattning och enbart från Sverige omfattas 10 000-tals svenskar via Ving, Spies och Tjäreborg. Under dagen är 36 avgångar från Sverige inställda, plus inkommande flyg.

Dagens PS - 13 sep 19 kl. 12:13

Så fel har Riksbanken haft i sina prognoser

I veckan kom Riksbankens räntebesked där räntebanan bibehölls. Det finns dock all anledning att inte fästa alltför stor tilltro till Riksbankens prognoser, skriver Investerardygnet. I diagrammet nedan framgår hur fel Riksbankens prognosmakare haft i sina bedömningar.

PrivataAffärer - 12 sep 19 kl. 11:52

Analytiker: Kursuppgången minskar utrymmet för försäljningsbesvikelser

Bilden hos allt fler analytiker, att H&M sett ljuset i tunneln efter år av försvagad försäljning och dalande lönsamhet, börjar så smått få fäste. Men samtidigt som H&M klättrat 50 procent sedan årsskiftet har analytikerkollektivet inte hängt med då snittriktkursen ligger klart under aktuell kurs. Många verkar vilja ha ytterligare bevis för att tunnelns slut nalkas och inte det mötande tåget.

Cornucopia - 10 sep 19 kl. 10:14

SEB: Private banking underviktar i aktier

SEB går i sin nypublicerade Investment Outlook ut med att man så här sencykliskt ska vara underviktad i aktier i sin portfölj, dvs ska ligga i räntepapper istället. Orsakerna uppges vara svag global tillväxt, handelskrig och "grumlig riskbild då Brexit-hösten närmar sig".  Sedan augusti har man flyttat över private banking-kundernas tillgångar till räntepapper.

PrivataAffärer - 05 sep 19 kl. 13:43

Pareto: Dags för paus i fastighetssektorn efter kursuppgångar

Den svenska fastighetsmarknaden mår generellt sett bra skriver Pareto som inte ser några större orosmoln för sektorn. Vakanserna är låga och det finns inga större obalanser på hyresmarknaden. Under det första halvåret har likviditeten på marknaden för transaktioner varit hög, i kombination med starka resultat för det andra kvartalet har värderingen i sektorn skjutit i höjden.

DI - 30 aug 19 kl. 08:30

Följ fredagens börsmorgon

Att analytikerna skruvar ner Estimaten för storbolagen är ett av ämnena i dagens Börsmorgon. På plats i studion är Di:s experter Ulf Petersson och Johan Wendel..

Dagens PS - 13 aug 19 kl. 15:35

iPhone-tillverkarens kvartal bättre än väntat

Taiwanesiska kontraktstillverkaren Foxconns resultat för det andra kvartalet var högre än vad analytikerna väntat sig. Intäkterna uppgick till 1,16 biljoner taiwanesiska dollar. Väntat var 1,12 miljarder.

Dagens PS - 07 aug 19 kl. 10:14

Video: SpaceX fångar en raket som fallit från rymden

I dagens techbrief kan du läsa om Disneys massiva biointäkter, Amazons tjänst för receptbelagd medicin samt SpaceX senaste raket-bravader. TECHBRIEFEN – Dagens PS samlar viktigaste technyheterna på ett ställe. Disneys kvartal under förväntan – trots massivt bioår Underhållningsjätten redovisar en omsättning på 20,25 miljarder dollar för det tredje kvartalet i det brutna räkenskapsåret, klart under Estimaten på 21 miljarder.

PrivataAffärer - 05 aug 19 kl. 08:54

Kepler: Därför är SSAB inte längre köpvärd

”Vi ser en förvärrad efterfrågebild och bedömer att europeiska stålmarginaler kan förbli på de låga nivåerna från 2014-2015, åtminstone för andra halvåret 2019 och under 2020”, heter det i analysen. SSAB har, resonerar Kepler, visserligen motståndskraftiga marginaler inom områdena Specialstål och Americas, men förhållandet mellan risk och avkastning gör ändå att rekommendationen sänks. Kepler Cheuvreux har skruvat ned sin prognos för SSAB:s ebitda-resultat för 2020-2021 med cirka 15 procent och de nya Estimaten på denna punkt ligger enligt mäklarhuset självt 10-12 procent under konsensus.

Affärsvärlden - 01 aug 19 kl. 10:13

Pareto: Estimaten för bettingbolaget kommer skrivas upp

Analytikernas snittprognos för Kambi kommer att behöva justeras upp, åtminstone för 2020 och därefter..

DI - 31 jul 19 kl. 15:09

Analytiker: Europa en klar besvikelse i Securitas rapport

Estimaten avseende säkerhetskoncernen Securitas kommer att behöva revideras ned i spåren av halvårsrapporten. En negativ kursreaktion om runt 4 till 5 procent förefaller rimlig. Det anser Pareto i en snabbkommentar..

DI - 25 jul 19 kl. 10:50

Analys: Mineralverksamhet stärkte verkstadskoncernens marginal

Den finländska verkstadskoncernen Metsos orderingång missade Estimaten det andra kvartalet, samtidigt som ebita-marginalen överträffade konsensus..

PrivataAffärer - 24 jul 19 kl. 07:36

Swedbank fortsätter övervikta svenska aktier

Swedbank och Sparbankerna vidhåller sin syn om en fortsatt ”hygglig konjunkturutveckling”, med stöd av fortsatt låga räntor. Slutsatsen efter rapportfloden är att dramatiken har uteblivit, åtminstone på indexnivå. Under ytan döljer sig dock en lite annorlunda bild, enligt aktiestrategen.

DI - 22 jul 19 kl. 18:48

Analytiker vill se marginalförbättring från Nokia efter svagt första kvartal

Det är upp till bevis för telekomjätten Nokia efter den svaga inledningen på året. I torsdagens kvartalsrapport väntar sig analytikerkåren en marginalförbättring jämfört med det första kvartalet samtidigt som Estimaten fortfarande ligger under bolagets helårsprognos..

Dagens PS - 26 jun 19 kl. 09:47

AFV tipsar om ”möjlig lågriskdubblare”

Affärsvärlden gör ett nytt försök med ett köpråd för norska teknikkonsulten Multiconsult. ”Rätt skött bör Multiconsults konjunkturtåliga marknadsexponering ge god och stabil basavkastning långt ut i tiden”, skriver Affärsvärlden Analys+ på onsdagen. Aktien handlas kring 63 norska kronor vilket är en bra bit under noteringskursen 78 kronor från våren 2015.

PrivataAffärer - 25 jun 19 kl. 08:24

Här är storbankens nya aktiefavoriter

Enligt Swedbank finns i grunden fortsatt stöd för aktiemarknaden även om vi nu är mitt i en mer osäker period. Banken förblir neutral till aktiemarknaden men behåller övervikten för Sverige. ”Vi räknar med att ekonomin håller upp relativt väl och kvarstår överviktade de konjunkturkänsligaste sektorerna samtidigt som vi balanserar dessa med mer defensiva innehav med bra momentum”, skriver banken.

PrivataAffärer - 10 jun 19 kl. 13:28

Redeye: Konkursrisken i Starbreeze nästan undanröjd

Läs också: Starbreeze rusar efter spelförsäljning till Microsoft Enligt Estimaten i Redeyes senaste analysuppdateringar väntades Psychonauts 2 inbringa cirka 143 miljoner kronor. ”Att Starbreeze nu istället får 124 miljoner kronor kontant är ett mycket bättre utfall, då fortsatta utvecklingskostnader, royaltykostnader, marknadsföringskostnader, plattformskostnader etcetera skulle skapat betydligt sämre lönsamhet vid det utfall vi räknat med. Dessutom är osäkerheten gällande ett potentiellt dåligt försäljningsutfall borta”, skriv

PrivataAffärer - 22 maj 19 kl. 11:16

Nordea: Danske ny favorit i ny nordisk banksektoranalys

”Vi anser att risken för ytterligare negativa nyheter nu bör vara begränsad. Vi upprepar vår köprekommendation och lyfter samtidigt fram Danske Bank som ny favorit i sektorn med en riktkurs på 160 danska kronor”, fortsätter Nordea som samtidigt medger att utvecklingen i Danske Bank under det gångna året har varit sämre än Nordeas förväntan. Nordea pekar på att penningtvättsproblemen har visat sig ”vara mycket större än vad vi kunde förutse”.

PrivataAffärer - 14 maj 19 kl. 16:27

Analytiker sänker estimat för Swedbank

Swedbank har som policy att dela ut 75 procent av nettoresultatet till aktieägarna. För kommande två helår är motsvarande revideringar -4 procent. Efter 14:20 i utdelning för 2018 förväntas en utdelning om mellan 12:51 och 13:61 kronor per aktie för innevarande samt kommande två helår, enligt snittEstimaten.

PrivataAffärer - 14 maj 19 kl. 09:41

Hoist rusar efter rapporten

Läs också: Ökad vinst för Hoist ”Vinsten före skatt var 16-18 procent starkare än vi och konsensus antagit till följd av högre räntenetto och lägre kostnader än förväntat”, skriver Pareto i en snabbkommentar. Pareto kallar nedskrivningsvinsterna på 51 miljoner kronor som i linje med deras och marknadens förväntan medan tradingnettot på -16 miljoner kronor däremot anses ha varit svagare än vad som antogs inför. Nordea skriver i ett marknadsbrev att kvartalets resultat före skatt på 226 miljoner kronor ”var cirka 3 procent hög

PrivataAffärer - 09 maj 19 kl. 13:00

Swedbank: Känn ingen stress inför sommaren

Inledningen på aktieåret 2019 har varit ”formidabel”, vilket skapat en positiv underliggande syn hos investerarkollektivet. Samtidigt har risken för en korrigering på marknaden ökat. Att det över huvud taget blivit en stor uppgång hittills i år är till en del en effekt av den alltför överdrivna pessimism som spred sig på marknaderna under slutet av fjolåret, menar Swedbank Strategi & Allokering som ansvarar för Swedbanks investeringsstrategier.

PrivataAffärer - 02 maj 19 kl. 10:08

Chefsstrategen: Inte förvånad om vi får se en rekyl nedåt

Nordea noterar att april blev ännu en stark börsmånad med en uppgång på nästan 7 procent (i SEK). Duvaktiga centralbanker och små gröna skott i den globala ekonomin gav stöd. Men läget är synnerligen skört.

PrivataAffärer - 24 apr 19 kl. 15:35

Få koll inför rapportperiodens supertorsdag

  Rapporter torsdagen den 25 april: Axfood (kl 7.00)
Bygghemma (kl 7.00)
Essity (kl 7.

DI - 24 apr 19 kl. 13:32

Caterpillar rapporterar omsättning i linje med väntat

Den amerikanska anläggningsmaskinstillverkaren Caterpillar redovisar en omsättning på 13,5 miljarder dollar i första kvartalet, något över Estimaten enligt Bloomberg på 13,4 miljarder dollar..

DI - 23 apr 19 kl. 13:34

Verizon rapporterar omsättning och resultat i linje med väntat

Telekomjätten Verizon, där svenska Hans Vestberg är vd, rapporterar 32,1 miljarder dollar i omsättning i första kvartalet, att jämföra med Estimaten på 32,2 miljarder dollar..

DI - 23 apr 19 kl. 13:18

Procter & Gamble överträffar estimaten men sänker tillväxtutsikter

Konsumentvarujätten Procter & Gambles resultat och omsättning för det tredje kvartalet i sitt brutna räkenskapsår överträffar förväntningarna..

PrivataAffärer - 08 apr 19 kl. 16:05

Nu tror analytikerna på H&M:s prognoser

Inför rapporten för det första kvartalet pekade estimatsnittet för helåret på ett sjunkande rörelseresultat, på tvärs mot H&M:s egen bedömning att rörelsevinsten 2019 skulle bli bättre än 2018. Men efter att första kvartalets rörelseresultat slagit förväntningarna med 326 miljoner kr har helårsEstimaten i snitt justerats upp med 750 miljoner, vilket är tillräckligt för att 2019 ska överträffa 2018. Enligt Infront Datas färska konsensus där 16 analytiker bidragit spås H&M nu redovisa en rörelsevinst 2019 på drygt 16 miljarder kronor, jämfört med 2018 års 15,5 miljarder.

PrivataAffärer - 01 apr 19 kl. 08:55

Flera höjda riktkurser för H&M bland måndagens analyser

SEB Equities höjer riktkursen för H&M till 115 kr från 110 kr. Rekommendationen sälj upprepas. Det framgår av Bloomberg.


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.