Essingeleden

Friday, 15 November, 06:13

Nyheter om Essingeleden

Sortering: Relevans | Senaste
Cornucopia - 22 sep 19 kl. 16:51

Foton: Hammarby Sjöstad - en komplett stadsdel 20 år senare

Cirka tjugo år efter exploateringen av det gamla kåkområdet har Hammarby Sjöstad utvecklats till en komplett och fungerande stadsde, som ter sig relativt sett lyckad för en utomstånde trots vissa brister. Frågan är om dagens hetsbyggande kan ge denna typ av stadsdelar?
Hammarby Allé.

Cornucopia - 21 sep 19 kl. 15:26

Diskussioner om kriminalitet brutit samman - varför har vi en riksdag?

Riksdagsdiskussionerna mellan V-MP-S-C-L-M-KD om vad man ska göra åt den organiserade brottsligheten har brutit samman. Riksdagen vill alltså inte enas om lagar och åtgärder som gör att de lagar riksdagen stiftar kan följas och tillämpas. Frågan blir då vad vi ska ha en riksdag till, bara stifta lagar som sedan inte följs?

Expressen - 28 aug 19 kl. 22:44

Stopp på Essingeleden – två till sjukhus

Trafiken i norrgående riktning står helt stilla efter en olycka på onsdagskvällen.– Det verkar vara en bil som har kört över i fel körfält på något sätt. Minst två personer är förda med ambulans till sjukhus, säger Anders Bryngelsson, presstalesperson på Stockholmspolisen..

DN - 28 aug 19 kl. 21:51

Frontalkrock på Essingeleden – en gripen

Två personer har förts till sjukhus efter en frontalkrock vid Fredhällstunneln i Stockholm strax efter 21 på onsdagskvällen..

Cornucopia - 22 jun 19 kl. 11:06

Göteborg är en skitstad - undvik de närmaste 10-15 åren

Igår gjorde jag misstaget att ta bilen till Centralstationen i Göteborg och fick återigen uppleva den brutala verklighet som kallas Västlänken eller "det är bara kringbyggen och inte egentligen Västlänken", och hur den förstör staden de kommande tio till femton åren, beroende på om man klarar av tidplanerna. För att summera - undvik Göteborg de kommande två decennierna  - men trösta dig med att även om du är helt inkompetent idiot, så finns det en karriärsmöjlighet, nämligen politiker i Göteborg.
Helvetets förmak, påbörjad förstörelse av Korsvägen för Västlänken.

Cornucopia - 01 jun 19 kl. 16:48

Hagastaden "precis som som i miljonprogrammet"

SvD har haft tillsammans med en arkitekt haft en rundvandring i den nyuppflra så kallade Hagastaden, som binder samma Solna och Stockholms kommuner. Bland annat jämförs området med miljonprogrammet.
Hagastaden för fem år sedan var bara en byggarbetsplats.

Cornucopia - 29 maj 19 kl. 19:29

Teslas Navigate on Autopilot - fungerar, men bara ett första steg

Teslas första funktion i tillvalet full self driving (FSD), motorvägsfunktionen navigate on autopilot (NoA), fungerar, men är inte en särskilt stor förbättring mot tidigare. Men det är ett första steg mot självkörande bilar, då bilen nu faktiskt kan köra av och på motorvägar själv.
Filbyte vid omkörning av lastbil på 110-motorväg med NoA, inställd på aggressivitetsnivån Mad Max.

Expressen - 29 maj 19 kl. 17:49

Postnord överger skrytbygget - packar och flyttar

Krisdrabbade Postnord dumpar inte bara personal på huvudkontoret när organisationen görs om.Nu tänker man lämna det stora, överdimensionerade högkvarteret vid Tomteboda i Solna. Men kan tvingas betala mer än 200 miljoner för outnyttjade lokaler.

Cornucopia - 29 maj 19 kl. 09:25

Bonava nylanserar på Kungsholmen - 152 osålda lägenheter

Den så kallade bostadsutvecklaren Bonava försöker sig på en nylansering av ett projekt på Kungsholmen. Inflytt är redan till hösten för de första lägenheterna, men man har fortfarande 152 osålda och verkar inte sålt knappt en enda lägenhet senaste halvåret.
Kungsholmen.

Expressen - 02 maj 19 kl. 12:24

Olycka på E4– Lastbil och bil inblandade

En lastbil och en bil har varit inblandade i en trafikolycka på Essingeleden i Stockholm, skriver Trafikverket. Det ska ha stor påverkan på trafiken på E4:an. .

DN - 15 apr 19 kl. 14:54

Volvo fortsatt förtegna om autobromsande bilar

Volvo vill inte berätta om de har haft kännedom om bilar som autobromsar utan anledning på Essingeleden – trots att uppgifter tyder på det. Bilägare som upplever fenomenet ska vända sig till företagets kundtjänst, skriver presstalespersonen Annika Bjerstaf i ett mejl..

DN - 04 apr 19 kl. 20:27

Trafikverket kände till problem med autobromsande bilar

Trafikverket har tidigare undersökt problemet med autobromsande Volvobilar på Essingeleden. De kunde inte hitta någon förklaring. Tidigare har myndigheten uppgett att de inte kände till saken.

DN - 24 jul 19 kl. 16:17

Masskrock på Essingeleden

Flera fordon har krockat på Essingeleden i närheten av Gröndal. Räddningstjänst och polis är på plats. .

DN - 18 feb 19 kl. 15:36

Nazister döms för Hitlerhälsning efter fotbollsderby

Två medlemmar i nazistiska Nordiska motståndsrörelsen, NMR, döms för hets mot folkgrupp efter att ha gjort Hitlerhälsningar efter en fotbollsmatch på Tele2 arena. Däremot frias de för att ha hängt upp en banderoll över Essingeleden i Stockholm med en hyllning till Adolf Hitler..

SR - 01 feb 19 kl. 09:30

Flera olyckor samtidigt i Stockholm

Dubbla olyckor på E4 Uppsalavägen, och en på Essingeleden. Stor risk för köer i morgontrafiken..

Expressen - 21 jun 19 kl. 06:20

Stopp i trafiken efter olycka i Essingeleden

En trafikolycka har inträffat på Essingeleden i Stockholm.Två körfält är avstängda..

DN - 02 maj 19 kl. 10:39

Två skadade efter olycka på Essingeleden

En olycka där två lastbilar är inblandade har inträffat på Essingeleden i höjd med Tomteboda. Två personer har fått lättare skador. I nuläget är tre körfält avstängda.

Cornucopia - 13 okt 18 kl. 10:01

Grälliansen Stockholm: Makten och trafikkaos framför allt

Igår gjorde den så kallade Alliansen upp med Miljöpartiet om makten och trafikkaos framför allt i Stockholm. Miljöpartiet får igenom i princip hela sin miljöpolitik i Stockholm i utbyte mot att den grönblå grälliansen sparkar ut den rödgrönrosa tidigare ledningen från huvudstadens stadshus. Miljöpartiet framstår som tydlig vinnare, men det blir inte värre för stockholmstrafiken än om de rödgrönrosa fortsatt härska.

DN - 07 sep 18 kl. 15:18

”Förbud tiggeri och stopp mot trängselskatt på Essingeleden

Förbjud tiggeri, bygg ut tunnelbanan och kommunalt återvandringsstöd till invandrare som vill åka tillbaka till sitt hemland. Det är några av punkterna som presenteras i SD:s valmanifest. .

DN - 02 apr 19 kl. 16:57

Se när Volvobilen autobromsar utan anledning på Essingeleden

Mitt på en av Sveriges mest trafikerade motorleder, Essingeleden i Stockholm, autobromsar vissa Volvobilar helt utan anledning, om de har farthållaren påslagen. DN prövar flera gånger, och samma sak händer varje gång. Volvo V70:n från 2016 autobromsar om den ligger i någon av de två filerna till höger..

DN - 02 apr 19 kl. 16:57

Volvobil autobromsar utan anledning på Essingeleden

Mitt på en av Sveriges mest trafikerade motorleder, Essingeleden, autobromsar vissa Volvobilar helt utan anledning, om de har farthållaren påslagen. Företaget medger problem med autobromssystemet men vill inte uppge omfattningen. ”Sådan information lämnar vi inte ut, den är intern och för intern utredning”, skriver Annika Bjerstaf, Volvo Cars Sverige, i ett mejl till DN..

Expressen - 27 mar 19 kl. 21:57

Trippelkrasch på Essingeleden

Tre personbilar kolliderade på Essingeleden i Stockholm på onsdagskvällen, enligt polisen. Det finns inga uppgifter om personskador..

DN - 18 mar 19 kl. 15:20

Avstängda körfält på Essingeleden efter trafikolycka

Två körfält på Essingeleden är avstängda efter en trafikolycka. Anledningen är att stora mängder diesel läckt ut på vägen. – Det är 200 till 300 liter diesel som måste tas om hand om, säger Katarina Wolffram på Trafikverkets presstjänst..

SR - 21 jun 18 kl. 10:58

Långa köer efter oljeutsläpp

Ett oljeutsläpp på E4/E20 Essingeleden södergående mellan Gröndal och Aspudden har lett till långa köer i midsommartrafiken. Två körfält har stängts av..

DN - 27 maj 18 kl. 21:53

Pojke skadades allvarligt vid masskrocken – förare brottsmisstänkt

En ung pojke skadades allvarligt vid seriekrocken på Essingeleden under lördagen, där totalt åtta bilar var inblandade. Föraren i bilen bakom pojken misstänks nu för vållande till kroppsskada..

UNT - 26 maj 18 kl. 17:46

Sju till sjukhus efter seriekrock

Sju personer har förts till sjukhus efter en seriekrock på Essingeleden i Stockholm..

Helsingborgs Dagblad - 26 maj 18 kl. 16:43

Sju till sjukhus efter seriekrock

Sju personer har förts till sjukhus efter en seriekrock på Essingeleden i Stockholm. Det är inte känt om någon av dem skadats allvarligt, men enligt Towe Hägg vid Stockholmspolisen "har fyra personer lättare skador än de andra tre". Flera fordon har bär.

Sydsvenskan - 26 maj 18 kl. 16:43

Sju till sjukhus efter seriekrock

Sju personer har förts till sjukhus efter en seriekrock på Essingeleden i Stockholm. Det är inte känt om någon av dem skadats allvarligt, men enligt Towe Hägg vid Stockholmspolisen "har fyra personer lättare skador än de andra tre". Flera fordon har bär.

Cornucopia - 11 apr 18 kl. 15:24

Västerås: "Blir vi 200 000 flyttar jag till Enköping"

"Blir vi tvåhundratusen flyttar jag till Enköping. Det är trafikkaos i Västerås i rusningstid redan nu." - Taxichaufför i Västerås till bloggarenVästerås och Mälardalen med Örebro och Eskilstuna visar upp helt andra demografiska tillväxtsiffror än Stockholm, Göteborg och Malmö.

Ekonomistas - 14 mar 18 kl. 10:12

Pristävling: Gissa vilket transportprojekt regeringen inte kommer att satsa på!

Om någon månad eller två kommer regeringen att presentera sitt förslag till nationell plan för transportinfrastrukturen. Planen innehåller projekt som är pågående eller ska påbörjas under kommande tolvårsperiod, 2018-2029. Inför offentliggörandet utlyser jag en pristävling om vilket av följande tre projekt som inte kommer att börja byggas under tolvårsperioden samt en motivering.

Expressen - 23 jan 18 kl. 14:12

Stopp i vägtunnel – efter rök från tankbil

Det råder trafikstopp i Årstatunneln efter att det börjat ryka från en tankbil. Enligt polisen är det i riktning från Sickla och mot Essingeleden. – Det verkar som att det börjat ryka från bromsarna på en lastbil, säger Sven-Erik Olsson vid Stockholmspolisen.

Regeringen - 28 dec 17 kl. 11:27

Förändrad trängselskatt i Stockholm för förbättrad tillgänglighet och transportinfrastruktur

I propositionen föreslås ett antal förändringar av trängselskatten i Stockholms innerstad och på Essingeleden. Syftet med förändringarna är att förbättra framkomligheten och miljön i Stockholm, men även att bidra till en utbyggnad av kollektivtrafiken i Stockholmsområdet..

Expressen - 30 nov 18 kl. 07:31

Uppgifter naken man på Essingeleden - vägen avstängd

En bil stor stilla i norrgående rikting på Essingeleden och skapar köer ända ner till Gröndal. Enligt uppgifter ska händelsen inkludera en naken man som ska ha sprungit runt vid Norra länken skriver tidningen Mitt i. .


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.